Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniolkowa ale czujesz Mała prawda? Coś Cię niepokoi? Wiadomo Twój spokój najważniejszy.. chociaż pocuesze z e przy drugiej ciąży jest znacznie większy luz;) niewiele zostało. Dasz rade;)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnyZnów was nie nadrobię , idę zaraz choć was podczytać .
Trzymam mocno kciuki , za wizyty :*:*:*:*.
Witam się z Wami w ten , bardzoooo zimny poranek .
Boże mówię wam zimno jak chol*** ciepło się ubierzcie jak na zakupy czy na wizytę będziecie iść itp , wczoraj spotkałam taką znajomą i ona tak do mnie , a dlaczego nie chodzę do takiego innego Pana gin , który jest ordynatorem w szpitalu w Garwolinie , ta jasne będę codziennie 37 km dojeżdżać Bóg wie gdzie , i drugie tyle kasy wywalaćmój w porównaniu do tego Pana jest tańszy z resztą ile jeszcze mi tych wizyt zostało góra 3/4 jak pójdę 4 Marca będę pomiędzy 35/36 tc , o ile dobrze policzyłam , w ten Piątek wkroczymy w 33 tc lecą te tygodnie jak z bicza strzelił . Marysię zaprowadziłam do przedszkola , mój szlafrok do szpitala wczoraj znalazłam w szafie
, a myślałam że na strychu jest
.
-
Hej dziewczyny!
Ja ostanio nie miałam za bardzo czasu, żeby się udzielać, ale czytałam Was na bieżąco.
Ostatnio złapał mnie chyba syndrom wicia gniazda...Jeszcze tyle czasu zostało, a mi się wydaje jakbym rodziła za 2 tygodnie i dlatego wszystko chcę mieć gotowe. W przyszłym tygodniu będę prać i prasować. Jutro może już spakuję torbę do szpitala.
W poniedziałek kupiłam wózek, kołyskę, fotelik i bujaczek. Wózek mam już w domu, ale nie rozpakowywałam. Będzie czekał na spokojnie do narodzin dziecka.
Ubarnka, kosmetyki, rzeczy do szpitala ogarnięte. Wszystko co potrzebne mamy.
Ostatnio coraz gorzej zaczęłam się czuć. Ciągnie mnie w pachwinach, boli mnie nieustannie prawy pośladek na wysokości kości ogonowej. Chodzę jak kaczka i na dodatek kuleję,bo tak ciągnie wszystko. Waga jak nie rosła przez 2 miesiące tak teraz doszedł kolejny kg i mam już 7 na plusie. Brzuch z tygodnia na tydzień rośnie coraz bardziej. W obwodzie na wysokości pępka mam 89 cm. Nie mam już w czym chodzić. Tzn, spodnie ciążowe caly czas dobre, ale gorzej z bluzkami. Cały czas chodzę w tym samym. Dobrze, że teraz zimno, przynjamniej pod kurtką nie widać
Wizyty mam też co 4 tygodnie teraz. Magnez działa bardzo dobrze, skurczy brak, szyjka się wydłużyła. Oszczędzać się nie muszę.
Wózek mamy taki:
Kołyska:
Huśtawka taka- niestety mieli tylko ten kolor- chciałam szary, ale nigdzie nie jest dostępny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:26
nutella_, Omon, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, Antonelka, Korcia, karolyn, stowtotka lubią tę wiadomość
-
angelika1984 wrote:Ja tez mam wyznaczony termin cc na 10 marca. W 38 tc.
Jak ktos pyta mówię że rodze pod sam koniec marca bo mój lekarz mówił że do 39tyg najlepiej by było dociagnac.
A powiedz mi na kiedy ci wychodzi termin z usg tak z ciekawości? Ja na pierwszym usg uslyszalam 30.03 potem się zmieniło na 08.04 ostatnio było 01.04. Mialam nieregularne cykle miedzy 30-42 dni i tak się zastanawiam czy to miało wpływ aż taki na termin skoro u ciebie 10marca to jest juz 38tydz
Sie zdziwie jak mi lekarz powie że rodze 15marca hihi a ja w lesie z praniem prasowaniem i pakowaniemFilipek - 09.03.17 -
Kordonku, Bobas dzięki za pocieszenie. Tak, czuję małą
Teoretycznie jak coś się dzieje to też mogę iść do lekarza ale tylko teoretycznie bo jak do niego właśnie przyszłam tak coś sprawdzić to było "tylko szybko na fotel bo nie ma tyle wizyt w pakiecie". Coś takiego powiedział... a zna moją "historię" przecież.
