Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za podpowiedź z Irigasinem, ciekawe czy dostanę u siebie takie cudo. Mam prenalen katar, też spróbuję, albo inhalację z solą fizjologiczną.
Teraz jestem eweidentnie ZDENERWOWANA. Powiedzcie czy u Was zgadza się to, że od 28-32 tc. będziecie miały wizyty co 2 tygodnie?
Mąż dzwonił do szpitala. W "pięknej" Szwajcarii w marcu przejmuje mnie szpital i to tam będę miała wizyty. Wizytę mam za tydzień, kolejną za 3-4 tygodnie a potem chyba 1 wizytę w spzitalu!!! czyli kuźwa do samego końca raz w miesiącu?! No nie mogę wyjść z podziwu, że ludzie się tak zachwycają opieką medyczną tutaj! (szczególnie polscy gonekolodzy jak się dowiadywali gdzie mieszkam). A w zdrowej ciąży wg szpitala, w którym będę rodzić wizyty powinny odbywać się co 6 tygodni!! No chyba się spakuję i wracam do Was bo mnie zaraz coś strzeli ;/ grrrrrr....
Kjopa, dzięki ale chyba weźmiemy nowy zestaw. Absolutnie wszystko szukam gdzieś żeby było taniej to 1 szafę możemy kurcze kupić nową bo już mam dość szukania wszystkiego jak mąż ma to ewidentnie w poważaniu... chyba moja cierpliwość się kończyTo wygląda tak, że i tak ta szafa jest bez drzwi więc po kupnie szafy kolejne oczekiwanie na drzwi z Ikei. I tak minie aż do kwietnia
I tak ze wszytskim. Jak ja nie zrobię to... grr... wczoraj mówię do męża "koleżanka mówiła, że sprawdził się u niej ten przewijak na łóżeczko taki jak my mamy". Mąż: "to my mamy taki przewijak"? Pokazywałam mu go 3 razy przy czym raz stwierdził, że no stabilnie się to trzyma... no...
Wyżaliłam się. idę się wysmarkać. Dobrze, że ja chociaż wciąż mogę się normalnie ogolić i zrobić pedicureAMen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:31
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Mnie się hybryda trzyma ja robię w domu sobie ręce to baze i top używam z semilac a lakieru różne,ponoć liczy sie najbardziej baza i top.
Ja do pracy nie mogłam mieć długich paznokci zresztą nie lubię i nawet teraz jak mogę sobie pozwolić na odwwzniejsze kolorki to mam krótkie,po tygodniu piluje bo mi szybko rosną
Ale trzyma mi się zawsze dobrze,2 tygodnie i max.z powodu odrostow -
aniołkowa mama wrote:Dzięki za podpowiedź z Irigasinem, ciekawe czy dostanę u siebie takie cudo. Mam prenalen katar, też spróbuję, albo inhalację z solą fizjologiczną.
Teraz jestem eweidentnie ZDENERWOWANA. Powiedzcie czy u Was zgadza się to, że od 28-32 tc. będziecie miały wizyty co 2 tygodnie?
Mąż dzwonił do szpitala. W "pięknej" Szwajcarii w marcu przejmuje mnie szpital i to tam będę miała wizyty. Wizytę mam za tydzień, kolejną za 3-4 tygodnie a potem chyba 1 wizytę w spzitalu!!! czyli kuźwa do samego końca raz w miesiącu?! No nie mogę wyjść z podziwu, że ludzie się tak zachwycają opieką medyczną tutaj! (szczególnie polscy gonekolodzy jak się dowiadywali gdzie mieszkam). A w zdrowej ciąży wg szpitala, w którym będę rodzić wizyty powinny odbywać się co 6 tygodni!! No chyba się spakuję i wracam do Was bo mnie zaraz coś strzeli ;/ grrrrrr....aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Kordonku ja mam termin na 1 kwietnia. Ale moj lekarz ma akurat dyzur 10 marca. I dlatego zamiast sobota to piatek mnie tnie. Zreszta dziecko jest duze i niby o 2 i pól tyg starsze na usg. To moja trzecia ciaza. Mialam 2 cesarki. Wierze mu i ufam ze wie co robi. Brzuch juz mam tak nisko ze szok.
