X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, moje drogie Vero, Misiu, Aniołkowa... będę spokojniejsza,ze zrobiłam wszystko co moge i co zalecił gin. Będę wracać z siatka leków "w razie czego" i dzis na 19 idę do diabetologa, udało sie znaleźć i do tego czasu bedzie tez wynik hemoglobiny glikowanej. Lubię dostać tu na forum potwierdzenie, ze to dobre decyzje tak latać po lekarzach:) wczoraj moj maz ogarniał rozmowę z ginem, bo mnie wbijało w fotel jak słyszałam co jeszcze mam zrobić przed 1.01 i potem. Ale moj gin sam sie śmiał z siebie, ze on jest jak najsurowszy prokurator i bierze pod lupę wszystko. Stad każe mi wszystko sprawdzić i wyleczyć tez dokładnie infekcje. Jak on to powiedział: ciąża to bardzo zmienny stan i niewiele trzeba, zeby norma stała sie zagrożeniem. A do tego jak mowi: w medycynie często nie ma logiki i dlatego trzeba sprawdzać i dociekać:) Ja jestem spokojna i nie boje sie o Mała, ale zgadzam sie z ginem, ze walczyłam po poronieniach i ciąża jest bezcenna jak u każdej kobiety. Pewnie dlatego te stawki lekarzy do małych nie należą... generalnie to czasami zastanawiam sie czy byłoby dla mnie mozliwe mieć Chrupke w brzuchu przy pensji jaka miałam w Pl 5 lat temu... smutne, ze to wszystko aż tyle kosztuje.

Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy, aniołkowa mama, Kjopa3, Karolczyk lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    U mnie na skierowaniu od ginki z nfz bylo test obciazenia glukoza 75g.
    A moj gin prywatny kazal przyniesc wyniki na nastepna wizyte i napisal na skierowaniu ze po 1h i po 2h.
    A ja nie chce 2 raz robic tego badania.
    Pati nawet nie możesz, nie można powtarzać tego częściej niz raz na 4 tygodnie, ta ilość glukozy mocno nadwyręża trzustkę, nie ma szans abyś dopłaciła i zbadała po godzinie?

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska masz rację z tym co piszesz, dlaczego to tyle kosztuje, że człowiek pracujący normalnie w kraju nie może sobie pozwolić na takie badanie przy stratach? Bez sensu to wszystko. Ale dobrze, że wam w końcu się udało i już niedługo będziecie tulić zdrową Chrupkę w ramionach :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wozki bedziecie kupowac lub juz kupilyscie???

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    Byłam dziś u lekarza. Syn potwierdzony po raz drugi :) szyjka w porządku. odwrócony główką do dołu. Waga +9kg. Moje wyniki po krzywej to na czczo 75, po 1h - 130 a po 121 i wszystko w porządku.

Dziewczyny, wytłumaczcie mi jak to jest z tym nacinaniem / nie nacinaniem krocza. Ja przy pierwszym porodzie miałam nacinane, fakt dłużej dochodzi się do siebie, ale przecież po takim szyciu, to tam na dole robi się znów ciasno, jak przed porodem, albo i lepiej (co prawda, miałam to szczęście, że szył mnie chirurg medycyny estetycznej). A czy po takim nie nacięciu, to nie robi się tam luźno? Dlaczego kobiety tak o to walczą, żeby nie nacinać? ciało wraca do normy po porodzie bez cięcia? Jak to jest?

A po drugie, to decydujecie się na znieczulenie? Ja chyba skorzystam z tej możliwości.

widzę, że co niektóre z nas chcą sporą gromadkę dzieciaczków :) mi też się marzy, jednak między pierwszym a drugim będzie 8 lat różnicy.. Myślę, że z trzecim do mojej 40 się wyrobimy :)

Ja miałam nacięcie przy 1 porodzie i i tak mi sie wydawało, że jestem rozciągnięta:( Teraz wszystko wróciło do normy. Ale nacięcie było dopiero po kilku podejsciach, jak mały nie chciał "wyjść".

Nie miałam znieczulenia i nie chciałabym, bo boje się, że nie będę czuć skurczów tak, jak trzeba.

Mi dziś Fransuś w nocy wymiotował. Mąż w pracy a ja sama musiałam sie szarpać ze zmianą pościeli itp. Teraz już dobrze, nie wiem co mu było.
    Ja dzis tez nie czuje sie najlepiej, moze jakies zatrucie.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, pytalas o oznaczenia na butelkach plastikowych: tommee tippee ma 5 w trójkącie.

Ja jestem w kropce. Odebrałam wyniki wczorajszej glukozy i mam 87, po godzinie 97, a po dwóch 111. A badanie przebiegło książkowo... To jest według Was dobry wynik? No bo nisko, ale dlaczego ten trzeci wynik najwyższy? Wizytę mam 13.01, nie wiem, pójść szybciej?

sy__la lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni- przy pierwszym porodzie wychodzilam z zasady, ze lepsze kontrolowane naciecie niz niekontrolowane pekniecie, za przeproszeniem, az do posladow ;) Balam sie tego, a z calej sytuacji wyszlam z dwoma szwami zewnetrznymi, szyjka bez szwanku. Wiadomo, ze porod bez naciecia jest lepszy, szwy nie uwieraja, nie trzeba siedziec na jednym posladku albo szukac twardego krzesla, a w srodku wszystko zazwyczaj wraca do swojej formy. Mozna tez pozniej cwiczyc miesnie kegla, zeby wzmocnic sie od srodka ;) Chociaz mnie rowniez korci wizyta u chirurga w sprawie korekty, po drugiej ciazy to juz odczucia moga byc zdecydowanie inne, ale czas pokaze.

