X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    U mnie mój P ma grypę żołądkową. Uciekłam do synka żeby się nie zarazić :-/
    Ja dorwałam tapicerkę do fotelika ale z espiro neo 2szt. za całe 15zł. nowe ze sklepu :-) Babce zalegały :-) My mamy chicco i stwierdziłam,że go zostawimy bo ma 4 gwizdki w testach ale była sama tapicerka a chciałam jeszcze wkład dla niemowlaka,daszek i przykrycie na nóżki. No i mam za grosze.
    Jeden fiolet:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8078217a4607.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b726597c150b.jpg
    Drugi niebieski,w tym nie ma na nóżki okrycia:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43ab37c41877.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cadd5720f6a1.jpg

Wczoraj złożyłam zamówienie u JustineX i w rossmanie kupiłam dobrze opiniowane przez srokao płyn do kąpieli i oliwkę babydream i chusteczki nawilżane w pudełku. A w tesco w promocji Pampersy 2 -144szt.

Ja na USG 3 trym. pójdę tylko jeśli moja lekarka nie sprawdzi mi dobrze przepływów a muszę zrobić na wizytę dla immunologa.

Tekla ja tak mam z brzuchem. Jakoś taki lekki mi się wydaje jak przed ciążą :-)

Justyna sprawdź sobie czy alantan,bepanthen i linomag można stosować na brodawki i do pupy i wybierz jeden. Srokao odradzała kremy ziajki może warto zerknąć do niej na stronę.Tak samo chusteczki nawilżane pampersa.

Niebieska ja polecam Pampersy :-)

Różowy Kordonku moja koleżanka urodziła 10tyg. temu i mówiła,że używała właśnie octenisept i pępuszek szybko odpadł. Więc ja postanowiłam,że też z nim spróbuję. Ona psikała na pępek i jałowym gazikiem wycierała.

Sunshine super,że z dzidzią wszystko ok.

Brzuszki oczywiście wszystkie piękne :-)

Niebieskaa, Omon lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jak szukacie fotelików?
    Najpierw muszę mieć wybrany wózek? I dopiero dobieram pasujący fotelik?
    Chce taki z certyfikatem. W aucie mam isofix.
    Jak szukać?

Czekam na IP.....
    Bez boli i plamien nie jestem podobno pilnym przypadkiem...

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Kochane, jak szukacie fotelików?
    Najpierw muszę mieć wybrany wózek? I dopiero dobieram pasujący fotelik?
    Chce taki z certyfikatem. W aucie mam isofix.
    Jak szukać?

Czekam na IP.....
    Bez boli i plamien nie jestem podobno pilnym przypadkiem...
    No i jak tam? Wszystko ok?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 7 miesiącu !!! Małe szaleje od rana :)
    Ja już ubrana i zbieram się do lekarza umówić się na prywatną wizytę :) mam nadzieję, że dzisiaj ewentualnie do poniedziałku to ostatnie chwile kiedy mówię do swojego dziecka bezpłciowo :)

Właśnie atat Jak tam wszystko okej ?

Kjopa3, Niebieskaa, Taśka22, Lokokoko, Reni1982, Omon lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian31 wrote:
    Pytanie do dziewczyn na Clexane - jaką macie dawkę?
    Ja do tej pory brałam 0,4 przy wadze do 60kg, teraz ważę 60 z kawałkiem i jeden ginekolog proponuje już dawkę 0,6, inny ginekolog i hematolog nadal 0,4. Ddimery raz w normie, raz przekroczona norma, ale zastanawia mnie INR - robicie to badanie? Widzę, ze stopniowo mi spada, tzn nadal jest w normie, ale teraz już na granicy. Czy spadek nie oznacza, że właśnie lepiej włączyć lepszą dawkę? Lekarze ginekolodzy twierdzą, że wzrost oznaczałby możliwość zakrzepu, ale gdzie nie czytam to widzę, że własnie jego spadek to oznacza.
    Ma ktoś jakieś pojęcie w temacie?
    I czy słyszałyście o leki Neoparin, polski odpowiednik Clexane?
    Ciesze sie , ze zostal napisany ten post:)i mam nadzieje, ze ktos jeszcze cos dopisze. Ja mam fraxi 0,6czyli ta sama dawke co ty clexane. Teraz tak sa dwie szkoly jedna mowi, ze daje sie w stosubku do wagi matki a druga ze wzgledu na badania. Ja stalam heparyne od lekarza malinowskiego-szpec od nakgorszych przypadkow mam zespol antyfosfolipidowy. Za jego badania dalam 6tysi za cala immunologie ibtylko dzieki niemu nie poronilam kolejenej ciazy. Ja zaczynalam z ta sama dawka co teraz mam z waga 55obecna moja waga to 66. I teraz tak mam calkowity nakaz badania pelnej krzepliwosci co miesiac. Moje ddimery wynosza 1500, aptt spadlo ponizej normy minimalnie a inr mam 1.05. Gin lokalny i malinowski nie zmieniaja dawek a ja sie boje zwyczajnie. Co miesoac badam eszystko przeplywy mam co wizyte dziecko jest starsze o kilka dni z usg a waga 1200wiec niedotlenienie raczej nie grozi. Powiedziano mi ze przy ddinerach 3000dopiero zwieksza sie dawke-slowa malinowskiego aja namietnie dzwonie i truje dupe malinowskigo z wynikami bo soe boje ale nie zmienia mi tego wiec nie wiem co ci doradzic mnie moj lokalny gin mowil ze jak inr ma chyna jakos kolo 3to sie daje wieksza dawke. Mam nadzieje, ze nic nie pokrecilam z twoimi wynikami zaden gin komplenie by nie pomyslal o zwiekszeniu dawki ale u mnie to sie dziwie ale cierpliwie sie dostsosowywuje do leczenia malinowskiego.
    Masz acard?
    Czy dziewczyny maja wiedze o tym ?