[img][/img]
-
Ja mialam wizyte w tamta srode nastepna w odstepie 4 tyg czyli za 3 juz:) potem lekarka wspomniala cos o 2 tyg przerw, wiec czesto:)
W przyszlym tygodniu przyjezdza po 6 tyg moj maz!obiecal ze pojedziemy do miasta wojewodzkiego na wielkie zakupy i z malym do ogromnej sali zabaw:)))( juz sie nie moge doczekac;)
aniołkowa mama, misKolorowy, Donia12 lubią tę wiadomość
-
Aniolkowa ale ten standard zaczyna się też w Polsce. Ja mam wizyty co około 5-6 tyg. Jeżeli by cos mnie niepokoilo to mam przyjechać. Ze względu na problemy szyjkowe z pierwszej ciąży i pcos jest zagrożenie przedwczesnym porodem ale lekarka mówi ze im więcej będziemy tam grzebać tym sprawa może się pogorszyć. I tak jest. Każde grzebanie w pochwie to wprowadzanie potencjalnie groźnych bakterii. USG tez wkurza malucha. Przynajmniej mojego pierwszego i drugiego tez. Po kazdyn badaniu jest mega ruchliwy.. a przy badaniu szału dostaje. Nie jest łatwo czekać 6 tyg ale przywyklam. Wiem ze jeżeli cos mnie za niepokoi mogę jechać do niej. A tak to odpoczywać i się nie stresować.
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualny
-
Nutella REWELKA!!!!!! Piękne rzeczy,piękne
Ja je otworzyłam.Tylko przód był źle. Wrzuć jeszcze raz a ja Ci napiszę poprawkę jak wkleićAlbo skopiuj ostatni kod BBC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:39
-
Kjopa3 wrote:Nutella REWELKA!!!!!! Piękne rzeczy,piękne
Ja je otworzyłam.Tylko przód był źle. Wrzuć jeszcze raz a ja Ci napiszę poprawkę jak wkleićAlbo skopiuj ostatni kod BBC.
a z innej nie umiem.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Heeej dziewczyny !
Kiedyś, kiedyś jak pisałam o swojej przygodzie z maszyną napisałyście, że "mogę" się chwalić swoimi wypocinami. Oczywiście, to co robię to nic wielkiego, ale staram się i wkładam w to całe serduszko
Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się robić to "profesjonalnie" i chociaż z dwa dni w tygodniu na to poświęcić. No nic, pożyjemy, zobaczymy.
Niestety nie mogę spędzać tyle czasu ile bym chciała. Szyje dla siebie i jak coś tam znajomemu jest potrzebne i się spodoba
Mam nadzieję, że nikomu to nie przeszkadza, nikogo nie urażę, zrażę czy obrażę. Jak coś to wybaczcie. Jeżeli ktoś by coś potrzebował to ja chętnie mogę służyć pomocą i coś dla was "stworzyć"Kocyki, prześcieradła, podusie, zabawki czy ubranka.
Jakby ktoś miał ochotę śledzić moje wypociny to zapraszam na IG uszyte_wyobraznia lub FB Uszyte Wyobraźnią- Handemade
Miało nie być reklamowo, a nie wyszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:56
atat, sunshine, Jagah, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Reni1982, Taśka22, Antonelka, misKolorowy, Korcia, Magni, Agga, Omon, Donia12, mada87, stowtotka, sy__la lubią tę wiadomość
-
Aniołkowa u mnie ciężko stwierdzić z tymi wizytami jak to jest. Na poczatku miałam co 2 tygodnie bo zmienilam lekarza i w ogóle i tak jakoś wyszło ze w miedzy czasie się jeszcze wplatalo prenatalne. Później miałam co 3 tygodnie wizyty, potem mi nagle po 2 wizytach zrobił co 4 tygodnie wizyty w styczniu miałam tez mieć po 4 tygodniach ale wplatalo się drugie badanie prenatalne to wyszly wizyty co 2 tygodnie a teraz od ostatniej wizyty sam lekarz powiedział że widzimy się za 3 tygodnie. Zobaczymy 22 lutego po ilu tygodniach teraz będzie wizyta
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nutella_ wrote:Heeej dziewczyny !
Kiedyś, kiedyś jak pisałam o swojej przygodzie z maszyną napisałyście, że "mogę" się chwalić swoimi wypocinami. Oczywiście, to co robię to nic wielkiego, ale staram się i wkładam w to całe serduszko
Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się robić to "profesjonalnie" i chociaż z dwa dni w tygodniu na to poświęcić. No nic, pożyjemy, zobaczymy.
Niestety nie mogę spędzać tyle czasu ile bym chciała. Szyje dla siebie i jak coś tam znajomemu jest potrzebne i się spodoba
Mam nadzieję, że nikomu to nie przeszkadza, nikogo nie urażę, zrażę czy obrażę. Jak coś to wybaczcie. Jeżeli ktoś by coś potrzebował to ja chętnie mogę służyć pomocą i coś dla was "stworzyć"Kocyki, prześcieradła, podusie, zabawki czy ubranka.
