Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Vero wrote:Witamy zaczynajac 27 tydzien
jak ten czas leci teraz musze przyspieszyc troche bo pokoik wyglada raczej jak magazyn.
my dzisiaj na spokojnie popracujemy jak w kazdy poranek, pozniej kawusia i zaczynamy, mamy cel z moim m zeby w ten weekend kupic i zamowic reszte z naszej listy wszystko do pokoju itd.
wiec ja mam do was kilka pytan odnosnie pokoiku
- czy kupujecie falbane do lozeczka ? na allegro jest duzo te na caramella jakos mi sie nie podobaja
- czy kupujecie kosz na pranie taki tylko dla dzidzi ? sa fajne na caramella ale przyznam kupowac zestaw koszy za 600zl... ktore pewnie nie posluza dlugo hmm nie wiem ... jesli macie jakies materialowe ladne zeby zobaczyc to z checia poogladam.
- zrezygnowalam z zakupu fotela do pokoiku, niestety te co lubie to koszt ponad 1000zl.. ale mysle ze poza karmieniem nie posluzy na dlugo co myslicie ? Chcialam bardziej do poczytania ksiazeczek, ale mam wtedy ladne krzeslo tak jak ponizej z kare a na nim taka skore biala miekka mysle ze bedzie pasowalo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d75ad73b3a38.jpg
Koszy specjalnie nie kupuje,nie widzę powodów żeby brudy rozdzielac na różne kosze pozatym mieszkamy w mieszkaniu i ze się tak wyraze mamy ograniczona ilość. Przestrzeni:)mamy jeden koszt na pranie duży w łazience,podobnie jest z fotelem,nie kupuje bo w sypialni już jie mam gdzie postawić,mamy wielkie łóżko plus poducha cebuszka na której mogę się wygodnie do karmienia ułożyć a w salonie kanapa i jeszcze takie mniejsze c do karmienia:) ale ten biały fotelik piękny:)
My czekamy na komodę i szafę na zamówienie będą chyba jakoś za tydzień -
Donia12 wrote:No to aktualizacja
Oczywiście kot jak posąg na każdym zdjęciu musi być
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0444ad420b84.jpg
Zaczyna być coś widać. W kolejce mnie jeszcze nie przypuszczająale może do kwietnia z raz mnie ten zaszczyt spotka.
Waga -0.5 kg. Minimum było -4. 2 kg przybyły mi od 12 do 24 tyg. A 1.5 pozostałe od 24 do 28Muszę zacząć troche się stopować żeby nie przesadzić.
Apropos kolejki właśnie byłam w szoku bo wczoraj w Lidlu mnie takie małżeństwo przepuścilo)pierwszy raz ale było to bardzo miłe:)
Innym razem jakiś pan nam wskazał w Auchan że jest coś takiego jak kolejka pierwszeństwa:)Korcia lubi tę wiadomość
-
Vero wrote:Witamy zaczynajac 27 tydzien
jak ten czas leci teraz musze przyspieszyc troche bo pokoik wyglada raczej jak magazyn.
my dzisiaj na spokojnie popracujemy jak w kazdy poranek, pozniej kawusia i zaczynamy, mamy cel z moim m zeby w ten weekend kupic i zamowic reszte z naszej listy wszystko do pokoju itd.
wiec ja mam do was kilka pytan odnosnie pokoiku
- czy kupujecie falbane do lozeczka ? na allegro jest duzo te na caramella jakos mi sie nie podobaja
- czy kupujecie kosz na pranie taki tylko dla dzidzi ? sa fajne na caramella ale przyznam kupowac zestaw koszy za 600zl... ktore pewnie nie posluza dlugo hmm nie wiem ... jesli macie jakies materialowe ladne zeby zobaczyc to z checia poogladam.
