Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mamaaniolkow Jaki duży ten Twój synek już !!
Co do lewatywy to ja się chyba zdecyduje na niąKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dzięki dziewczyny. Agadana, polubiłam tylko dlatego, że opisałąś swój przypadek, tak poza tym to też nie fajnie tak rzadko.
Kasieniaczku no ja jestem na całej masie leków.. kolejna ciąża w Polsce :p
Jagah, chyba tak zrobię bo mój foch już daleko sięgaDziś wieczorem zamówimy tą cholerną szafę bo nawet nie mam jak zacząć prać nic... dziś pójdzie pierwsza partia i to tylko 1, kombinezony i śpiworki, bo gdzie mam to wsadzać czyściutkie... a jak już się żaliłam pralnia przysługuje nam raz w tygodniu na 5 godzin
I tyle... a mąż nie rozumie, że to wszystko musi być wyprane i wyprasowane dokładnie. Oboje nienawidzimy prasować ale no nie ominie go to za karę ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:35
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Co do spojenia - mi zaczyna dokuczać jak długo stoję, chodzę albo nawet siedzę w normalnej pozycji bez możliwości wyciągnięcia nóg na jakąś pufę. Najgorzej jest jak w kuchni jestem dłużej. Obiad i sernik, zeszło ponad 3h i chodziłam już jak kaczka, zanim się rozchodziłam.
Co do wskazań do CC. Mam nadzieję, że moje branie tabletek na nadciśnienie od 18tc nie będzie żadnym wskazaniem do cc? Jeszcze o tym z lekarzem nie rozmawiałam. Generalnie ciśnienie jak biorę tabletki jest w górnej granicy normy 130/90. Puls normalny około 70-80. Cukrzycy brak. Ostatnio jak wizytowałam 8:30 i zapomniałam wziąć tabletkę o 7, to położna namierzyła mi 120/100... -
P.S.
eforts najważniejsze jest dobre przygotowanie płytki pod hybrydę. Odtłuszczenie i zmatowienie przede wszystkim. I ponoć baza z semilaca 2w1 lubi odpadaćja polecam z całego serca bazę proteinową od indigo. Można ją łączyć bez problemu z innymi firmami. Ja osobiście mam żeli kolorowych od zawalenia, więc kładę bazę od indigo, później buduję żelem krzywą C i na koniec kolorowy żel. Na to top do hybryd
mieszanka, ale trzyma się nawet i 4 tygodnie jak nie mam czasu/nie chce mi się zmieniać, nic nie odchodzi, nic nie odpryskuje. No i baza od indigo fajnie wzmacnia paznokcie.
I wizytuję co 3 tygodnie odkąd lekarz wypisał mi pierwsze L4, czyli od 8tc. Za każdym razem podglądaliśmy małą, czasem chociażby tylko po to by zerknąć czy serduszko równo bije i czy wody są ok. Teraz mam nadzieję już co wizytę będzie małą 'ważył'. Za tydzień wizytujemy -
IGA.G wrote:Milka ja już dobry miesiąc nie widzę ;p dzisiaj zauważyłam, że nawet skarpetki ciężko mi się nakłada...
Aniołkowa ja ratuje się tym sprayem do nosa prenalen, pomagaco do wizyt - ja do tej pory miałam co 4 tygodnie, czasem co 5 tygodni. dzisiaj mam wizytę - 33 tydzień, zobaczymy co mi powie.
Kamilia moja Anielka reaguje różnie, czasem po jedzeniu nie ma reakcji, jest wtedy ospała bardziej, działa na nią prysznic, głaskanie i pomelo ;p ale już ma swoje godziny aktywności i wtedy zwracam uwagę na ruchy
Bobas pcos jest jakąś przesłanką, że może być poród troszke wcześniej? ja mam pcos w pełnej okazałości niestety
Nutelko czy szyjesz na zamówienie?
Omon u nas na SR mówiła to samo o spojeniu i o biodrach, jedne czują inne nie czują w ogóle. ja spojenia nie czuje, ale biodra co jakiś czas pobolewają.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
eforts wrote:Mamaaniolkow słuszna waga!!!!
pewnie 4 kg pyknie jeszcze przed porodem
sallvie wrote:mamaaniolkow Jaki duży ten Twój synek już !!
