X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,witam się z rana:)
    Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty.

Monika ja też jestem w szoku bo kobieta w ciąży przecież jest pod ochroną,nie wolno jej zwolnić i trzrba ja przyjąć do pracy po powrocie z macierzyńskiego...

Dziewczyny co do ciuszków bo wczoraj miałam takie dzień że ruszyłam z kupowaniem to polecam też. Sklep internetowy 5-10-5, mają fajne okazje,nakleilam rzeczy o wartości ponad 200 zł za 100 zł,sprawdźcie:))

Miłego dnia :))

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Taaak, jestem już 15 minut po wypiciu cudownego nektaru ciężarówkowych bogiń, hehe :-)
    Nawet nie jest tak źle. Tylko siedzieć mi się tutaj nie chce, zwłaszcza, że mieszkam jakieś 10 m od punktu pobrań. Ale nie chce ryzykować bieganiem do domu. Najważniejszy jest dla mnie miarodajny wynik, skoro już tak trzeba się męczyć z tym ulepkiem.
    Jak masz tak blisko to Ci się pewnie podwójnie nie chce siedzieć :) Jakby się dało to ja bym już na drzemke skoczyła:)
    U mnie jeszcze 30 min i lecę popracować dzisiaj trochę. Mam nadzieję że praca na L4 okaże się opłacalna w marcu przy okazji premii rocznej.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama tak wszystko zalezy od kantonu i firmy w jakiej sie pracuje. :)

Np ja mam tylko 14 tyg macierzynskiego a moja znajoma pracuje w innej firmie ma 16 .

Oficjalny "paterniety" w Zurychu to 1 dzien hahha, ale firma mojego m daje im 3 dni,sa tez firmy dajce tzdyien lub dwa, oczywiscie moj bedzie z nami przez 2 pierwsze tygodnie na urlopie plus tydzien bedzie pracowal z domu wiec tak kaurat 3 tygodnie . Moze to dziwnie zabrzmi ale tez nie chcialabym zeby zostawal dluzej niz miesiac. :) poniewaz chcialabym zlapac "rytm dnia " z mala plus jestem bardziej zorganizowana wtedy

aniastaraczka ja tez kupilam wlasnie czekam az dostane wszystkie pozostalosci z Polski :) kupilam body, spodnie dresowe i kamizelke ta co wyglada jak bambi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:15

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki dziewczynki :* Jak nie dzisiaj to ja już nie wiem, chyba nie ma dla mnie szansy, że poznam płeć swojego dziecka jeszcze przed porodem :)

aniołkowa Tacierzyńskiego jest dwa tygodnie raczej ( przynajmniej tyle się należy mojemu narzeczonemu ) :) Śmieję się nawet do narzeczonego, że zrobię wszystko żeby urodzić w jego tygodniu wolnym to posiedzi z nami 3 tygodnie łącznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:12

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Podstawa jest akurat bezprawna "likwidacja stanowiska pracy'

Ale w ciazy zwolnic nie moze, z tego powodu moglabys dostac wypowiedzenie po powrocie do pracy.
    Niestety sama z tego powodu zwalnialam ludzi i nigdy ruszylam dziewczyny w ciazy. Po powrocie niestety juz tak.
    Mialas umowe na czas nieokreslony?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka tak. Ale oni oglosili resttukturuzacje zeby mnie zwolnic wtedy moa ale powodu restrukturyzacji a napisali likwidacji stanowiska pracy. W pipie karza sienodwolywac ale nikt nie wie ile to potrwa

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten urlop to chyba ojcowski (2 tygodnie) się nazywa a nie tacierzyński

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Antonelka tak. Ale oni oglosili resttukturuzacje zeby mnie zwolnic wtedy moa ale powodu restrukturyzacji a napisali likwidacji stanowiska pracy. W pipie karza sienodwolywac ale nikt nie wie ile to potrwa
    nawet w wyniku likwidacji stanowiska pracy pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży, także się odwołuj. nie ważne ile to potrwa ale przynajmniej odzyskasz pieniądze, które ci się należą

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie mnie wystraszyłaś Vero bo liczę na obecność męża (nie mam tu nikogo innego żeby pomógł jakbym się czuła źle po porodzie albo cokolwiek).
    Nie no 2-3 tygodnie też mi wystarczy.
    Szukałaś już żłobka? Jeśli pracodawca nie zapewnia to wiem, że już w ciąży trzeba szukać :D straszne

Sallvie, IGA, dzięki za opinię ale mówimy akurat o urlopie dla tatusiów nie w Polsce :)

Umówiłam się do lekarza na te przepływy. Jutro o 9... czuję się jak panikara ale trudno. Jeszcze trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:23

