X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedź z Irigasinem, ciekawe czy dostanę u siebie takie cudo. Mam prenalen katar, też spróbuję, albo inhalację z solą fizjologiczną.

Teraz jestem eweidentnie ZDENERWOWANA. Powiedzcie czy u Was zgadza się to, że od 28-32 tc. będziecie miały wizyty co 2 tygodnie?

Mąż dzwonił do szpitala. W "pięknej" Szwajcarii w marcu przejmuje mnie szpital i to tam będę miała wizyty. Wizytę mam za tydzień, kolejną za 3-4 tygodnie a potem chyba 1 wizytę w spzitalu!!! czyli kuźwa do samego końca raz w miesiącu?! No nie mogę wyjść z podziwu, że ludzie się tak zachwycają opieką medyczną tutaj! (szczególnie polscy gonekolodzy jak się dowiadywali gdzie mieszkam). A w zdrowej ciąży wg szpitala, w którym będę rodzić wizyty powinny odbywać się co 6 tygodni!! No chyba się spakuję i wracam do Was bo mnie zaraz coś strzeli ;/ grrrrrr....

Kjopa, dzięki ale chyba weźmiemy nowy zestaw. Absolutnie wszystko szukam gdzieś żeby było taniej to 1 szafę możemy kurcze kupić nową bo już mam dość szukania wszystkiego jak mąż ma to ewidentnie w poważaniu... chyba moja cierpliwość się kończy :D To wygląda tak, że i tak ta szafa jest bez drzwi więc po kupnie szafy kolejne oczekiwanie na drzwi z Ikei. I tak minie aż do kwietnia :D I tak ze wszytskim. Jak ja nie zrobię to... grr... wczoraj mówię do męża "koleżanka mówiła, że sprawdził się u niej ten przewijak na łóżeczko taki jak my mamy". Mąż: "to my mamy taki przewijak"? Pokazywałam mu go 3 razy przy czym raz stwierdził, że no stabilnie się to trzyma... no...

Wyżaliłam się. idę się wysmarkać. Dobrze, że ja chociaż wciąż mogę się normalnie ogolić i zrobić pedicure :P AMen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:31

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się hybryda trzyma ja robię w domu sobie ręce to baze i top używam z semilac a lakieru różne,ponoć liczy sie najbardziej baza i top.
    Ja do pracy nie mogłam mieć długich paznokci zresztą nie lubię i nawet teraz jak mogę sobie pozwolić na odwwzniejsze kolorki to mam krótkie,po tygodniu piluje bo mi szybko rosną:)
    Ale trzyma mi się zawsze dobrze,2 tygodnie i max.z powodu odrostow

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dzięki za podpowiedź z Irigasinem, ciekawe czy dostanę u siebie takie cudo. Mam prenalen katar, też spróbuję, albo inhalację z solą fizjologiczną.

Teraz jestem eweidentnie ZDENERWOWANA. Powiedzcie czy u Was zgadza się to, że od 28-32 tc. będziecie miały wizyty co 2 tygodnie?

Mąż dzwonił do szpitala. W "pięknej" Szwajcarii w marcu przejmuje mnie szpital i to tam będę miała wizyty. Wizytę mam za tydzień, kolejną za 3-4 tygodnie a potem chyba 1 wizytę w spzitalu!!! czyli kuźwa do samego końca raz w miesiącu?! No nie mogę wyjść z podziwu, że ludzie się tak zachwycają opieką medyczną tutaj! (szczególnie polscy gonekolodzy jak się dowiadywali gdzie mieszkam). A w zdrowej ciąży wg szpitala, w którym będę rodzić wizyty powinny odbywać się co 6 tygodni!! No chyba się spakuję i wracam do Was bo mnie zaraz coś strzeli ;/ grrrrrr....
    Tak ja u mojej pani doktor trraz mam wizyte co 2 tygodnie od 30 tc

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit.

chciałam dodać zdjęcie, a od dwóch dni nie mogę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:34

Kjopa3 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja mam termin na 1 kwietnia. Ale moj lekarz ma akurat dyzur 10 marca. I dlatego zamiast sobota to piatek mnie tnie. Zreszta dziecko jest duze i niby o 2 i pól tyg starsze na usg. To moja trzecia ciaza. Mialam 2 cesarki. Wierze mu i ufam ze wie co robi. Brzuch juz mam tak nisko ze szok.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wizyte w tamta srode nastepna w odstepie 4 tyg czyli za 3 juz:) potem lekarka wspomniala cos o 2 tyg przerw, wiec czesto:)
    W przyszlym tygodniu przyjezdza po 6 tyg moj maz!:) obiecal ze pojedziemy do miasta wojewodzkiego na wielkie zakupy i z malym do ogromnej sali zabaw:)))( juz sie nie moge doczekac;)

