Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:Ja wlewam tylko do komory tam gdzie się sypie proszek:) przy tym balsamie już nie ma potrzeby używania płynu do płukania
no tylko ja mam w sumie 3 komory: jedna na płyn do płukania a dwie na proszek jako:
-I pranie wstępne
-II pranie właściwe
Będę się musiała tym zainteresować.
She Wolf my przy zakupie wózka i fotelika w jednym sklepie tez dostaliśmy adaptery gratis i jeszcze na tym foteliku nam obcięli 50 złWięc tym bardziej zadowoleni wyszliśmy
Fotelik mamy w domu ale na wózek niestety czekamy
No ale nic, czasu jest
Pochwalisz się fotką wózeczka? I daj znać gdy czegoś się dowiesz na IP, kurcze... trzymam kciuki!
Najbliższa wizyta 15.03
-
Pati u mnie od 23 tc twardnienia tak ze 4 razy dziennie to norma.Na IP jechałam jak było ich kilkanaście,tydzień temu byłam jak były co 3 minuty ale nie miałam przy tym bólu tylko było to po prostu bardzo nieprzyjemne
-
Omon właśnie skręciliśmy przewijak i łóżeczko i faktycznie oba są firmy Klupś
Zupełny przypadek, nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Sam przewijak zrobił na nas dobre wrażenie, jest dość masywny i stabilny, mąż aż dopytał ile kosztował i stwierdził, że za 150 zł to nie byłoby szans samemu takiego zrobić. Co prawda dużo przewijaków nie oglądałam, więc może nie mam porównania, ale oglądałam np. ten sosnowy w ikei za 70 zł i wydawał mi się taki bardzo lichy. Miałam wrażenie, że jedną ręką bym go podniosła. Był w ikei jeszcze taki droższy biały za 220 zł nad, którym też się zastanawialiśmy i jakościowo ten nasz porównałabym do tego -jest ciężki i dość grube są te wszystkie deseczki, ja jestem bardzo zadowolona
Niestety aparat w telefonie średnio daje radę w sztucznym oświetleniu...
Jagah dziękuję Ci bardzo ;* Ja nigdy sie nad tym nie zastanawiałam i ładowałam proszek do obu z czego do I troszkę a do II większość. No ale tego balsamu dla dzidziusia nie ma AŻ TYLE, więc zrobię tak jak TyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:15
Jagah, Antonelka, misKolorowy, Korcia, pati87, Omon, Vero lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
atat wrote:U mnie uprane i uprasowane lezą w komodzie.
Kocyki w szafie, tylko materac nadal w folii jakoś nie widzę sensu wyjmować.
Kupiłam dzis wypasiona wyciskarkę, bo cytrusy jem na potegę.
Powiedzcie mi, przy karmieniu piersią nie wolno cytrusów?
Podobno nie mozna ale pewnie bo jakims czasie mozna probowac. Ale moze jablko plus ananas? Jaka kupilas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:18
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Różowy_Kordonek wrote:Omon właśnie skręciliśmy przewijak i łóżeczko i faktycznie oba są firmy Klupś
Zupełny przypadek, nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Sam przewijak zrobił na nas dobre wrażenie, jest dość masywny i stabilny, mąż aż dopytał ile kosztował i stwierdził, że za 150 zł to nie byłoby szans samemu takiego zrobić. Co prawda dużo przewijaków nie oglądałam, więc może nie mam porównania, ale oglądałam np. ten sosnowy w ikei za 70 zł i wydawał mi się taki bardzo lichy. Miałam wrażenie, że jedną ręką bym go podniosła. Był w ikei jeszcze taki droższy biały za 220 zł nad, którym też się zastanawialiśmy i jakościowo ten nasz porównałabym do tego -jest ciężki i dość grube są te wszystkie deseczki, ja jestem bardzo zadowolona
Niestety aparat w telefonie średnio daje radę w sztucznym oświetleniu...
Jagah dziękuję Ci bardzo ;* Ja nigdy sie nad tym nie zastanawiałam i ładowałam proszek do obu z czego do I troszkę a do II większość. No ale tego balsamu dla dzidziusia nie ma AŻ TYLE, więc zrobię tak jak Ty -
Takie cos kupiłam
http://m.euro.com.pl/wyciskarki-do-cytrusow/unold-78126.bhtml?gclid=CLzaz5q6htICFVNkGQodnw8Fag&gclsrc=aw.ds&dclid=CO-r6pq6htICFdYUGAodf-sJ1w
Jaram sie, już wypiłam 2kg pomarańczy, wyszło prawie litr soku.
Pyszne!
Robię tez wodę z cytryna imbirem i miodem na rano. Ręczna wyciskarka pol nocy bym to robiła.
