X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis na takie wieści tu czekaliśmy :) bardzo się cieszę, że Twój dzidziol zostaje z Tobą, silny, nie ma co :D

Omon święta racja, amen. Ja już nie czytam tych pierdół, po tym jak mąż mnie ochrzanił i jestem niebo zdrowsza i szczęśliwsza, grzecznie czekająca na wizytę ;)
    Nie mamy się tu wzajemnie straszyć i nakręcać ! już ojejku się wystraszyła i uciekła z naszego wątku...Mamy się tu przede wszystkim wspierać i sobie doradzać, jeśli posiadamy odpowiednią wiedzę ;)
    Wszystkie dziewczyny głowa do góry, będzie dobrze, miejcie pozytywne nastawienie, smutanie się nic Wam nie da. Co ma być to będzie...

Omon, Taśka22, Karolczyk, vitae13 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to ja na razie biorę kwas foliowy jak gin zaleci witaminy to będę brać , ja to bralam prenegra dha plus czy jakoś tak , ale to zazwyczaj gin mi zalecał :) .

Różowy_Kordonek Gdybyś Ty mnie zobaczyła mi bardzo brzuszek wybiło , wyglądam na 4 msc ciąży a nie drugi :) .

Milka1991 Święte słowa :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 19:49

Milka1991 lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy kordonek, ja po dzisiejszej wizycie w 8 tygodniu następna mam też dopiero w 12. Za 4 tygodnie. Na początku ciąży z reguły wizyty tak wypadają ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż też opierniczył, Mama dzwoni i mówi, że mam wyłączyć te internety i cieszyć się ciążą.

Milka1991, Omon, Niebieskaa, Teklaa lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka - ale z tego co zrozumiałam Ewelina jest w 6 tygodniu ;) do 12 kupa czasu moim zdaniem. ja byłam na USG 5t6d a mimo to miałam przyjśc na kolejną wizytę za dwa tygodnie. Tylko dlatego, że wtedy wypada nam wyjazd przyjdę tydzień później i to będzie 8t6d. Domyślam się, ze po tej wizycie faktycznie przyjdę dopiero w 12 tygodniu, ale to już będzie moja 3 wizyta. Chyba nie wytrzymałabym tyle czasu - to 6 tygodni! A chodzicie prywatnie czy na NFZ? Bo może od tego uzależnione są kolejne wizyty? Ewelina a jesteś po jednej czy po dwóch wizytach?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich bet i serduszek!
    Nie nakrecajcie się tak i nie porównujcie, bo tak jak dziewczyny piszą, każda cisza jest inna i jedna usłyszy serduszko w 6 tyg a inna w 8.
    Co do DHA, to mi gin też kazała już brać więc biorę kwas foliowy i kompleks dla ciężarnych który zawiera dodatkowo omega 3 i DHA.
    Przeczucie mam, ze będzie to synek :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Bardzo gratuluje serduszek i cieszę się że u Liska już lepiej oraz u She :) oby tak dalej.
    Mi witiny też gin zalecił i właśnie te mama Premium dha.
    Wizytę mam za niecały tydzień. Jutro jadę na badanie TSH i zobaczymy jaki wynik. W razie czego mam dzwonić bezpośrednio do przychodni i rozmawiać z endokrynologiem bo prędzej bym urodziła niż doczekała wizyty. Trochę się martwię jak to wszystko się potoczy. A jeszcze dziś teść trafił do szpitala z sercem ma problemy :( i w bonusie auto nam się popsuło.
    Ja prawko mam 6 lat i jeżdżę ale nie w dalekie trasy. Lubię jeździć ale tylko po drogach które znam.
    Trzymam kciuki za dalsze Wasze wizyty i bardzo proszę o mocne trzymanie kciuków za mnie w następną środę ☺

