Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agga wrote:Na 6 kwietnia, 5 najprawdopodobniej Cc:)
Dokładnie annak mierzą miednice takim cyrklem -
atat wrote:Ja mam te chusteczki pochłaniające kolory i bardzo polecam.
Do bardzo zróżnicowanych kolorów wrzucam 3 i nic nie farbuje! -
AniaStaraczka85 wrote:To znaczy pierzesz np jasniutkie z ciemniejszymi???i przy tych chusteczkach nic się nie dzieje????ale czad
Tak, uprałam i ciemne i kolorowe i jasne, wrzuciłam trzy chsteczki i niiic!
Oczywiście białych z mocno farbującymi sie nie odważyłam, ale jestem z nich super zadowolona.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
U mnie w szpitalu lekarz mowi, ze u kobiet rodzacych pierwszy raz 4kg jest wskazaniem do CC choc pewnie jak kobieta uprze sie i sa do tego warunki fizyczne to pewnie daja szanse sprobowac SN
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:44
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Te chusteczki próbowałam różne - na aukcji Justinex tanio wychodziły, takie w sklepie około 20zł.
http://allegro.pl/chusteczki-absorbetki-przeciw-farbowaniu-20szt-hit-i5671102583.html
Inne w sklepach też kupowałam i były spoko.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Omon
Wazne jest tez zrobienie crp, morfologia, d3 przed szczepieniem.
Chociaz znam osoby ktorych dzieci mialy te badania a i tak mialy ciezkie nopy.
Mnie gdyby zmusili do szczepien to na pewno zzrobilabym badania krwi przed szczepieniem. Wybralabym tylko szczepienia na nfz i pierwsza szczepionkę bym podala okolo 6 mz i 1 na 1 wizycie (aby w razie co wiedziec po ktorej szczepionce bylby nop) i odstep miedzy szczepieniami 8 tygodni.
Tylko tyle moge podpowiedziec. Im dzieci sa starsze przy kazdym szczepieniu jest mniej nopow oczywiście gdy mialy prawdidlowe crp,morfologie, poziom d3. Ale nopy niestety zawsze mogą sie zdarzyc nawet te powazne. -
Agga wrote:Kilka dni temu, któraś z Was piekła rogaliki, czy mogę prosić o przepis?
Bo chodzą za mną to bym upiekła
3 szklanki maki, kostka miekkiego masla, 400 ml jogurtu greckiego.
Zagniatamy i do lodowki na ok 1h. Ja dalam troszke wiecej maki bo cos za bardzo kleilo sie. Mozna dosypac troche cukru jak ktos lubi skodkie.
Po godzinie wyjelam z lodowki, podzielilam na 3 czesci i rozwalkowalam. Wycielam trojkaty - lepiej takie z podluzone niz wszystkie boki rowne bo latwiej zwija sie. Do srodka dalam powidla a do niektorych dzem porzeczkowy.
Posmarowalam jajkiem na wierzchu i do piekarnika na 25 minut 180 stopni.
Smacznego
mamaaniołków3, Agga lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja na początku miałam szczepić normalnie. Miałam brać dodatkowe szczepienia. Ale w 9 tz wyszedł nam nop po szczepionce na gruźlicę. Generalnie kontynuuje szczepienia ale robię je dużo później i w dużych odstępach czasu. Teraz czeka nas 5w1 i świnka, różyczka, Odra z jakoś 14 miesiąca. Z racji że jesteśmy zlobkowiwto nie mam kiedy ich podać. Bo to że z małym katarkiem można szczepić dzieci do mnie nie przemawia.
-
nick nieaktualny