Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ilea- a to mialas niespodzianke z Biedronki, to wina piatku 13stego
Sama dzisiaj rano mialam zonka, za pozno wyszlam odmrozic auto i w efekcie musialam cisnac w podskokach na autobus z corka
Co do kopniakow, to czasem jak leze na boku i przylegam brzuchem do lozka to czuje ruchy i zmieniam pozycje, bo sa dla mnie nieprzyjemne. Mam wrazenie jakbym miala ciensza skore i zaraz sie noga przebija na wylot, zdecydowanie bardziej intensywne odczucia niz jak siedze czy chodze
No i piekne, zwycieskie imie dla corki
Vero- oj tam dodatkowe zakupy, przeciez trzeba jakos swietowac kolejne tygodnieFajny brzusio, taki mikro
Rozowy Kordonek- mleko do kapieli noworodka nawilza skore, i jest rewelacyjne w przypadku przenoszenia dziecka, wtedy czesto sie zdarza, ze skora luszczy sie jak u weza. Minimum kosmetykow to najlepsze rozwiazanie, Nam sie udala taka pielegnacja, ale to wszystko zalezy od skory dziecka, takze czas zweryfikujeWiekszosc dzieci uzywajacych w lecie oliwki pozniej zmaga sie z potowkami i wysypkami, z braku dostepu powietrza..
Nie mam inhalatora, chociaz od dawna rozwazam zakup. Ciezko mi sobie wyobrazic inhalacje dziecka ponizej roku, ale moze to wynika z faktu, ze mnie jakies ostre choroby ominely i nie musialam kombinowac jak uzdrowic Diaboline
Antonelko- mnie krwawienie z nosa pojawilo sie z nadejsciem II trymestru, i raczej traktuje to jako kolejne zmiany w organizmie na tle ciazy niz jakies problemy
annak- super imie i rzadko spotykaneVero lubi tę wiadomość
-
She wolf no to mnie załatwiłaś
pewnie tylko ładnie wyglądają na zdjęciu, nie biorę ! poszukam jeszcze na jakichś innych stronkach
sallvie mi też wszyscy wkręcali chłopca, więc ja obstawiam u Ciebie małą łobuziarętrzymam mega kciuki żeby maluch pokazał co ma między nogami
-
Milka1991 wrote:She wolf no to mnie załatwiłaś
pewnie tylko ładnie wyglądają na zdjęciu, nie biorę ! poszukam jeszcze na jakichś innych stronkach
sallvie mi też wszyscy wkręcali chłopca, więc ja obstawiam u Ciebie małą łobuziarętrzymam mega kciuki żeby maluch pokazał co ma między nogami
Mi mogą wkręcać chłopca ! Sama sobie wkręcam że mam synkaMilka1991 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
atat wrote:A ja dzis na tym lodzie wywaliłam sie
Chciałam jechać na IP ale mój gin powiedział żeby poczekać bo i tak od razu nic nie zobaczą.
Jeśli cos sie stało to wyjdzie po dniu, dwóch
Co myślicie? Upadłam na jeden pośladek i rękę. Nie plamie nic nie boli. Poczekać do jutra? -
She Wolf nie pamiętam jak to jest z tym acardem ale zwykle nie bierze się go do końca ciąży. Ja w ogóle nie biorę bo 1 z lekarzy upierał się, że jest niebezpieczny a inny powiedział, że przy dawce 0,6 Clexane faktycznie nie muszę brać acardu. Na początku ciąży byłam na bieżąco z różnymi opiniami na temat acardu itp. itd ale teraz nie chcę do tego wracać. Sporo wyczytałam na stronie poronienie.pl ale prawda jest taka, że różni lekarze, nawet Ci najlepsi mogą mieć różne opinie na temat przyjmowania i odstawiania tych samych leków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:48
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja jestem przewrażliwiona w kwestii odklejania łożyska i każdy upadek mam konsultować. Z Basią nie od upadku, ale o 24 było wszystko ok a o 4 się obudziłam zalana krwią, więc polecam dmuchać na zimne. Nigdy nie wiadomo co w środku się dzieje nawet jak się ok czujemy. Mi gin powiedział, że nie chodzi o upadek na brzuch tylko o fakt gwałtownego szarpnięcia
-
nick nieaktualnyDziewczyny właśnie zobaczyłam, że jutro w lidlu ma być termometr. Jest napisane, ze to wyrób medyczny. Nie jestem jego użytkownikiem, wiec nie wypowiem się co do jakości. Po prostu rzuciło mi się w oczy, jak gazetki promocyjne przeglądałam
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1456Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:53
-
nick nieaktualnyMonika34 wrote:stowtowka w poprzedniach bralam mega wieksze dawki heparyny i nci nie pomoglo wtedy
-
Powiem Wam, że dziś co chwila się obserwuje.
