Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aniołkowa mama wrote:Annak kochana, a ktoś Ci kazał odstawić Clexane przed porodem? Ooo... mi 3 lekarzy kazało brać jeszcze do 4-6 tygodni po
Ja startowałam z 59 kg, teraz jest 69, dawka 0,6.
Wydaje mi się, że być może chodziło mu o coś takiego, jak u Moniki, to znaczy odstawienie 1-2 dni przed porodem, a potem powrót do kłucia na czas połogu. Ale, prawdę mówiąc, nie dopytałam.
On sam po powiedzeniu tych słów zreflektował się, że w sumie nie wiadomo, kiedy poród się zacznie, więc jak to odstawićA w efekcie z dyskusji wyszło, że i tak raczej będzie cesarka i w końcu przeszliśmy na ten temat...
Ja to jeszcze muszę skonsultować z lekarką, pod opiekę której wróciłam ostatnio. Ona będzie "zarządzać" moimi okołoporodowymi tematami, więc zobaczę, co powie.
Kahaśka,
Właśnie mnie też się tak wydaje, że d-dimery w ciąży należy traktować inaczej niż bez ciąży, dlatego podchodzę do tych wyników z pewnym dystansem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:24
-
Kordonku Teraz mi przypomniałaś, że jak mój brat był mały (jest między nami 10 lat różnicy) to mama rzeczywiście kąpała go w mleku albo mące ziemniaczanej. I jakoś żyje -nie jest może zbyt mądry, ale to chyba nie od tych kąpieli
Vero wrote:Ktoras w spominala o promocjach 5-10-15 jak z jakoscia ? kilka rzeczy mi sie podoba
Ja teraz zamawiałam z 5-10-15 2 pajacyki i body. Ciężko mi się odnieść do jakości, bo nie mam z czym porównaćale na pierwszy rzut oka wydaje się ok. Mam dla Mikołaja trochę rzeczy i one na prawdę mają fajną, grubą bawełnę - poza ubrankami z serii basic.
Po praniu nic się z nimi nie dzieje. Małe na razie schowałam - czekają aż będę je miała z czym uprać
Za miesiąc luxmed powinien mi oddać kasę za prywatne wizyty (mam taki pakiet, który pozwala mi chodzić do dowolnych lekarzy, a luxmed mi zwraca potem 70% kosztów) - będzie tego chyba z 500 zł, więc zamierzam wtedy oddać zakupom bodowo - pajacykowym
No a teraz lecę zrobić porządek z mięsem którego nakupiłam i teraz nie wiem co mrozić a co zostawić na obiadMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa mamo ja teraz ważę coś koło 63kg.
Różowy kordonku ja kupiłam już dość dawno taki termometr:
https://novamed.pl/vitammy-sky?gclid=CjwKEAiAkuLDBRCRguCgvITww0YSJAAHrpf-7v2cbALH09kJv_A2c4ssAMCbQvXb-cBNE3FdpaA5hBoCxGXw_wcB#
Był w biedronce. Super mierzy,nie przekłamuje (czasem się takie zdarzają),jest też do mierzenia temp. płynów i wody więc dla maluszka do kąpieli się nada. Jak mierzysz w uchu to i na czole podaje taką samą temp.
Co do nawilżacza też jestem ciekawa.Chciałam kupić ale boje się jakiegoś bubla.
Co do badań na krzepliwość to właśnie moja immunolog sprawdza czy się wahają czy są ustabilizowane. Bo moje d-dimery ok.1500 ale jak się będą utrzymywać albo obniżać to ok. z resztą wyników tak samo. Jeśli będą się pogarszać to pewnie zwiększy znowu dawkę.
-
annak zrobione, piękne imię
przy okazji przypominam o aktualizacji danych w naszej annakowej tabeli
atat cieszę się że wszystko w porządku
i tak na marginesie, marna pociecha, ale ja będąc w ciąży też mam nie lada zmartwienie: mój tata ma nowotwór w gardle, rozrasta się, czeka go chemia...
trzymaj się kochana dzielnie
a propos h&m dziś jest promocja na stronie 13% zniżki i bezpłatna dostawa, zaatakuję te moje staniczki i zobaczymy co z tego wyjdzie
myślę o czymś takim:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0330910019.html
-
Monika34 wrote:kahaska oczemu odchodzisz od tych lekow?