Jakby ktoś miał ochotę śledzić moje wypociny to zapraszam na IG uszyte_wyobraznia lub FB Uszyte Wyobraźnią- Handemade
Miało nie być reklamowo, a nie wyszło
<a href=https://zapodaj.net/bb252e734a02d.jpg.html>1486471608989.jpg</a>
<a href=https://zapodaj.net/5e733e18f1a29.jpg.html>1485693040789.jpg</a>
<a href=https://zapodaj.net/ebd4454d6c771.jpg.html>1486471726047.jpg</a>
Wrzuć je bez przodu. Wytnij <a href= i będzie można otworzyć link. A jak chcesz zdjęcie to z tej strony musisz skopiować ostatni link jaki Ci wyskoczy.
O TEN:
BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):
A Ty skopiowałaś drugi linkWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:49
-
Wow, i ja W Norwegii mam od teraz wizyty co 2 tygodnie, ciąża prowadzona u położnej i to takie pitu pitu, ale bada mocz, ogląda i mierzy brzuch, zadaje duzo pytań, i w razie czego natychmiast kieruje do szpitala. Dzisiaj byłam i jak zawsze slysze ze wyglądam kwitnąco;) nieskromnie mówiąc, musze jej przyznać, ze podobam sie sobie w ciąży;)
Naprawdę szacun, ze przynajmniej częstość wizyt przypomina teraz troche Polskę.aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, eforts lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualny
-
Osobiscie nie wyobrazam sobie prowadzenia ciazy tylko u poloznej hmm...
Aniolkowa ja mam wizyty co 3 tyg zaczynajac 30 tydzien co dwa, ogolnie jest przyjete w Szwajcarii ze masz wizyty co 3-4 tyg ale mozesz poprosic o czestsze ja swojego lekarza poprosilam co 3 tyg i mam co 3:) w marcu poprosze co 2, zapytaj popros i mysle ze sie zgodza ja zauwazylam ze tutaj poprostu trzeba czasem sie odezwac poprosic, zasugerowac :d17.03.2017Sofia
-
Kjopa3 wrote:Wrzuć je bez przodu. Wytnij <a href= i będzie można otworzyć link. A jak chcesz zdjęcie to z tej strony musisz skopiować ostatni link jaki Ci wyskoczy.
O TEN:
BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):
A Ty skopiowałaś drugi link
Wielkie dzięki !
angelika przecież to już nie długo ! -
Vero... próbowałam gadać. On mi mówi "oj zwykle to co i 5-6 tygodni są wizyty, to i tak jest bardzo często". No kurde mam dość... ;( jak mi powie w przyszłą środę, że kolejna wizyta za 4 tygodnie to chyba naprawdę się spakuję i lecę do PolskiCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Monna czemu nie możesz się rogalu obrócić? Ja często zmieniam bok, na którym śpię i albo rogal leży jak leżał a ja raz mam go pod brzuchem a raz pod plecami, albo obracam rogala w druga stronę razem ze mną
jeśli chodzicie jak kaczki to pewnie rozchodzi Wam się spojenie łonowe. To raczej normalne na tym etapie, nawet ostatnio zastanawiałam się czy u mnie jeszcze nic się nie dzieje czy po prostu tego nie odczuwam. Nie czuję żadnego bólu ani dyskomfortu poza tym związanym z dużym i ciężkim brzuchem
aniołkowa mama ja mam cały czas wizyty co 3 tyg i to tylko dlatego, że chodzę po L4, inaczej miałabym wizyty raz w miesiącu. Skoro nic się nie dzieje, szyjka trzyma to chyba lekarka nie widzi potrzeby częstszych wizyt. Może po 35/36 tc kiedy będzie już "na dniach" będzie chciała mnie częściej kontrolować.. nie narzekam w każdym razie bo każda wizyta jest prywatna
nutella ja tez mam problem od kilku dni by cokolwiek wrzucić na serwer.. Twoje rzeczy widziałam na IG i podziwiam ogromnieJa jestem na etapie nauki poprowadzenia równo ściegu
w piątek zamierzam pokupować jakieś akcesoria typu kreda do tkanin, igły, nici, prujki itp, może wtedy siądę do jakieś serwetki
angelika zrobisz zdjęcie brzuszka? Dawno Cię nie widziałyśmyNajbliższa wizyta 15.03