Jakis odruch mialam zeby sie na bok przekrecic.
Ale przepraszam malucha strasznie, bo pewnie nim szarpnelo.
Jeszcze i tak w ciagu kilku dni zjawie sie na jakims USG bo jednak troche sie niepokoję.
Może i nic sie nie stało, ale nigdy nic nie wiadomo. Uwazajcie na siebie, bo slisko jak cholera!
Dziekuje, że pytacie o moje samopoczucie.
Annak, Milka
Tak mam, ze jest kilka dni kryzysu, potem jakos sie oswajam i idzie dalej., psychiatra nic nie przepisal, podobno nie mozna. Ale pogadalismy, mowi, ze wie ze dam rade i trzyma kciuki.
Grunt, że próbowałam sobie pomóc.
Ide jeszcze na te medycyne chinska, chociaz powoli ten wewnetrzny spokoj wraca. Ale licze sie z tym, ze znow sie zburzy.
Wracam tymczasem do poszukiwań wózków i fotelików.
Ranyyy ile tego jeszcze jest!Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Witajcie dziewuszki!
Kordonku, ja kupilam termometr bardzo podobny do tego Antonelki, tez z apteki gemini.
Dziewczyny..wczoraj mialam dluga rozmowe z dwoma przyjaciolkami, ktore maja kilkumiesieczne maluszki. Obie powiedzialy, zebym kupila Malej body "na koperte", bo wtedy nie meczy sie glowy maluszka i w ogole latwiej sie zaklada. Ja mam jedno czy 2 takie body, wiec odwozac meza do pracy, wstapilam do hm i zlamalam swoja zasade niekupowania:P Macie tez takie bodziaki?
I jeszcze cos dla fanek kocykow i pieluszek:D otoz one mowia, ze uzywaja bardzo czesto kocykow, a szczegolnie wszelakich pieluszek do wielu czynnosci, jedna z nich powiedziala, ze tez ma tak duzo pieluszek jak ja. Oto do czego uzywaja pieluszek..postaram sie w skrocie opisac:
-do wycierania po kapieli w miejscach trudno dostepnych np. za uszkami
-do gondoli jako przescieradlo i oslona przed sloncem
-jako kocyk
-do polozenia na przewijaku lub do polozenia w miejscu publicznym kiedy sie przebiera lub karmi
-do wycierania buzki
-do karmienia, zeby swoich ciuchow nie wybrudzic
-do odbijannia maluszka jak ulewa - rowniez po to zeby sie nie wybrudzic
-do wytarcia brodawek jak mleko cieknie za bardzo
-gdy dziecko glowke uklada tylko na jeden bok to odpowiednio zwija sie taka pieluszke i kladzie nad ramie kolo tego policzka bu blokowac obrot glowy w ta jedna strone
-jak fotelik do auta za duzy to mozna z boku wlozyc taka pieluszke
-dla dziecka do zabawy
-do owijania maluszka przed kapiela i potem do umycia taka pieluszka
-do owiniecia po kapieli oraz podczas snu (taki jakby kokon)
-generalnie jako otulacz, mozna tez wlozyc pieluszke do rozka i zrobic jeszcze przyjemniejsza wysciolke:P
To chyba ich glowne zastosowania:) ufff..zatem moj spory zapas pieluszek na pewno znajdzie zastosowanie.Milka1991, ilae, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Jagah, IGA.G, Omon lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
O matko matko matko!!!!!
Wlasnie sie natknelam na te strone!
ktos zna/zamawiał?
Tam sa biustonosze do rozmiaru K!!!!
mam szanse sie w cos wcisnac
http://www.astratex.pl/ciaza-i-macierzynstwo/bielizna-damska/Antonelka lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Niebieskaa wrote:Witajcie dziewuszki!