Anian31 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34, ja nie mam zespołu antyfosfolipidowego, ani mthfr. Biorę dawkę profilaktyczna 0,4 do 38 tygodnia oraz acard do 36 tygodnia. Nie badam dimerow, bo nie miałam takiego zalecenia.

Monika34 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badam ddimery. Wg moich lekarzy do 2000 nie zwiększamy dawki.
    No i z całym przekonaniem polecam neoparin, od kiedy zmniejszyli refundacje na kleksę kuracja miesięczna neoparinem kosztuje mnie nie ale 10zl a clexane ponad 100zl, składnik jest dokladnie ten sam, nie widzę różnicy w wynikach przy stisowaniu jednego i drugiego. Poza tym ma delikatnie grubsze ale sporo ostrzejsze igly i nie mam wcale siniaków, serio ani jednego :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku potwierdzambo 3000tonjuz straszny taki wynik. A na clexane mam uczulenie a slyszalam o neoparinie wlasnie ale skladnik uczula mnie jak clexane:/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja biore fraxiparine - dawke 0,6 dostosowana do mojej wagi i heparyna jest profilaktycznie.
    Dimery ok, nie mam zdiagnozowanych trombofilii.
    W pologu mam miec dawke lecznicza.

Monika34 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • ilae Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry :)

może sobie wkręcam już, ale w nocy obudziło mnie swędzenie stóp i nad ranem przed 6 drugi raz to samo :/ próbowałam się chłodzić o zimną kołdrę z wierzchu, dawało ulgę na sekundę. Na dodatek w całym mieście wczoraj cały dzień i dziś całą noc do 6. rano nie było ogrzewania ani miejskiej ciepłej wody, bo się coś zepsuło. Do laboratorium jechałam z tłustymi włosami :/
    Poprosiłam tak jak Kordonek pisałaś o profil wątrobowy, wyniki mam mieć po godzinie 14. Mam nadzieję, że wyniki mnie uspokoją, a nie pogorszą mojego dzisiejszego doła od rana. Jeszcze dokładając śniło mi się, że urodziłam wcześniaka, jakoś teraz w tych tygodniach i też nie było za ciekawie. Na szczęście moja malutka kopie od samego rana i daje mamusi znać, że wszystko jest dobrze.

A powiedzcie mi, jak leżycie na boku tak, że minimalnie leżycie na brzuchu i dziecię zaczyna Was kopać - zmieniacie pozycję na zawołanie tak długo, aż maluch się uspokoi? Zastanawia mnie czy zaczyna kopać dlatego, że jest mu niewygodnie czy tak o po prostu. Często jak siedzę w pozycji półleżącej z laptopem na kolanach to też szaleje, wtedy jej przecież nigdzie nie uciskam, więc raczej nie jest jej niewygodnie.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat daj znac co z Wami.

Co do fotelikow. Lepiej wybierz wozwkma potwm fotelik aby upewnic siw, ze fotelik bedzie pasowal, ze sa w nim odpowiednie adaptery.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clexane 0,4 zwiększyłam mi immunolog dawkę do 0,6 na podstawie badań. Chodzę co 6-8 tyg. i muszę robić białko S bo ono wyszło poza normą i utrzymuje się na stałym poziomie, d-dimery mam ok.1500 ,najważniejsze dla niej Anty-Xa które robi się po 4h od zastrzyku i mówi jak działa na nas lek i u mnir też wyszło poza norma dlatego mam zwiększoną dawkę.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my zaczynajac 26 tydzien :) z tej okazju kupilam maly set ubrankowy ( tak to ta ktora miala juz nie kupowac ) no ale stalo sie w koncu zaczelysmy 26 tydzien.

Ktoras w spominala o promocjach 5-10-15 jak z jakoscia ? kilka rzeczy mi sie podoba :)

Malenka daje spac a w dzien rozpycha sie bardzo :)
    Ilae ja zmieniam od czasu do czasu jak bardzo nie daje mi lezec na boku np wciska nozki w bok centralnie na ktorym leze, wczoraj moj m mial reke na moim boku i do mnie " ja chyba czuje stope " :D hahha jego mina bezcenna
    Polezaca pozycja zawsze pomaga jak chce sobie z nia pogadac one chyba lubia bo maja wtedy spokoj ale tez wystarczajaco miejsca na zabawe.

