Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kjopa3 wrote:Ilae ja mam raz więcej raz mniej śluzu. O to się nie martw bo to żaden wyznacznik. Tak jak napisała ejda uważać na infekcję. A gorące kąpiele zakazane jedynie ciepła taka normalna.
Sy_la temat szczepień to chyba lepiej unikać na forumKażda zrobi jak chce. Piszę tak bo akurat ja jestem za szczepieniami. Moja babcia opowiadała mi jak jej rodzeństwo umierało na błonnicę, nie było wtedy szczepionek. Niestety obawiam się za kilkanaście, kilkadziesiąt lat te ciężkie choroby powrócą a chyba na nie nie ma leków. Natomiast za nowoczesnymi typu na rotawirusy czy meningokoki nie jestem przekonana. Temat rzeka i chyba lepiej nie ruszać
Daleko nam jeszcze do tego
Zgadzam się z tym. Każdy zrobi jak zechce i dlatego temat został ucięty..Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ejda665 oczywiście, że się boje. Pierwsza moja reakcja na test to był wybuch płaczu. Chyba przez szalejace hormony.
Chciałam, chcieliśmy w sumie i planowaliśmy, ale jednak obawy są i będą.
Gdy będę w zaawansowanej ciąży moje dziecko będzie miało ponad rok i będzie właśnie poznawala świat "na stojąco". Nikt nie powiedział, że będzie łatwoale jestem dobrej myśli.
Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, Ejda665 lubią tę wiadomość
-
Ejda665 tak jest w Uk własnie nie mogę sie do nich dodzwonic wrrr... wiem ze pracuja tam w weekendy wiec pewnie bede musiala wtedy probowac dzwonić. narazie nic mnie nie boli odpoczywam grzecznie i tłumacze bobaskowi zeeby mnie nie strsowal tak..córeczko czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualny
-
Ewelina w UK przepisuja progesteron, ale trzeba trafic na kumatego lekarza. A jak nie to juz pisalam - prywatny lekarz. Wizyta £50-£60 i recepte na progesteron wypisza z pocalowaniem reki.
Ja biore 1000 mg dziennie, wiec sie da
Sa przychodnie ktore pracuja codziennie i jest ich sporo.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
MagdaWaw wrote:Ja byłam na wizycie 14.08 - czyli dokładnie 5 tydz. + 4 i niestety serduszka jeszcze nie widać. Zaczynam się martwić. Lekarz kazał przyjść w piątek czyli 6 tydz. + 2.
Powiedzcie czy mam się czym martwić...?
Na razie nic sie nie martw. Ja widziałam tyci piksel mrygający jakos pod koniec 5 lub pierwszego dnia 6 tygodnia ale owu mialam bardzo wczesnie.
Wiec na razie spokojnieMagdaWaw, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdaWaw wrote:Ja byłam na wizycie 14.08 - czyli dokładnie 5 tydz. + 4 i niestety serduszka jeszcze nie widać. Zaczynam się martwić. Lekarz kazał przyjść w piątek czyli 6 tydz. + 2.
Powiedzcie czy mam się czym martwić...? -
MagdaWaw wrote:Ja byłam na wizycie 14.08 - czyli dokładnie 5 tydz. + 4 i niestety serduszka jeszcze nie widać. Zaczynam się martwić. Lekarz kazał przyjść w piątek czyli 6 tydz. + 2.
Powiedzcie czy mam się czym martwić...?
Bez przesady. Daj fasolce podrosnac. W tym czasie wiekszosc z nas widziala tylko pecherzyk. Wiem ze ciezko sie czeka, ale cierpliwosci. Na kolejnej wizycie juz powinno byc widac, a nawet jesli nie, to tez nie bezie nic dziwnego. Niektore dziewczyny widza je dopiero w 8tc a dzieci rodza sie zdroweSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyNieśmiało się witam
Wczoraj pozytywny test, dziś beta 68, w czwartek powtórka.
Czekałam na to ładnych parę miesięcy
Mam nadzieję że zagoszczę tu aż do połowy kwietnia 2017 przynajmniej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 17:14
Gosia1989, pati87, niania.ogg, vitae13, Milka1991, nutella_, ojejku, Agga, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyojejku wrote:Cześć Dziewczyny, ja jeszcze nie dowierzam, ostatnie poronienie miałam w czerwcu i właściwie nie mam pojęcia jak dalej będzie, wizytę u lekarza ustawiłam na 30 sierpnia dopiero, jestem obstawiona lekami, nic innego jak czekanie mi nie pozostaje
Ale wiecie może, ile czasu takie badania są ważne? Robiłam w kwietniu w poprzedniej ciąży i zastanawiam się, czy będę musiała je powtórzyć?
Wymazy bakteryjne pewnie tak, ale czy wirusówkę też?
Witam Dziewczyny z sierpniówek ovu
Ośmieliłam się zameldować po Twoim wpisie, razem będzie raźniej
Milka1991, ojejku lubią tę wiadomość
-
angelika1984 wrote:Dziewczyny pytanie do mam z dziećmi małymi. Wy myslalyscie o wózku raczej pojedynczy i dziecko to starsze półtora roczne obok czy raczej typ bliźniaczy takie małe to jeszcze czasem pospi w wózku. To jest jeszcze kupa czasu ale tak z ciekawości zapytałam.[/QUOTE
Ja myślę o bliźniaczym, przynajmniej na początek, potem dzidzia ewentualnie do tej spacerówki, w której teraz jeździ Helenka.
Agga nie martw się o mdłości, nie zginą
Gratulacje dla nowych mamusiek
Anja7, bardzo, bardzo przykro. Powodzenia w następnym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 17:30
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png