X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że na dobrym aparacie może już być widoczne, ale nie denerwuj się, jeżeli nic nie będzie widać. Koleżanka trafiła do szpitala z plamieniami ( żywo czerwone) w 6 tyg. Było puste jajo, bez zarodka. 6 tydz i 4 d. Nadal nic. Była przygotowywana do zabiegu łyżeczkowania i tu nagle 6 t i 6 dzień pokazało się serducho:):) Co ona za koszmar przeżyła. Także dziewczyny jeżeli coś nie idzie książkowo nie denerwujcie się:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro będzie 5 tydz. i 3 dzień i zastanawiam się czy pójść, bo jeżeli lekarz nic nie zobaczy to będzie stres. Jak pójdę w piątek to już będzie na 100% widać. tzn musi być już widać. Tylko, że piątek tak daleko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika skoro u Ciebie było widać, to chyba jednak skusze się na jutrzejszą wizytę, żeby tylko się uspokoić, że to nie pozamaciczna.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my i tak mamy luksusy, że możemy sobie iść na betę czy na usg. W niektórych krajach ciąża jest od 12 tygodnia i żadnych badań nie robią poza testem z moczu ;)

Rita1371 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Kahaśka teraz dopiero zobaczyłam, że jesteśmy w tym samym dniu ciąży:):)

kahaśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Dziewczyny, my i tak mamy luksusy, że możemy sobie iść na betę czy na usg. W niektórych krajach ciąża jest od 12 tygodnia i żadnych badań nie robią poza testem z moczu ;)

Święte słowa! Betę robiłam będąc na wakacjach ale na codzień mieszkam za granicą. Tutaj właśnie powoli wzdrazam się w temat ciąży i okazuje się że na pierwszą wizytę można się umówić między 8-10 tygodniem wcześniej nie uznają ciąży, ponadto ciąży nie prowadzi ginekolog nawet, a usg jest robione jedno około 20 tyg. więc im więcej dowiaduje się o panujących tu 'zasadach ' zaczynam bardziej panikowac...

madziaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak samopoczucie przyszłe mamusie? u mnie ból podbrzusza ciągle daje się we znaki i doszły mdłości a najgorsze mam z rana kiedy w staje do pracy o 3.30-4.00 i potem w pracy. Z jednej strony cieszę się że mam jakieś objawy ale praca dodam że fizyczna i mdłości ojj ciężki jest

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita, na moim poprzednim wątku dziewczyny przyjeżdżały do Polski na usg. Tak sobie zawsze ustawiały odwiedziny, żeby się wbić na badanie ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży mdłości zaczęły się w 7/8 tygodniu i trwały do 16. Także ja podziękuję za tą przypadłość. Teraz na razie bezobjawowo, tylko senna jestem w dzień a w nocy spać nie mogę

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę mdłości :)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakby co to odstąpię

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahhaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból podbrzusza jedynie.

• sunshine Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mdłości, zawroty głowy, zmęczenie...
    do tego zatyka mi się ucho...gdzieś czytałam że czasem tak jest w ciąży ale jak nie przejdzie to skonsultuję z lekarzem

atdc2n0at8s9ecys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine w którym tyg. jesteś??

• lis87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzisiaj dopiero zrobiłam pierwszą betę :) w środę powtórka ;) wynik mojej bety to 402.60 :)
    wydaje mi się, że jest to 15dpo ale nie monitorowałam nic w tym cyklu, po prostu tak było przeważnie :D
    czy beta jest dobra?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:26

Antonelka, Agga, Milka1991, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    ja mam mdłości, zawroty głowy, zmęczenie...
    do tego zatyka mi się ucho...gdzieś czytałam że czasem tak jest w ciąży ale jak nie przejdzie to skonsultuję z lekarzem

Kolezance tez zatyka sie uszko - obecnie jest ok 8 tygodnia

sunshine lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo. Piersi bolą podbrzusze i mega zawroty głowy. Rano wstałam i schylilam się na podłogę po córkę a taki megq zawrót że ściany się otrzymałam

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis gratuluje, beta wyglada swietnie, ale ja umiem tylko przyrost w ciagu np 48 godzin policzyc czy jest na odpowiednim poziomie ;)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na górze strony w Bazie wiedzy jest kalkulator ciąży i tam można sobie betę poprzeliczac ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