ja mam acard do 34 a fraxi odstawic w dniu porodu na jeden dzie bo bedzie cc a po porodzie w pologu fraxi 0,3 do 6 tygodni zeby nie dostac powiklan i udaru-info od malinowskiego:)
Ja brałam, bo było podejrzenie zakrzepu (ból i opuchniecie na nodze), które nie potwierdziło się badaniami krzepliwości i usg doplerowskim. Mam żylaki i ponad 10 lat temu były już operowane. Mój gin i naczyniowiec zadecydowali, że nie ma sensu brać ba zapas tylko bacznie obserwować nogi i robić badania. Teraz jeszcze jadę do lepszego naczyniowca według zaleceń gina. Tak czy inaczej bym przed porodem odstawiała, bo istnieje zwiększone ryzyko krwotoku a pierwszy poród zakończony cc ze względu na odklejające się łożysko. Po porodzie pewnie dostanę parę dawek standardowo, jak po operpacjach.
-
nick nieaktualnyWitamy się kochane w 29 tc !!!! :*:*:*:*:*.
Trzymam mocno kciuki , za wizyty dzisiejsze wasze :*:*:*:*.
Ale to leci , a mąż do mnie wczoraj to kiedy rodzisz w końcuw Marcu czy Kwietniu , a co ja jasnowidz jestem to już nie odemnie zależy tylko od Ani :*:*:* , czujemy się dobrze choć dziś rano wymiotowałam wczorajszą zupą
synek też źle się czuł , pewnie za tłusta była i zwróciłam już lepiej się czuję , malutka strasznie po żołądku mnie dziś kopie , kiedyś jadłam tą zupę , a był to barszcz ukraiński i nie wymiotowałam czasami tak jest że coś nam zaszkodzi
. Chyba dziś makaron do mleka ugotuję , jakoś zbrzydło mi jedzenie
.Wrzucam wam nasze zdjęcie :*:*:*.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7011de658ed0.jpgDonia12, Kjopa3, sallvie, pati87, Milka1991, Justyna Sz, Lokokoko, Korcia, She Wolf, Omon, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
ilae wrote:Też czekam. Kurier zabrał ode mnie paczkę 5. stycznia, więc zaraz mija 10 dni... Chć roboczy to dzisiaj dopiero 6 dzień.
Toś mnie pocieszyła
aniołkowa mama dziękuję Złota Kobieto! Wygląda obiecująco i cena rozsądna
Donia12 wrote:Kordonku Teraz mi przypomniałaś, że jak mój brat był mały (jest między nami 10 lat różnicy) to mama rzeczywiście kąpała go w mleku albo mące ziemniaczanej. I jakoś żyje -nie jest może zbyt mądry, ale to chyba nie od tych kąpieli
Boże, rozwaliłaś mnie hehehehhee...
Kjopa bardzo dziękujęTaki termometr do ciałka i do wody byłby super bo nie mam ani jednego ani drugiego
Do pokoju mam higrometr - wskazuje i temperaturę i wilgotność - taki zbytek, kiedy miałam fisia na punkcie storczyków, teraz się znowu przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:43
aniołkowa mama, ilae lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
co do nawilzacza ja kupilam phillips i teraz uzywamy bo mam strasznie sucho w mieszkaniu, plus moj zatkany nos i naprawde dziala
https://cenowarka.pl/philips-hu4706-11-nawil-acz-powietrza-a1375432.html
do tego ma dwa poziomy szumiace co bedzie tez dobre dla maluszka ( suzmis bedzie zbedny ) i co dla mnie wazne nie robi ogromnej pary... nie lubie tego jest delikatny ale skutecznyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:45
17.03.2017Sofia
-
Monika, termometr kupiłam jakoś w wakacje, często korzystałam i jest wszytsko ok:)
Annak no możliwe tak z tym odstawieniem, ja mam nadzieję urodzić SN więc nie da się odstawić ale jeszcze dużo czasu, na razie mała leży pośladkowo więc raczej CC ale to dużo czasu jeszcze
Kordonku ten microlife jest też do ciała, otoczenia, wody itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:52
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Jeszcze mi się przypomniało co do inhalatora. Ja kupiłam dopiero jak mały pierwszy raz się rozchorował - miał 1,5 roku wtedy i zapalenie krtani - wcześniej nie było potrzeby. Działa do dzisiaj (tfu tfu tfu) i coraz rzadziej go potrzebujemy
