X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Witamy zaczynajac 27 tydzien :) jak ten czas leci teraz musze przyspieszyc troche bo pokoik wyglada raczej jak magazyn.

my dzisiaj na spokojnie popracujemy jak w kazdy poranek, pozniej kawusia i zaczynamy, mamy cel z moim m zeby w ten weekend kupic i zamowic reszte z naszej listy wszystko do pokoju itd.

wiec ja mam do was kilka pytan odnosnie pokoiku :)

- czy kupujecie falbane do lozeczka ? na allegro jest duzo te na caramella jakos mi sie nie podobaja
    - czy kupujecie kosz na pranie taki tylko dla dzidzi ? sa fajne na caramella ale przyznam kupowac zestaw koszy za 600zl... ktore pewnie nie posluza dlugo hmm nie wiem ... jesli macie jakies materialowe ladne zeby zobaczyc to z checia poogladam.
    - zrezygnowalam z zakupu fotela do pokoiku, niestety te co lubie to koszt ponad 1000zl.. ale mysle ze poza karmieniem nie posluzy na dlugo co myslicie ? Chcialam bardziej do poczytania ksiazeczek, ale mam wtedy ladne krzeslo tak jak ponizej z kare a na nim taka skore biala miekka mysle ze bedzie pasowalo.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d75ad73b3a38.jpg
    Ja kupuje ochraniacz i falbankke jak najbardziej,tyle że z innego sklepu poscieledladzieci.pl
    Koszy specjalnie nie kupuje,nie widzę powodów żeby brudy rozdzielac na różne kosze pozatym mieszkamy w mieszkaniu i ze się tak wyraze mamy ograniczona ilość. Przestrzeni:)mamy jeden koszt na pranie duży w łazience,podobnie jest z fotelem,nie kupuje bo w sypialni już jie mam gdzie postawić,mamy wielkie łóżko plus poducha cebuszka na której mogę się wygodnie do karmienia ułożyć a w salonie kanapa i jeszcze takie mniejsze c do karmienia:) ale ten biały fotelik piękny:)

My czekamy na komodę i szafę na zamówienie będą chyba jakoś za tydzień

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    No to aktualizacja :) Oczywiście kot jak posąg na każdym zdjęciu musi być :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0444ad420b84.jpg

Zaczyna być coś widać. W kolejce mnie jeszcze nie przypuszczają ;) ale może do kwietnia z raz mnie ten zaszczyt spotka.
    Waga -0.5 kg. Minimum było -4. 2 kg przybyły mi od 12 do 24 tyg. A 1.5 pozostałe od 24 do 28 :/ Muszę zacząć troche się stopować żeby nie przesadzić.
    Kot jest czadowy:)mistrz drugiego planu;)

Apropos kolejki właśnie byłam w szoku bo wczoraj w Lidlu mnie takie małżeństwo przepuścilo :))pierwszy raz ale było to bardzo miłe:)
    Innym razem jakiś pan nam wskazał w Auchan że jest coś takiego jak kolejka pierwszeństwa:)

Korcia lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Witamy zaczynajac 27 tydzien :) jak ten czas leci teraz musze przyspieszyc troche bo pokoik wyglada raczej jak magazyn.

my dzisiaj na spokojnie popracujemy jak w kazdy poranek, pozniej kawusia i zaczynamy, mamy cel z moim m zeby w ten weekend kupic i zamowic reszte z naszej listy wszystko do pokoju itd.

wiec ja mam do was kilka pytan odnosnie pokoiku :)

- czy kupujecie falbane do lozeczka ? na allegro jest duzo te na caramella jakos mi sie nie podobaja
    - czy kupujecie kosz na pranie taki tylko dla dzidzi ? sa fajne na caramella ale przyznam kupowac zestaw koszy za 600zl... ktore pewnie nie posluza dlugo hmm nie wiem ... jesli macie jakies materialowe ladne zeby zobaczyc to z checia poogladam.
    - zrezygnowalam z zakupu fotela do pokoiku, niestety te co lubie to koszt ponad 1000zl.. ale mysle ze poza karmieniem nie posluzy na dlugo co myslicie ? Chcialam bardziej do poczytania ksiazeczek, ale mam wtedy ladne krzeslo tak jak ponizej z kare a na nim taka skore biala miekka mysle ze bedzie pasowalo.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d75ad73b3a38.jpg

