Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołkowa mamo ja mam.póki co 3,jeden taki miskowaty cieplejsze i dwa takie ażurowe lżejsze w tym jeden z iKei popielaty że slonikiem
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Po wizycie mały ma ok. 1356-1450g i teraz wychodzi dwa tyg. do przodu. Nadal główką w dół. Na następną wizytę mocz i morfologia.
Wózeczki super,brzuszki teżMamaela86, Antonelka, kasieniaczek, bobas2015, Szczęśliwa Mamusia, lis87, ojejku, She Wolf, niania.ogg, Donia12, nutella_, karolyn, Taśka22, Milka1991, pati87, IGA.G, Jagah, sallvie, Omon, agadana lubią tę wiadomość
-
sliczne wozki
Aniolkowa ja tam mysle kocykow nigdy za wiele zawsze sie przydadza,
ja mam dwa grubsze 1 ze splotem, jeden bez, cienki szumisiowy i jeden co dostalam z baby ono ale to bardzo cienkie mysle bedzie raczej " robocze " i dalej czekam na ten z krolikiemwiec w sumie bedzie : 5 tak akurat a i dokupilam z mamas&papas taki malenki 30x30 z metkami
ale to chyba nie zalicza sie do kocykow haha
ps molomoco tez ma sliczne kocykiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 22:31
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Kjopa3 wrote:Hej dziewczyny. Po wizycie mały ma ok. 1356-1450g i teraz wychodzi dwa tyg. do przodu. Nadal główką w dół. Na następną wizytę mocz i morfologia.
Wózeczki super,brzuszki też) super
Tak bardzo jestem ciekawa wagi mojej kruszynki ale nie jestem pewna czy na NFZ się uda .
Co do bólu stawów niestety nie pomogę nie mam takich objawów.
Mnie bardzo bolą plecy jak za dużo porobię w domu to tak mnie łamie że ledwo chodzę.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Fajnie, ze ogladamy juz wozeczki.
Ja zawsze mowie, ze najwazniejsze aby rodzice byli zadowoleni z wyboru.
A juz niedlugo bedziemy ogladac kaciki Maluszkow...nie wazne czy pokoik czy lozeczko, komode...najwazniejsze, ze przygotowane z milosci.
Niebieska pytalas dzisiaj o to czy nie mozemy sie doczekac. Ja bardzo...chce ja juz przytulic.
U nas w rodzinie od dawna nie bylo narodzina a dzisiaj moj brat cioteczny zostal tata Gucia- 3300 i 55 cm wiec tym bardziej chce juz takie malenstwo miec po tej stronie brzuszka
Niebieskaa, Kjopa3, Mamaela86, Milka1991, sallvie lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Dzień dobry Dziewczyny.
Witam się w III trymestrzeJak zawiozę małego do przedszkola to wstawię aktualne zdjęcie
plan na dzisiaj: leżeć. Wczoraj dość często mi się brzuch napinał i wieczorem pobolewał lekko okresowo. Dzisiaj więc odpoczynek
sunshine, Mamaela86, Taśka22, IGA.G lubią tę wiadomość
-
Bobas ogólnie ja karmią w nakładach 2 może 3 tygodnie ija z założenia nie uważam że to jest zło aczkolwiek wiem że nie można po nie sięgać od tak widzi mi się,może inaczej tak mówią doradcy
Dla mnie to był bardzo upierdliwy czas i odetchnelam z ulga jak mały złapał pierś bez kapturka. No i wiem że pomaga wielu kobietom.
W ogóle moje dziecko w granicach 1,5 roku nadgryzl mi sutka
Kijopa ale duże dziecko!!! Super ze to juz taki etap, jeszcze kilka tyg i nawet jeśli dziecko wyjdą wcześniej to będą miały szansę radzić sobie bez inkubatora
Kordonek już na porodowce Cie obejza i ocenią także luzik
Anotelka bardzo ładny wózek.
W ogóle chciałam Ci napisać że chyba masz fajną sr bo w każdym temacie masz ciekawe info z tamtad.
Idę do pracy, na 9.30 giną, na pewno dostanę zwolnienie, mam nadzieję że szyjka ok bo muszę zacząć pływać i chodzić na spacery, waga mnie dzisiaj lekko podlamala zapytam lekarza o to
Miłego dnia -
Eforts tak szkola bardzo fajna - moj m ktory poczatkowo okreslal to jako szkola sapania i chyba tylko poszedl ze mna dla przyzwoitosci bardzo zalowal, ze to juz koniec.