IGA.G lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:02

Awf3p2.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga tak tak, :) tutaj akuart "Vaterschaft" wiec tak samo,

aniolkowa mama nie martw sie moze u was jest inaczej :)
    wiec tak dlugo by opowiadac, ale ja mam dosyc komfortowa sytuacje na poczatek. Zlobek jest u pracodawcy, ale nie chcialabym malej tam dawac przez pierwsze dwa lata. ( chyba ze cos sie zmieni ) No a, ze planujemy drugiego dzidziusia juz pod koniec tego roku nie bedzie potrzeby pewnie bo wiadomo ze bede musiala zostac przez przynajmniej dwa lata w domu z maluchami.

wiec poki co na chwile obecna po macierzynskim wracam do pracy tylko na 80% plus praca dwa dni z domu wiec jestem dwa dni w biurze tylko i w tym czasie z mala bedzie tesciowa lub szwagierka (ktora tez ma malucha teraz i zdecydowala sie zostac w domu na dluzej ):)

co do zlobkow to masz racje ja mam akurat u pracodawcy, ale ogolnie trzeba liczyc sie z kosztami i czekac pol roku do rok wczesniej na miejsca, w panswtowym slyszalam podobnie :/

a co do lekarza ja tam wole pojsc 3 razy wiecej niz 3 razy mniej :) w nastepnej ciazy pewnie bedziemy spokojniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:35

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellooo dziewuszki, ja kolejny dzien w pracy, tzn. jeden z dwoch w tygodniu. Zapieprz mam taki, ze spokojnie rozlozylabym to na 3 din, ale ciesze sie, ze jeszcze pracuje. Pracuje w sluzbie zdrowia i powiem Wam, ze pacjenci, ktorzy nie widzieli mnie przez miesiac czy nawet dwa sa w niemalym szoku, ze nagle mi jakas pileczka z przodu wyrosla. Chociaz i tak sie jeszcze troszke kamufluje, zeby najpierw im powiedziec, zanim zauwaza zmiane:)

Przynajmniej z urlopem rodzicielskim Norwegia wypada lepiej niz w Pl, bo opieka w ciazy kuleje..oj kuleje. Moj maz bedzie ze mna najpierw 2 tygodnie po porodzie. Moze tez ubiegac sie o wolne przed porodem, gdybym wymagala jakiejs wiekszej opieki i uwagi. A potem jego tacierzynski to 10 tygodni i nie moze tego "przepisac" na mnie. Ciesze sie, ze tak dlugo posiedzi sam na sam z Mala, on tez sie bardzo cieszy i wymysla co bedzie z nia robil...na czele sa wszystkie glupawe zabawy, przebieranki itd.

Monika! jestem w szoku w jakiej sytuacji postawil Cie pracodawca, mam nadzieje, ze jakos uda sie rozwiazac ta sytuacje, zeby szkoda dla Ciebie byla mniejsza.

Aniolkowa, ja popieram Twoja wizyte, nie jestes panikara tylko mama zakochana w swoim dzieciatku, ktora przede wszystkim ma na uwadze zdrowie malenstwa.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sallvie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa a ja tam myślę, że wcale nie jesteś panikara. Sama pewnie bym na Twoim miejscu leciała do lekarza jak najszybciej się da :) Ja wcale nie lepsza jestem, mam bakterie w moczu ale to chyba tyle, żadnej infekcji nie ma, do tego bakterie to pewnie przez źle pobrany mocz nie wiem chyba źle się podmyłam po prostu. I mogłabym spokojnie czekać do wizyty którą mam 30.01 bo nic wielkiego się przez ten czas nie stanie. ale ja oczywiście już panika i chcę mieć jak najszybciej czarno na białym, że to nic takiego :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kahaśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w takiej sytuacji, że w trakcie l4 z pierwsze dziecko zlikwidowano moje stanowisko pracy (nie ma już takiego stanowiska w mojej korpo) i po powrocie z macierzyńskiego miałam podpisać aneks ze zmianą stanowiska albo wypad ;) No, ale nie zdążyłam wrócić a tu kolejna ciąża

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. Synek wielki 930g. Wszystko ok. Szyjka 4.5cm ale robi się rozwarcie wewnętrzne wiec bez szaleństw. No i lekko stan zapalny wiec włączamy leki. ;)

sallvie, Niebieskaa, Teklaa, Jagah, mamaaniołków3, IGA.G, Kjopa3, Donia12, pati87, Korcia, lis87, Antonelka lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Hellooo dziewuszki, ja kolejny dzien w pracy, tzn. jeden z dwoch w tygodniu. Zapieprz mam taki, ze spokojnie rozlozylabym to na 3 din, ale ciesze sie, ze jeszcze pracuje. Pracuje w sluzbie zdrowia i powiem Wam, ze pacjenci, ktorzy nie widzieli mnie przez miesiac czy nawet dwa sa w niemalym szoku, ze nagle mi jakas pileczka z przodu wyrosla. Chociaz i tak sie jeszcze troszke kamufluje, zeby najpierw im powiedziec, zanim zauwaza zmiane:)

