X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tak ja też uwielbiam next.jakośc pierwsza klasa!
    Wlasnie wczoraj przeglądałam ciuszki z tego Nexta, czy oni tam wszystko maja w multipackach? Np. 3 pajacyki albo 4 Body? Zachwalane sa ciuchy z nexta i jest wysyłka do Niemiec, ale jakos tak najtańsze nie sa i bałam sie próbować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 18:09

• karolyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale robicie smaki:) szkoda ze jestem mama cukrzycowa i w mojej kuchni kroluja teraz maka zytnia, owsiana i kokosowa:-D. Dzis na obiad pelnoziarnista tortilla z lidla z dodatkami:) ale odkrylam ze mozna jesc zdrowo i pysznie. W koncu jem tak jakcpowinnam w ciazy:) kanapki sa w kolorach teczy:) a co najlepsze Dominik tez to jedzenie uwielbia:)

ilae, Jagah, Antonelka lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle mam takie marzenie, żeby już pod koniec porodu, podczas partych leciało w tle "The Final Countdown" :)

karolyn, Milka1991, atat, Omon, eforts, lis87, Donia12 lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad, oczywiscie ze nie robia tylko trojpakow ;)
    Maja zestawy, ale pojedyncze ubranka tez. Czesto ceny sa porownywalne z hm, a jakosc jest 1000 razy lepsza! Zamow - nie pozalujesz :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w szpitalach w Gdańsku, ale w Redłowie jest WiFi wiec jakbym nagle sobie stwierdziła że mam ochotę na jakiś szczególny utwór to nie byłoby problemu.

Jagah lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89f7b7625345.jpg

No i przyszły gadżety do łóżeczka:)

atat, Omon, Kjopa3, karolyn, mada87, Jagah, misKolorowy, Antonelka, Donia12 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co tak tylko przymierzylam bo to trzeba wyprać i wypracować i jie ma sensu zakładać już bo się za 2 miesiące przykurzy:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... cieszę się, że nie tylko ja uważam te mniejsze kocyki za niepraktyczne ;) Nie chciałam żeby na mnie ludzie dziwnie na ulicy patrzyli, że zła matka jestem bo oszczędzam dziecku i wsadzam mu jakiś koc na trzy razy popodwijany xD Te mniejsze pewnie lepiej leżą w gondoli no ale co innego jakbym urodziła na jesień czy zimę.. Taki kocyk z pół roku by posłużył a tak.. macie rację, nie oglądam się za mniejszymi! ;)

eforts chyba Ty mi poleciłaś tą Nianię i jestem Ci niezmiernie wdzięczna! Jestem z niej zadowolona, ładnie się prezentuje, ma dobre opinie. Dodatki typu projektor, lampka, kołysanki, były dla mnie nieistotne, podchodziłam do tego na zasadzie "no jak już są to fajnie, może raz na jakiś czas wykorzystam" ale absolutnie nie decydowały o moim wyborze. Jednak ucieszyłam się, że jest lampka bo na razie nie mamy żadnych lampeczek kupionych na szafki nocne i przez chwile pomyślałam, że może ta mi wystarczy, kiedy będę chciała w nocy zajrzeć do Małego.. no i.. buchnęłam śmiechem z samej siebie ;D To światełko jest chyba tylko po to aby można było łatwo "zlokalizować" nianię w nocy :) a ja potraktowałam to dosłownie jako "lampkę" ale to żadnego światła nie daje ;D

Kurcze, z tą reklamacją to u mnie będzie różnie.. nianię kupiłam przez allegro jako nową ale paragonu żadnego nie dostałam, więc nawet nie wiem gdzie bym ją miała reklamować. Trochę tego nie przemyślałam, ale cena wydawała mi się korzystna 220 zł..

na prawdę jesteście zadowolone z tych kocyków z króliczkiem z aliekspres? Pytam bo zakup koca wciąć przede mną ;)

kasieniaczek ja też mam teraz tylko mocz, morfologię i coombsa :) Następna wizyta za 3 tyg czyli pod koniec 34tc i chyba wtedy pobierze mi wymaz na GBS bo robi się go między 35tc a 37tc :)

eforts lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bardzo ładny kącik maluszka, ale nie mogę się powstrzymać - półka i domek docelowo mają być nad łóżeczkiem, czy z dzieciaczkiem je przesuniecie?
    Znam przypadek, w którym półeczka była niby leciutka, dobrze przymocowana a spadła na dziecko kantem i uderzyło centymetr od oczka.
    U mnie jak coś będzie nad łóżeczkiem to filcowe ozdoby i ewentualnie obrazek, ale jak obrazek to łóżeczko nie będzie przysunięte do samej ściany a tak, żeby w razie czego obrazek spadł za łóżeczko a nie do środka.