Kordonku, ja kupilam termometr bardzo podobny do tego Antonelki, tez z apteki gemini.
Dziewczyny..wczoraj mialam dluga rozmowe z dwoma przyjaciolkami, ktore maja kilkumiesieczne maluszki. Obie powiedzialy, zebym kupila Malej body "na koperte", bo wtedy nie meczy sie glowy maluszka i w ogole latwiej sie zaklada. Ja mam jedno czy 2 takie body, wiec odwozac meza do pracy, wstapilam do hm i zlamalam swoja zasade niekupowania:P Macie tez takie bodziaki?
Ja większość takich mam - rozpinane po całości lub kopertowo.
Nie chce noworodka męczyć a i boję się że na początek bedzie mi cięzko go ubierac.
Wiec jesli sama kupuje to rozpinane po calosci i body i pajace, wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 12:07
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Co za dzień dzisiaj... Jakaś babka do mnie na fejsie, czy przypadkiem niczego nie zgubiłam i czy mieszkam tu i tu. Patrzę do torebki - wszystko mam, portfel, telefon. Nie idzie się z nią dogadać, co znalazła i gdzie
ponoć coś do Paczkomatu, ale nie chce mi powiedzieć gdzie to znalazła i co to jest...
-
nick nieaktualny
-
Mi ginekolog powiedziała, żeby acard brać do 30 tygodnia, bo brany dłużej może powodować niedomknięcie się czegoś, niestety nie zapamiętałam czego:(
Z kolei hematolog uważa, że można do końca. Jak powiedziałam to ginekologowi, to powiedziała, że też tak może być. Także ja już nie wiem, ale jeszcze będę się dowiadywać. Ja mam acard 100.
Czy orientujecie się jaki wpływ na INR ma Clexane? Mi mowią lekarze, że jak INR spada to znaczy, że lek działa, a ja tego nie rozumiem, bo z tego co czytałam to jest napisane, że właśnie wtedy jest ryzyko zakrzepu.
I czy wiecie coś o witaminie K2 w krzepliwości? Czytałam, że K1 jest niewskazana, ale że K2mk7 pomaga ustabilizować krzepliwość bo jest dłużej we krwi itd.
Bierzecie jakies kwasy Omega3? Też czytałam, że mają dobry wpływ na krzepliwość.
Mi tylko jeden ginekolog kontroluje ddimery i inr, 2 inni w ogóle na to nie patrzą a mi sie to jednak ważne wydaje...
Co do połogu to hematolog mowi, że w moim przypadku powinnam brac do 3 miesięcy po (mam Leiden V, MTHFR heteryzygoty i białko S poniżej normy, 1 ciąża, bez poronień więc dostaję dawkę profilaktyczną...)
Robi ktoś z Was jeszcze to anty Xa? Myslalam o tym ostatnio, ale hematolog nie widzi sensu i na koniec komentarz, ze chyba za duzo dr google czytam...A wg niego za niska homocysteina ( raz miałam 2 z kawałkiem ) to nic złego...
-
nick nieaktualnyDziewczyny, miałam nie kupować na razie łóżeczka (mamy kosz Mojżesza) ale kupujemy, na grupie sprzedażowej na fb znalazłam super łóżeczko, krótsze od ikeowych o dosłownie 3cm co rozwiązuje nasz problem ze zmieszczeniem go w konkretne miejsce. Zatem dziś o 18 odbieramy łóżeczko, koszt 250zł, z materacykiem lateksowym (jak coś to kupimy nowy, zobaczymy w jakim jest stanie), łóżeczko po 1 dziecku, wygląda super i co najważniejsze - mieści się tam gdzie chcemy
I w związku z tym mogę zacząć szukać obrazków na ścianę nad łóżeczkiem, literek filcowych, lampki i tej całej masy pięknych rzeczyYeee bo juz mi sie skończyły pomysły na zakupy
http://iv.pl/images/27170571218802923401.jpgAntonelka, Niebieskaa, Milka1991, kasieniaczek, lis87, Karolczyk, pati87, Kjopa3, Omon, Justyna Sz lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Niebieskaa Słońce , ja mam pełno takich bodziaków z długim i krótkim rękawem
.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017