X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniolkow Jaki duży ten Twój synek już !! :)
    Co do lewatywy to ja się chyba zdecyduje na nią :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniolkow słuszna waga!!!! :D pewnie 4 kg pyknie jeszcze przed porodem :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Agadana, polubiłam tylko dlatego, że opisałąś swój przypadek, tak poza tym to też nie fajnie tak rzadko.

Kasieniaczku no ja jestem na całej masie leków.. kolejna ciąża w Polsce :p

Jagah, chyba tak zrobię bo mój foch już daleko sięga :D Dziś wieczorem zamówimy tą cholerną szafę bo nawet nie mam jak zacząć prać nic... dziś pójdzie pierwsza partia i to tylko 1, kombinezony i śpiworki, bo gdzie mam to wsadzać czyściutkie... a jak już się żaliłam pralnia przysługuje nam raz w tygodniu na 5 godzin :P I tyle... a mąż nie rozumie, że to wszystko musi być wyprane i wyprasowane dokładnie. Oboje nienawidzimy prasować ale no nie ominie go to za karę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:35

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie do dziewczyn, zylakami. Czy ktoś Wam wspominał że to może być przeciwskazaniem do porodu SN?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spojenia - mi zaczyna dokuczać jak długo stoję, chodzę albo nawet siedzę w normalnej pozycji bez możliwości wyciągnięcia nóg na jakąś pufę. Najgorzej jest jak w kuchni jestem dłużej. Obiad i sernik, zeszło ponad 3h i chodziłam już jak kaczka, zanim się rozchodziłam.

Co do wskazań do CC. Mam nadzieję, że moje branie tabletek na nadciśnienie od 18tc nie będzie żadnym wskazaniem do cc? Jeszcze o tym z lekarzem nie rozmawiałam. Generalnie ciśnienie jak biorę tabletki jest w górnej granicy normy 130/90. Puls normalny około 70-80. Cukrzycy brak. Ostatnio jak wizytowałam 8:30 i zapomniałam wziąć tabletkę o 7, to położna namierzyła mi 120/100...

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S.
    eforts najważniejsze jest dobre przygotowanie płytki pod hybrydę. Odtłuszczenie i zmatowienie przede wszystkim. I ponoć baza z semilaca 2w1 lubi odpadać :) ja polecam z całego serca bazę proteinową od indigo. Można ją łączyć bez problemu z innymi firmami. Ja osobiście mam żeli kolorowych od zawalenia, więc kładę bazę od indigo, później buduję żelem krzywą C i na koniec kolorowy żel. Na to top do hybryd :D mieszanka, ale trzyma się nawet i 4 tygodnie jak nie mam czasu/nie chce mi się zmieniać, nic nie odchodzi, nic nie odpryskuje. No i baza od indigo fajnie wzmacnia paznokcie.

I wizytuję co 3 tygodnie odkąd lekarz wypisał mi pierwsze L4, czyli od 8tc. Za każdym razem podglądaliśmy małą, czasem chociażby tylko po to by zerknąć czy serduszko równo bije i czy wody są ok. Teraz mam nadzieję już co wizytę będzie małą 'ważył'. Za tydzień wizytujemy :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Milka ja już dobry miesiąc nie widzę ;p dzisiaj zauważyłam, że nawet skarpetki ciężko mi się nakłada...

Aniołkowa ja ratuje się tym sprayem do nosa prenalen, pomaga :) co do wizyt - ja do tej pory miałam co 4 tygodnie, czasem co 5 tygodni. dzisiaj mam wizytę - 33 tydzień, zobaczymy co mi powie.

Kamilia moja Anielka reaguje różnie, czasem po jedzeniu nie ma reakcji, jest wtedy ospała bardziej, działa na nią prysznic, głaskanie i pomelo ;p ale już ma swoje godziny aktywności i wtedy zwracam uwagę na ruchy

Bobas pcos jest jakąś przesłanką, że może być poród troszke wcześniej? ja mam pcos w pełnej okazałości niestety

Nutelko czy szyjesz na zamówienie? :):)

Omon u nas na SR mówiła to samo o spojeniu i o biodrach, jedne czują inne nie czują w ogóle. ja spojenia nie czuje, ale biodra co jakiś czas pobolewają.
    Iga pcos mają często słabe szyjki dlatego ja jem od początku luteibe. Ale w pcos nic nie jest takie proste i może być różnie...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Mamaaniolkow słuszna waga!!!! :D pewnie 4 kg pyknie jeszcze przed porodem :)
    sallvie wrote:
    mamaaniolkow Jaki duży ten Twój synek już !! :)
    Co do lewatywy to ja się chyba zdecyduje na nią :)

kawał chłopa:) i dobrze jeszcze z miesiąc temu się martwiłam że za mały jest - a to wina cukrzycy i insuliny że tak wystrzelił... się okaże że ubranka 56 będą za małe:P

i tak ta lewatywa mnie przeraża że sama nie wiem;/

eforts lubi tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny... sposób na katar?? Jakiś sprawdzony. Przeziębiona jestem ale na szczęście tylko lekki ból gardła i cholerny katar... Wczoraj były kanapki z czosnkiem i pietruszką, których chwilowo mam zdecydowanie dość + herbatki z miodem i z cytrynką. Mikstura z cebuli tym razem niepotrzebna bo najbardziej katar dokucza. Ktoś coś...? Takie przeziębienie nie może zaszkodzić małej prawda....??
    Mnie lalo sie z nosa - robilam inhalacje z wody i soli, rozpuscilam w ten sposob gluty i pozbylam sie ich... ale trwalo to ponad tydzien....