aniołkowa mama, misKolorowy, Donia12 lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa ale ten standard zaczyna się też w Polsce. Ja mam wizyty co około 5-6 tyg. Jeżeli by cos mnie niepokoilo to mam przyjechać. Ze względu na problemy szyjkowe z pierwszej ciąży i pcos jest zagrożenie przedwczesnym porodem ale lekarka mówi ze im więcej będziemy tam grzebać tym sprawa może się pogorszyć. I tak jest. Każde grzebanie w pochwie to wprowadzanie potencjalnie groźnych bakterii. USG tez wkurza malucha. Przynajmniej mojego pierwszego i drugiego tez. Po kazdyn badaniu jest mega ruchliwy.. a przy badaniu szału dostaje. Nie jest łatwo czekać 6 tyg ale przywyklam. Wiem ze jeżeli cos mnie za niepokoi mogę jechać do niej. A tak to odpoczywać i się nie stresować.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:33

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella REWELKA!!!!!! Piękne rzeczy,piękne <3

Ja je otworzyłam.Tylko przód był źle. Wrzuć jeszcze raz a ja Ci napiszę poprawkę jak wkleić ;-) Albo skopiuj ostatni kod BBC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:39

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Nutella REWELKA!!!!!! Piękne rzeczy,piękne <3

Ja je otworzyłam.Tylko przód był źle. Wrzuć jeszcze raz a ja Ci napiszę poprawkę jak wkleić ;-) Albo skopiuj ostatni kod BBC.
    a z której stronki ? wrzucałam z dwóch. Zawsze korzystałam z tinypic.com , a teraz nie mogę :( a z innej nie umiem.

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej dziewczyny ! :) Kiedyś, kiedyś jak pisałam o swojej przygodzie z maszyną napisałyście, że "mogę" się chwalić swoimi wypocinami. Oczywiście, to co robię to nic wielkiego, ale staram się i wkładam w to całe serduszko :) Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się robić to "profesjonalnie" i chociaż z dwa dni w tygodniu na to poświęcić. No nic, pożyjemy, zobaczymy.
    Niestety nie mogę spędzać tyle czasu ile bym chciała. Szyje dla siebie i jak coś tam znajomemu jest potrzebne i się spodoba :)
    Mam nadzieję, że nikomu to nie przeszkadza, nikogo nie urażę, zrażę czy obrażę. Jak coś to wybaczcie. Jeżeli ktoś by coś potrzebował to ja chętnie mogę służyć pomocą i coś dla was "stworzyć" :) Kocyki, prześcieradła, podusie, zabawki czy ubranka.
    Jakby ktoś miał ochotę śledzić moje wypociny to zapraszam na IG uszyte_wyobraznia lub FB Uszyte Wyobraźnią- Handemade :D
    Miało nie być reklamowo, a nie wyszło :D

7c2910d20c7f0737med.jpg
    e76d7ad66e6ceb4cmed.jpg
    6a12b00905fee245med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:56

atat, sunshine, Jagah, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Reni1982, Taśka22, Antonelka, misKolorowy, Korcia, Magni, Agga, Omon, Donia12, mada87, stowtotka, sy__la lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa u mnie ciężko stwierdzić z tymi wizytami jak to jest. Na poczatku miałam co 2 tygodnie bo zmienilam lekarza i w ogóle i tak jakoś wyszło ze w miedzy czasie się jeszcze wplatalo prenatalne. Później miałam co 3 tygodnie wizyty, potem mi nagle po 2 wizytach zrobił co 4 tygodnie wizyty w styczniu miałam tez mieć po 4 tygodniach ale wplatalo się drugie badanie prenatalne to wyszly wizyty co 2 tygodnie a teraz od ostatniej wizyty sam lekarz powiedział że widzimy się za 3 tygodnie. Zobaczymy 22 lutego po ilu tygodniach teraz będzie wizyta :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka czekam na wyniki. Myślę że koło południa coś się dowiem to dam znać :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Heeej dziewczyny ! :) Kiedyś, kiedyś jak pisałam o swojej przygodzie z maszyną napisałyście, że "mogę" się chwalić swoimi wypocinami. Oczywiście, to co robię to nic wielkiego, ale staram się i wkładam w to całe serduszko :) Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się robić to "profesjonalnie" i chociaż z dwa dni w tygodniu na to poświęcić. No nic, pożyjemy, zobaczymy.
    Niestety nie mogę spędzać tyle czasu ile bym chciała. Szyje dla siebie i jak coś tam znajomemu jest potrzebne i się spodoba :)
    Mam nadzieję, że nikomu to nie przeszkadza, nikogo nie urażę, zrażę czy obrażę. Jak coś to wybaczcie. Jeżeli ktoś by coś potrzebował to ja chętnie mogę służyć pomocą i coś dla was "stworzyć" :) Kocyki, prześcieradła, podusie, zabawki czy ubranka.
    Jakby ktoś miał ochotę śledzić moje wypociny to zapraszam na IG uszyte_wyobraznia lub FB Uszyte Wyobraźnią- Handemade :D
    Miało nie być reklamowo, a nie wyszło :D