Ja falbanke miałam. Przydała się jak łóżeczko było w tych wyższych pozycjach - nie było widać bałaganu w szufladzie i jakoś tak estetycznie wyglądało :) Teraz nie kupuje bo planuje mała kilka miesięcy trzymać w Next2me i nie wiem czy jak przerzucę do normalnego łóżeczka to ono nie będzie już na samym dole- wtedy falbanka zbędna.
    Kosza na pranie tylko dla Lidki nie planuje. Myślę że będę miała jakąś torbę eko w której będę skladować w naszym koszu. Zresztą jak dobrze pamiętam to pranie z Mikołajem było na początku codziennie bo wiecznie wszystko zarzygane.

Fotela do karmienia też nie posiadałam i nie posiadam nadal. Kamiłam go na początku na kanapie a potem to już gdzie popadło:) Teraz do karmienia pewnie wykorzystywać będę moja poduszkę motherhood.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero
    Ja kupuje tylko ochraniacz do lozeczka minky bo taki mi sie podoba :) Reszty rzeczy nie bede miala.
    Co do kosza na pranie dla dziecka. To akurat ostatnio nieduzy wiklinowy kupilam w jysk.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Antonelka Linea Negra ! :) mi się wydaje że widzę u siebie jakiś cień poniżej pępka, może też coś się z tego wykluje :D
    A limuzyna już w komplecie, super, takiego wózka jeszcze nie widziałam :D
    Dziewczyny a myslalyscie czym będziecie przykrywac bobo w wózku. Ja myślę że jakiś kombinezonik i mój kocyk minky chyba wystarcza nie? + ten hmm pokrowiec ? ;)
    A do łóżeczka mam dwa otulacze lulujo takie duże na cieplejsze dni i ten grubszy welniany kocyk color stories. Też chyba starczy nie ? Pewnie jeszcze jakiś ktoś dokupi.
    I pytanie za tysiąc punktów. Co się robi z brudnym pampersami ? Bo ubranka i pieluchy to do kosza na pranie i tyle. A pampersy ? Jakieś specjalne kosze ? I gdzie je trzymać? W pokoju ? To chyba będzie smierdziec

Antonelka lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero
    Ja falbany nie kupuje - nawet nie rozgladalam sie za czyms takim. Lozeczko ma troche zabudowanwgo dolu wiec moze ta pust przestrzen nie bedzie mi przeszkadzac.

1ea1kh.jpg

P.S. To zdjecie jestbze strony producenta - nie jestem tak zaawansowana w przygotowaniu :-)

Kosza na pranie nie kupuje - bede najwyzej odkladala od razu do pralki lub jakiegos worka materialowego w koszu.
    U mnie pralka chodzi codziennie wiec nasze rzeczy i reczniki nie kisza sie w koszu.

Fotel - nie kupuje - choc bardzo podobaja mi sie te uszatki w caramella. Nie mam juz miejsca - w pokoju bedzie dorosle lozko z poduchami, poduszka do karmienia wiec mam nadzieje, ze bedzie wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:37

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny , ja wczoraj byłam u fryzjera - w końcu mam zadbana głowę ;) kolor bardzo naturalny , ciecie włosków w szpic . Teraz musze jeszcze swoje stopy doprowadzić do dobrego stanu bo dawno o nie nie dbałam .
    Jutro robimy parapetówkę - około 25 osób bedzie - kurcze nie mam pomysłu co zrobic taniego , pożywnego i dobrego - macie jakieś przepisy proste ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero dołączam do pytania o te kosze na brudy. Co do fotela, to gdyby moja mała miała swój pokój to bym kupiła. Ale może nie w takiej cenie. Przejdź się do np. ikei i z pewnością znajdziesz coś fajnego. Taki fotel się przydaje, najpierw do karmienia, później do czytania bajek i czuwania przy msluchu. A jak maluch podrośnie to na pewno sam z fotela skorzysta. Tylko trzeba wybrać taki uniwersalny żeby posłużył ;) Ja falban i ochraniaczy na razie nie kupuje. Teraz gole łóżeczko z przescieradlem i kocykiem. Te wszystkie dodatki dokupie jak mała podrośnie razem z jakąś pościelą bo chce mieć wtedy komplet. To pewnie co najmniej za pół roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:41

