Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:Pati a podasz namiary na tę kobietę? Chętnie zobaczę co ma
Grupa jest zamknięta. Link do profilu ewentualnie jutro wysle. Bo pisze na telefonie.
Widzialamze ma quinny jasnoniebieski, roxowy i czarny ostatnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 22:03
-
Hey:) Jestem dziś po wizycie u Diabetologa;/ i niestety wyszło podjadanie czekolady i picie pepsi, od dziś muszę wstrzykiwać insulinę - na własne życzenie:(
DO WSZYTSKICH MAM Z CUKRZYCĄ PILNUJCIE DIETY BO SKOŃCZYCIE JAK JA z kolejnymi zastrzykami
Jutro wizyta u gina prywatnie już się nie mogę doczekać usg:DWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 22:01
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Yammi dziekuje za informacje! teraz mi sie wyklarowało
zastanawiałam się ile dla ZUS ma dni miesiąc teraz wiem ze 30 I jeszcze jedno oni liczą od poniedziałku do niedzieli, jednym ciągiem, a nie np. poniedziałek-sobota? Wolne dni na czerwono jak np. Boże Narodzenie, Nowy Rok, 3Kroli tez normalnie liczą?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
mamaaniołków3 wrote:Ja też Gdynia i się zastanawiam nad basenem by się poruszać trochę, tylko te wszystkie basenowe bakterie mnie odstraszają;/ ale będę musiała się chyba zdecydować by ulżyć kręgosłupowi trochę
Mi ginekolog zalecił to raz, a dwa nie miewam problemów z infekcjami -nie zapeszajac!- ale bałam sie o infekcje bo moze w ciazy inaczej zareaguje intymny świat, ale po4razach jest ok
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
sunshine wrote:dziewczyny wybierające się do szkoły rodzenia w Redłowie
dziś były ćwiczenia - w warunkach polowych ale to nie ważne, pani pokazywała jak mężowie powinni nas masować - jestem zadowolona i wymasowana. Nie dość, że na zajęciach masował mnie mąż, to również położna demonstrowała na mnie
Były też różne ćwiczenia, które możemy wykonywać by ulżyć sobie przy porodzie. Ja niestety nie mogłam ich wykonywać ale sobie zapamiętałam.
Suuuuper! Fajnie ze byłaś modelkai maz masował
ktore to były zajęcia i tematyka? Zastanawiam sie czy tematyka idzie zgodnie z tym co podają na stronie?
sunshine Ty przekazujesz pracodawcy wniosek o urlop macierzyński i kopie aktu urodzenia dziecka (on musi potwierdzić kopie za zgodność z oryginałem). Jak złożysz wniosek o macierzyński i rodzicielski w ciągu 14 dni to wtedy ZUS wypłaca Ci cały czas 80%. Jeśli nie złożysz wniosku w ciągu 14 dni to ZUS wypłaci ci 100% pensji za macierzyński i 60% za rodzicielski.
Ja pracuję w biurze rachunkowym i zazwyczaj patrzymy na datę wniosku pracownicy, a nie kiedy pracodawca go otrzymał. Pracodawca podpisuje tylko że wyraża zgodę i nie wpisuje żadnych dat. Najczęściej jak dzwonią do nas pracownice to mówimy, że jak chcą 80% to mają wpisać datę na wniosku do 14 dni, a dokumenty i tak przynoszą później. Teraz czas oczekiwania na akt urodzenia to nawet miesiąc.Teklaa, sunshine lubią tę wiadomość
-
Teklaa wrote:Yammi dziekuje za informacje! teraz mi sie wyklarowało
zastanawiałam się ile dla ZUS ma dni miesiąc teraz wiem ze 30 I jeszcze jedno oni liczą od poniedziałku do niedzieli, jednym ciągiem, a nie np. poniedziałek-sobota? Wolne dni na czerwono jak np. Boże Narodzenie, Nowy Rok, 3Kroli tez normalnie liczą?
Liczą dni kalendarzowe, nie ważne czy niedziela czy święto.Teklaa lubi tę wiadomość
-
Yammi ❤️❤️❤️❤️ :*
Yammi lubi tę wiadomość
W temacie smoczkow to dodam, ze zaczelam uzywac przy pierwszych atakach kolek, a ze pozniej przeszlam na MM to najwidoczniej corka odczuwala braki z ssaniem, wiec smoczek byl super rozwiazaniem. Kolejny plus byl podczas zabkowania, to ciagle ruszanie buzia uratowalo wiele nocek
A corka porzucila smoczek w okolicach drugiego roku zycia, zabralam Ja do dentystki i dostala szczoteczke, i nie ma zadnych problemow z wymowa ani zgryzem. Ma szparki miedzy zabkami, ale na scisk w szczece ma jeszcze czas, tak samo jak na komplet zebow
takze w kwestii smoczka, jego uzycia i odstawienia najwiecej zalezy od podejscia rodzicow.
kahaśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny melduję - zgłupłam
Zaczytałam się w wózkach - moje Camarelo Carera upadło. Ponoć są tak źle wyważone, że spacerówka się może przewrócić, jak puści się wózek...