- zrezygnowalam z zakupu fotela do pokoiku, niestety te co lubie to koszt ponad 1000zl.. ale mysle ze poza karmieniem nie posluzy na dlugo co myslicie ? Chcialam bardziej do poczytania ksiazeczek, ale mam wtedy ladne krzeslo tak jak ponizej z kare a na nim taka skore biala miekka mysle ze bedzie pasowalo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d75ad73b3a38.jpg
Ja falbanke miałam. Przydała się jak łóżeczko było w tych wyższych pozycjach - nie było widać bałaganu w szufladzie i jakoś tak estetycznie wyglądałoTeraz nie kupuje bo planuje mała kilka miesięcy trzymać w Next2me i nie wiem czy jak przerzucę do normalnego łóżeczka to ono nie będzie już na samym dole- wtedy falbanka zbędna.
Kosza na pranie tylko dla Lidki nie planuje. Myślę że będę miała jakąś torbę eko w której będę skladować w naszym koszu. Zresztą jak dobrze pamiętam to pranie z Mikołajem było na początku codziennie bo wiecznie wszystko zarzygane.
Fotela do karmienia też nie posiadałam i nie posiadam nadal. Kamiłam go na początku na kanapie a potem to już gdzie popadło:) Teraz do karmienia pewnie wykorzystywać będę moja poduszkę motherhood. -
Vero
Ja kupuje tylko ochraniacz do lozeczka minky bo taki mi sie podobaReszty rzeczy nie bede miala.
Co do kosza na pranie dla dziecka. To akurat ostatnio nieduzy wiklinowy kupilam w jysk. -
Hej
Antonelka Linea Negra !mi się wydaje że widzę u siebie jakiś cień poniżej pępka, może też coś się z tego wykluje
A limuzyna już w komplecie, super, takiego wózka jeszcze nie widziałam
Dziewczyny a myslalyscie czym będziecie przykrywac bobo w wózku. Ja myślę że jakiś kombinezonik i mój kocyk minky chyba wystarcza nie? + ten hmm pokrowiec ?
A do łóżeczka mam dwa otulacze lulujo takie duże na cieplejsze dni i ten grubszy welniany kocyk color stories. Też chyba starczy nie ? Pewnie jeszcze jakiś ktoś dokupi.
I pytanie za tysiąc punktów. Co się robi z brudnym pampersami ? Bo ubranka i pieluchy to do kosza na pranie i tyle. A pampersy ? Jakieś specjalne kosze ? I gdzie je trzymać? W pokoju ? To chyba będzie smierdziecAntonelka lubi tę wiadomość
-
Vero
Ja falbany nie kupuje - nawet nie rozgladalam sie za czyms takim. Lozeczko ma troche zabudowanwgo dolu wiec moze ta pust przestrzen nie bedzie mi przeszkadzac.
P.S. To zdjecie jestbze strony producenta - nie jestem tak zaawansowana w przygotowaniu
Kosza na pranie nie kupuje - bede najwyzej odkladala od razu do pralki lub jakiegos worka materialowego w koszu.
U mnie pralka chodzi codziennie wiec nasze rzeczy i reczniki nie kisza sie w koszu.
Fotel - nie kupuje - choc bardzo podobaja mi sie te uszatki w caramella. Nie mam juz miejsca - w pokoju bedzie dorosle lozko z poduchami, poduszka do karmienia wiec mam nadzieje, ze bedzie wygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:37
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Witam Was dziewczyny , ja wczoraj byłam u fryzjera - w końcu mam zadbana głowę
kolor bardzo naturalny , ciecie włosków w szpic . Teraz musze jeszcze swoje stopy doprowadzić do dobrego stanu bo dawno o nie nie dbałam .
Jutro robimy parapetówkę - około 25 osób bedzie - kurcze nie mam pomysłu co zrobic taniego , pożywnego i dobrego - macie jakieś przepisy proste ?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Vero dołączam do pytania o te kosze na brudy. Co do fotela, to gdyby moja mała miała swój pokój to bym kupiła. Ale może nie w takiej cenie. Przejdź się do np. ikei i z pewnością znajdziesz coś fajnego. Taki fotel się przydaje, najpierw do karmienia, później do czytania bajek i czuwania przy msluchu. A jak maluch podrośnie to na pewno sam z fotela skorzysta. Tylko trzeba wybrać taki uniwersalny żeby posłużył
Ja falban i ochraniaczy na razie nie kupuje. Teraz gole łóżeczko z przescieradlem i kocykiem. Te wszystkie dodatki dokupie jak mała podrośnie razem z jakąś pościelą bo chce mieć wtedy komplet. To pewnie co najmniej za pół roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:41
-
Dzis skurcz mnie złapał w nocy w nogę
chyba musze brać regularnie magnez .
