X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że na dobrym aparacie może już być widoczne, ale nie denerwuj się, jeżeli nic nie będzie widać. Koleżanka trafiła do szpitala z plamieniami ( żywo czerwone) w 6 tyg. Było puste jajo, bez zarodka. 6 tydz i 4 d. Nadal nic. Była przygotowywana do zabiegu łyżeczkowania i tu nagle 6 t i 6 dzień pokazało się serducho:):) Co ona za koszmar przeżyła. Także dziewczyny jeżeli coś nie idzie książkowo nie denerwujcie się:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro będzie 5 tydz. i 3 dzień i zastanawiam się czy pójść, bo jeżeli lekarz nic nie zobaczy to będzie stres. Jak pójdę w piątek to już będzie na 100% widać. tzn musi być już widać. Tylko, że piątek tak daleko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika skoro u Ciebie było widać, to chyba jednak skusze się na jutrzejszą wizytę, żeby tylko się uspokoić, że to nie pozamaciczna.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my i tak mamy luksusy, że możemy sobie iść na betę czy na usg. W niektórych krajach ciąża jest od 12 tygodnia i żadnych badań nie robią poza testem z moczu ;)

Rita1371 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Kahaśka teraz dopiero zobaczyłam, że jesteśmy w tym samym dniu ciąży:):)

kahaśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Dziewczyny, my i tak mamy luksusy, że możemy sobie iść na betę czy na usg. W niektórych krajach ciąża jest od 12 tygodnia i żadnych badań nie robią poza testem z moczu ;)

Święte słowa! Betę robiłam będąc na wakacjach ale na codzień mieszkam za granicą. Tutaj właśnie powoli wzdrazam się w temat ciąży i okazuje się że na pierwszą wizytę można się umówić między 8-10 tygodniem wcześniej nie uznają ciąży, ponadto ciąży nie prowadzi ginekolog nawet, a usg jest robione jedno około 20 tyg. więc im więcej dowiaduje się o panujących tu 'zasadach ' zaczynam bardziej panikowac...

madziaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak samopoczucie przyszłe mamusie? u mnie ból podbrzusza ciągle daje się we znaki i doszły mdłości a najgorsze mam z rana kiedy w staje do pracy o 3.30-4.00 i potem w pracy. Z jednej strony cieszę się że mam jakieś objawy ale praca dodam że fizyczna i mdłości ojj ciężki jest

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita, na moim poprzednim wątku dziewczyny przyjeżdżały do Polski na usg. Tak sobie zawsze ustawiały odwiedziny, żeby się wbić na badanie ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży mdłości zaczęły się w 7/8 tygodniu i trwały do 16. Także ja podziękuję za tą przypadłość. Teraz na razie bezobjawowo, tylko senna jestem w dzień a w nocy spać nie mogę

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę mdłości :)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakby co to odstąpię

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahhaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból podbrzusza jedynie.

• sunshine Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mdłości, zawroty głowy, zmęczenie...
    do tego zatyka mi się ucho...gdzieś czytałam że czasem tak jest w ciąży ale jak nie przejdzie to skonsultuję z lekarzem

atdc2n0at8s9ecys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine w którym tyg. jesteś??

• lis87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzisiaj dopiero zrobiłam pierwszą betę :) w środę powtórka ;) wynik mojej bety to 402.60 :)
    wydaje mi się, że jest to 15dpo ale nie monitorowałam nic w tym cyklu, po prostu tak było przeważnie :D
    czy beta jest dobra?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:26

Antonelka, Agga, Milka1991, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    ja mam mdłości, zawroty głowy, zmęczenie...
    do tego zatyka mi się ucho...gdzieś czytałam że czasem tak jest w ciąży ale jak nie przejdzie to skonsultuję z lekarzem

Kolezance tez zatyka sie uszko - obecnie jest ok 8 tygodnia

sunshine lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo. Piersi bolą podbrzusze i mega zawroty głowy. Rano wstałam i schylilam się na podłogę po córkę a taki megq zawrót że ściany się otrzymałam

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis gratuluje, beta wyglada swietnie, ale ja umiem tylko przyrost w ciagu np 48 godzin policzyc czy jest na odpowiednim poziomie ;)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na górze strony w Bazie wiedzy jest kalkulator ciąży i tam można sobie betę poprzeliczac ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