X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniolkow Jaki duży ten Twój synek już !! :)
    Co do lewatywy to ja się chyba zdecyduje na nią :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniolkow słuszna waga!!!! :D pewnie 4 kg pyknie jeszcze przed porodem :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Agadana, polubiłam tylko dlatego, że opisałąś swój przypadek, tak poza tym to też nie fajnie tak rzadko.

Kasieniaczku no ja jestem na całej masie leków.. kolejna ciąża w Polsce :p

Jagah, chyba tak zrobię bo mój foch już daleko sięga :D Dziś wieczorem zamówimy tą cholerną szafę bo nawet nie mam jak zacząć prać nic... dziś pójdzie pierwsza partia i to tylko 1, kombinezony i śpiworki, bo gdzie mam to wsadzać czyściutkie... a jak już się żaliłam pralnia przysługuje nam raz w tygodniu na 5 godzin :P I tyle... a mąż nie rozumie, że to wszystko musi być wyprane i wyprasowane dokładnie. Oboje nienawidzimy prasować ale no nie ominie go to za karę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:35

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie do dziewczyn, zylakami. Czy ktoś Wam wspominał że to może być przeciwskazaniem do porodu SN?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spojenia - mi zaczyna dokuczać jak długo stoję, chodzę albo nawet siedzę w normalnej pozycji bez możliwości wyciągnięcia nóg na jakąś pufę. Najgorzej jest jak w kuchni jestem dłużej. Obiad i sernik, zeszło ponad 3h i chodziłam już jak kaczka, zanim się rozchodziłam.

Co do wskazań do CC. Mam nadzieję, że moje branie tabletek na nadciśnienie od 18tc nie będzie żadnym wskazaniem do cc? Jeszcze o tym z lekarzem nie rozmawiałam. Generalnie ciśnienie jak biorę tabletki jest w górnej granicy normy 130/90. Puls normalny około 70-80. Cukrzycy brak. Ostatnio jak wizytowałam 8:30 i zapomniałam wziąć tabletkę o 7, to położna namierzyła mi 120/100...

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S.
    eforts najważniejsze jest dobre przygotowanie płytki pod hybrydę. Odtłuszczenie i zmatowienie przede wszystkim. I ponoć baza z semilaca 2w1 lubi odpadać :) ja polecam z całego serca bazę proteinową od indigo. Można ją łączyć bez problemu z innymi firmami. Ja osobiście mam żeli kolorowych od zawalenia, więc kładę bazę od indigo, później buduję żelem krzywą C i na koniec kolorowy żel. Na to top do hybryd :D mieszanka, ale trzyma się nawet i 4 tygodnie jak nie mam czasu/nie chce mi się zmieniać, nic nie odchodzi, nic nie odpryskuje. No i baza od indigo fajnie wzmacnia paznokcie.

I wizytuję co 3 tygodnie odkąd lekarz wypisał mi pierwsze L4, czyli od 8tc. Za każdym razem podglądaliśmy małą, czasem chociażby tylko po to by zerknąć czy serduszko równo bije i czy wody są ok. Teraz mam nadzieję już co wizytę będzie małą 'ważył'. Za tydzień wizytujemy :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Milka ja już dobry miesiąc nie widzę ;p dzisiaj zauważyłam, że nawet skarpetki ciężko mi się nakłada...

Aniołkowa ja ratuje się tym sprayem do nosa prenalen, pomaga :) co do wizyt - ja do tej pory miałam co 4 tygodnie, czasem co 5 tygodni. dzisiaj mam wizytę - 33 tydzień, zobaczymy co mi powie.

Kamilia moja Anielka reaguje różnie, czasem po jedzeniu nie ma reakcji, jest wtedy ospała bardziej, działa na nią prysznic, głaskanie i pomelo ;p ale już ma swoje godziny aktywności i wtedy zwracam uwagę na ruchy

Bobas pcos jest jakąś przesłanką, że może być poród troszke wcześniej? ja mam pcos w pełnej okazałości niestety

Nutelko czy szyjesz na zamówienie? :):)

Omon u nas na SR mówiła to samo o spojeniu i o biodrach, jedne czują inne nie czują w ogóle. ja spojenia nie czuje, ale biodra co jakiś czas pobolewają.
    Iga pcos mają często słabe szyjki dlatego ja jem od początku luteibe. Ale w pcos nic nie jest takie proste i może być różnie...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Mamaaniolkow słuszna waga!!!! :D pewnie 4 kg pyknie jeszcze przed porodem :)
    sallvie wrote:
    mamaaniolkow Jaki duży ten Twój synek już !! :)
    Co do lewatywy to ja się chyba zdecyduje na nią :)

kawał chłopa:) i dobrze jeszcze z miesiąc temu się martwiłam że za mały jest - a to wina cukrzycy i insuliny że tak wystrzelił... się okaże że ubranka 56 będą za małe:P

i tak ta lewatywa mnie przeraża że sama nie wiem;/

eforts lubi tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny... sposób na katar?? Jakiś sprawdzony. Przeziębiona jestem ale na szczęście tylko lekki ból gardła i cholerny katar... Wczoraj były kanapki z czosnkiem i pietruszką, których chwilowo mam zdecydowanie dość + herbatki z miodem i z cytrynką. Mikstura z cebuli tym razem niepotrzebna bo najbardziej katar dokucza. Ktoś coś...? Takie przeziębienie nie może zaszkodzić małej prawda....??
    Mnie lalo sie z nosa - robilam inhalacje z wody i soli, rozpuscilam w ten sposob gluty i pozbylam sie ich... ale trwalo to ponad tydzien....

