Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kahaśka wrote:She, a jak u Was? Przeszło plamienie?
Dzieki ze pytasz
Na razie bylo troche brazowego brudzenia rano, ale dzien jeszcze dlugi.
Jutro sie okaze czy maluch rosnie.
Gratuluje wszystkich serduszek i bet25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Gosia1989 nie chce cie straszyc ale moja ost ciaza w marcu skończyła się poronieniem i wlasnie caly pecherzyk sie tj trochę splaszczyl mial taki dziwny kształt ale u mnie nie było zarodka a tym bardziej serduszka więc głowa do góry
Póki nie plamię i nie mam bóli to nie panikuję. Dziękuję za informacje i podzielenie się doświadczeniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 17:02
slodka100 lubi tę wiadomość
-
gratuluje pieknych zdjec dzidziusiow oraz bet
mnie troche mdli, ale tylko momentami.
Gosia- masz racje! jest juz serduszko, to splaszczonym pecherzykiem sie nie przejmuj ;** dzidzius urosnie do przyszlego podgladu ;** kiedy masz kontrole? sciskam kciuki! ;**
lis, she ciesze sie ze u Was coraz lepiej! ;*
lece sie pakowac, bo jutro w gory jedziemymam nadzieje, ze pogoda dopisze
ja i tak najchetniej bym poszla spac, no ale coznutella_, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Na razie do Dobek-Jakubczyk ale ona chyba nie prowadzi ciazy w Novum wiec przejde do tego profesora Jakimiuk (chyba?).
A Ty u kogo jestes?
Chodzę do doktor Łukasiewicz. Za dwa tygodnie mam kolejna wizytę. Jak wszystko będzie dobrze to w babka medica będę prowadziła dalej ciążę.Antonelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgga wrote:gratuluje pieknych zdjec dzidziusiow oraz bet
mnie troche mdli, ale tylko momentami.
Gosia- masz racje! jest juz serduszko, to splaszczonym pecherzykiem sie nie przejmuj ;** dzidzius urosnie do przyszlego podgladu ;** kiedy masz kontrole? sciskam kciuki! ;**
lis, she ciesze sie ze u Was coraz lepiej! ;*
lece sie pakowac, bo jutro w gory jedziemymam nadzieje, ze pogoda dopisze
ja i tak najchetniej bym poszla spac, no ale coz -
Ewelina 3 wrote:dziewczyny w którym tygodniu widziałyście serduszko ?? myślicie że jak w niedzielę bedę na wizycie bedzie to 6t1d to coś zobaczę ?
Daj znać co u Ciebie wyszło. Mam nadzieje że zobaczysz coś więcej niż ja. Ja mam teraz stracha przez ten brak zarodka.
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualnyJa biorę prenatal DHA. Powinno się brać od początku ciąży.
Zamieszczam link do info na ten temat
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/kwas-dha-w-ciazy-niezbedny-do-prawidlowego-rozwoju-dziecka_35567.htmlAntonelka, Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:Wspaniałe wieści, lis87!!!!!!!!!!
Dziewczyny... Proszę o poradę bo jestem zielona w temacie. Lekarz zalecił jakiś preparat z DHA... Możecie cos polecić?Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Pati ja slyszalam b.dobre opinie o lekarzu ktorego wskazujesz.
Ja ide na Warynskiego do dr Wegrzyna - lekarka wskazala mi dwoch rekomendowanych lekarzy - dostalam skierowanie na nfz wiec 800 zl do przodu a to sobie doloze do nimfy. -
pati87 wrote:Ja nie jestem z Warszawy i nie znam innych lekarzy na polowkowe to bym chciala do dr Dangel i dr Roszkowskiego w poprzedniej ciąży u niego bylam tylko on nie robi echo serca plodu dlatego dr Dangel wybralam na prenatalne.
Roszkowski znany jest od lat.
Mam nadzieje, ze bedziesz miala dobre wiesci na wizycie.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Roszkowski znany jest od lat.
Mam nadzieje, ze bedziesz miala dobre wiesci na wizycie. -
Dziewczyny, przestańcie czytać te artykuły na necie, bo nakręcacie siebie same i powtarzacie to na forum...