No i stwierdzam , ze synek Mieszko jest gatunkiem o wiele spokojniejszym niz poprzedni synek Michałzobaczymy czy po porodzie sie to potwierdzi
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Milka - tak linia n pojawila sie jakos czas temu. Najpierw niesmialo a teraz juz widac.
Na pieluszki kupilam takie specjalne woreczki - niby szczelne i bede wrzucac do kosza na smieci w lazience. Nie myslalam aby inwestowac w specjalny kosz. Jak bedzie smierdziec bede myslec....
W wozku bede przykrywac minky i/lub kocykiem plus ta przykrywka - no chyba, ze wiosna szybko zawitaMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Antonelka a gdzie kupiłaś te woreczki ? Jeden worek jeden pampers ?
Tak jeden worek = jeden pampers
Ja kupilam w geminii oraz w feedo.pl ale nie jestem pewna czy nie ma tez w rossmanie z tej serii babydream
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, tez mysle ze fotel zbedny bede miala dwie poduszki do karmienia, nie chce zagracac mieszkania mamy duze ale mimo wszystko ja lubie przestrzen.
Donia sliczny kotek, brzusio rowniez.
W sumie mam tez pralnie osobno w mieszkaniu, wiec mysle ze na spokojnie cos wymysle z ubrankami malej.
Co do woreczkow ja kupilam kilka paczek baby ono, pachnace slyszalam ze kosz sie nie przydaje w koncu i tak wynosimy smieci regularnie.
Antonelka mysle ze falbanka Ci zbednabo tam duzo nie masz przestrzeni.
zaraz wrzuce co ja zamowilam
Milka1991 lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Tak te woreczki na pampersy podobno są super:)) bardzo się przydają i nie wali taj z kosza:)
a co do osobnego trzymania brudow to dobry pomysł z osobna torba ale w tym samym koszu -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e6577e14d69.png
U nas taka kolekcja z której mamy łóżeczko i kanape.zdjęcie oczywiście również że strony producenta:)))Antonelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, uwielbiam Wasze pytania, bo sporo sie dowiaduje.
Ja do brudnych ciuszkow Malej uzyje jednego z tych materialowych koszy, mysle, ze to dobre rozwiazanie. Na razie kosze kryja ciuszki do prasowania. Chociaz u nas to jak u Antonelki.. pralka chodzi non stop..szczegolnie jak teraz piore wszystko dla Marianki.
Wlasnie...dobre pytanie co z pampersami. Musze sie rozejrzec za takimi woreczkami. Czytalam tylko krytyczne recenzje specjalnych pojemnikow na pieluszki, bo wklady do tych pojemnikow sa bardzo drogie i wlasciwie ten pojemnik wcale nie jest niezbedny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:05
mamaaniołków3 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dzień dobry.
Dzisiaj córcia ma w przedszkolu dzień babci i dziadka. Dziadków nie będzie bo są w pracy i nie udało się im zamienić, moja mama ma kolede i nie chciała jej przesunąć. Na szczęście będzie teściowa. Troche mi przykro z tego powodu no ale cóż.
Ja nie miałam fotela do karmienia ( dziecko z nami w sypialni,brak miejsca), mamy kołyske także falbanka zbędna, a kosz na pranie mam w łazience-cały przewijak i rzeczy higieniczne również. Pieluchy też wrzuciłam do specjalnych woreczkow,nie smierdzialo,ale jak szlam na spacer to wyrzycalam.
Kjopa ale masz dużego synka. Dwa razy sprawdzałam suwaczek. Super, niech rośnie pięknie.