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pcos a szyjka na razie wzorowa :)

U mnie w szpitalu robią lewatywe każdemu. Ja i tak bym sobie zrobiła ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniolkowa- wow, Tymek ma zacna wage ;)
    W temacie lewatywy jestem na tak. Jakos tak tutaj lekarze do wszystkiego podchodza bardzo naturalnie, watpie ze w szpitalu mi zrobia, chociaz oczywiscie dopytam ;) Ale mimo wszystko zabezpieczylam sie i w razie czego zrobie sobie w domu. Dla mnie to byl niesamowity komfort psychiczny podczas parcia, a dwa - czulam duza ulge w jelitach po takim jednorazowym oczyszczeniu.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Iga pcos mają często słabe szyjki dlatego ja jem od początku luteibe. Ale w pcos nic nie jest takie proste i może być różnie...
    ja szyjkę mam dobrą, zamknięta, długa i twarda. także niech jeszcze potrzyma :) a po pierwszym porodzie poprawiły ci się wyniki? słyszałam, że ciąża czyni cuda jeśli chodzi o pcos

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lewatywy jestem jak najbardziej za, nic nie boli, miałam robioną dwa razy i czułam się po niej świetnie :) a druga sprawa komfort psychiczny przy porodzie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaniołków ja kupiłam taką jednorazową koszulę:
    http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-i-kangurowania-s-m-i6618947714.html

Nad lewatywą też się zastanawiam :-/

A waga Tymka super.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniolkow jaaaaki duży ! masakra. A ja się cieszę z moich 1,4 kg :D
    Lewatywę będę robiła napewno. Przed pierwszym porodem żyłam w przekonaniu, że mi nie potrzebna. A co tam skurcze, a co tam główka. Nie będzie psikusa. I prawie był. Chociaż na codzień nie mam z tym problemu, potrafie trzymać nawet tydzień to na porodówce jak miałam parte nie panowałam nad pewnymi sprawami.
    Ja raczej skorzystam. Nawet jeśli coś się zdarzy to będę żyła w przekonaniu, że zrobiłam wszystko, żeby uniknąć wpadki. A poza tym po porodzie wszystko tak bolało, że wolę się wypróżnić na "zaś" :D wiem, że się nie da, ale przynajmniej będę "pusta".

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy, gdzie kupowałyście? Na aptece gemini jakoś nie mogę znaleźć a tam będę zamówienie robić ;/ może pod innym hasłem szukać? mówimy o takim worku z rurką?;p

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywę też będę chciała zrobić. Nie chciałabym niespodzianki na porodówce. I tak jak nutella pisze, wolę żyć w przekonaniu, że więcej nie mogłam zrobić, nawet jak coś się wydarzy :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice super wozek :-) moglybysmy razem chodzic na spacery :-) Lezaczek tez fajny.

Co do depilacji - na szczescie nie mam problemu z "genitaliami" bo po laserze jeszcze trzyma.
    Za to w ciazy cudownie oslabily sie wlosy na nogach. Przed ciaza nie znosilam depilatora a teraz sprawdza sie doskonale :-) bo takie slabe, jasne chwasty rosna.

U mnie w szpitalu nie robia lewatywy bo twierdza, ze organizm wczesniej sam oczyszcza sie ale chyba ja bym wolala. W domu mozna zrobic to samemu?

Ja ostatnia wizyte mialam 17.02, teraz 14.02. czyli bede w 33+3. Jestem po in vitro i mam 37 lat wiec tez sadzilam, ze bede czesciej biegac a tu takie buty. Byc moze teraz beda juz co dwa tygodnie. Musze rozmowic sie z lekarka jaki ona ma mnie plan :-) skoro pomogla aby dzidzius znalazl sie tam gdzie trzeba to niech teraz mysli jak go wyjac bo poki co moja panna chyba nadal bokiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:57

Venice lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja nie miałam lewatywy i cały czas myślałam że teraz też nie chcę
    Nie miałam jej nigdy w życiu i chyba mam o niej dziwne wyobrażenie :) zobaczę może się przemoge a może akurat będę miała puste jelita :)

Lis dziękuję za radę. Może zaopatrze się w tak bazę.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku ciazy mialam okropne zaparcia, w aptece dostalam takie mikro wlewki z miodem, nazwa MeliLax :) Nie skorzystalam, ale przed porodem beda idealne.
    Polecam do poczytania:
    http://www.melilax.pl/melilax-aboca/charakterystyka-produktu/

http://www.melilax.pl/dla-kogo-jest-przeznaczony/melilax-pomaga-kobietom-w-ciazy/

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