Każda z nas chodzi do lekarza, któremu raczej ufa - gdyby wzbudzał wątpliwości to pewnie szukałybyśmy innego, więc zakładam, że każda ma zaufanego lekarza. Więc jak mówi, że coś się zdarza, że jest niegroźne, że trzeba poczekać do następnej wizyty, to nie szukajcie w internecie odpowiedzi, bo obok rzeczowych informacji znajdziecie mnóstwo bzdur
Co do serduszek czy wielkości pęcherzyków to też nie idźcie na pierwsze wizyty z myślą "oby było serduszko", bo każda z nas jest inna, mamy różne cykle, różne owulacje, więc jeśli jedna słyszy serduszko w 5+4 a inna go nie usłyszy tydzień później to nie jest powód do panikiJeśli chcecie koniecznie na pierwszej wizycie usłyszeć serduszko to zapisujcie się w 8 tygodniu
Ja jutro będę miała 6+3 i gdybym się opierała na tym co jest w necie to bym się też nakręcała na serduszko, ale wiem, że u mnie owulacja była w 21 dniu cyklu, więc ciąża na 100% będzie młodsza, więc nie ma co myśleć. Mi zależało na wcześniejszej wizycie, żeby zobaczyć czy pęcherzyk jest tam gdzie ma być. Oprócz tego chcę też szybko skonsultować kwestie konfliktu serologicznego - ja mam A-, mój mąż ma B+ a po poronieniu nie dostałam zastrzyku z immunoglobuliny, bo póki w tym szpitalu ogarnęli się żeby mnie zbadać to minęło 5 dni i stwierdzili, że pewnie poroniłam przed zgłoszeniem się do szpitala, więc minęło więcej niż 72 godziny i nie ma sensu dawać mi tego zastrzyku. Cały czas żyję nadzieją, że przy poronieniu do konfliktu nie doszło, bo teraz będę mogła mieć problem niestetykahaśka, kasieniaczek, Szczęśliwa Mamusia, ojejku, Dagn_, Antonelka, Milka1991, Taśka22, Karolczyk, Agga, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Indiana_dzika wrote:Ja 6t0d według OM i tylko pęcherzyk 10mm
Daj znać co u Ciebie wyszło. Mam nadzieje że zobaczysz coś więcej niż ja. Ja mam teraz stracha przez ten brak zarodka.
Ja byłam w 6+3 i był słabo widoczny zarodek. Za to tydzień później zarodek 12mm i pięknie bijące serduszko. Więc spokojnie.Szczęśliwa Mamusia, pati87, nutella_, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Ja również chodzę prywatnie do ginekologa, który pracuje w szpitalu. Plusem jest to, że jest bardzo blisko dla mnie zarówno prywatnie, czy to do szpitala.
Omon - ja mam pierwszą wizytę 05.09 i będzie to właśnie jakoś 8 tydzień, nie wiem jak wytrzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 19:00
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
U mnie będzie 6 i 3 dni i mam nadzieje ze coś tam będzie.
Byłam na becie- wyniki pewnie jak ostatnio kolo 22 będą. Teraz jadę do endo - zobaczymy co zaproponuje.
Pati - myślałam że po usg w 12 tyg kamień mi spadnie z serca, ale widzę ze tylko pół kamienia niestety... -
Donia12 wrote:U mnie będzie 6 i 3 dni i mam nadzieje ze coś tam będzie.
Byłam na becie- wyniki pewnie jak ostatnio kolo 22 będą. Teraz jadę do endo - zobaczymy co zaproponuje.