Co do śpiworków - może któraś ma link do czegoś podobnego jak było w lidlu? Bo byłam wczoraj po południu i już ani jednego nie było, a tak się na nie napaliłam :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku, nie jestem pewna ale w większości przypadków "w tych czasach" jako podstawę do reklamacji wystarczy Twoje potwierdzenie na mailu, że kupiłaś dany przedmiot + potwierdzenie na Twoim koncie bankowym, że ta kasa zniknęła w tym celu :) Nawet mailowe transakcje są zobowiązujące ale wiadomo, że trudniej taką reklamację wyegzekwować.

Moja kolejna wizyta wypada w 31 tygodniu (dokładnie 30t2d). Czy coś przypada do zbadania mniej więcej w tym terminie? Standardowo badają mi mocz, morfologię, TSH, fT4, ferrytynę.
    Widzę, że GBS później, również później bada się z tego co wiem HBs.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Ania bardzo ładny kącik maluszka, ale nie mogę się powstrzymać - półka i domek docelowo mają być nad łóżeczkiem, czy z dzieciaczkiem je przesuniecie?
    Znam przypadek, w którym półeczka była niby leciutka, dobrze przymocowana a spadła na dziecko kantem i uderzyło centymetr od oczka.
    U mnie jak coś będzie nad łóżeczkiem to filcowe ozdoby i ewentualnie obrazek, ale jak obrazek to łóżeczko nie będzie przysunięte do samej ściany a tak, żeby w razie czego obrazek spadł za łóżeczko a nie do środka.

Co do śpiworków - może któraś ma link do czegoś podobnego jak było w lidlu? Bo byłam wczoraj po południu i już ani jednego nie było, a tak się na nie napaliłam :)

tu masz link do kocyków na allegro: http://allegro.pl/listing?string=kocyk%20do%20fotelika&bmatch=base-relevance-floki-5-bab-1-1-1020

a tu jeszcze dwa inne, te kocyki są śliczne ale już droższe:

https://www.mibebe.com.pl/pl/searchquery/kocyk+do+fotelika/4/phot/5

https://minkycm.pl/kocyki-do-nosidelka/otulacz/spiworek-do-fotelika/2

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:24

Awf3p2.png

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:

Tak ma być docelowo:) jest wwiercone w ścianę i lekkie i będą stały same leciutkie przedmioty więc nic się nie powinno stać

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się brzuńkiem :D

4ac354dbaef14848med.jpg

Omon, sunshine, Taśka22, pati87, Justyna Sz, Jagah, AniaStaraczka85, karolyn, lis87, Kjopa3, Antonelka, Korcia, Donia12 lubią tę wiadomość

• Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, czego używasz do zdjęć? :)

Krucha lubi tę wiadomość

• ilae Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon ja mam na oku coś takiego :)
    http://allegro.pl/cieplutki-otulacz-kocyk-spiworek-z-kapturkiem-62-i6551669391.html
    u tego sprzedawcy są też takie nie dla dziewczynki. Przynajmniej jakiś czas temu były.

Kordonku mi ten kocyk z Ali z uszkami przypasował. Jest taki troszeczkę cięższy, ale myślę na wiosnę czy później jesień będzie super. Wiadomo, że to nie jest mięciutkie, jak minky, ale jest fajny :)

Omon, Jagah lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła dziś moja paczka z Dolce sonno :) zamawiałam 25.01, we wtorek wysłałam im maila z ponagleniem. W ramach rekompensaty za opóźnienie dostałam gratis body dla małej :) koszule i szlafrok fajne i wyglądają na dobre jakościowo, zobaczymy co będzie po praniu

atdcqps62brd8znj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku nic się nie zadzieje :) a jak coś to dam ci mój paragon :)

Ja też uważam że 5.10.15 ma bardzo słaba jakość, tak samo Zara. Co.praeda lubię kurtki z zary, fajne jakościowo i regularna cena jest na prawdę ok.
    Za to cenie hm, coccodrillo też jest w porządku.

Byłam właśnie w kinie na sztuce kochania. Świetny film. Aczkolwiek wiem że w ciąży już więcej do kina mię pójdę, ledwie wysiedzialam :)

Mój syn jak tylko mnie zobaczy to dostaje kociokwiku :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a żadna nie kupuje woombie?
    Bo ja chyba wierzę w siłę spowijania a zawijanie w kocyk szło mi średnio więc chyba sobie to sprawie.

Korcia, stowtotka, angelika1984 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kupiłam woombie :)

Antonelka, stowtotka lubią tę wiadomość

‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