Przynajmniej z urlopem rodzicielskim Norwegia wypada lepiej niz w Pl, bo opieka w ciazy kuleje..oj kuleje. Moj maz bedzie ze mna najpierw 2 tygodnie po porodzie. Moze tez ubiegac sie o wolne przed porodem, gdybym wymagala jakiejs wiekszej opieki i uwagi. A potem jego tacierzynski to 10 tygodni i nie moze tego "przepisac" na mnie. Ciesze sie, ze tak dlugo posiedzi sam na sam z Mala, on tez sie bardzo cieszy i wymysla co bedzie z nia robil...na czele sa wszystkie glupawe zabawy, przebieranki itd.

Monika! jestem w szoku w jakiej sytuacji postawil Cie pracodawca, mam nadzieje, ze jakos uda sie rozwiazac ta sytuacje, zeby szkoda dla Ciebie byla mniejsza.

Aniolkowa, ja popieram Twoja wizyte, nie jestes panikara tylko mama zakochana w swoim dzieciatku, ktora przede wszystkim ma na uwadze zdrowie malenstwa.
    O prosze ja też służba zdrowia :)))) jesteś medykiem?? U mnie pacjenci bulicy w szoku bo po świętach jak pracowałam to niektórzy nic nie mówiło a jak po nowym roku przyszłam to tak mnie wybrzuszylo że niektórzy ze śmiali i pytali czy mają już gratulowac:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Zazdroszcze wam.l4 moj pracodawca nienawidzi kobiet w ciazy i dostalam wypowiedzdenie:/

Nie może Cię zwolnić jesteś chroniona, zadzwoń do inspekcji pracy bezpłatne porady tu masz telefony http://www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/porady_wszystkie
    Nie musisz mowic kim jestes przedstaw swoja sytuacje i wszystko powiedzą

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt częstych ja mam taki problem że mam polipa doczesnowego i niestety co jakiś czas zdarzają mi się plamienia bądź leciutki krwawienie.no i umówiona jestem z lekarzem ze wtedy do niego dzwonie,on sprawdza kto ma dyżur w szpitalu i jadę to sprawdzić bo choć pewnie prawie jesteśmy ze to z polipa to jednak zawsze trzrba sprawdzić czy napewno i takie to stresujące mimo wszystko,już z 5 takich epizodów miałam że musiałam do ambulatorium jechać i jie wyobrażam sobie przeczekać i nie dowiedzieć się czy wszystko ok.mam też detektor tętna płodu w domu wiec zawsze przed wizytą w szpitalu baaardzo mnie uspokajal choć byłam mu bardzo przeciwna a koleżanka umarła się żeby mi go pożyczyć:)to w takich sytuacjach polecam,trraz oczywiście malonuzywam bo czuje ruchy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    O prosze ja też służba zdrowia :)))) jesteś medykiem?? U mnie pacjenci bulicy w szoku bo po świętach jak pracowałam to niektórzy nic nie mówiło a jak po nowym roku przyszłam to tak mnie wybrzuszylo że niektórzy ze śmiali i pytali czy mają już gratulowac:)
    Pracuje w klinice psychiatrycznej. I sama rozumiesz...to specyficzna grupa pacjentow, mialam spory stres, zeby zaczac ich informowac...hmm...nie jest zle, ale wczoraj mialam niestety niemila rozmowe. Mysle, ze zbyt pochopnie zadalam jedno pytanie i musialam jakos to odkrecac, uspokajac pacjenta itd. Generalnie gratuluja mi, ale jest tez i placz i zlosc na to, ze nie wiedza, kto bedzie nastepny itd. No coz...ja tez nie wiem i tez mnie to denerwuje.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży, ja bym tego tak nie zostawiła

Dokładnie zgadzam się, jestes chroniona w ciazy do tego umowa na czas nieokreślony

Edit. jak mozna dostac wypowiedzenie będąc na L4 ? Tez mnie to zastanawia? Chyba nic nie podpisywałas?
    Moja przyjaciółka będąc w ciazy miała umowę na czas określony ktora kończyła sie wcześniej, ale automatycznie przedłużyła jej sie do momentu porodu, była na l4 potem nie przedłużyli ale przez ten cały czas jak była w ciazy dostawała pieniążki

Ja tez nie rozumiem pracodawców którzy maja cos do ciężarnych przecież albo ZUS płaci, albo zwracane w składkach pózniej maja wiec nic nie płaca, tyle co nowego pracownika trzeba znaleźć wielkie mi halo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:07

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