Pati - myślałam że po usg w 12 tyg kamień mi spadnie z serca, ale widzę ze tylko pół kamienia niestety... -
Kjopa, niania, nutella - dziękuję Wam za uspokojenie
Dzisiaj przyjęłam pierwszą tabletkę i nie wiem czy to od niej, czy to zbieg okoliczności ale cały dzień czułam mdłości i taką słabość.. do tej pory ciąża mi nie dokuczała, więc to chyba moja reakcja na euthyrox. Ale jeśli skutki oboczne mają dotknąć tylko mnie to w porządku
Od poniedziałku urlop, plaża i morze, więc może moja uwaga skupi się na tych pięknych okolicznościach przyrody
Donia12 - hehee.. Wybrałam taki bo lubię lekkie pastelowe kolory, ale chyba faktycznie "przesłodziłam" z suwaczkiema może to podświadomość? Zawsze mówiłam, ze chciałabym chłopca, ale dużo u nas ostatnio chłopców w rodzinie i uznałam, ze dziewczynka by się chyba przydała. Fakt, że nastawiałam się bardziej na dziewczynkę, zwłaszcza, ze kochaliśmy się dzień przed owulacją. To nasze pierwsze dziecko więc ucieszę się z wszystkiego
jak mi np. burczy w brzuchu to mąż ciągle przygaduje, że nakarmiłam "małego" i teraz go bąki smyrdają po jąderkach
Także mąż mówi, że chciałby syna ale z dziewczynki też by się ucieszył, to ja dla równowagi powiem, ze chciałabym córcię ale z syna też będę się bardzo cieszyć
kalendarz chiński i inne "przepowiednie" wróżą syna, więc zaczynam się oswajać
Dzisiaj robiłam sobie pierwsze zdjęcie brzuszkaco prawda "ciążowy" miałam już przed ciążą
ale jak głaskam się po boku to zauważam, że zginęło mi wcięcie. Wiecie o co chodzi? Zawsze ta dłoń zjeżdżała w dół i znów się wnosiła na biodrze, a teraz w miejscu gdzie miałam wcięcie czuję jakbym wręcz miała tam coś wypukłego. Zastanawiam się czy to już nie ten czas, kiedy mięśnie brzucha się rozluźniają i jelita podnoszą do góry? Bo chyba z tego powodu gubimy talię?
Wy zaobserwowałyście już jakieś zmiany?
Antonelka - gratulacje i zazdroszczę spokoju! Ja tak bardzo chciałabym znowu zobaczyć dzidzię i wiedzieć, ze jest ok, ale jeszcze 1,5 tygodniaWytłumacz mi proszę USG prenatalne robi się w jakimś innym ośrodku? Byłam pewna, że robi to mój ginekolog tylko dorabiam jeszcze testy z krwi..
Co do badań tarczycy, chcę tylko Wam przypomnieć, ze ważne jest by robić je rano, najpóźniej do godziny 9! Jest to hormon zależny od pory dnia i wykazuje dobowy rytm wydzielaniaPisze o tym by czasem ktoś sobie nie porównywał wyniku robionego o 7 z wynikiem robionym o 15 na przykład..
Antonelka, kahaśka - piękne te Wasze pociechy! Nadziwić się nie mogę, że w tak krótkim czasie dziecko potrafi tak urosnąć!
lis87 - bardzo cieszy to co piszesz! Życzę Wam obojgu dużo zdrówka i spokoju, musisz zadbać o Was, trzymam kciuki!
Niebieskaa - takie gotowe suplementy z DHA to widziałam, że od 13 tygodnia są zlecane np. Prenatal DHA, ale ja kupiłam sobie osobno kwasy DHAPani w aptece mi jakieś doradziła, nie są strikte dla ciężarnych
Łykam już teraz i sama nie wiem czy dobrze? Widzę, że zdania są podzielone, ale wydaje mi się, że skoro są to kwasy omega 3 więc zaszkodzić chyba nie powinny, toż to samo zdrowie
Ewelina - ja widziałam serduszko w 5t6da czemu następną wizytę masz dopiero w 12tc?
Najbliższa wizyta 15.03
-
sunshine wrote:Ja byłam w 6+3 i był słabo widoczny zarodek. Za to tydzień później zarodek 12mm i pięknie bijące serduszko. Więc spokojnie.pati87 wrote:U mnie na wizycie będzie 6tydz5dz tylko u mbie owu bylo chyba okolo 17dc.
Dziękuje
Omon- czasem te czytanie troche uspokaja i daje nadzieje by wytrwać do wizyty zanim się wszystko wyjasni. Mi przynajmniej pomaga myśleć optymistycznie
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)