Znieczulenie wezme jak porod bedzie trwal dluzej niz dobe :D Chociaz chcialabym skorzystac z cieplego prysznica, skakania na pilce albo gazu, mialabym takie przyjemne deja vu z pierwszego porodu ;)

Tak ostatnio duzo piszecie o glukozie i cukrzycy, ze az odmowilam sobie dzisiaj kanapki z nutella ;) No, ale tlumacze sobie, ze przeciez kilka dni rozpusty z ciastem nie spowoduje od razu tragedii w organizmie :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika Nasza Marysia też mi juz dwa razy niby wymiotuje , już mam dosyć tych chorób jestem wykończona tym wszystkim .

naina.ogg Ja po godzinie miałam taki sam wynik , jak Ty moja droga , po dwóch też 111 , gin nic mi nie mówił że coś jest nie tak .

angelika1984 My mamy X Lander kupiliśmy go za 300 zł używany na Allegro , jest czarno - czerwony , idealnie pasuje zarówno dla córeczki jaki dla synka ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 11:37

niania.ogg lubi tę wiadomość

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed glukozą, a potwór slodyczowy ze mnie straszny... Dzisiaj pewnie dostanę skierowanie na tę przyjemność.

Misiu, głowa do góry, ja już w drodze do lekarza, musimy mieć dobre wieści na końcówkę roku :)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Misiu, mam nadzieje, ze żadna z nas nie doświadczy juz takiej tragedii jak Macduska (moze przekręciłam nick), Fufka, Jastin i Neharika. Wszystkie te dziewczyny mam w pamięci i moja głowa i serce tego nie ogarnia co one przeżywały i przezywają. Mam nadzieje, ze nasze wszystkie Aniołki czuwają nad maluchami i będziemy niedługo dzielić sie dzika radością po narodzinach:)))

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nianiu, własnie z powodu takiego wyniku idę dzis do diabetologa, czekam tylko na wynik hemoglobiny glikowanej. Gin wczoraj mi powiedział, ze wyniki niskie, ale prawidłowy metabolizm glukozy wyglada tak, ze po godzinie wynik wzrasta, a po 2 maleje. U mnie po 2 h tez wzrósł. Powiedział, ze tragedii żadnej nie ma, ale nawet on zaleca dietę z niskim ig.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Jakie wozki bedziecie kupowac lub juz kupilyscie???
    My mamy adamex bartetta. Prezent od babci i dziadka :) chcialam na poczatku uzywany żeby nie szaleć ale używane które mi odpowiadały i pasowały mężowi kosztowały koło 1tys a ten nowy 1480. A że mąż bardzo wysoki to musieliśmy mieć wózek żeby był dla niego wygodny. Mnie urzekl całokształt bo lubie takie gondolki no i podwójne amortyzatory super sie jeździło po sklepie i mieszkaniu :) ale przyznaje że trochę polecialam na wygląd i moje widzi mi się :) chciałam mieć swój wymarzony wózek no i on tak jak pisalam jest duży więc dzidzi będzie wygodnie a to był proorytet

Filipek - 09.03.17 :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo...To proszę napisz po wizycie co Ci diabetolog powiedział, dobrze? Będę baaardzo wdzięczna.

Szczęśliwa, też dzięki za info :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Pati nawet nie możesz, nie można powtarzać tego częściej niz raz na 4 tygodnie, ta ilość glukozy mocno nadwyręża trzustkę, nie ma szans abyś dopłaciła i zbadała po godzinie?
    Niestety nie moglam. Bo soe pytalam czy moge doplacic.
    Trudno.
    Chyba ktoras z was tez miala tylko po 2h.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od wczoraj mam klucia w pochwie. Może więzadła mi się rozciągają. Wizytę mam dopiero 5 stycznia.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Gakin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja mam często takie klocia i to od dłuższego czasu juz. Lekarz mowil ze to normalne bo albo sie rozciaga wszystko albo to dziecko tak sie ułoży i kopie ze my to czujemy jako taki klujacy ból także spokojnie. Ja już teraz sie nauczylam rozpoznawac jak mi sie maly przekreca to wiem ze bedzie zaraz kłucie i rzeczywiście jest :)

Gabi 19 lubi tę wiadomość

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyczailam expander mondo 3 w 1. Tak jak blizniak riko nano. Stan idealny na gwarancji jeszcze czarno bialy za 700 zl

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika z wygladu dla mnie mega :) nie widziałam na żywo nie dotykalam ale zdjęcia fajne.
    Dziewczyny mam dosc wstrętne pytanie - te które biorą żelazo ja mam 80mg czy przyjmowanie zmieniło wam kolor kału? Sory za bezpośredniosc :)

• Korcia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin,tak,czarny jest. To normalne.Ale przy zelazie ważne jest aby brać na czczo.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, biorę na czczo od 3 dni i sie dziś po prostu wystraszylam zanim powiazalam to czarno zielone z zelazem.

‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