X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja te male 56/62 mam glownow kopertowe bo balam sie, ze przez glowe wykrece raczki ale wiesz tak teraz mysle, ze przebierzemy kilka razy i bedziemy radzic mlodszym mamusiom :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko...dla mnie to bylo odkrycie podczas wczorajszej rozmowy:P naprawde nie wpadlabym na pomysl, zeby kupic takie kopertowe, ale w sklepach gdzie kupowalam, takich norweskich jakos nie rzucily mi sie w oczy te koperty. Przejrzalam dzis inne sklepy i jednak sporo jest bodziakow malutenkich zakladanych przez glowe...w hmie sporo bylo tych kopertowych.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama nie wiem jakie ja mam te małe bodziaki, lezy wszystko w kartonie... ale macie rację, jak cos to dokupie parę tych kopertowych, będzie dużo wygodniej :)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa- przyznaje szczerze, ze wiekszosc kopertowych ubranek mam z rozmiaru 56, pojedyncze sztuki 62. Po pierwszej ciazy, uwazam ze sa najlepsze i najwygodniejsze dla kazdej ze stron ;) Dla dziecka to rowniez dodatkowy plus dla pepuszka, nie ma opcji naruszenia go. Dla mnie i meza to po prostu wygoda i mniej stresu o glowke.

Mialam Cie jeszcze dopytac o body z Dolce Sonno, niewielka cena, fajne wzory, a jakosciowo jak wypadaja w rankingu? ;)

ojejku- zniknal mi Jacek z podpisu, czyzby szykowala sie zmiana imienia? ;)

Stwierdzilam, ze do gondoli nie bede kupowala przescieradla, tylko bede wspomagala sie pieluchami. W lecie na pewno trzeba bedzie czesciej zmieniac. A do lozeczka kupie 2 x bawelniane, polecam tez strone: napiki.pl, fajny asortyment dla dzieci :)

Ach, no i wybralam w koncu girlande nad lozeczko, robi sie na zamowienie w kolorze rozu i fuksji, z chmurka i ptaszkami :D <3

kasieniaczek lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinię odnośnie termometrów, o każdym sumiennie sobie poczytam :)

Niebieskaa - ja juz nie raz pisałam, że w rozmiarze 56 i 62 chcę miec tylko kopertowe bodziaki, choćby ze względu na łatwiejszy dostęp do pępuszka. Wiem, że idzie się wyrobić w nakładaniu zwykłych bodziaków, ale dla mnie to jest uciążliwe. Przebierałam prawie półroczne dziecko i rękawki są tak wąskie, że i ono się umęczyło i ja. Jedynie z krótkim rękawkiem będę miała zwykłe bo nie ma już takiej szarpaniny a i wybór ograniczony jeśli chodzi o kopertowe body z krótkim rękawem.

Co do zastosowania pieluch ja spotykałam się też z matkami, które zamiast wkładek laktacyjnych np wsadzały sobie pieluchę za biustonosz. Ciężko mi to sobie wyobrazić ale może przy intensywnej laktacji jakoś to zdaje egzamin w domu.

Pieluszkę tez można wyłożyć na dno wanienki i czyścić jej końcem dziąsełka i język dziecku. Można też wsadzić sobie za kołnierz (jak serwetkę przy obiedzie) i taką pieluszką zasłaniać się podczas karmienia w miejscach publicznych :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae dokumenty tez masz wszystkie? Mnie kiedyś koleś na FB zaczepił bo zgubiłam w galerii dowód osobisty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:53

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:00

Awf3p2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno juz o tym pisalyscie...ale pewnie nie utkwilo mi w to pamieci. Nic straconego na szczescie.

Jagah..wlasnie poszlam macac hehe. Nie wiem, w ktorej kupce leza bodziaki, ale pomacalam pajacyk z dolce sonno i to body co kupilam dzisiaj. Obie rzeczy z bawelny. Pajacyk z dolce sono ma troszke grubszy material, moze dlatego, ze jest pajacykiem, a nie body..nie wiem, ale jest to przyjemna bawelna, jakosc mysle jak w hm. Mam o wiele bardziej miekkie ciuszki, ale sa z innej firmy i oczywiscie duzo drozsze. Mysle, ze ta cena w dolce sonno jest bardzo dobra w stosunku do jakosci. W hmie dzis widzialam niektore ciuszki dla niemowlakow z cienkiej, slabej bawelny.

Jagah lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • ilae Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest chyba paczka, którą zostawiłam w Paczkomacie wczoraj, celem zwrócenia jej do sklepu C&A... :/ nie wiem jakim cudem znalazła się poza paczkomatem. Niby jakiś pan ją przyniósł do apteki w galerii handlowej, gdzie przy wejściu jest paczkomat. Z babką próbowałam dogadać się godzinę, w końcu napisała, gdzie mam być.