Jakie wózki polecacie? Nie chcę używki. Mutsy, Stokke i inne podobne - stać nas, ale nie chcemy tyle płacić za wózek. Po przemyśleniu doszliśmy do wniosku, że takie 1700 to byłoby max za wózek w opcji 2w1. Nie zależy mi aż tak na lekkości wózka, chciałabym aby prowadził się w miarę lekko i miał amortyzatory! Niektóre wózki w sklepie były tak sztywne, że ja osobiście nie chciałabym w nim jeździć, a co dopiero dziecko.
Jakieś typy? -
Ilea ja polecam emaljunge na dmuchany kołach chyba najlepsza amortyzacja jaka znam. I namawiam do używki bo cena nowego to koło 5 tys. Ja mam akurat 10 letni ale wygląda i prowadzi się lepiej niż wiele nowych..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
ilae wrote:Dziewczyny melduję - zgłupłam
Zaczytałam się w wózkach - moje Camarelo Carera upadło. Ponoć są tak źle wyważone, że spacerówka się może przewrócić, jak puści się wózek...
Jakie wózki polecacie? Nie chcę używki. Mutsy, Stokke i inne podobne - stać nas, ale nie chcemy tyle płacić za wózek. Po przemyśleniu doszliśmy do wniosku, że takie 1700 to byłoby max za wózek w opcji 2w1. Nie zależy mi aż tak na lekkości wózka, chciałabym aby prowadził się w miarę lekko i miał amortyzatory! Niektóre wózki w sklepie były tak sztywne, że ja osobiście nie chciałabym w nim jeździć, a co dopiero dziecko.
Jakieś typy?
popatrz sobie na stronie internetowej,są bardzo fajne,łade,w miarę lekkie,dobrze się prowadzą,mają fajny kosz na zakupy,ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia i już nie chciałam oglądać innych:) -
ojejku wrote:Ja mam inny problem, w czerwcu byłam 3 dnia na L4 z kodem B, nie mam pojęcia jak to wpłynie na średnią - od kiedy będą mi liczyć te 12 miesięcy, na pełnowymiarwym L4 jestem dopiero od stycznia 2017...
Przerwa między zwolnieniami była dłuższa niż 60 dni, więc wezmą Ci do średniej wynagrodzenie za miesiące: styczeń 2016 - grudzień 2016. W przypadku czerwca, gdy byłaś na L4 to policzą wynagrodzenie podstawowe za pełny miesiąc i takie Ci przyjmą do średniej (plus ewentualne premie za czerwiec).
Pracodawca ze zwolnieniem musi wysłać druk ZUS Z-3. Jak sobie na niego popatrzycie to na str. 4 jest tabelka, w której pracodawca wypisuje wynagrodzenie brutto (podstawowe i premie). Z tych danych ZUS wylicza średnią.
Ten druk jest wysyłany wraz z pierwszym zwolnieniem. Jeśli są kolejne zwolnienia i jest to kontynuacja (nie ma żadnego dnia przerwy)to już tego druku się nie wysyła.
-
AniaStaraczka85 wrote:my też stwierdziliśmy że nie chcemy wydawać na wózek aż tyle kasy,wypatrzyłam sobie w jesieni już wózek 2 w 1 firmy adamex model pajero alu i wraz z fotelikiem do auta firmy avionaut (bo taki polecili) wyszło nas 1800 zł a i jescze adaptery żeby przypiąć ten fotelik do naszego wózeczka:))
popatrz sobie na stronie internetowej,są bardzo fajne,łade,w miarę lekkie,dobrze się prowadzą,mają fajny kosz na zakupy,ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia i już nie chciałam oglądać innych:)
Patrzę na opinie, wczytując się w opinie bardzo dużo się powtarza tych samych problemów jeśli o Adamexy chodzi
Wiadomo, że żaden wózek nie będzie miał samych pozytywnych opinii i że chętniej się pisze w internecie o czymś, co nie pasuje i mam tego pełną świadomość. Ale nie chciałabym pękającego stelaża czy wiecznie opadającej budkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 22:57
-
Teklaa wrote:Suuuuper! Fajnie ze byłaś modelka
i maz masował
ktore to były zajęcia i tematyka? Zastanawiam sie czy tematyka idzie zgodnie z tym co podają na stronie?
To byly 4 zajęcia. Temat 4: Poród. Idą zgodnie z planem. Z kazda Polozna sa po dwa zajęcia. Wiec w sumie spotka sie 5 pobożnych. Może akurat któraś trafi się przy porodzie.Teklaa lubi tę wiadomość
-
ilae wrote:Dziewczyny melduję - zgłupłam
Jakieś typy?
Ja na początku miałam na oku wózki firmy Baby Design. Ceną przystępna i opinie mają dobre. Koleżanka która urodziła we wrześniu i kupiła Baby Design Dotty i jest z niego zadowolona. 4 lata temu dla pierwszego synka też miała wózek tej firmy i nie narzekała. Ogólnie widziałam je w sklepie, ale za dużo nie oglądałam, bo mąż uparł się na anexa i innych nie brał pod uwagę.
-
ilae wrote:Patrzę na opinie, wczytując się w opinie bardzo dużo się powtarza tych samych problemów jeśli o Adamexy chodzi
Wiadomo, że żaden wózek nie będzie miał samych pozytywnych opinii i że chętniej się pisze w internecie o czymś, co nie pasuje i mam tego pełną świadomość. Ale nie chciałabym pękającego stelaża czy wiecznie opadającej budkiilae lubi tę wiadomość