X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa dawaj szybko lik do ali do tej koszuli! Jest super.
    A kocyki skad?

Ja mam te muszle z Aventu i powiem Wam, ze chcialam odspezedac bo wydawalo to mi sie zbednym gadzetem, ale skoro mowicie ze warto to zostawiam.

Co do spodni jeansowych, to moje 3 pary nie maja zasnyxh guzikow i nie ma jak ich regulowac.
    W kazdym razie kupilam nowki z new looka na grupie fb za jakies 25zl :) moga byc, juz nie kupuje nic. A co do sukienek to do nich trzeba zalozyc rajtki Kordonku :P
    Legginsy zaczne nosic bo sie cieplej zaczyna robic.

Bylam dzis w sklepach dzieciowych i zakochalam sie w calej kolejcji wiosennej w Nothercare! Ale mam zakaz kupowania ubranek haha, bo juz nie mam ich gdzie skladowac. Natomiast w h&m nic mi sie nie spodobalo na tyle zeby to chciec. Sobie lubie tam kupowac, ale dla dziecka to takie szmaticzku na paticzku jak to mowi klasyk :p

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf podobno w h&m bardo dobra bawełna jest w ubrankach "conscious" ale największy wybór w sklepie internetowym.

Natomiast podobne wrażenia miałam ostatnio jak odwiedziłam zara Kids,myślałam że tam bóg wie co będzie a tymczasem właśnie takie szmaticzku a ceny z kosmosu.może rzecY dla starszych dzieci były spoko ale te dla niemowląt szalu nie było...

Polecam też 5-10-15 baaardzo porządne rzeczy ale Te sklep internetowy się kłania bo jak poszłam do stacjonarnego do h... było...:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf:
    Kocyki
    http://asantiforkids.com/, ogólnie mają ciuchy takie jak to mój mąż mówi "w moim stylu", szybka wysyłka i super kontakt :)

Koszula
    jest dośc cienka ale dla mnie to plus bo ja nienawidzę się pocić w nocy i śpię na co dzień w koszulce bez ramiączek, kolejny + z mojego punktu widzenia to to że jest długa, ja mam 178 cm, jest szeroka ale ma taki paseczek zawiązywany na plecach. Ten kolorek, który mam na zdjęciu to ten trzeci z aukcji
    https://pl.aliexpress.com/item/2015-Pregnant-Women-Cute-Bear-Lactation-Nursing-Clothes-Maternity-Dresses/32367535665.html?spm=2114.13010608.0.0.2EkApQ

U moich rodziców są już 4 kartony ubranek dla małej. Też mam "zakaz" :(:P

Antonelko dzięki za opinię i za kocyk bo to Ty podrzuciłaś informację jak był 35% tańszy! :D Szkoda, że jeszcze tyyyle musze czekać. Ja zamawiam teraz też pościel bo rodzice wyślą mi wszytsko na raz w 20 kg paczce :D Prześcieradło, zasłonkę do łóżeczka itp użyję od razu, reszta poczeka na swoją kolej wyprana w szafie :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 17:04

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa przepiękne te kocyki w te kwiatuszki!!!co to za firma?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wyżej masz linka :) wklejam jeszcze raz
    http://asantiforkids.com/

Wiedziałam, że to Wam się spodoba :P Ja na niego chorowałam chyba od początku :D

Antonelka lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:24

Niebieskaa, pati87, karolyn, Jagah, Kjopa3, Milka1991, misKolorowy, Donia12 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia muszę Ci to powiedzieć. Masz śliczną i bardzo silną córeczkę i jestem pełna podziwu Twojej siły, odwagi i wielkiej miłości jaką ją obdarzyłaś mimo tylu przeciwności. Nadal trzymam kciuki za zdrowie Twojej córeczki i życzę Wam jako rodzinie wytrwałości i wzajemnego wsparcia. Buziaki

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik gbs jest ważny 4 tyg. Więc najwcześniej się robi w 36 plus zero chyba że są jakieś wskazania wcześniej.

kasieniaczek lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... prosze tylko sie nie smiejcie ze mnie:) ...

ale jadac dzisiaj na basen mialam nastepujaca refleksje: a gdyby tak zabrac na porodowke muzyke dajaca kopa? Ta refleksja przyszla mi wtedy kiedy nagle w radiu puscili Prodigy (Smack my bitch up)... od razu glosnik na full.. (szkoda tylko, ze przyspieszyc za duzo nie moglam, bo w No i radary i mandaty) i na mnie niektore kawalki dzialaja tak, ze dostaje kopa energetycznego jak 3redbulle... i gdyby tak miec jakas playliste...z prodigy, rage against the machine, chemicals brothers... :) czy na porodowce mozna sluchac w ogole muzyki (juz nie na full) czy to zabronione?

Ok...moze jest sie w takim stanie ze juz i tak nic nie pomaga, a muzyka moze tylko draznic..ale taka wlasnie mialam dzis refleksje... :)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie zachciało dobrego domowego ciasta. Wiec niedlugo sie biorę za piernik tylko czekam az maz orzechy mi połuska i pojdzie do sklepu po cukier.
    Bede miala akurat ciasto na weekend. Jutro i pojutrze mam zjazd wiec pewnie nie chcialo by mi sie piec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 17:24

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sunshine Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Hej ja tak na szybko po wizycie. Dziś mam dzień świra dosłownie, dlatego tak późno piszę.

Lilka waży 1700g i wszystkie wymiary odpowiadają 30t+3d, więc przystopowała lekko ze wzrostem, ale lekarz twierdzi, że ma prawo rosnąć swoim tempem, byleby wszystkie wymiary były równe i nie było problemu z przepływami. Oczywiście zbadał przepływy i jest dobrze. Pytałam o łożysko przy okazji USG, bo w 26 tc miałam już III stopień, ale też ocenia, że jest dobrze. Powiedział nawet, że nie widzi potrzeby, by robić USG III trymestru dodatkowo. Pytałam też o ból spojenia łonowego, bo mnie dopadł w tym tygodniu, ale stwierdził, że to normalne na tym etapie i jeśli mogę normalnie funkcjonować, znaczy się wstać, a ból jest tylko przy chodzeniu, to fizjologia niestety. Na zgagę brać Reni, a jak nie pomoże, to wypisze coś na receptę.

W ogóle dziś mu się skumulowały pacjentki z 2 tygodni i był meksyk w poczekalni i taśmowa obsługa w gabinecie. Z tego zamieszania zapomniałam zapytać, jak jest mała ułożona. Po tym gdzie jeździł głowicą wnioskuję, że główkowo, ale niestety nie jestem pewna na 100%. Dobrze, że zapisałam sobie resztę pytań, bo przy moim ciążowym zapaleniu mózgu, pewnie o wszystko bym zapomniała zapytać.

Kolejną wizytę mam za 4 tygodnie i na niej mam mieć wymaz na GBS. Pytałam, czy to aby nie za późno, ale podobno nie. Teraz tylko mam zrobić morfologie, mocz i odczyn Coombsa (już 5 badanie Coombsa w tej ciąży). Czy wszystkie już na tym etapie ciąży macie zrobione GBS? Pytam o dziewczyny z terminami na początek kwietnia. W ogóle miałam nadzieję na wizytę po 3 tygodniach i nawet dopytałam, czy aby na pewno widzimy się aż za 4, no ale potwierdził, że na pewno za 4. No nic pozostaje czekać i mieć nadzieję, że to taka u niego pierwsza i ostatnia taśmowa wizyta, którą to ja musiałam prowadzić, a nie lekarz. Dobrze, że mnie kwietniówki wyszkoliły ;)

Ja będę miała badanie GBS w 35 tygodniu.

atdc2n0at8s9ecys.png

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to pewnie zależy od szpitala ale wiem, że przynajmniej w jednym z dwóch, które mam do wyboru przynosisz płytkę i włączą cocokolwiek chcesz :D ale na wszelkie wypadek jak chcesz coś mocnego to nagrałabym 2 płytki, jedną taką a drugą spokojną na wypadek jakby ta Cię jednak podczas porodu zaczęła drażnić :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa to producenci www.betulli.pl i www.dolly.com.pl

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

• sunshine Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny... prosze tylko sie nie smiejcie ze mnie:) ...

ale jadac dzisiaj na basen mialam nastepujaca refleksje: a gdyby tak zabrac na porodowke muzyke dajaca kopa? Ta refleksja przyszla mi wtedy kiedy nagle w radiu puscili Prodigy (Smack my bitch up)... od razu glosnik na full.. (szkoda tylko, ze przyspieszyc za duzo nie moglam, bo w No i radary i mandaty) i na mnie niektore kawalki dzialaja tak, ze dostaje kopa energetycznego jak 3redbulle... i gdyby tak miec jakas playliste...z prodigy, rage against the machine, chemicals brothers... :) czy na porodowce mozna sluchac w ogole muzyki (juz nie na full) czy to zabronione?