A tak to OmniomniomAntonelka lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Antonelka za tą cenę chyba śmiało mogę go polecić
AniaStaraczka my na początku mieliśmy malować stare łóżeczko ale zrezygnowaliśmy. W związku z remontem mąż ma roboty po pachy a do tego nigdy nic takiego nie robiliśmy, baliśmy się, że efekt końcowy będzie do niczego, że nie pokryje farba albo zrobią się zacieki a jeszcze koszty farby i zmarnowany czas. Stwierdziliśmy, że kupimy nowe ale najzwyklejsze i najtańsze łóżeczko, bo w sumie takie najbardziej mi się podobały. Najpierw chciałam z szufladką ale ocknęłam się, że łóżeczko stanie przy naszym łóżku w taki sposób, że nawet nie dałabym rady odsunąć szufladki. Także łóżeczko razem z przesyłką wyszło 200 zł ;] zamierzam na tym dłuższym boku właśnie zawiesić tą girlandę, którą pokazywałam jakiś czas temu, pójdzie jeszcze napis z imieniem, jakiś kocyk i trochę się rozweseliNajbliższa wizyta 15.03
-
Ooo, Kordonku, bardzo się cieszę, że chwalisz ten przewijak.
Planuję taki kupić do nas na dół, tylko w wersji drewnianej.
Do pokoju Avy mam już (czytaj: za jakiś miesiąc będę mieć) komodę z nakładką typu przewijakowatego, bo - tam da dam (!) - wczoraj wreszcie zamówiłam mebleAle na dół potrzebowałam czegoś zgrabnego, kompaktowego i funkcjonalnego. I ten Klupś właśnie taki mi się wydaje. A jeśli Ty dodatkowo piszesz, że jest ok, to tym bardziej upewniam się w tym wyborze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:53
-
Marsylia,
Ech, że też jakieś infekcje muszą Was niepokoić...
Ale ja to mam jakiś wewnętrzny spokój, jeśli chodzi o Wiktorię. Wydaje mi się, że ona już tyle przeszkód pokonała, że nic nie jest jej straszne.
Niech to cholerstwo szybko minie, żebyście znowu mogli skupić się na innych rzeczach: mleczkowaniu, głaskaniu i patrzeniu jak malutka nabiera ciała i energii.
Trzymamy kciuki i jesteśmy z Wami!Marsylia lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:Cieszę się, że mogłam pomóc w wyborze a jednocześnie obawiam, byście nie przyszły później wszystkie dać mi po głowie, kiedy nie będziecie zadowolone
Nie, moja droga, jesteś nietykalna, w ramach wdzięczności za bycie naszym labo-ekspertem.
Wszystko Ci się upieczeMilka1991 lubi tę wiadomość
-
pati87 wrote:Ja twardnienia brzucha mialam raz na kilka dni. A wczoraj 4razy i dzis 3razy juz.
Nie wiem czy tym sie martwic czy dzwobic do gina czy jak.
Twardnienie trwa jakies kilkanaście sekund i lekki bol przy tym czuje.
Marsylia, dużo zdrówka dla małej!Marsylia lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek piekne mebelki
przygotowania u wszystkich ida pelna paraczy ktos ma jeszcze pokoj dzieciecy nieogarniety, czy tylko ja?
jakie kolory wybralyscie na sciany? ja wciaz wybieram, ale cos wybrac nie moge- chyba jakies niezdecydowanie ciazowe mnie dopadlo
Marsylia zdrowka dla malej i sily dla rodzicow!Marsylia lubi tę wiadomość
-
atat wrote:Takie cos kupiłam
http://m.euro.com.pl/wyciskarki-do-cytrusow/unold-78126.bhtml?gclid=CLzaz5q6htICFVNkGQodnw8Fag&gclsrc=aw.ds&dclid=CO-r6pq6htICFdYUGAodf-sJ1w
Jaram sie, już wypiłam 2kg pomarańczy, wyszło prawie litr soku.
Pyszne!
Robię tez wodę z cytryna imbirem i miodem na rano. Ręczna wyciskarka pol nocy bym to robiła.
A tak to Omniomniom -
Agga wrote:Różowy_Kordonek piekne mebelki
przygotowania u wszystkich ida pelna paraczy ktos ma jeszcze pokoj dzieciecy nieogarniety, czy tylko ja?
jakie kolory wybralyscie na sciany? ja wciaz wybieram, ale cos wybrac nie moge- chyba jakies niezdecydowanie ciazowe mnie dopadlo
Marsylia zdrowka dla malej i sily dla rodzicow! -
U nas pokoiku też nie będzie póki co. Mała będzie z nami w sypialni, a później trzeci pokój będziemy robić typowo dla córeczki. I łóżeczko też będę zamawiać z Klupś, ale te http://allegro.pl/lozeczko-zajaczek-120x60-z-szuflada-klups-jesion-i6680129539.html, do tego komoda z przewijakiem http://allegro.pl/komoda-safari-zajaczek-klups-jesion-i6680151910.html.
We wtorek ostatni przelew z banku, w środę/czwartek klucze. Z początkiem tygodnia będę wszystko zamawiać