Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
niania.ogg wrote:Sy_la, pytalas o oznaczenia na butelkach plastikowych: tommee tippee ma 5 w trójkącie.
Ja jestem w kropce. Odebrałam wyniki wczorajszej glukozy i mam 87, po godzinie 97, a po dwóch 111. A badanie przebiegło książkowo... To jest według Was dobry wynik? No bo nisko, ale dlaczego ten trzeci wynik najwyższy? Wizytę mam 13.01, nie wiem, pójść szybciej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:13
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Dzień dobry mamusie
Ja i moje szczęście witamy się w 25 tygodniu ciąży !!
Wizyta już za 3 dni i może wreszcie się dowiemy kto tam w brzuszku mieszka !
Stało się moje dziecko jest już na tyle duże że czuję jego ruchy nawet gdy stojęWczoraj myłam naczynia i opieralam się o zlew poczułam takiego kopniaczka ale po chwili mowie nie no niemożliwe
stoję dalej i po chwili znowu to samo
tak więc na pewno to mój maluszek był
Mnie krzywa czeka w przyszłym tygodniu jakoś w poniedziałek wizyta i dostanę skierowanie więc pewnie na krzywą się wybiorę jakoś w środę/czwartekSzczęśliwa Mamusia, Lokokoko lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
niania.ogg wrote:
Ja jestem w kropce. Odebrałam wyniki wczorajszej glukozy i mam 87, po godzinie 97, a po dwóch 111. A badanie przebiegło książkowo... To jest według Was dobry wynik? No bo nisko, ale dlaczego ten trzeci wynik najwyższy? Wizytę mam 13.01, nie wiem, pójść szybciej?
nie jestem jakimś ekspertem, ale napiszę to co mówił mój lekarz, wynik po 2 h powinien być niższy niż po 1h. jakbym miała taki przypadek jak ty, kazał mi dzwonić nie patrzeć tylko na to że mieszczę się w normie
edit: ale nie wiem co oznacza ten wynik, może sama zadzwoń do swojego gina i się zapytaj po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:35
-
Dziewczyny jakie sa wymiary tych majtek siateczkowych canpol? Bo sa w 2 rozmiarach tylko s/m lub l/xl. Chcialabym sobie takie zakupy ogarnac w styczniu. Tylko nie wiem ktory rozmiar mam wziac aby mnie nie cisnely no i nie spadaly.
Teraz obecnie nosze rozmiar s/m.
Moze ktoras je miala i powie jakie sa te rozmiary w rzeczywistości? -
pati87 wrote:Dziewczyny jakie sa wymiary tych majtek siateczkowych canpol? Bo sa w 2 rozmiarach tylko s/m lub l/xl. Chcialabym sobie takie zakupy ogarnac w styczniu. Tylko nie wiem ktory rozmiar mam wziac aby mnie nie cisnely no i nie spadaly.
Moze ktoras je miala i powie jakie sa te rozmiary w rzeczywistości?
Babyono ma chyba pojedyńcze S M L XL. Ja noszę w ciąży spodnie 42, więc biorę L.
W razie czego małżon podskoczy i kupi inny rozmiar -
nick nieaktualny
-
Ja żelazo musiałam brać po posiłku bo jak brałam przed to żołądek bolał. Lekarka nie widziała przeciwwskazań. Teraz mam w witaminach i kazała mi gin kupić dodatkowo szelazo i brać po 3 tabletki
Tylko po co łykać tyle jak mogę jedną sorbiferu durules brać ;-/ No i po euthyroxie muszę mieć przerwę zanim wezmę żelazo.
Niebieska super masz lekarza. Porobisz badania i będziesz spokojnaNiebieskaa lubi tę wiadomość
-
pati87 wrote:Dziewczyny jakie sa wymiary tych majtek siateczkowych canpol? Bo sa w 2 rozmiarach tylko s/m lub l/xl. Chcialabym sobie takie zakupy ogarnac w styczniu. Tylko nie wiem ktory rozmiar mam wziac aby mnie nie cisnely no i nie spadaly.