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonku - w zakresie prentalanych to nie kazdy ginekolog poloznik ma certyfikat i odpowiedni sprzet.
    Wiekszosc moich znajomych chodzi do lekarzy, ktorzy nie prowadza ciaz a tylko specjalizuja sie w badaniach usg.
    Ja mam w innej klinice usg prenatalne bo w Novum nie robia na NFZ a mnie przysluguje. To jsst jednak 800 zl wiec warto zaoszczedzic. A i tak z lenistwa robie wiekszosc badan platnie bo nie chce mi sie chodzic do lux medu oraz medicoveru - tam mam pakiety. Musze to ogarnac i lepiej zaoszczedzic kaze na gadzety dla dziecka.
    Dodatkwo tak sie sklada, ze lakarz ktorego mi polecono pracuje w Novum ale tez w przychodzi, ktora ma podpisana z NFZ.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przeczuć w obu ciążach przeczułam chłopców teraz może jak się wszystko dobrze ułoży znów intuicja przemówi

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie endo kazała przerzucić się na jodit 200 i jutro zrobić tsh ft4 i ft3. Jak któryś z nich odchyli się od normy to mam brać euthyrox 100 zamiast 88. I mam być gotowa na to, że ta setka to nie będzie jeszcze ostatnie jej zdanie w ciąży... Także jutro znowu pobieranie krwi a teraz siedzę jak na szpilkach i odwiezam stronę Diagnostyki :) czekając na betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:11

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było 897 jest 2292. Uffff. Progesteron 13.5 - to dobrze czy źle czy jak? Bo kompletnie się na tym nie znam, a wizyta dopiero 31 sierpnia

nutella_, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, pati87 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Rozowy Kordonku - w zakresie prentalanych to nie kazdy ginekolog poloznik ma certyfikat i odpowiedni sprzet.
    Wiekszosc moich znajomych chodzi do lekarzy, ktorzy nie prowadza ciaz a tylko specjalizuja sie w badaniach usg.
    Ja mam w innej klinice usg prenatalne bo w Novum nie robia na NFZ a mnie przysluguje. To jsst jednak 800 zl wiec warto zaoszczedzic. A i tak z lenistwa robie wiekszosc badan platnie bo nie chce mi sie chodzic do lux medu oraz medicoveru - tam mam pakiety. Musze to ogarnac i lepiej zaoszczedzic kaze na gadzety dla dziecka.
    Dodatkwo tak sie sklada, ze lakarz ktorego mi polecono pracuje w Novum ale tez w przychodzi, ktora ma podpisana z NFZ.

Jak masz pakiet w lux med to załóż sobie tam kartę ciąży. Dostaniesz listę badan jakie możesz wykonywać przez całą ciąże. Nie musisz chodzić do lekarza po skierowanie! Przynajmniej z tym jest fajnie w lux med, bo kolejki do lekarzy gigantyczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:57

Antonelka lubi tę wiadomość

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowy kordonku.mam nadzieje że i u mnie bedzie cos widać. w poprzednich dwóch ciażach serduszko szybko widziałam :) jestem w U.K tu ciaża nie jest powaznie traktowana az do 12 tyg wtedy wypada pierwsze usg. nie daja tu zadnych leków na podtrzymanie ciazy. dlatego ja zapisałam się prywatnie do polskiego lekarza na niedziele taki był termin i mam nadzieje że moj mały okorusszek pokaże jak mocno bije mu serduszko :)

Indiana_dzika napewno na nastepnej wizycie juz zobaczysz zarodek z serduszkiem <3 trzymam kciuki i napewno dam znac co ja zobaczyłam w brzuszku mym :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Niestety nie dam rady was już dziś nadrobić, ale jutro na pewno to uczynię.
    Lis super ze Fasolka ma się dobrze, silne Dziecię i oby tak dalej, trzymam kciuki.
    Za wszystkie pozytywne bety, wiadomości o Dzidziusiach, pikajace <3 <3 gratuluję!