Bobas, to jest moja trzecia ciąża, dwoje dzieci straciłam... pewnie dlatego tak panikuję i wolałabym mieć te wizyty częściej. Też ta zmiana lekarza na szpital potem mi się nie uśmiecha bo już bym wolała doprowadzić ciążę do końca u jednego. Cholera wie na kogo trafię, na dodatek muszę znaleźć takiego, który mówi po angielsku. Zachciało nam się emigracji. grr..
Kasieniaczku, a u Ciebie dlaczego po 32 tc. tak rzadko te wizyty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:36
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Położna w szkole rodzenia mówiła, że spojenie się rozchodzi u każdej z nas, tylko jedna będzie już miała poważny problem w połowie ciąży a inna w ogóle tego nie będzie odczuwała. W SR jedna dziewczyna w grupie się na to żaliła i tak przy okazji położna o tym wspomniała, że spojenie się rozchodzi każdej z nas, ale już nie wchodziła w szczegóły, mnie ten problem nie dotyczy więc też się nie wgłębiałam - jak nie boli to niech się rozchodzi
-
Od wczoraj od 22. nasmarowałyście z 5 stron
Ja się tez już depiluję na czuja. Już dawno przestałam siebie tam widzieć
Mała wczoraj całe popołudnie i do czasu aż ja zasnęłam, wypychała stópki przy moim pępku. Oglądaliśmy z moim serial i tak trzymałam rękę przy pępku to czułam ewidentnie stópki co chwilę. Mój był w szoku i co chwilę robił oczy jak 5zł, jakie dziecko już silne, skoro tak mocno brzuszek potrafi już wypchnąć -
Aniolkowa ja bym jeszcze raz powiedziala skoro wczesniejsze malenstwa stracilas ...
dziewczyny postaram sie was podczytywac do niedzieli ,a teraz ruszam na lotniskona mini honeymoon, Buziaki :*
kasieniaczek, aniołkowa mama, sunshine lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Aniołkowa nie martw się częstotliwością wizyt, jak widzisz w PL też jest różnie. Mój lekarz nigdy nie wspomniał o tym, że na końcu ciąży wizyty będą co 2 tygodnie i tak u mnie termin na 5.04, ostatnią wizytę miałam w 31 tygodniu,kolejna w 35 i jestem zapisana na jeszcze jedną dopiero w 38! Zawsze byłam umawiana na 2 wizyty wprzód i sam lekarz w takich terminach mi kazał się zapisać!
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Milka ja już dobry miesiąc nie widzę ;p dzisiaj zauważyłam, że nawet skarpetki ciężko mi się nakłada...
Aniołkowa ja ratuje się tym sprayem do nosa prenalen, pomagaco do wizyt - ja do tej pory miałam co 4 tygodnie, czasem co 5 tygodni. dzisiaj mam wizytę - 33 tydzień, zobaczymy co mi powie.
Kamilia moja Anielka reaguje różnie, czasem po jedzeniu nie ma reakcji, jest wtedy ospała bardziej, działa na nią prysznic, głaskanie i pomelo ;p ale już ma swoje godziny aktywności i wtedy zwracam uwagę na ruchy
Bobas pcos jest jakąś przesłanką, że może być poród troszke wcześniej? ja mam pcos w pełnej okazałości niestety
Nutelko czy szyjesz na zamówienie?
Omon u nas na SR mówiła to samo o spojeniu i o biodrach, jedne czują inne nie czują w ogóle. ja spojenia nie czuje, ale biodra co jakiś czas pobolewają.
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też jestem po dwóch stratach.
I mimo, że lekarka zapisuje mnie na wizyty co 3-4 tygodnie chodze do kilku lekarzy.
Teraz pilnuje, zeby co tydzien miec USG - juz okazalo sie ze cos z pepowina jest nie tak a jakos nikt tego nie zauwazyl.
