WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zelazie zawsze na czarno stolec. Teraz nie biore ale w tamtych ciazach bralam.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Sy_la, pytalas o oznaczenia na butelkach plastikowych: tommee tippee ma 5 w trójkącie.

Ja jestem w kropce. Odebrałam wyniki wczorajszej glukozy i mam 87, po godzinie 97, a po dwóch 111. A badanie przebiegło książkowo... To jest według Was dobry wynik? No bo nisko, ale dlaczego ten trzeci wynik najwyższy? Wizytę mam 13.01, nie wiem, pójść szybciej?
    Dziękuję za informację. 5 czyli wg moich informacji najlepiej jak może być. Drogie są butelki z tej firmy? Dobre są pod względem praktycznym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:13

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja, wrociłam z krzywej cukrowej i z tesco i komisu, znowu nakupiłam ciuszków :):) czekam na wyniki mam nadzieje, że będą ok. a dzisiaj na 16 wpadają do nas znajomi,więc idę sprzątać i jakąś sałatkę zrobić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Ja i moje szczęście witamy się w 25 tygodniu ciąży !! :)
    Wizyta już za 3 dni i może wreszcie się dowiemy kto tam w brzuszku mieszka ! :)
    Stało się moje dziecko jest już na tyle duże że czuję jego ruchy nawet gdy stoję :) Wczoraj myłam naczynia i opieralam się o zlew poczułam takiego kopniaczka ale po chwili mowie nie no niemożliwe :) stoję dalej i po chwili znowu to samo :) tak więc na pewno to mój maluszek był :)
    Mnie krzywa czeka w przyszłym tygodniu jakoś w poniedziałek wizyta i dostanę skierowanie więc pewnie na krzywą się wybiorę jakoś w środę/czwartek :)

Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:

Ja jestem w kropce. Odebrałam wyniki wczorajszej glukozy i mam 87, po godzinie 97, a po dwóch 111. A badanie przebiegło książkowo... To jest według Was dobry wynik? No bo nisko, ale dlaczego ten trzeci wynik najwyższy? Wizytę mam 13.01, nie wiem, pójść szybciej?

nie jestem jakimś ekspertem, ale napiszę to co mówił mój lekarz, wynik po 2 h powinien być niższy niż po 1h. jakbym miała taki przypadek jak ty, kazał mi dzwonić nie patrzeć tylko na to że mieszczę się w normie

edit: ale nie wiem co oznacza ten wynik, może sama zadzwoń do swojego gina i się zapytaj po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:35

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie sa wymiary tych majtek siateczkowych canpol? Bo sa w 2 rozmiarach tylko s/m lub l/xl. Chcialabym sobie takie zakupy ogarnac w styczniu. Tylko nie wiem ktory rozmiar mam wziac aby mnie nie cisnely no i nie spadaly.
    Teraz obecnie nosze rozmiar s/m.

Moze ktoras je miala i powie jakie sa te rozmiary w rzeczywistości?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Dziewczyny jakie sa wymiary tych majtek siateczkowych canpol? Bo sa w 2 rozmiarach tylko s/m lub l/xl. Chcialabym sobie takie zakupy ogarnac w styczniu. Tylko nie wiem ktory rozmiar mam wziac aby mnie nie cisnely no i nie spadaly.

Babyono ma chyba pojedyńcze S M L XL. Ja noszę w ciąży spodnie 42, więc biorę L.
    W razie czego małżon podskoczy i kupi inny rozmiar ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87Jak nosisz rozmiar s/m , to kup coś w ten deseń , ja to kupowałam w rozmiarze xl .

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żelazo musiałam brać po posiłku bo jak brałam przed to żołądek bolał. Lekarka nie widziała przeciwwskazań. Teraz mam w witaminach i kazała mi gin kupić dodatkowo szelazo i brać po 3 tabletki :-O Tylko po co łykać tyle jak mogę jedną sorbiferu durules brać ;-/ No i po euthyroxie muszę mieć przerwę zanim wezmę żelazo.

Niebieska super masz lekarza. Porobisz badania i będziesz spokojna :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:

moja siostra miała M, ale poród skończył się cc i musieliśmy szybko kupić xl, żeby naciągnęła wysoko powyżej blizny. ja kupię i mniejsze i większe w razie czego

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jesteśmy w tym temacie - warto wiedzieć że przy cc mogą być potrzebne większe. Ja planuję chyba jednorazowe. Czy polecacie te wielorazowe? I co jeszcze musze mieć dla siebie? Podkłady jakies? Ile tego? Ile tych majtek? Jestem kom pl etnie zielona jeśli o to chodzi. Ja w ogóle nie wiedzialam że bedzie mi to potrzebne przy cc :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    nie jestem jakimś ekspertem, ale napiszę to co mówił mój lekarz, wynik po 2 h powinien być niższy niż po 1h. jakbym miała taki przypadek jak ty, kazał mi dzwonić nie patrzeć tylko na to że mieszczę się w normie

edit: ale nie wiem co oznacza ten wynik, może sama zadzwoń do swojego gina i się zapytaj po prostu
    No właśnie ja do mojego gina komórki nie mam :( no i do 23 jest na urlopie. Poczekam na wieści od Niebieskiej, a potem będę ogarniać jakoś. Mam nadzieję, że żadna dieta mi nie grozi, bo jak ja pogodze cukrzycowa z dieta wątrobowa? One chyba podobne nie są?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Skoro jesteśmy w tym temacie - warto wiedzieć że przy cc mogą być potrzebne większe. Ja planuję chyba jednorazowe. Czy polecacie te wielorazowe? I co jeszcze musze mieć dla siebie? Podkłady jakies? Ile tego? Ile tych majtek? Jestem kom pl etnie zielona jeśli o to chodzi. Ja w ogóle nie wiedzialam że bedzie mi to potrzebne przy cc :)
    Jednorazowe to porażka. Zrobione z flizeliny i nieuciągliwe i nieoddychające. Najlepsze po cc są siateczkowe bokserki, bo sięgają do pępka