W skrócie co u mnie... Dziś tylko wizyta u gin bez usg, dał mi skierowania na badania i narazie wszystko. Jutro mam usg - mam nadzieję, ze coś zobaczę :) może <3 ?! O taaaaak!
    A w ogóle to od poniedziałku na l4, chciał już od jutra ale hmm... Muszę pozakanczac wszystko, ewentualnie przekazać itp... Na razie l4 na 2 tyg i zobaczymy, jak dzidzia będzie dalej ze mną to kolejne 2 tyg.. Póki co mam się oszczędzać i nie przemęczać.. 8 tc to u mnie taki przełom, więc na spokojnie. Żadnych nudności nie mam, tylko piersi bolą, oby tak dalej ;)

Idę lulu bo jutro ciężki dzień ;) buzioleeeeee dla Was i Waszych Fasolek :-*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - gapa ze mnie! Przepraszam, ale za dużo nas tutaj do spamiętania ;) Nie zajarzyłam, że Ty w U.K a to wiele wyjaśnia ;) Teraz już się połapałam hehe.. Przynajmniej na następnej wizycie zobaczysz już pięknego dzidziusia z nóżkami, rączkami i noskiem! brykającego fikołki :) Ja w 9tygodniu nie wiem czego się spodziewać, przeglądam USG z podobnego okresu ciąży i na niektórych dzidziuś jest tak ładnie zarysowany a na innych ciągle "coś niezidentyfikowanego" hehe :D Czas pokaże, niech się układa jak chce byleby rósł zdrowo i mocno trzymał się tam mamusi :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny dzisiaj o 19:30 mam wizytę u lekarza, czy któraś z was też dzisiaj idzie do lekarza?

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj byłam na usg.
    Jest krwiak i na macicy i dostalismy zakaz współżycia.
    Lekarka nie mowila jakby to bylo cos powaznego, tylko tak na wszelki wypadek.
    Czy ten krwiak to coś poważnego?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Hej, dziewczyny dzisiaj o 19:30 mam wizytę u lekarza, czy któraś z was też dzisiaj idzie do lekarza?

Mnie się udało umówić na dzisiaj na 13.20 - ale nie liczę na fajerwerki ;) Bardziej chodziło mi o to żeby ktoś zerknął na progesteron - czy nie jest za mały. Miło byłoby tez się dowiedzieć, że pęcherzyk jest w macicy, to już jakiś stres byłby mniejszy trochę.
    Tak sobie właśnie przechodzę przez te punkty stresogenne - beta, powtórka bety, pęcherzyk w macicy, serducho, prenatalne 1, trymestr II, potem drugie prenatalne, potem trzecie ;) itd itd

Rano byłam na badaniach tarczycowych - pewnie koło południa będą wyniki.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cichutku witam się z Wami ;)
    Tak w skrócie o mnie :
    Jestem mamusią 6,5 letniego chłopca i małego aniołka którego straciłam w 12 tygodniu ciąży zabieg odbył się 31 marca tego roku. po tym zdarzeniu odczekaliśmy 2 cykle i zaczeliśmy starania o kruszka. i teraz udało się w niedziele zobaczyłam dwie kreseczki na teście w poniedziałek kolejny pozytywny test już wyraźniejszy wtorek beta 116, czwartek powtórka bety 319. Jestem dobrej myśli choć bardzo się boję ;)

Szczęśliwa Mamusia, Gosia1989, Niebieskaa, pati87, Donia12, Peg, Antonelka, nutella_, Agga, niania.ogg, Malunia, Milka1991, Teklaa, Kjopa3, sy__la lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw Ja też się dziś wizytuję a to dopiero pewnie po 19 wejdę pewnie , a mam na 18.00 a że mój gin się zawsze spóźnia , to wolę później podjechać gdzieś tak na 18.30 .

atat Zazwyczaj krwiaki się wchłaniają , ale gin Ci powinna powiedzieć jakiej wielkości jest krwiak itp niestety też tak jest że i te krwiaki pękają , a czy to groźne to nie wiem nie to że Cię straszę ale gin jest od tego aby szczegółowo Ci wyjaśnić co i jak , powinnaś z nią to skonsultować takie krwiaki się obserwuję czy się wchłaniają a kiedy masz wizytę następną :-) .

Ainade Witaj Kochana :* .

Ja już od 6 nie śpię mdłości mnie obudziły, zawroty głowy to już codzienność już nie mogę się doczekać kiedy będzie drugi trymestr ciąży, trochę mi te objawy mam nadzieję że przejdą, plecy mnie bolą ani schylić się nie mogę, ani chwastów wyrywać, spytam się gina o te plecy może coś doradzi . A i witam się w 7 tygodniu ciąży :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:00

Ainade lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