Troche ciekawostek bylo ale przede wszystkim lekarze i polozne starali sie wprowadzic w nas taki duzy spokoj.
A dziewczna od fizykoterpii ekstra - pokazywala cwiczenia na czas ciazy, pologu, masaze, pozycje relaksacyjne, oddechy przepona i "sapanie"(ale tego bylo 5 min).
No i szkola bezplatna wiec tym bardziej zadowolona jestem.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
No a mnie zostalo 71 dni do big day....wg belly
I moja Lokatorka bardzo czesto wypina sie tak - raz na prawo a raz na lewo.
Nie wiem czy to pupa czy plecki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 07:46
Kjopa3, Korcia, lis87, Donia12, Milka1991, pati87, ilae, sallvie, Omon, eforts lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
AniaStaraczka85 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a39c69684e1.png
I taki kokonikMamaela86, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:A ja zamówiłam na taki material i bedr szyć ! Dokładnie takie kolory
)) super!! Ja jestem noga do szycia:)) powodzenia i pochwal się jak użyjesz!
-
Witamy zaczynajac 27 tydzien
jak ten czas leci teraz musze przyspieszyc troche bo pokoik wyglada raczej jak magazyn.
my dzisiaj na spokojnie popracujemy jak w kazdy poranek, pozniej kawusia i zaczynamy, mamy cel z moim m zeby w ten weekend kupic i zamowic reszte z naszej listy wszystko do pokoju itd.
wiec ja mam do was kilka pytan odnosnie pokoiku
- czy kupujecie falbane do lozeczka ? na allegro jest duzo te na caramella jakos mi sie nie podobaja
- czy kupujecie kosz na pranie taki tylko dla dzidzi ? sa fajne na caramella ale przyznam kupowac zestaw koszy za 600zl... ktore pewnie nie posluza dlugo hmm nie wiem ... jesli macie jakies materialowe ladne zeby zobaczyc to z checia poogladam.
- zrezygnowalam z zakupu fotela do pokoiku, niestety te co lubie to koszt ponad 1000zl.. ale mysle ze poza karmieniem nie posluzy na dlugo co myslicie ? Chcialam bardziej do poczytania ksiazeczek, ale mam wtedy ladne krzeslo tak jak ponizej z kare a na nim taka skore biala miekka mysle ze bedzie pasowalo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d75ad73b3a38.jpg
17.03.2017Sofia
-
No to aktualizacja
Oczywiście kot jak posąg na każdym zdjęciu musi być
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0444ad420b84.jpg
Zaczyna być coś widać. W kolejce mnie jeszcze nie przypuszczająale może do kwietnia z raz mnie ten zaszczyt spotka.
Waga -0.5 kg. Minimum było -4. 2 kg przybyły mi od 12 do 24 tyg. A 1.5 pozostałe od 24 do 28Muszę zacząć troche się stopować żeby nie przesadzić.
pati87, Antonelka, Milka1991, Taśka22, Niebieskaa, Venice, She Wolf, IGA.G, Jagah, sallvie, Kjopa3, Omon, kahaśka, lis87, Justyna Sz, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
Antonelka tez sie zastanawiam co gdzie ma moj lokator
czy to pupka, czy plecki
mam nadzieje ze wtorkowa wizyta mi to zobrazuje juz miesiąc nie widziałam swojego maluszka
!
Zauważyłam jedno od wczoraj mały zaczął inaczej kopać mocniej, intensywniej hmmm to chyba normalne bo rośnie co nie?druga sprawa na prawym boku kompletnie nie śpię ani nie leze, a jak położę sie na lewy bok to on zaczyna najpierw delikatnie pukać, odczytuje ze mu to nie pasuje i przekręcam sie wtedy na plecy i jest spokój, a od wczoraj jest tak ze jak jestem na lewym boku to najpierw delikatnie puka i jak dalej leze to nagle BACH i aż sama podskoczyłam maz sie nawet wystraszył, akurat trzymał tam dłoń i drugi raz miałam tak w nocy wybudziłam sie bo byłam na lewym i sie wiercił i nagle BACH to odskoczyłam w tym pol śnie autonatycznie na plecy i juz był spokój i tak myśle martwić sie tym ze leze na plecach, bo przecież niewskazane staram sie leżeć na lewym pośladku tak sie przesuwam i co mu tak nie pasuje na tym lewym, gniote go czy co?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171