Co do lewatywy to ja się chyba zdecyduje na nią
kawał chłopa:) i dobrze jeszcze z miesiąc temu się martwiłam że za mały jest - a to wina cukrzycy i insuliny że tak wystrzelił... się okaże że ubranka 56 będą za małe:P
i tak ta lewatywa mnie przeraża że sama nie wiem;/
eforts lubi tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny... sposób na katar?? Jakiś sprawdzony. Przeziębiona jestem ale na szczęście tylko lekki ból gardła i cholerny katar... Wczoraj były kanapki z czosnkiem i pietruszką, których chwilowo mam zdecydowanie dość + herbatki z miodem i z cytrynką. Mikstura z cebuli tym razem niepotrzebna bo najbardziej katar dokucza. Ktoś coś...? Takie przeziębienie nie może zaszkodzić małej prawda....??
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
mamaaniolkowa- wow, Tymek ma zacna wage
W temacie lewatywy jestem na tak. Jakos tak tutaj lekarze do wszystkiego podchodza bardzo naturalnie, watpie ze w szpitalu mi zrobia, chociaz oczywiscie dopytamAle mimo wszystko zabezpieczylam sie i w razie czego zrobie sobie w domu. Dla mnie to byl niesamowity komfort psychiczny podczas parcia, a dwa - czulam duza ulge w jelitach po takim jednorazowym oczyszczeniu.
-
bobas2015 wrote:Iga pcos mają często słabe szyjki dlatego ja jem od początku luteibe. Ale w pcos nic nie jest takie proste i może być różnie...
a po pierwszym porodzie poprawiły ci się wyniki? słyszałam, że ciąża czyni cuda jeśli chodzi o pcos
-
mamaniołków ja kupiłam taką jednorazową koszulę:
http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-i-kangurowania-s-m-i6618947714.html
Nad lewatywą też się zastanawiam
A waga Tymka super. -
mamaaniolkow jaaaaki duży ! masakra. A ja się cieszę z moich 1,4 kg
Lewatywę będę robiła napewno. Przed pierwszym porodem żyłam w przekonaniu, że mi nie potrzebna. A co tam skurcze, a co tam główka. Nie będzie psikusa. I prawie był. Chociaż na codzień nie mam z tym problemu, potrafie trzymać nawet tydzień to na porodówce jak miałam parte nie panowałam nad pewnymi sprawami.
Ja raczej skorzystam. Nawet jeśli coś się zdarzy to będę żyła w przekonaniu, że zrobiłam wszystko, żeby uniknąć wpadki. A poza tym po porodzie wszystko tak bolało, że wolę się wypróżnić na "zaś"wiem, że się nie da, ale przynajmniej będę "pusta".
-
Venice super wozek
moglybysmy razem chodzic na spacery
Lezaczek tez fajny.
Co do depilacji - na szczescie nie mam problemu z "genitaliami" bo po laserze jeszcze trzyma.
Za to w ciazy cudownie oslabily sie wlosy na nogach. Przed ciaza nie znosilam depilatora a teraz sprawdza sie doskonalebo takie slabe, jasne chwasty rosna.
U mnie w szpitalu nie robia lewatywy bo twierdza, ze organizm wczesniej sam oczyszcza sie ale chyba ja bym wolala. W domu mozna zrobic to samemu?
Ja ostatnia wizyte mialam 17.02, teraz 14.02. czyli bede w 33+3. Jestem po in vitro i mam 37 lat wiec tez sadzilam, ze bede czesciej biegac a tu takie buty. Byc moze teraz beda juz co dwa tygodnie. Musze rozmowic sie z lekarka jaki ona ma mnie planskoro pomogla aby dzidzius znalazl sie tam gdzie trzeba to niech teraz mysli jak go wyjac bo poki co moja panna chyba nadal bokiem....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 12:57
Venice lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Hmm ja nie miałam lewatywy i cały czas myślałam że teraz też nie chcę
Nie miałam jej nigdy w życiu i chyba mam o niej dziwne wyobrażeniezobaczę może się przemoge a może akurat będę miała puste jelita
Lis dziękuję za radę. Może zaopatrze się w tak bazę. -
Na poczatku ciazy mialam okropne zaparcia, w aptece dostalam takie mikro wlewki z miodem, nazwa MeliLax
Nie skorzystalam, ale przed porodem beda idealne.
Polecam do poczytania:
http://www.melilax.pl/melilax-aboca/charakterystyka-produktu/
http://www.melilax.pl/dla-kogo-jest-przeznaczony/melilax-pomaga-kobietom-w-ciazy/