She Wolf lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ja ciagle kombinuje z imieniem, ale Stelaża mam nieugiętego, on tak przywykł do Jacusia, że chyba juz mogę te literki filcowe zamawiać, nie ma szans na zmianę a miałam jeszcze Olafa w głowie... ;)

ed takie filcowe mi po głowie chodzą ;)
    http://iv.pl/images/41820307212080484316.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:38

IGA.G, Jagah, Niebieskaa, sallvie, Kjopa3, Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meble i materac już dotarły :) w poniedziałek będzie łóżko :):) i koniec spania w salonie. dzisiaj zamówiłam materac dla małej i prześcieradła. pościeli nie zamawiam, kupię później bo i tak na razie się nie przyda.

a wczoraj kupiłam Pampersy i Dade, dwa rozmiary newborn i mini. reszte już po porodzie na bieżąco będziemy kupować.

mam wrażenie, że kupuje kupuje i lista nie skraca się ;p

Ojejku ja też będę zamawiała literki, ale nie wiem jeszcze jakie :)

ojejku, Antonelka lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku- powiem Ci szczerze, ze ostatniego poznanego Jacka pamietam z liceum, potem sluch zaginal o tym imieniu, a przeciez jest fajne :D My wiekszosc czasu w ciazy dogryzalismy sobie w zartach z imieniem dla chlopca, nie moglismy dojsc do porozumienia, a co do corki byla zgoda, no i patrz, wyszla Panna Orzeszkowa ;) Maz mi tylko zagaduje, ze w kolejnej ciazy mozemy sie znowu licytowac z imieniem, haha, zabawny czlowieczek :D

Literki drewniane czy filcowe, girlandy, karuzele nad lozeczko, ozdobne poduszki, czlowieka wszystko chwyta za serce ;) U mnie akurat lozeczko bedzie stalo na tle sciany z ozdobnym ornamentem, totez nie chce zbytnio pstrokacic, bo wystarczy ze w lozku bedzie pelno wzorow i kolorow :D Nad kojcem w salonie bede miala chyba powieszonego malego, zlotego aniolka i ewentualnie imie/badz pierwsza literke, ot tak.. zebym miala przymilny kacik dla oka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:52

ojejku lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie imię Jacek też podoba, no ale chciałam cokolwiek jeszcze pokombinowac :) Jednak chyba zostanie ten Jacuś.
    Podoba mi się jeszcze Jerzy, Jerzyk tak, ale Jurek juz niebardzo więc odpada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:54

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze pomęcze o te termometry. Czy ten termometr Omron Gentle Temp też nadaje się do pomiaru temp. cieszy? Nie znalazłam o tym wzmianki.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wspomnialas o kojcu, no wlasnie kurcze bo ja nawet nie myslalam zeby cos takigo kupic mamy next 2me na kolkach wiec myslalam ze wystarczy ale wlasnie mysle jak mala zacznie siedziec ladnie to chyba dobrze miec cos takigo do zabawy np gdy ja gotuje itd ... takie ala lozko turystyczne

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę sie martwię , od 3 dni myj maluch jakby rzadziej sie rusza :( przyzwyczaiłam sie , ze buszuje cały czas a teraz jakby spokojniejszy .
    Tez tak macie czy ja juz przesadzam ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero- u mnie sprawa wyglada tak, ze na pietrze w sypialni bedzie lozeczko, a w salonie drewniany kojec na koleczkach, jest dwupoziomowy. Kupilam go wlasnie z mysla o spokojnym gotowaniu badz skorzystaniu z lazienki, no i zeby uniknac uciekanie brzdaca na schody, bo nie zamierzam montowac bramki na schody od strony salonu. Wszystkie ulubione zabawki w jednym kaciku, ozdobna poduszka, ulubiony kocyk i w srodku dziecko, jest kontakt wzrokowy, obecnosc rodzica zanotowana to rozwiazanie powinno sie sprawdzic :) Poza tym, jak przyjda goscie to nie zamierzam przemieszczac sie z dzieckiem na rekach, przez cala wizyte ;) Widze w tym kojcu wiele plusow, musze dokupic tylko materac i powiesic pluszowa pozytywke, kacik jak marzenie <3
    ;)

Edit.
    Misiu- pisalas o sytuacjach stresujacych miedzy Toba a Mezem, moze Twoj maluszek podziela Twoje emocje i uspokoil sie bardziej niz zwykle? A moze Ty ruszasz sie wiecej niz zazwyczaj i po prostu kolyszesz go do snu? :) Zazwyczaj w takich chwilach u siebie, staram sie cos zjesc pobudzajacego malucha, zapodaje ulubione piosenki i jak leze to obserwuje brzuch i wczuwam sie w cialo :)

Pozdrawiam Was teraz, z kanapka z nutella i kawusia ;)
    Panna Orzeszkowa podziela moje smaki, przyjemny bauns w brzuszku mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:27

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Dziewczyny trochę sie martwię , od 3 dni myj maluch jakby rzadziej sie rusza :( przyzwyczaiłam sie , ze buszuje cały czas a teraz jakby spokojniejszy .
    Tez tak macie czy ja juz przesadzam ?

ja tak miałam w tym tygodniu, we wtorek była bardzo ruchliwa, a środa i czwartek malutko się ruszała, czułam ruchy, ale słabe, nie kopała nie fikała. dzisiaj już jest lepiej i chyba się rozkręca powoli :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah dzieki no wlasnie, dostawke bedziemy miec w sypialani ale bedzie dopasowana do wysokosci lozka a nie chce za kazdym razem tego zmieniac, na poczatek bede chciala ja klasc w ciagu dnia w jej pokoiku ale jak podrosnie to wiadomo ze nie bedzie tyle spac a ja obiad czy pranie musze zrobic :) poszukam w kolorze pasujacym do jadalni i salonu bo tam bede miala ja na oku :) i chyba dopisze do mojej listy ;)

ja jak zwykle buleczka z pomidorem ( jem pomidory namietnie w ciazy i pije duzo pomidorowych sokow ) :)

Misiu ja ostatnio po wymianie zdan z moim m nie czulam Zosi przez caly dzien az do nastepnego ranka schowala sie gdzies z tylu...zagadaj do niego pusc muzyczke i odprez sie moze pomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:39

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moją pobudza pomelo :) więc staram się mieć w domu na czarną godzinę :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