X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Annak kochana, a ktoś Ci kazał odstawić Clexane przed porodem? Ooo... mi 3 lekarzy kazało brać jeszcze do 4-6 tygodni po :D Ja startowałam z 59 kg, teraz jest 69, dawka 0,6.

Wydaje mi się, że być może chodziło mu o coś takiego, jak u Moniki, to znaczy odstawienie 1-2 dni przed porodem, a potem powrót do kłucia na czas połogu. Ale, prawdę mówiąc, nie dopytałam.
    On sam po powiedzeniu tych słów zreflektował się, że w sumie nie wiadomo, kiedy poród się zacznie, więc jak to odstawić :-/ A w efekcie z dyskusji wyszło, że i tak raczej będzie cesarka i w końcu przeszliśmy na ten temat...

Ja to jeszcze muszę skonsultować z lekarką, pod opiekę której wróciłam ostatnio. Ona będzie "zarządzać" moimi okołoporodowymi tematami, więc zobaczę, co powie.

Kahaśka,
    Właśnie mnie też się tak wydaje, że d-dimery w ciąży należy traktować inaczej niż bez ciąży, dlatego podchodzę do tych wyników z pewnym dystansem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:24

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku Teraz mi przypomniałaś, że jak mój brat był mały (jest między nami 10 lat różnicy) to mama rzeczywiście kąpała go w mleku albo mące ziemniaczanej. I jakoś żyje -nie jest może zbyt mądry, ale to chyba nie od tych kąpieli ;)
    Vero wrote:
    Ktoras w spominala o promocjach 5-10-15 jak z jakoscia ? kilka rzeczy mi sie podoba :)

Ja teraz zamawiałam z 5-10-15 2 pajacyki i body. Ciężko mi się odnieść do jakości, bo nie mam z czym porównać :D ale na pierwszy rzut oka wydaje się ok. Mam dla Mikołaja trochę rzeczy i one na prawdę mają fajną, grubą bawełnę - poza ubrankami z serii basic.
    Po praniu nic się z nimi nie dzieje. Małe na razie schowałam - czekają aż będę je miała z czym uprać :)
    Za miesiąc luxmed powinien mi oddać kasę za prywatne wizyty (mam taki pakiet, który pozwala mi chodzić do dowolnych lekarzy, a luxmed mi zwraca potem 70% kosztów) - będzie tego chyba z 500 zł, więc zamierzam wtedy oddać zakupom bodowo - pajacykowym :)
    No a teraz lecę zrobić porządek z mięsem którego nakupiłam i teraz nie wiem co mrozić a co zostawić na obiad :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo ja teraz ważę coś koło 63kg.

Różowy kordonku ja kupiłam już dość dawno taki termometr:
    https://novamed.pl/vitammy-sky?gclid=CjwKEAiAkuLDBRCRguCgvITww0YSJAAHrpf-7v2cbALH09kJv_A2c4ssAMCbQvXb-cBNE3FdpaA5hBoCxGXw_wcB#

Był w biedronce. Super mierzy,nie przekłamuje (czasem się takie zdarzają ;-) ),jest też do mierzenia temp. płynów i wody więc dla maluszka do kąpieli się nada. Jak mierzysz w uchu to i na czole podaje taką samą temp.
    Co do nawilżacza też jestem ciekawa.Chciałam kupić ale boje się jakiegoś bubla.

Co do badań na krzepliwość to właśnie moja immunolog sprawdza czy się wahają czy są ustabilizowane. Bo moje d-dimery ok.1500 ale jak się będą utrzymywać albo obniżać to ok. z resztą wyników tak samo. Jeśli będą się pogarszać to pewnie zwiększy znowu dawkę.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak zrobione, piękne imię :)

przy okazji przypominam o aktualizacji danych w naszej annakowej tabeli :)

atat cieszę się że wszystko w porządku :)
    i tak na marginesie, marna pociecha, ale ja będąc w ciąży też mam nie lada zmartwienie: mój tata ma nowotwór w gardle, rozrasta się, czeka go chemia...
    trzymaj się kochana dzielnie <3

a propos h&m dziś jest promocja na stronie 13% zniżki i bezpłatna dostawa, zaatakuję te moje staniczki i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    myślę o czymś takim:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0330910019.html

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, wpisz mi proszę termin porodu 17. kwietnia, imię póki co robocze, ale bardzo możliwe, że zostanie :) Wiktoria :)