Nie chodzi o to, ze nie ufam lekarzom ale staram sie zyc zgodnie z zasada, ze to ja znam swoj organizm najlepiej. i jesli czuje, ze potrzebuje czesciej sie zbadac to robir to.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Vero- spokojnego lotu i nacieszcie sie soba, duzo odpoczynku!
aniolkowa mama- a co zmieni czestotliwosc wizyt?W zasadzie nic, procz kontroli podgladowej na USG. Najwazniejsze, ze czujesz ruchy dziecka, masz dobre wyniki badan i samopoczucie
Nie martw sie takim czasem oczekiwania na wizyte, w Holandii jest podobnie - przede mna USG w 32 i 36, i koniec az do rozwiazania. Badz dobrej mysli i nie nakrecaj sie. Jesli chodzi o kupno szafy, przewoz - to im wiecej kombinowania i czekania, przeliczania kosztow.. tym czlowiek gorzej wychodzi, jest zniecierpliwiony i zarzuca fochem dookola swiata
Postaw na nowa szafe
nutella- cudowne ubranka, mnie spodobal sie komin z czapka oraz rozpinane bluzyMala wyglada przeuroczo w zestawie, te biale spodenki z kroliczkami beda robic furore
U mnie prasowanie z trzech rzutow prania - zaliczoneWlasnie w takich momentach czuje spojenie, nie boli zbytnio ani nie utrudnia funkcjonowania, a mimo wszystko daje o sobie znac. To czas na kawe i chwile odpoczynku
Jestem rowniez po rozmowie telefonicznej z Ksiedzem, z parafii gdzie bralismy slub oraz chrzciny pierworodnej, i kolejny chrzest bedzie 23 lipcaA chrzestnym pozostanie przyjaciel Meza, i poki co - Jego mlodsza siostra (do ktorej nie mam zadnych obiekcji, a jednak nie podchodzi mi ten wybor, tak do konca).
aniołkowa mama, Vero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam jedną stratę za sobą, ale to i tak boli gdzieś zostaje , gdybym chciała to bym co tydzień do gina chodziła wiem że szczęście tam dobrze się ma , dzień w dzień tańcuje
. Jestem mimobtego strasznym kłębkiem nerwów jak urodzę i przytulę to malutkie szczęście do serca bede wtedy o wiele spokojniejsza :*.
IGA.G Ja już bielizny nie mogę założyćjeszcze trochę musimy poczekać , na ten wyjątkowy dzień , niech tam kruszynki siedzą grzecznie i w odpowiednim czasie zdecydują się na przywitanie z nami
.
-
Newsy z wczoraj:)
Tymek ma juz 2kg400g
na usg było widac włosy na głowie:D <nie będzie łysy:)>
kolejna wizyta za 2 tygodnie, ale tylko dla tego bo jestem specyficznym pacjentem
a na SR
- zwiedzanie oddziału niestety nie wpuścili na nowy oddziałale i tak było spoko:)
- oczywiście ja jak to ja pełno pytań dopołożna wspomniała że najlepiej mieć na poród taką koszulę jednorazową czy któraś z was zamawiała jak tak to gdzie:) tak samo żeby nie brać bawełnianych majtek do szpitala tylko też jednorazowe i też się zastanawiam której firmy zamówić
A i pytanie do was będziecie robić lewatywę?Milka1991, sallvie, IGA.G, Vero, Kjopa3, Jagah, Niebieskaa, nutella_, Antonelka, pati87, Donia12 lubią tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Kasieniaczku bardzo chętnie, może przy okazji ja przypomnę sobie co do tych toreb wrzucić
Kordonku miałam semilaca. Myślę sobie ze ja nie robiłam tego wystarczająco dobrze aczkolwiek jak koleżanka mi robiła to też kwestia tygodnia. Ech nic tam. Może latem sobie będę robić aczkolwiek jak młodemu zaczną iść żeby to i tak nie będę chciała mieć lakieru na paznokciach pewnie.
Aniolkowa ja rozumiem Cie bardzo dobrze że potrzebujesz czestrzych wizyt aczkolwiek musisz zawierzyc lekarzowi,że wszystko jest ok.
I podzielam to co mówi Bobas. Druga ciąża jest super w porównaniu do pierwszej. Tzn każda ma swój własny urok ale dla tych bardziej panikujacych druga jest jakby odsapnieciem
Kurcze mam nadzieję że ja się trochę nakrecilam od Was i wrzucilam koszule do prania a nie ze do podświadomie przeczucie przedwczesnego porodu
Nutella piękne rzeczy robisz aż nie mogę uwierzyć, że dopiero zaczynasz!!! Ja nawet w myślach bym tak tego nie uszyla
Ja musze rzec, że spojenie jakby trochę mi opuściło. Teraz mam klucie w szyjce i nie wiem skąd, infekcje powinnam mieć wyleczona (jestem po globulkach) a skracania nie biorę pod uwagę.
Bobas nie pisałaś czy bierzesz te tabletki?aniołkowa mama lubi tę wiadomość