nie mam za bardzo pomysłu jak nim inhalować dziecko leżące, bo maseczka musi być w pionie (ma na dole pojemnik na sól/leki i w poziomie się wyleją). Liczę na to, że nie będzie potrzebny zbyt wcześnie
Ale ogólnie inhalator fajna sprawa - nawet matkę nie raz już uratował od śmierci z powodu zakaszlenia
edit. A może z tym mlekiem do kąpieli to chodzi o to, że ono jest trochę tłuste i ładnie nawilża skórę? Znaczy się jak ktoś ma mleko takie prosto od krowy bo to w kartonach to raczej do najtłustszych nie należy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:52
-
Donia z tym mlekiem pewnie o to własnie chodzi, a że ja mam swojskie mleczko i z powodzeniem ściągam z niego śmietanę to pewnie wypróbuję
aniołkowa mama właśnie doczytałam, że też się nadaje do pomiaru temp. w płynach. A powiedz, instrukcja jest w języku polskim? Bop na opakowaniu nie widzę PL..Najbliższa wizyta 15.03
-
Jestem dziewczynki
pozwólcie że potrzymam was jeszcze w niepewności jakiś czas
byłam rano u położnej i kazała zadzwonić do lekarza osobiście i się z nim umówić na jakiś dzień
stawiam że wizyta będzie we wtorek bo w poniedziałek przyjmuje tam inna doktor.
Do lekarza zadzwonie tak koło 13 bo wtedy najszybciej się dodzwonieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Donia12 wrote:Jeszcze mi się przypomniało co do inhalatora. Ja kupiłam dopiero jak mały pierwszy raz się rozchorował - miał 1,5 roku wtedy i zapalenie krtani - wcześniej nie było potrzeby. Działa do dzisiaj (tfu tfu tfu) i coraz rzadziej go potrzebujemy
nie mam za bardzo pomysłu jak nim inhalować dziecko leżące, bo maseczka musi być w pionie (ma na dole pojemnik na sól/leki i w poziomie się wyleją). Liczę na to, że nie będzie potrzebny zbyt wcześnie
Ale ogólnie inhalator fajna sprawa - nawet matkę nie raz już uratował od śmierci z powodu zakaszlenia
Ja mam z innymi końcówkami też. Do nosa,do ust taki ustnik i maseczki dla dziecka i dorosłych. Mojej siostry dziecko miało niecałe trzy miesiące i podejrzenie zapalenia oskrzeli.Trafili do szpitala i inhalację właśnie robili takim ustnikiem ale nie wkładali maluchowi do buzi tylko ta para nad buzią była. Taki jakby nawilżacz z tego był. -
PS zaraz normalnie zacznę przyjmować od was zakłady kto mieszka w moim brzuszku haha
zapisze sobie gdzieś co która obstawiała
Niebieskaa lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Kordonku może to w jakim języku mają instrukcję zależy od sklepu czy coś (skąd sprowadzali produkt). W każdym razie proszę instrukcja w pdf:
http://www.microlife.pl/WebTools/ProductDB/pdf/IB%20NC%20150%20EN-PL%201213.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:07
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja od początku biorę dawkę 0,8 clexane na mthfr. Moje ostatnie ddimery to 600 przy normie do 500 i zarówno ginekolog, jak i hematolog twierdzą, że jest ok. Innych badań w tym kierunku nie robię. W poprzedniej ciąży brałam 0,4 ale nie pomogła. I fakt, siniaki mam okropne
Ja mam termometr mesmed. Też mierzy wszystko: płyny, obiekty i temperaturę otoczenia.
Co do fotelika to ja na pewno kupię kiddy evo-luna. Zamierzam podróżować a w innych fotelikach dziecko może przebywać max. dwie godziny dziennie.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Mika wlasnie te staniki mam i nie jestem zadowolona. Nie podtrzymuja wcale i wpijaja mi sie w cialo.
Annak fotelik.info
Tam powinnas znalezc wszystko na ten temat, wraz z testami, ocena itp.
Dziewczyny a dlaczego Acard macie odstawic juz w 34tc? Ja biore tylko Acard i martwie sie ze to moze byc za wczesnie.... Zreszta musze zapytac lekarza.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty