X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Krucha, czego używasz do zdjęć? :)

Zainstalowałam taka aplikacje na telefon Baby Story :)

Kasialudek lubi tę wiadomość

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie dziewczyny zmartwilyscie tym 5-10-15.jeszcze nie prałat tych rzeczy,na pierwszy rzut oka naprawdę są super takie samo zdanie mam o cool club ze smyka,ocenie po praniu więc jeszze!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha oryginalne?
    Bo widzę że na tulik są ładne, uzytkowo chyba takie same a niższe ceny

Krucha lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kordonku nic się nie zadzieje :) a jak coś to dam ci mój paragon :)

Szalooonaa!!! Kochana jesteś! Ale nie wzięłabym ;D Trudno.. pozostaje mieć nadzieję, że wszystko będzie hulać ;)

Ja myślałam nad woombie ale stwierdziłam, że chyba za dużo rzeczy o podobnym przeznaczeniu chciałabym mieć. Mam otulacze bambusowe, do tego chcę kupić rożek no i jeszcze woombie a wszystko sprowadza się po prostu do opatulenia dziecka. Tym bardziej, że woombie ten I etap służy chyba do 1+ więc króciutko.. Podoba mi się bardzo, ale chyba sobie podaruję.. a może rożek bardziej zbyteczny? Raaanyy.. znowu dylemat ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Nie mogę się doczekać aż zobaczę na żywo kocyk, który polecałaś wełniany. Na razie jest u rodziców. Poza tym kupiłam taki kocyk z poduszeczką (wybrałam różowy):
    961f02d76a71698bmed.jpg

Tutaj jest podobny wzór kwiatowy ale z minky. Podaję link, bo ogólnie cudne wzory i mimo, że kupiłam jedno minky (z 2 cm wypełnieniem) to myślę, że skuszę się na jeszcze jeden stąd tylko w wersji letniej, bez wkładu :)

http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100-podusia-komplet-duzo-wzorow-i6225080544.html

Edit: a kocyk do nosidełka obserwuję taki http://allegro.pl/kocyk-minky-do-fotelika-samochodowego-90x90-i6295663899.html chyba względnie tanio patrząc na te, które podsyłacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:23

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozka nie chce.
    A woombie do mnie przemawia bo dzieci mają odruch moro (wyrzucają rączki do góry) i mojego to wzbudziło a jak zasypial to często przytrzymywal mu rączki. Aczkolwiek można równie dobrze ciasno zawinąć w kocyk.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczynki a żadna nie kupuje woombie?
    Bo ja chyba wierzę w siłę spowijania a zawijanie w kocyk szło mi średnio więc chyba sobie to sprawie.

Byc moze ale zaczne od rozka a potem moze woombie jesli bedzie taka potrzeba.
    Ja tez w to wierze :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja rozka nie chce.
    A woombie do mnie przemawia bo dzieci mają odruch moro (wyrzucają rączki do góry) i mojego to wzbudziło a jak zasypial to często przytrzymywal mu rączki. Aczkolwiek można równie dobrze ciasno zawinąć w kocyk.
    Ale odruch moro występuje w odpowiedzi na gwałtowny bodziec którego dziecko się przestrasza,gwałtowny ruch,czy dzwiek:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ten na zdjęciu też jest z Minky :D Ale ładne te wzory co wstawiłaś :) Kradnę ten link i pewnie dokupię potem inny, na razie mam dość kocyków... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:24

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jade na powtorke krzywej.....mam nadzieje, ze nie bedzie zle ....i nie bede senna potem caly dzien...wrrr
    Jakos nie jestem przekonana do powtorzenia ale skoro lekarka kazala to nie dyskutuje....ostatnio ja zagadywalam o to ale nie ugiela sie "jedza" brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:23

7.03.2017 - Nina jest z nami

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poprawiłam ;) Tylko na tej aukcji nie ma z różem, choć zestawy minky+materiał można mieszać :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no zobaczę jaki będzie ten mój. Wyszło mnie trochę taniej razem z poduszeczką ale już mam inne wypatrzone z tego linka co wrzuciłaś.

Super, dzielcie się takimi perełkami! :D

Kurcze, już teraz zamówiłabym inny. Ale już mam 6 kocyków. Może któryś komplecik na prezencik poprosze potem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:33

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 3 kocyki:)dwa dziergane takie lżejsze i jeden taki cieplutki;)kusicie tymi kocykami:)))ale póki co mi wystarczy a jak jeszcze dzisiaj przyszły te gadżety do łóżeczka to z przerażeniem stwierdziłam że jeszcze gdzieś to trzrba trzymać;))))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczynki a żadna nie kupuje woombie?
    Bo ja chyba wierzę w siłę spowijania a zawijanie w kocyk szło mi średnio więc chyba sobie to sprawie.
    Ja kupiłam, ale używane woombie air na olx wiec nie wiem czy się liczy :D

eforts lubi tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ale odruch moro występuje w odpowiedzi na gwałtowny bodziec którego dziecko się przestrasza,gwałtowny ruch,czy dzwiek:)
    To tylko teoria. Mój rzucał rękoma i nogami przez 4 miesiące. Neurologiczne ok podobno pobprostu miał wzmozony ten odruch przez złamanie obojcxyka podczas porodu. Dopiero spanie na brzuchu go wyciszylo...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • ilae Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Kordonku... A miałam już nic nie kupować, a tam tyle słodkich komplecików :D

Zastanawiam się, czy zamawiać komplecik z podusią. Taka podusia na nic się chyba nie przyda co? Skoro maluszek ma leżeć najlepiej bez niczego pod główką... Ja póki co z kocyków mam cieplejszy Cartersa (w drodze :D) i ten właśnie z króliczkiem z uszkami. Jeszcze chcę zamówić właśnie jeden minky, ale z wypełnieniem około 1cm albo nawet bez. Zobaczymy jak będzie z pogodą, najwyżej coś się dokupi :)
    I tak ostatnio się zastanawiałam, co by było z naszymi wyprawkami, jakby nie było czegoś takiego jak zakupy internetowe... ;D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae ja zamówiłam z innej aukcji kocyk minky wersję cieplejszą i wzięłam poduszeczkę ale płaską. W zasadzie sam materiał, taka chyba może być ;) Dla noworodka i tak nie będę używała, ale uznałam, że kocyk posłuży mi na dłużej, więc roczniakowi już chętnie podłożę taką poduszeczkę a przynajmniej będzie z kompletu :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Krucha oryginalne?
    Bo widzę że na tulik są ładne, uzytkowo chyba takie same a niższe ceny
    Kupiłam używane;) ale w super stanie:) czesto jakis okazji wyszukuje, bo te wszystkie akcesoria dla maluszków są strasznie drogie...

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska nie wiem jak warunki u Ciebie w city na porodówce i poporodówce, ale koleżanka rodziła w Troindheim i wyglądało to wszystko jak hotel przynajmniej 4*. Myślę więc, że z muzyką problemów nie będzie hehe.

Od paru dni a w zasadzie nocy nie mogę spać. Jak nie zgaga to jakieś palpitacje serca :/ Czuję, że mnie gin wyśle do kardiologa albo psychiatry ;)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• atat Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ostatnio same bezsenne noce.
    Tym razem angina, gorączka...
    Jak mnie wzięło w czwartek, rozkręciło sie w dosłownie kilka godzin tak nadal trzyma mimo antybiotyku.
    Biedne dziecię moje jak miałam 38.7 to ruchów nie czułam. Myślałam ze dobrego zawalu dostanę.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