Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelko...dla mnie to bylo odkrycie podczas wczorajszej rozmowy:P naprawde nie wpadlabym na pomysl, zeby kupic takie kopertowe, ale w sklepach gdzie kupowalam, takich norweskich jakos nie rzucily mi sie w oczy te koperty. Przejrzalam dzis inne sklepy i jednak sporo jest bodziakow malutenkich zakladanych przez glowe...w hmie sporo bylo tych kopertowych.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualny
-
Niebieskaa- przyznaje szczerze, ze wiekszosc kopertowych ubranek mam z rozmiaru 56, pojedyncze sztuki 62. Po pierwszej ciazy, uwazam ze sa najlepsze i najwygodniejsze dla kazdej ze stron
Dla dziecka to rowniez dodatkowy plus dla pepuszka, nie ma opcji naruszenia go. Dla mnie i meza to po prostu wygoda i mniej stresu o glowke.
Mialam Cie jeszcze dopytac o body z Dolce Sonno, niewielka cena, fajne wzory, a jakosciowo jak wypadaja w rankingu?
ojejku- zniknal mi Jacek z podpisu, czyzby szykowala sie zmiana imienia?
Stwierdzilam, ze do gondoli nie bede kupowala przescieradla, tylko bede wspomagala sie pieluchami. W lecie na pewno trzeba bedzie czesciej zmieniac. A do lozeczka kupie 2 x bawelniane, polecam tez strone: napiki.pl, fajny asortyment dla dzieci
Ach, no i wybralam w koncu girlande nad lozeczko, robi sie na zamowienie w kolorze rozu i fuksji, z chmurka i ptaszkamikasieniaczek lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za opinię odnośnie termometrów, o każdym sumiennie sobie poczytam
Niebieskaa - ja juz nie raz pisałam, że w rozmiarze 56 i 62 chcę miec tylko kopertowe bodziaki, choćby ze względu na łatwiejszy dostęp do pępuszka. Wiem, że idzie się wyrobić w nakładaniu zwykłych bodziaków, ale dla mnie to jest uciążliwe. Przebierałam prawie półroczne dziecko i rękawki są tak wąskie, że i ono się umęczyło i ja. Jedynie z krótkim rękawkiem będę miała zwykłe bo nie ma już takiej szarpaniny a i wybór ograniczony jeśli chodzi o kopertowe body z krótkim rękawem.
Co do zastosowania pieluch ja spotykałam się też z matkami, które zamiast wkładek laktacyjnych np wsadzały sobie pieluchę za biustonosz. Ciężko mi to sobie wyobrazić ale może przy intensywnej laktacji jakoś to zdaje egzamin w domu.
Pieluszkę tez można wyłożyć na dno wanienki i czyścić jej końcem dziąsełka i język dziecku. Można też wsadzić sobie za kołnierz (jak serwetkę przy obiedzie) i taką pieluszką zasłaniać się podczas karmienia w miejscach publicznych
Niebieskaa lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Na pewno juz o tym pisalyscie...ale pewnie nie utkwilo mi w to pamieci. Nic straconego na szczescie.
Jagah..wlasnie poszlam macac hehe. Nie wiem, w ktorej kupce leza bodziaki, ale pomacalam pajacyk z dolce sonno i to body co kupilam dzisiaj. Obie rzeczy z bawelny. Pajacyk z dolce sono ma troszke grubszy material, moze dlatego, ze jest pajacykiem, a nie body..nie wiem, ale jest to przyjemna bawelna, jakosc mysle jak w hm. Mam o wiele bardziej miekkie ciuszki, ale sa z innej firmy i oczywiscie duzo drozsze. Mysle, ze ta cena w dolce sonno jest bardzo dobra w stosunku do jakosci. W hmie dzis widzialam niektore ciuszki dla niemowlakow z cienkiej, slabej bawelny.Jagah lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
To jest chyba paczka, którą zostawiłam w Paczkomacie wczoraj, celem zwrócenia jej do sklepu C&A...
nie wiem jakim cudem znalazła się poza paczkomatem. Niby jakiś pan ją przyniósł do apteki w galerii handlowej, gdzie przy wejściu jest paczkomat. Z babką próbowałam dogadać się godzinę, w końcu napisała, gdzie mam być.
She Wolf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagah ja ciagle kombinuje z imieniem, ale Stelaża mam nieugiętego, on tak przywykł do Jacusia, że chyba juz mogę te literki filcowe zamawiać, nie ma szans na zmianę a miałam jeszcze Olafa w głowie...
ed takie filcowe mi po głowie chodzą
http://iv.pl/images/41820307212080484316.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:38
IGA.G, Jagah, Niebieskaa, sallvie, Kjopa3, Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
meble i materac już dotarły
w poniedziałek będzie łóżko
i koniec spania w salonie. dzisiaj zamówiłam materac dla małej i prześcieradła. pościeli nie zamawiam, kupię później bo i tak na razie się nie przyda.
a wczoraj kupiłam Pampersy i Dade, dwa rozmiary newborn i mini. reszte już po porodzie na bieżąco będziemy kupować.