Atat jak po wizycie na IP ?

Co do fotelikow, wiekszosc fotelikow pasuje maja adaptery do wozkow prawie wszystkie pasuja ale lepiej zaczac od wozka.

A tu my waga startowa 42 kg, obecnie 48kg wiec 6+

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5efcb6718bb3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 08:46

ilae, sallvie, Milka1991, karolyn, Niebieskaa, Lokokoko, kasieniaczek, pati87, Kjopa3, Jagah, Justyna Sz, misKolorowy, Omon lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nadal mysle ze powinnam miec zeiekszona dawke ale nie bede sie sama leczyc. Ja mialam to badanie bialka s czy c w 20tyg i ten fibrynigeb czy cos i nie zwikszyli mi dawki moze byly w normie. Z synem mialam ciagle strupki w nosie i gesta krew a ciaze donosilam nienwiedzialam wogoel ze moge miec problemy wiec nie bede cudowac:)
    Odnosnie swedzenia ja tez takowe mialam i robilam aspat alat bilifubine i fostafaze alkaliczna 3x swedzenie jest od puchniecia stop wieczorami a nie wiem jak u was lezcie z podniesionymi nogami moze minie. To juz taki etap ze moze puchnac

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa a dzieciatko nie ma hipotrofi?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • ilae Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już ostatnio pisałam, wstaje z mężem po 6 i mamusia ma pospane :)

Również czekam na wiadomość od atat...

I muszę się jeszcze pożalić. Wiecie same jakie schody są teraz trudne do pokonania. Mnie to 4. piętro już wykańcza. No ale wróciłam z laboratorium, po drodze wstąpiłam do biedro po warzywa na obiad, kupiłam jakieś pomarańcze, marchewki, paprykę, cukinię, BROKUŁA, jakiś napój itp. Jakoś dużo mi się wydawało przy kasie, no ale zapłaciłam, pojechałam do domu, wyczołgałam się na górę, rozpakowałam i patrzę, że tam za cholerę nie ma 80zł, Patrzę na paragon a tam nabite 10 brokułów... :/ wściekła spakowałam wszystko i pojechałam jeszcze raz, na szczęście bez problemu wrócili mi te 30zł, ale gdyby nie chcieli to miałam takie nastawienie, że będę robić dym. I po raz kolejny musiałam na te głupie 4 piętro się czołgać :(

Monika mi stopy nie puchną, dłonie też nie, bo widzę po pierścionkach. Więc to na pewno nie od puchnięcia. Trochę się boję tych wyników...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 08:51

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae- bywa, że mały bardzo mocno wbija mi najpewniej nóżki w bok na którym leżę. To dla mnie jest dosyć nieprzyjemne. Wtedy przekręcam się na plecy i po sprawie :)
    Ale miałaś przygodę w Biedronce :/ Mnie regularnie tak załatwiają w Lidlu, na szczęście nie takie kwoty, ale często zdarza się, że kasjer pomyli kod i nabijają kilka złotych więcej. A tam wiecznie takie kolejki, że mój mąż zazwyczaj odpuszcza. A uważam, że zawsze trzeba zwrócić uwagę na taką pomyłkę. Szkoda, że Ciebie kosztowało to wdrapanie się na czwarte piętro!

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolczyk, ja nauczylam sie sprawdzac rachunek zaraz przy kasie, albo tylko przy wyjsciu moze ladnie to nie wyglada ( nawet tutaj w Szwajcarii ), ale pomylki sie zdarzaja kazdemu, a szkoda naszych nog i czasu :)

ja mam od dwoch dni pulsowanie lewej lydki :) niby nic ale denerwuje mnie strasznie, magnez bananay w ruch ale jakos nie pomaga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 09:07

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie puchnieci konczyc oczywiscie zawsze trzeba to skorelowac z cisnieniem i zglosic lekarzowi a zeby sobie pomoc to nogi do gory ale nia 20/30 minut - krotko nic nie da - zalecenia z mojej szkoly rodzenia

Ja dzisiaj przywitalam dzien krwia z nosa.
    Zbieram sie na krew zobaczymy czy cos tam wyjdzie w zwiazku z powyzszym.
    Pierwszy raz mam w ciazy taki incydent a drugi raz w zyciu.

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis zaczynam 3 trymestr ;)

Wczoraj miałam kiepski dzień , pokłóciłam sie z mężem :/ w tej ciązy on w ogóle sie mną nie martwi :(

Ja brałam przez miesiąc Neoparin ale wróciłam do clexane bo to jednak lek który dłużej jest na rynku itp takze biorę clexane 0,4 profilaktycznie przy wadze 66kg.

IGA.G lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