Ok...moze jest sie w takim stanie ze juz i tak nic nie pomaga, a muzyka moze tylko draznic..ale taka wlasnie mialam dzis refleksje... :)

Ja mam te same przemyślenia co do muzyki :) Mnie właśnie muzyka taka relaksacyjna drażni już po 5 min, a takie mocniejsze brzmienia dają energię. Zawsze przy tym biegałam i sprzątałam ;) Mam swoją ulubioną playlistę na telefonie i zabieram ze sobą do szpitala. Może nie bede katować innych ale sama sobie posłucham. Przyznam się, że czasem puszczam małemu Metallicę (chociaż raczej te spokojniejsze kawałki)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja srednio polecam 5 10 15. Jakos srednia, cenowo podobnie do cocodrillo a jednak to drugie mocno wygrywa jesli chodzi o jakosc. Wszystkie rzeczy po Dominiku z tej firmy Tomasz bedzie mial jak nowki. 5 10 15 porownalabym do reserved ale ten drugi cenowo lepiej jednak. Uwielbiam tez ciuszki z nexta i h&m:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy widzialyscie moze na żywo ten wzór La millou i możecie powiedzieć jaki jest na zywo kolor tego minky
    Taki jasny:
    26217985f4129a90med.png[/URL]
    Czy taki:
    b4f2ec46f92dab76med.png[/URL]

Jakby to był taki bez jak na pierwszym zdjęciu to by mi pasował jak brąz to niestety nie

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniastaraczka, moze i tak, ale dotykajac tych ubranek jakies takie byly cieniutkie. Chyba nie mam w swojej kolekcji dla malej nic z h&m. Ja mieszkam w uk, wiec mam next ktory jest super jakoscuowo, mothercare tez jest fajny.
    W zarze tez dzis bylam, ludzie jak zwykle w kolejkach ram stoja, ale mi tez nic nie pasowalo, szczegolnie za taka cene.
    Niby wszedzie przeceny, a nic konkretnego nie ma.

Aniokowa, dzieki. Widze ze jest tylko jeden uniwersalny rozmiar koszulek? Ja jestem troche nizsza, wiec ciekawe czy nie bedzie za dluga i szeroka po ciazy :/
    Kocyki zaraz poogladam :)
    Jestem chyba jedyna osoba na watku, ktora nie ma zadnego kocyka o.O
    Mam plan sama uszyc :) ale materialy jeszcze nie zamowione :P

Kasieniaczek u mnie wogole nie robia GBS :/ troche mnie to martwi.

Niebieska, zalezy jaki szpital. U mnie mozna, ale pewnie zdziwiliby sie wyborem playlisty ;)

Dziewczyny, a czy Wasze dzieci zmieniaja czesto polozenie? Moja juz jakies 3 tyg lezy w poprzek. Czuje glowke z jednej strony a nozki z drugiej. Oczywiscie schizuje ze moze zaplatala sie w pepowine. Ale dokazuje i dostaje co rusz z banki, wiec chyba nic jej nie jest?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine i Aniolkowa, dokladnie zatem wiecie co mam na mysli:D! swietnie, tak tez zrobie..racja sunshine przeciez moge tez miec na telefonie!! nie..nie ja nie trawie zadnej muzyki relaksacyjnej itd. albo nic jeszcze nie znalazlam wlasciwego, chyba ze na zywo, albo gongi..to pomaga sie zrelaksowac, ale akurat podczas porodu relaksu nie bede miec ;)

sunshine lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    A mi sie zachciało dobrego domowego ciasta. Wiec niedlugo sie biorę za piernik tylko czekam az maz orzechy mi połuska i pojdzie do sklepu po cukier.
    Bede miala akurat ciasto na weekend. Jutro i pojutrze mam zjazd wiec pewnie nie chcialo by mi sie piec.
    HeH ja musze mieć ciasteczko cały czas więc przedwczoraj robiłam serniczek na zimno:)ale.piernik...mmmmmm uwielbiam może next time zrobię albo murzynka.trraz jak waga stoi w miejscu to mam codzienny rytuał koło południa słaba kawka cappuccino i ciasteczko uwielbiam:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 3 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    A ja srednio polecam 5 10 15. Jakos srednia, cenowo podobnie do cocodrillo a jednak to drugie mocno wygrywa jesli chodzi o jakosc. Wszystkie rzeczy po Dominiku z tej firmy Tomasz bedzie mial jak nowki. 5 10 15 porownalabym do reserved ale ten drugi cenowo lepiej jednak. Uwielbiam tez ciuszki z nexta i h&m:)
    Tak ja też uwielbiam next.jakośc pierwsza klasa!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