<a href=https://zapodaj.net/bb252e734a02d.jpg.html>1486471608989.jpg</a>
    <a href=https://zapodaj.net/5e733e18f1a29.jpg.html>1485693040789.jpg</a>
    <a href=https://zapodaj.net/ebd4454d6c771.jpg.html>1486471726047.jpg</a>

Wrzuć je bez przodu. Wytnij <a href= i będzie można otworzyć link. A jak chcesz zdjęcie to z tej strony musisz skopiować ostatni link jaki Ci wyskoczy.
    O TEN:
    BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):

A Ty skopiowałaś drugi link ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:49

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, i ja W Norwegii mam od teraz wizyty co 2 tygodnie, ciąża prowadzona u położnej i to takie pitu pitu, ale bada mocz, ogląda i mierzy brzuch, zadaje duzo pytań, i w razie czego natychmiast kieruje do szpitala. Dzisiaj byłam i jak zawsze slysze ze wyglądam kwitnąco;) nieskromnie mówiąc, musze jej przyznać, ze podobam sie sobie w ciąży;)

Naprawdę szacun, ze przynajmniej częstość wizyt przypomina teraz troche Polskę.

aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, eforts lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:33

• Vero Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiscie nie wyobrazam sobie prowadzenia ciazy tylko u poloznej hmm...

Aniolkowa ja mam wizyty co 3 tyg zaczynajac 30 tydzien co dwa, ogolnie jest przyjete w Szwajcarii ze masz wizyty co 3-4 tyg ale mozesz poprosic o czestsze ja swojego lekarza poprosilam co 3 tyg i mam co 3:) w marcu poprosze co 2, zapytaj popros i mysle ze sie zgodza ja zauwazylam ze tutaj poprostu trzeba czasem sie odezwac poprosic, zasugerowac :d

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Wrzuć je bez przodu. Wytnij <a href= i będzie można otworzyć link. A jak chcesz zdjęcie to z tej strony musisz skopiować ostatni link jaki Ci wyskoczy.
    O TEN:
    BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):

A Ty skopiowałaś drugi link ;-)

Wielkie dzięki ! <3

angelika przecież to już nie długo ! :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero... próbowałam gadać. On mi mówi "oj zwykle to co i 5-6 tygodni są wizyty, to i tak jest bardzo często". No kurde mam dość... ;( jak mi powie w przyszłą środę, że kolejna wizyta za 4 tygodnie to chyba naprawdę się spakuję i lecę do Polski :/

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna czemu nie możesz się rogalu obrócić? Ja często zmieniam bok, na którym śpię i albo rogal leży jak leżał a ja raz mam go pod brzuchem a raz pod plecami, albo obracam rogala w druga stronę razem ze mną :)

jeśli chodzicie jak kaczki to pewnie rozchodzi Wam się spojenie łonowe. To raczej normalne na tym etapie, nawet ostatnio zastanawiałam się czy u mnie jeszcze nic się nie dzieje czy po prostu tego nie odczuwam. Nie czuję żadnego bólu ani dyskomfortu poza tym związanym z dużym i ciężkim brzuchem ;)

aniołkowa mama ja mam cały czas wizyty co 3 tyg i to tylko dlatego, że chodzę po L4, inaczej miałabym wizyty raz w miesiącu. Skoro nic się nie dzieje, szyjka trzyma to chyba lekarka nie widzi potrzeby częstszych wizyt. Może po 35/36 tc kiedy będzie już "na dniach" będzie chciała mnie częściej kontrolować.. nie narzekam w każdym razie bo każda wizyta jest prywatna ;)

nutella ja tez mam problem od kilku dni by cokolwiek wrzucić na serwer.. Twoje rzeczy widziałam na IG i podziwiam ogromnie :) Ja jestem na etapie nauki poprowadzenia równo ściegu ;D ;D w piątek zamierzam pokupować jakieś akcesoria typu kreda do tkanin, igły, nici, prujki itp, może wtedy siądę do jakieś serwetki ;D

angelika zrobisz zdjęcie brzuszka? Dawno Cię nie widziałyśmy :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