Moze ktoras je miala i powie jakie sa te rozmiary w rzeczywistości? -
Skoro jesteśmy w tym temacie - warto wiedzieć że przy cc mogą być potrzebne większe. Ja planuję chyba jednorazowe. Czy polecacie te wielorazowe? I co jeszcze musze mieć dla siebie? Podkłady jakies? Ile tego? Ile tych majtek? Jestem kom pl etnie zielona jeśli o to chodzi. Ja w ogóle nie wiedzialam że bedzie mi to potrzebne przy ccFilipek - 09.03.17
-
IGA.G wrote:nie jestem jakimś ekspertem, ale napiszę to co mówił mój lekarz, wynik po 2 h powinien być niższy niż po 1h. jakbym miała taki przypadek jak ty, kazał mi dzwonić nie patrzeć tylko na to że mieszczę się w normie
edit: ale nie wiem co oznacza ten wynik, może sama zadzwoń do swojego gina i się zapytaj po prostuno i do 23 jest na urlopie. Poczekam na wieści od Niebieskiej, a potem będę ogarniać jakoś. Mam nadzieję, że żadna dieta mi nie grozi, bo jak ja pogodze cukrzycowa z dieta wątrobowa? One chyba podobne nie są?
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Gakin wrote:Skoro jesteśmy w tym temacie - warto wiedzieć że przy cc mogą być potrzebne większe. Ja planuję chyba jednorazowe. Czy polecacie te wielorazowe? I co jeszcze musze mieć dla siebie? Podkłady jakies? Ile tego? Ile tych majtek? Jestem kom pl etnie zielona jeśli o to chodzi. Ja w ogóle nie wiedzialam że bedzie mi to potrzebne przy cc
niania.ogg, Gakin lubią tę wiadomość
-
Nianiu idę na 19.15 i dam Ci znac, aczkolwiek nie wiem czy dostanę pełna odpowiedz, bo jest duże ryzyko, ze diagnostyka nie zamieści dzis wyniku tej hemoglobiny glikowanej...moje wyniki to było ok 81, 87, 101 (nie mam przy sobie dokładnych wartości). Moj gin nie robił rabanu, ale powiedział ze w najgorszym wypadku moze dochodzić do hipoglikemii u dziecka na późniejszym etapie i to jest niekorzystne. Poza tym tak jak pisałam: on dmucha na zimne, wiec niekoniecznie inni lekarze tez by na to tak mocno zareagowali.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Witamy w 24 tygodniu!!
Nie spalysmy najlepiej dzidzia nóżka gdzieś tam kopala lub leżała nie wiem po prawej stronie uff cała noc bolało i nie mogłam sie ułożyć teraz juz lepiej i znowu mala aktywnaktóraś z was pisała o wózku wrzucam zdjęcie jesli jestescie zainteresowane nie mogłam sie doczekać wiec złożyliśmy wozek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c52774cfe29e.jpgOmon, sallvie, misKolorowy, Lokokoko, lis87, Korcia, Antonelka, Justyna Sz, agadana, Kjopa3 lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
sy__la wrote:Dziękuję za informację. 5 czyli wg moich informacji najlepiej jak może być. Drogie są butelki z tej firmy? Dobre są pod względem praktycznym?
Teraz chciałabym wypróbować coś innego, Avent albo lovi. Ludze się, że te antykolkowe będą łatwiejsze w utrzymaniu, chociaż mogę się przejechać, bo nie wiem czy wady tego antykolkowego tommee tippee to nie jest standard w tego rodzaju butelkach. Marzą mi się butelki z wyższej półki, są na pewno lepsze, ale ciężko mi wydać 100 zł za butelkę, bo ja planuję kupić minimum 4. Przy małej Heli używałam sześciu.
Wydaje mi się, że wszyscy producenci mają tą 5 w trójkącie tylko te oznaczenia na butelkach są naprawdę malutkie. Ja dziś z ciekawości szukałam to mi chwila zeszłahttps://www.maluchy.pl/li-71898.png
kahaśka wrote:Jednorazowe to porażka. Zrobione z flizeliny i nieuciągliwe i nieoddychające. Najlepsze po cc są siateczkowe bokserki, bo sięgają do pępka
Absolutna racja. Ja myślę, że po sn też tylko te wchodzą w gre. Ja brałam xl, chociaż tak to w ciąży m-l noszę, bo chciałam mieć wygodnie i słusznie zrobiłam. Zapewniam, że z tyłka nie spadną
Niebieska, dziękujękahaśka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
Ja po cesarce nie używałam majtek jednorazowych. Miałam zwykle bawełniane majtki i nosiłam podpaski poporodowe tylko. Jednorazowe majtki i te siateczkowe chyba są potrzebne po porodzie sn, żeby krocze miało dostęp powietrza i się lepiej goiło. Czy się mylę?
-
Venice wrote:Ja po cesarce nie używałam majtek jednorazowych. Miałam zwykle bawełniane majtki i nosiłam podpaski poporodowe tylko. Jednorazowe majtki i te siateczkowe chyba są potrzebne po porodzie sn, żeby krocze miało dostęp powietrza i się lepiej goiło. Czy się mylę?