Milka1991, Jagah, kasieniaczek, Omon lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    kahaska oczemu odchodzisz od tych lekow?
    ja mam acard do 34 a fraxi odstawic w dniu porodu na jeden dzie bo bedzie cc a po porodzie w pologu fraxi 0,3 do 6 tygodni zeby nie dostac powiklan i udaru-info od malinowskiego:)

Ja brałam, bo było podejrzenie zakrzepu (ból i opuchniecie na nodze), które nie potwierdziło się badaniami krzepliwości i usg doplerowskim. Mam żylaki i ponad 10 lat temu były już operowane. Mój gin i naczyniowiec zadecydowali, że nie ma sensu brać ba zapas tylko bacznie obserwować nogi i robić badania. Teraz jeszcze jadę do lepszego naczyniowca według zaleceń gina. Tak czy inaczej bym przed porodem odstawiała, bo istnieje zwiększone ryzyko krwotoku a pierwszy poród zakończony cc ze względu na odklejające się łożysko. Po porodzie pewnie dostanę parę dawek standardowo, jak po operpacjach.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się kochane w 29 tc !!!! :*:*:*:*:*.

Trzymam mocno kciuki , za wizyty dzisiejsze wasze :*:*:*:*.

Ale to leci , a mąż do mnie wczoraj to kiedy rodzisz w końcu :-P w Marcu czy Kwietniu , a co ja jasnowidz jestem to już nie odemnie zależy tylko od Ani :*:*:* , czujemy się dobrze choć dziś rano wymiotowałam wczorajszą zupą B-) synek też źle się czuł , pewnie za tłusta była i zwróciłam już lepiej się czuję , malutka strasznie po żołądku mnie dziś kopie , kiedyś jadłam tą zupę , a był to barszcz ukraiński i nie wymiotowałam czasami tak jest że coś nam zaszkodzi B-) . Chyba dziś makaron do mleka ugotuję , jakoś zbrzydło mi jedzenie :-P .Wrzucam wam nasze zdjęcie :*:*:*.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7011de658ed0.jpg

Donia12, Kjopa3, sallvie, pati87, Milka1991, Justyna Sz, Lokokoko, Korcia, She Wolf, Omon, misKolorowy lubią tę wiadomość

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Też czekam. Kurier zabrał ode mnie paczkę 5. stycznia, więc zaraz mija 10 dni... Chć roboczy to dzisiaj dopiero 6 dzień.

Toś mnie pocieszyła :/

aniołkowa mama dziękuję Złota Kobieto! Wygląda obiecująco i cena rozsądna :)
    Donia12 wrote:
    Kordonku Teraz mi przypomniałaś, że jak mój brat był mały (jest między nami 10 lat różnicy) to mama rzeczywiście kąpała go w mleku albo mące ziemniaczanej. I jakoś żyje -nie jest może zbyt mądry, ale to chyba nie od tych kąpieli ;)

Boże, rozwaliłaś mnie hehehehhee... ;D ;D ;D

Kjopa bardzo dziękuję :) Taki termometr do ciałka i do wody byłby super bo nie mam ani jednego ani drugiego :) Do pokoju mam higrometr - wskazuje i temperaturę i wilgotność - taki zbytek, kiedy miałam fisia na punkcie storczyków, teraz się znowu przyda ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:43

aniołkowa mama, ilae lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nawilzacza ja kupilam phillips i teraz uzywamy bo mam strasznie sucho w mieszkaniu, plus moj zatkany nos i naprawde dziala

https://cenowarka.pl/philips-hu4706-11-nawil-acz-powietrza-a1375432.html

do tego ma dwa poziomy szumiace co bedzie tez dobre dla maluszka ( suzmis bedzie zbedny ) i co dla mnie wazne nie robi ogromnej pary... nie lubie tego jest delikatny ale skuteczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:45

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, termometr kupiłam jakoś w wakacje, często korzystałam i jest wszytsko ok:)

Annak no możliwe tak z tym odstawieniem, ja mam nadzieję urodzić SN więc nie da się odstawić ale jeszcze dużo czasu, na razie mała leży pośladkowo więc raczej CC ale to dużo czasu jeszcze :)

Kordonku ten microlife jest też do ciała, otoczenia, wody itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:52

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi się przypomniało co do inhalatora. Ja kupiłam dopiero jak mały pierwszy raz się rozchorował - miał 1,5 roku wtedy i zapalenie krtani - wcześniej nie było potrzeby. Działa do dzisiaj (tfu tfu tfu) i coraz rzadziej go potrzebujemy :) nie mam za bardzo pomysłu jak nim inhalować dziecko leżące, bo maseczka musi być w pionie (ma na dole pojemnik na sól/leki i w poziomie się wyleją). Liczę na to, że nie będzie potrzebny zbyt wcześnie :)
    Ale ogólnie inhalator fajna sprawa - nawet matkę nie raz już uratował od śmierci z powodu zakaszlenia ;)

edit. A może z tym mlekiem do kąpieli to chodzi o to, że ono jest trochę tłuste i ładnie nawilża skórę? Znaczy się jak ktoś ma mleko takie prosto od krowy bo to w kartonach to raczej do najtłustszych nie należy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:52

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie!--czekamy!
    Ja obstawiam Chłopaka :)

sallvie lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia z tym mlekiem pewnie o to własnie chodzi, a że ja mam swojskie mleczko i z powodzeniem ściągam z niego śmietanę to pewnie wypróbuję :)

aniołkowa mama właśnie doczytałam, że też się nadaje do pomiaru temp. w płynach. A powiedz, instrukcja jest w języku polskim? Bop na opakowaniu nie widzę PL..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki :) pozwólcie że potrzymam was jeszcze w niepewności jakiś czas :) byłam rano u położnej i kazała zadzwonić do lekarza osobiście i się z nim umówić na jakiś dzień :) stawiam że wizyta będzie we wtorek bo w poniedziałek przyjmuje tam inna doktor.
    Do lekarza zadzwonie tak koło 13 bo wtedy najszybciej się dodzwonie :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Jeszcze mi się przypomniało co do inhalatora. Ja kupiłam dopiero jak mały pierwszy raz się rozchorował - miał 1,5 roku wtedy i zapalenie krtani - wcześniej nie było potrzeby. Działa do dzisiaj (tfu tfu tfu) i coraz rzadziej go potrzebujemy :) nie mam za bardzo pomysłu jak nim inhalować dziecko leżące, bo maseczka musi być w pionie (ma na dole pojemnik na sól/leki i w poziomie się wyleją). Liczę na to, że nie będzie potrzebny zbyt wcześnie :)
    Ale ogólnie inhalator fajna sprawa - nawet matkę nie raz już uratował od śmierci z powodu zakaszlenia ;)

Ja mam z innymi końcówkami też. Do nosa,do ust taki ustnik i maseczki dla dziecka i dorosłych. Mojej siostry dziecko miało niecałe trzy miesiące i podejrzenie zapalenia oskrzeli.Trafili do szpitala i inhalację właśnie robili takim ustnikiem ale nie wkładali maluchowi do buzi tylko ta para nad buzią była. Taki jakby nawilżacz z tego był.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • sallvie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS zaraz normalnie zacznę przyjmować od was zakłady kto mieszka w moim brzuszku haha :) zapisze sobie gdzieś co która obstawiała :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku może to w jakim języku mają instrukcję zależy od sklepu czy coś (skąd sprowadzali produkt). W każdym razie proszę instrukcja w pdf:
    http://www.microlife.pl/WebTools/ProductDB/pdf/IB%20NC%20150%20EN-PL%201213.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:07

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku biorę dawkę 0,8 clexane na mthfr. Moje ostatnie ddimery to 600 przy normie do 500 i zarówno ginekolog, jak i hematolog twierdzą, że jest ok. Innych badań w tym kierunku nie robię. W poprzedniej ciąży brałam 0,4 ale nie pomogła. I fakt, siniaki mam okropne :-)

Ja mam termometr mesmed. Też mierzy wszystko: płyny, obiekty i temperaturę otoczenia.

Co do fotelika to ja na pewno kupię kiddy evo-luna. Zamierzam podróżować a w innych fotelikach dziecko może przebywać max. dwie godziny dziennie.

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wlasnie te staniki mam i nie jestem zadowolona. Nie podtrzymuja wcale i wpijaja mi sie w cialo.

Annak fotelik.info
    Tam powinnas znalezc wszystko na ten temat, wraz z testami, ocena itp.

Dziewczyny a dlaczego Acard macie odstawic juz w 34tc? Ja biore tylko Acard i martwie sie ze to moze byc za wczesnie.... Zreszta musze zapytac lekarza.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stowtowka w poprzedniach bralam mega wieksze dawki heparyny i nci nie pomoglo wtedy

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