Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lis na takie wieści tu czekaliśmy
bardzo się cieszę, że Twój dzidziol zostaje z Tobą, silny, nie ma co
Omon święta racja, amen. Ja już nie czytam tych pierdół, po tym jak mąż mnie ochrzanił i jestem niebo zdrowsza i szczęśliwsza, grzecznie czekająca na wizytę
Nie mamy się tu wzajemnie straszyć i nakręcać ! już ojejku się wystraszyła i uciekła z naszego wątku...Mamy się tu przede wszystkim wspierać i sobie doradzać, jeśli posiadamy odpowiednią wiedzę
Wszystkie dziewczyny głowa do góry, będzie dobrze, miejcie pozytywne nastawienie, smutanie się nic Wam nie da. Co ma być to będzie...Omon, Taśka22, Karolczyk, vitae13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do witamin to ja na razie biorę kwas foliowy jak gin zaleci witaminy to będę brać , ja to bralam prenegra dha plus czy jakoś tak , ale to zazwyczaj gin mi zalecał
.
Różowy_Kordonek Gdybyś Ty mnie zobaczyła mi bardzo brzuszek wybiło , wyglądam na 4 msc ciąży a nie drugi.
Milka1991 Święte słowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 19:49
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
kahaśka - ale z tego co zrozumiałam Ewelina jest w 6 tygodniu
do 12 kupa czasu moim zdaniem. ja byłam na USG 5t6d a mimo to miałam przyjśc na kolejną wizytę za dwa tygodnie. Tylko dlatego, że wtedy wypada nam wyjazd przyjdę tydzień później i to będzie 8t6d. Domyślam się, ze po tej wizycie faktycznie przyjdę dopiero w 12 tygodniu, ale to już będzie moja 3 wizyta. Chyba nie wytrzymałabym tyle czasu - to 6 tygodni! A chodzicie prywatnie czy na NFZ? Bo może od tego uzależnione są kolejne wizyty? Ewelina a jesteś po jednej czy po dwóch wizytach?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Gratuluję wszystkich bet i serduszek!
Nie nakrecajcie się tak i nie porównujcie, bo tak jak dziewczyny piszą, każda cisza jest inna i jedna usłyszy serduszko w 6 tyg a inna w 8.
Co do DHA, to mi gin też kazała już brać więc biorę kwas foliowy i kompleks dla ciężarnych który zawiera dodatkowo omega 3 i DHA.
Przeczucie mam, ze będzie to synekMilka1991 lubi tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Hej.
Bardzo gratuluje serduszek i cieszę się że u Liska już lepiej oraz u Sheoby tak dalej.
Mi witiny też gin zalecił i właśnie te mama Premium dha.
Wizytę mam za niecały tydzień. Jutro jadę na badanie TSH i zobaczymy jaki wynik. W razie czego mam dzwonić bezpośrednio do przychodni i rozmawiać z endokrynologiem bo prędzej bym urodziła niż doczekała wizyty. Trochę się martwię jak to wszystko się potoczy. A jeszcze dziś teść trafił do szpitala z sercem ma problemyi w bonusie auto nam się popsuło.
Ja prawko mam 6 lat i jeżdżę ale nie w dalekie trasy. Lubię jeździć ale tylko po drogach które znam.
Trzymam kciuki za dalsze Wasze wizyty i bardzo proszę o mocne trzymanie kciuków za mnie w następną środę ☺ -
Rozowy Kordonku - w zakresie prentalanych to nie kazdy ginekolog poloznik ma certyfikat i odpowiedni sprzet.
Wiekszosc moich znajomych chodzi do lekarzy, ktorzy nie prowadza ciaz a tylko specjalizuja sie w badaniach usg.
Ja mam w innej klinice usg prenatalne bo w Novum nie robia na NFZ a mnie przysluguje. To jsst jednak 800 zl wiec warto zaoszczedzic. A i tak z lenistwa robie wiekszosc badan platnie bo nie chce mi sie chodzic do lux medu oraz medicoveru - tam mam pakiety. Musze to ogarnac i lepiej zaoszczedzic kaze na gadzety dla dziecka.
Dodatkwo tak sie sklada, ze lakarz ktorego mi polecono pracuje w Novum ale tez w przychodzi, ktora ma podpisana z NFZ.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Mnie endo kazała przerzucić się na jodit 200 i jutro zrobić tsh ft4 i ft3. Jak któryś z nich odchyli się od normy to mam brać euthyrox 100 zamiast 88. I mam być gotowa na to, że ta setka to nie będzie jeszcze ostatnie jej zdanie w ciąży... Także jutro znowu pobieranie krwi a teraz siedzę jak na szpilkach i odwiezam stronę Diagnostyki
czekając na betę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:11
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Rozowy Kordonku - w zakresie prentalanych to nie kazdy ginekolog poloznik ma certyfikat i odpowiedni sprzet.
Wiekszosc moich znajomych chodzi do lekarzy, ktorzy nie prowadza ciaz a tylko specjalizuja sie w badaniach usg.
Ja mam w innej klinice usg prenatalne bo w Novum nie robia na NFZ a mnie przysluguje. To jsst jednak 800 zl wiec warto zaoszczedzic. A i tak z lenistwa robie wiekszosc badan platnie bo nie chce mi sie chodzic do lux medu oraz medicoveru - tam mam pakiety. Musze to ogarnac i lepiej zaoszczedzic kaze na gadzety dla dziecka.
Dodatkwo tak sie sklada, ze lakarz ktorego mi polecono pracuje w Novum ale tez w przychodzi, ktora ma podpisana z NFZ.