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czadowy kotek hehehe sliczny :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis skurcz mnie złapał w nocy w nogę :/ chyba musze brać regularnie magnez .
    No i stwierdzam , ze synek Mieszko jest gatunkiem o wiele spokojniejszym niz poprzedni synek Michał ;) zobaczymy czy po porodzie sie to potwierdzi ;)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka - tak linia n pojawila sie jakos czas temu. Najpierw niesmialo a teraz juz widac.

Na pieluszki kupilam takie specjalne woreczki - niby szczelne i bede wrzucac do kosza na smieci w lazience. Nie myslalam aby inwestowac w specjalny kosz. Jak bedzie smierdziec bede myslec....

W wozku bede przykrywac minky i/lub kocykiem plus ta przykrywka - no chyba, ze wiosna szybko zawita :-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka a gdzie kupiłaś te woreczki ? Jeden worek jeden pampers ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Antonelka a gdzie kupiłaś te woreczki ? Jeden worek jeden pampers ?

Tak jeden worek = jeden pampers

Ja kupilam w geminii oraz w feedo.pl ale nie jestem pewna czy nie ma tez w rossmanie z tej serii babydream :-)

• Vero Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, tez mysle ze fotel zbedny bede miala dwie poduszki do karmienia, nie chce zagracac mieszkania mamy duze ale mimo wszystko ja lubie przestrzen.

Donia sliczny kotek, brzusio rowniez.
    W sumie mam tez pralnie osobno w mieszkaniu, wiec mysle ze na spokojnie cos wymysle z ubrankami malej.

Co do woreczkow ja kupilam kilka paczek baby ono, pachnace slyszalam ze kosz sie nie przydaje w koncu i tak wynosimy smieci regularnie.

Antonelka mysle ze falbanka Ci zbedna :) bo tam duzo nie masz przestrzeni.
    zaraz wrzuce co ja zamowilam :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te woreczki na pampersy podobno są super:)) bardzo się przydają i nie wali taj z kosza:)
    a co do osobnego trzymania brudow to dobry pomysł z osobna torba ale w tym samym koszu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka śliczne łóżeczko:)mebelki piękne wogole:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e6577e14d69.png

U nas taka kolekcja z której mamy łóżeczko i kanape.zdjęcie oczywiście również że strony producenta:)))

Antonelka lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uwielbiam Wasze pytania, bo sporo sie dowiaduje.

Ja do brudnych ciuszkow Malej uzyje jednego z tych materialowych koszy, mysle, ze to dobre rozwiazanie. Na razie kosze kryja ciuszki do prasowania. Chociaz u nas to jak u Antonelki.. pralka chodzi non stop..szczegolnie jak teraz piore wszystko dla Marianki.
    6b12b806f524e69emed.jpg
    Wlasnie...dobre pytanie co z pampersami. Musze sie rozejrzec za takimi woreczkami. Czytalam tylko krytyczne recenzje specjalnych pojemnikow na pieluszki, bo wklady do tych pojemnikow sa bardzo drogie i wlasciwie ten pojemnik wcale nie jest niezbedny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:05

mamaaniołków3 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka niedlugo nasze kaciki beda tak wygladaly :-)

• Korcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dzisiaj córcia ma w przedszkolu dzień babci i dziadka. Dziadków nie będzie bo są w pracy i nie udało się im zamienić, moja mama ma kolede i nie chciała jej przesunąć. Na szczęście będzie teściowa. Troche mi przykro z tego powodu no ale cóż.

Ja nie miałam fotela do karmienia ( dziecko z nami w sypialni,brak miejsca), mamy kołyske także falbanka zbędna, a kosz na pranie mam w łazience-cały przewijak i rzeczy higieniczne również. Pieluchy też wrzuciłam do specjalnych woreczkow,nie smierdzialo,ale jak szlam na spacer to wyrzycalam.

Kjopa ale masz dużego synka. Dwa razy sprawdzałam suwaczek. Super, niech rośnie pięknie.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