niania.ogg, Gakin lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nianiu idę na 19.15 i dam Ci znac, aczkolwiek nie wiem czy dostanę pełna odpowiedz, bo jest duże ryzyko, ze diagnostyka nie zamieści dzis wyniku tej hemoglobiny glikowanej...moje wyniki to było ok 81, 87, 101 (nie mam przy sobie dokładnych wartości). Moj gin nie robił rabanu, ale powiedział ze w najgorszym wypadku moze dochodzić do hipoglikemii u dziecka na późniejszym etapie i to jest niekorzystne. Poza tym tak jak pisałam: on dmucha na zimne, wiec niekoniecznie inni lekarze tez by na to tak mocno zareagowali.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 24 tygodniu!!

Nie spalysmy najlepiej dzidzia nóżka gdzieś tam kopala lub leżała nie wiem po prawej stronie uff cała noc bolało i nie mogłam sie ułożyć teraz juz lepiej i znowu mala aktywna :) któraś z was pisała o wózku wrzucam zdjęcie jesli jestescie zainteresowane nie mogłam sie doczekać wiec złożyliśmy wozek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c52774cfe29e.jpg

Omon, sallvie, misKolorowy, Lokokoko, lis87, Korcia, Antonelka, Justyna Sz, agadana, Kjopa3 lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Dziękuję za informację. 5 czyli wg moich informacji najlepiej jak może być. Drogie są butelki z tej firmy? Dobre są pod względem praktycznym?
    Nie są drogie, porównywalnie jak Avent, całe zestawy w Gemini po ok. 60 zł. Albo na allegro. Ja nie mogę się tak konkretnie wypowiedzieć, bo nie mam żadnego porównania. Ogólnie te butelki z których teraz korzysta Helenka są w porządku (teraz mamy te zwykłe, bez rurki w środku). Te wcześniejsze, antykolkowe, z rurką w środku ciężko umyć, bo sama rurkę się rozkłada na trzy części i ciężko tam w każdą szczelinę się dostać. A do tego ich działanie antykolkowe jest chyba znikome, bo ja nie widziałam różnicy przy użyciu zwykłej a tej antykolkowej. Co więcej ta antykolkowa potrafiła się zapowietrzyc... A niekapki 4+ to zwykły śmietnik. My jeden kupiliśmy, a jeden Helenka dostała. Od razu przy pierwszym myciu mąż mnie pyta: jak to myć, bo tu się pół kubka nie odkręca? Myślimy, myślimy i nic. Poproszony o pomoc google od razu wyszukał nam aferę z tymi kubeczkami i ich zaworami. Teraz oni dają przezroczyste zaworki, ale co z tego skoro tego nadal umyć się w środku nie da. Poza tym z obu cieknie z odpowietrznika.
    Teraz chciałabym wypróbować coś innego, Avent albo lovi. Ludze się, że te antykolkowe będą łatwiejsze w utrzymaniu, chociaż mogę się przejechać, bo nie wiem czy wady tego antykolkowego tommee tippee to nie jest standard w tego rodzaju butelkach. Marzą mi się butelki z wyższej półki, są na pewno lepsze, ale ciężko mi wydać 100 zł za butelkę, bo ja planuję kupić minimum 4. Przy małej Heli używałam sześciu.
    Wydaje mi się, że wszyscy producenci mają tą 5 w trójkącie tylko te oznaczenia na butelkach są naprawdę malutkie. Ja dziś z ciekawości szukałam to mi chwila zeszła ;)

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Jednorazowe to porażka. Zrobione z flizeliny i nieuciągliwe i nieoddychające. Najlepsze po cc są siateczkowe bokserki, bo sięgają do pępka

Absolutna racja. Ja myślę, że po sn też tylko te wchodzą w gre. Ja brałam xl, chociaż tak to w ciąży m-l noszę, bo chciałam mieć wygodnie i słusznie zrobiłam. Zapewniam, że z tyłka nie spadną ;)

Niebieska, dziękuję :)

kahaśka lubi tę wiadomość

• Venice Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cesarce nie używałam majtek jednorazowych. Miałam zwykle bawełniane majtki i nosiłam podpaski poporodowe tylko. Jednorazowe majtki i te siateczkowe chyba są potrzebne po porodzie sn, żeby krocze miało dostęp powietrza i się lepiej goiło. Czy się mylę?

p19us65gm2vs5uf6.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Ja po cesarce nie używałam majtek jednorazowych. Miałam zwykle bawełniane majtki i nosiłam podpaski poporodowe tylko. Jednorazowe majtki i te siateczkowe chyba są potrzebne po porodzie sn, żeby krocze miało dostęp powietrza i się lepiej goiło. Czy się mylę?
    Ja nosiłam długo te siateczkowe po cc, bo moje bawełniaki kończyły się na wysokości blizny a te siatkowe dużo wyżej

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :*

Za oknem biało.my raz czujemy się tak raz tak.

Przepiękny jest ten wózek anex sport!! Zakochałam się w nim! I muszę powiedzieć malzowi, że xamiast bebetto będzie raczej anex :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