Jak masz pakiet w lux med to załóż sobie tam kartę ciąży. Dostaniesz listę badan jakie możesz wykonywać przez całą ciąże. Nie musisz chodzić do lekarza po skierowanie! Przynajmniej z tym jest fajnie w lux med, bo kolejki do lekarzy gigantyczne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:57
Antonelka lubi tę wiadomość
-
różowy kordonku.mam nadzieje że i u mnie bedzie cos widać. w poprzednich dwóch ciażach serduszko szybko widziałam
jestem w U.K tu ciaża nie jest powaznie traktowana az do 12 tyg wtedy wypada pierwsze usg. nie daja tu zadnych leków na podtrzymanie ciazy. dlatego ja zapisałam się prywatnie do polskiego lekarza na niedziele taki był termin i mam nadzieje że moj mały okorusszek pokaże jak mocno bije mu serduszko
Indiana_dzika napewno na nastepnej wizycie juz zobaczysz zarodek z serduszkiemtrzymam kciuki i napewno dam znac co ja zobaczyłam w brzuszku mym
córeczko czekamy na Ciebie
-
Witam
Niestety nie dam rady was już dziś nadrobić, ale jutro na pewno to uczynię.
Lis super ze Fasolka ma się dobrze, silne Dziecię i oby tak dalej, trzymam kciuki.
Za wszystkie pozytywne bety, wiadomości o Dzidziusiach, pikajacegratuluję!
W skrócie co u mnie... Dziś tylko wizyta u gin bez usg, dał mi skierowania na badania i narazie wszystko. Jutro mam usg - mam nadzieję, ze coś zobaczęmoże
?! O taaaaak!
A w ogóle to od poniedziałku na l4, chciał już od jutra ale hmm... Muszę pozakanczac wszystko, ewentualnie przekazać itp... Na razie l4 na 2 tyg i zobaczymy, jak dzidzia będzie dalej ze mną to kolejne 2 tyg.. Póki co mam się oszczędzać i nie przemęczać.. 8 tc to u mnie taki przełom, więc na spokojnie. Żadnych nudności nie mam, tylko piersi bolą, oby tak dalej
Idę lulu bo jutro ciężki dzieńbuzioleeeeee dla Was i Waszych Fasolek :-*
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ewelina - gapa ze mnie! Przepraszam, ale za dużo nas tutaj do spamiętania
Nie zajarzyłam, że Ty w U.K a to wiele wyjaśnia
Teraz już się połapałam hehe.. Przynajmniej na następnej wizycie zobaczysz już pięknego dzidziusia z nóżkami, rączkami i noskiem! brykającego fikołki
Ja w 9tygodniu nie wiem czego się spodziewać, przeglądam USG z podobnego okresu ciąży i na niektórych dzidziuś jest tak ładnie zarysowany a na innych ciągle "coś niezidentyfikowanego" hehe
Czas pokaże, niech się układa jak chce byleby rósł zdrowo i mocno trzymał się tam mamusi
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
MagdaWaw wrote:Hej, dziewczyny dzisiaj o 19:30 mam wizytę u lekarza, czy któraś z was też dzisiaj idzie do lekarza?
Mnie się udało umówić na dzisiaj na 13.20 - ale nie liczę na fajerwerkiBardziej chodziło mi o to żeby ktoś zerknął na progesteron - czy nie jest za mały. Miło byłoby tez się dowiedzieć, że pęcherzyk jest w macicy, to już jakiś stres byłby mniejszy trochę.
Tak sobie właśnie przechodzę przez te punkty stresogenne - beta, powtórka bety, pęcherzyk w macicy, serducho, prenatalne 1, trymestr II, potem drugie prenatalne, potem trzecieitd itd
Rano byłam na badaniach tarczycowych - pewnie koło południa będą wyniki. -
Po cichutku witam się z Wami
Tak w skrócie o mnie :
Jestem mamusią 6,5 letniego chłopca i małego aniołka którego straciłam w 12 tygodniu ciąży zabieg odbył się 31 marca tego roku. po tym zdarzeniu odczekaliśmy 2 cykle i zaczeliśmy starania o kruszka. i teraz udało się w niedziele zobaczyłam dwie kreseczki na teście w poniedziałek kolejny pozytywny test już wyraźniejszy wtorek beta 116, czwartek powtórka bety 319. Jestem dobrej myśli choć bardzo się bojęSzczęśliwa Mamusia, Gosia1989, Niebieskaa, pati87, Donia12, Peg, Antonelka, nutella_, Agga, niania.ogg, Malunia, Milka1991, Teklaa, Kjopa3, sy__la lubią tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
nick nieaktualnyMagdaWaw Ja też się dziś wizytuję a to dopiero pewnie po 19 wejdę pewnie , a mam na 18.00 a że mój gin się zawsze spóźnia , to wolę później podjechać gdzieś tak na 18.30 .
atat Zazwyczaj krwiaki się wchłaniają , ale gin Ci powinna powiedzieć jakiej wielkości jest krwiak itp niestety też tak jest że i te krwiaki pękają , a czy to groźne to nie wiem nie to że Cię straszę ale gin jest od tego aby szczegółowo Ci wyjaśnić co i jak , powinnaś z nią to skonsultować takie krwiaki się obserwuję czy się wchłaniają a kiedy masz wizytę następną.
Ainade Witaj Kochana :* .
Ja już od 6 nie śpię mdłości mnie obudziły, zawroty głowy to już codzienność już nie mogę się doczekać kiedy będzie drugi trymestr ciąży, trochę mi te objawy mam nadzieję że przejdą, plecy mnie bolą ani schylić się nie mogę, ani chwastów wyrywać, spytam się gina o te plecy może coś doradzi . A i witam się w 7 tygodniu ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:00
Ainade lubi tę wiadomość