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pcos a szyjka na razie wzorowa :)

U mnie w szpitalu robią lewatywe każdemu. Ja i tak bym sobie zrobiła ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniolkowa- wow, Tymek ma zacna wage ;)
    W temacie lewatywy jestem na tak. Jakos tak tutaj lekarze do wszystkiego podchodza bardzo naturalnie, watpie ze w szpitalu mi zrobia, chociaz oczywiscie dopytam ;) Ale mimo wszystko zabezpieczylam sie i w razie czego zrobie sobie w domu. Dla mnie to byl niesamowity komfort psychiczny podczas parcia, a dwa - czulam duza ulge w jelitach po takim jednorazowym oczyszczeniu.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Iga pcos mają często słabe szyjki dlatego ja jem od początku luteibe. Ale w pcos nic nie jest takie proste i może być różnie...
    ja szyjkę mam dobrą, zamknięta, długa i twarda. także niech jeszcze potrzyma :) a po pierwszym porodzie poprawiły ci się wyniki? słyszałam, że ciąża czyni cuda jeśli chodzi o pcos

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lewatywy jestem jak najbardziej za, nic nie boli, miałam robioną dwa razy i czułam się po niej świetnie :) a druga sprawa komfort psychiczny przy porodzie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaniołków ja kupiłam taką jednorazową koszulę:
    http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-i-kangurowania-s-m-i6618947714.html

Nad lewatywą też się zastanawiam :-/

A waga Tymka super.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniolkow jaaaaki duży ! masakra. A ja się cieszę z moich 1,4 kg :D
    Lewatywę będę robiła napewno. Przed pierwszym porodem żyłam w przekonaniu, że mi nie potrzebna. A co tam skurcze, a co tam główka. Nie będzie psikusa. I prawie był. Chociaż na codzień nie mam z tym problemu, potrafie trzymać nawet tydzień to na porodówce jak miałam parte nie panowałam nad pewnymi sprawami.
    Ja raczej skorzystam. Nawet jeśli coś się zdarzy to będę żyła w przekonaniu, że zrobiłam wszystko, żeby uniknąć wpadki. A poza tym po porodzie wszystko tak bolało, że wolę się wypróżnić na "zaś" :D wiem, że się nie da, ale przynajmniej będę "pusta".

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy, gdzie kupowałyście? Na aptece gemini jakoś nie mogę znaleźć a tam będę zamówienie robić ;/ może pod innym hasłem szukać? mówimy o takim worku z rurką?;p

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywę też będę chciała zrobić. Nie chciałabym niespodzianki na porodówce. I tak jak nutella pisze, wolę żyć w przekonaniu, że więcej nie mogłam zrobić, nawet jak coś się wydarzy :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice super wozek :-) moglybysmy razem chodzic na spacery :-) Lezaczek tez fajny.

Co do depilacji - na szczescie nie mam problemu z "genitaliami" bo po laserze jeszcze trzyma.
    Za to w ciazy cudownie oslabily sie wlosy na nogach. Przed ciaza nie znosilam depilatora a teraz sprawdza sie doskonale :-) bo takie slabe, jasne chwasty rosna.

U mnie w szpitalu nie robia lewatywy bo twierdza, ze organizm wczesniej sam oczyszcza sie ale chyba ja bym wolala. W domu mozna zrobic to samemu?

Ja ostatnia wizyte mialam 17.02, teraz 14.02. czyli bede w 33+3. Jestem po in vitro i mam 37 lat wiec tez sadzilam, ze bede czesciej biegac a tu takie buty. Byc moze teraz beda juz co dwa tygodnie. Musze rozmowic sie z lekarka jaki ona ma mnie plan :-) skoro pomogla aby dzidzius znalazl sie tam gdzie trzeba to niech teraz mysli jak go wyjac bo poki co moja panna chyba nadal bokiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:57

Venice lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja nie miałam lewatywy i cały czas myślałam że teraz też nie chcę
    Nie miałam jej nigdy w życiu i chyba mam o niej dziwne wyobrażenie :) zobaczę może się przemoge a może akurat będę miała puste jelita :)

Lis dziękuję za radę. Może zaopatrze się w tak bazę.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku ciazy mialam okropne zaparcia, w aptece dostalam takie mikro wlewki z miodem, nazwa MeliLax :) Nie skorzystalam, ale przed porodem beda idealne.
    Polecam do poczytania:
    http://www.melilax.pl/melilax-aboca/charakterystyka-produktu/

http://www.melilax.pl/dla-kogo-jest-przeznaczony/melilax-pomaga-kobietom-w-ciazy/

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