mam wrażenie, że kupuje kupuje i lista nie skraca się ;p
Ojejku ja też będę zamawiała literki, ale nie wiem jeszcze jakieojejku, Antonelka lubią tę wiadomość
-
ojejku- powiem Ci szczerze, ze ostatniego poznanego Jacka pamietam z liceum, potem sluch zaginal o tym imieniu, a przeciez jest fajne
My wiekszosc czasu w ciazy dogryzalismy sobie w zartach z imieniem dla chlopca, nie moglismy dojsc do porozumienia, a co do corki byla zgoda, no i patrz, wyszla Panna Orzeszkowa
Maz mi tylko zagaduje, ze w kolejnej ciazy mozemy sie znowu licytowac z imieniem, haha, zabawny czlowieczek
Literki drewniane czy filcowe, girlandy, karuzele nad lozeczko, ozdobne poduszki, czlowieka wszystko chwyta za serceU mnie akurat lozeczko bedzie stalo na tle sciany z ozdobnym ornamentem, totez nie chce zbytnio pstrokacic, bo wystarczy ze w lozku bedzie pelno wzorow i kolorow
Nad kojcem w salonie bede miala chyba powieszonego malego, zlotego aniolka i ewentualnie imie/badz pierwsza literke, ot tak.. zebym miala przymilny kacik dla oka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:52
ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi sie imię Jacek też podoba, no ale chciałam cokolwiek jeszcze pokombinowac
Jednak chyba zostanie ten Jacuś.
Podoba mi się jeszcze Jerzy, Jerzyk tak, ale Jurek juz niebardzo więc odpadaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:54
-
Jagah wspomnialas o kojcu, no wlasnie kurcze bo ja nawet nie myslalam zeby cos takigo kupic mamy next 2me na kolkach wiec myslalam ze wystarczy ale wlasnie mysle jak mala zacznie siedziec ladnie to chyba dobrze miec cos takigo do zabawy np gdy ja gotuje itd ... takie ala lozko turystyczne17.03.2017
Sofia
-
Vero- u mnie sprawa wyglada tak, ze na pietrze w sypialni bedzie lozeczko, a w salonie drewniany kojec na koleczkach, jest dwupoziomowy. Kupilam go wlasnie z mysla o spokojnym gotowaniu badz skorzystaniu z lazienki, no i zeby uniknac uciekanie brzdaca na schody, bo nie zamierzam montowac bramki na schody od strony salonu. Wszystkie ulubione zabawki w jednym kaciku, ozdobna poduszka, ulubiony kocyk i w srodku dziecko, jest kontakt wzrokowy, obecnosc rodzica zanotowana to rozwiazanie powinno sie sprawdzic
Poza tym, jak przyjda goscie to nie zamierzam przemieszczac sie z dzieckiem na rekach, przez cala wizyte
Widze w tym kojcu wiele plusow, musze dokupic tylko materac i powiesic pluszowa pozytywke, kacik jak marzenie
Edit.
Misiu- pisalas o sytuacjach stresujacych miedzy Toba a Mezem, moze Twoj maluszek podziela Twoje emocje i uspokoil sie bardziej niz zwykle? A moze Ty ruszasz sie wiecej niz zazwyczaj i po prostu kolyszesz go do snu?Zazwyczaj w takich chwilach u siebie, staram sie cos zjesc pobudzajacego malucha, zapodaje ulubione piosenki i jak leze to obserwuje brzuch i wczuwam sie w cialo
Pozdrawiam Was teraz, z kanapka z nutella i kawusia
Panna Orzeszkowa podziela moje smaki, przyjemny bauns w brzuszku mamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:27
-
Misiu2017 wrote:Dziewczyny trochę sie martwię , od 3 dni myj maluch jakby rzadziej sie rusza
przyzwyczaiłam sie , ze buszuje cały czas a teraz jakby spokojniejszy .
Tez tak macie czy ja juz przesadzam ?
ja tak miałam w tym tygodniu, we wtorek była bardzo ruchliwa, a środa i czwartek malutko się ruszała, czułam ruchy, ale słabe, nie kopała nie fikała. dzisiaj już jest lepiej i chyba się rozkręca powoli -
jagah dzieki no wlasnie, dostawke bedziemy miec w sypialani ale bedzie dopasowana do wysokosci lozka a nie chce za kazdym razem tego zmieniac, na poczatek bede chciala ja klasc w ciagu dnia w jej pokoiku ale jak podrosnie to wiadomo ze nie bedzie tyle spac a ja obiad czy pranie musze zrobic
poszukam w kolorze pasujacym do jadalni i salonu bo tam bede miala ja na oku
i chyba dopisze do mojej listy
ja jak zwykle buleczka z pomidorem ( jem pomidory namietnie w ciazy i pije duzo pomidorowych sokow )
Misiu ja ostatnio po wymianie zdan z moim m nie czulam Zosi przez caly dzien az do nastepnego ranka schowala sie gdzies z tylu...zagadaj do niego pusc muzyczke i odprez sie moze pomozeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:39
17.03.2017Sofia