Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Taśka22 wrote:Dziewczyny a ja mam takie pytanie z innej beczki. Jak u Was bedzie z urlopami tatusiów? Wiem, że może to odległy temat ale macie jakieś plany co do tego?
My się na razie zastanawiamy czy mąż bedzie brał od razu dwa tygodnie czy może tylko jeden? Tak kombinujemy bo w okolicy porodu wypadają święta Wielkanocy. I teraz tak te dni co są ustawowo wolne i tak by weszły w te dwa tygodnie dla taty wiec w zasadzie bardziej opłaca się podzielić ten urlop? Co o tym myślicie?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Bobas żeby wziąć 2 tyg na żonę to lekarz musi wystawić zwolnienie a nie każdy to zrobi.
Kordonku wiem, wiem że gorąca jest niebezpieczna ale ostatnio lekarka powiedziała mi żeby w ciąży generalnie brać tylko prysznic a że względu na moje krążenie to w ogóle nie powinnam.
Co do ktg to wydaje mi się że rzadko który lekarz ma to w gabinecie. Mój lekarz nie widzi potrzeby robienia ktg.
Ja na ktg jeździłam co drugi dzień po terminie porodu. -
_tika wrote:Nie wiem, czy w końcu o to pytałam, bo nie umiem znaleźć.
Dziewczyny czy wy macie już siare w piersiach? Ja trochę mam i sie martwię czy to nie za wcześnie i nie zwiastuje porodu.
Monika34 -
Nie no, postanowilam sie troche oszukiwac i wyluzowac z jedzeniem kanapek, bo zaniedlugo bede nimi zastepowala nawet obiad. Nie moge sie uwolnic od pieczywa, szynki, sera zoltego, czerwonej papryki i zielonego ogorka, dzien w dzien ten sam pakiet i czasem jajko na twardo. I dzisiaj zjadlam tylko pol kanapki na kolacje i dorzucilam utarta surowke z marchewki i jablka.
Tez macie takie ssanie na koniec dnia, czy ogolnie ten glod rozklada sie w ciagu dnia?!
A swoja droga, czuje ze jestem w trakcie kolejnego skoku rozwojowego masy dziecka, wlasnie ten nagly atak na lodowke mnie lekko przeraza
Rozowy Kordonek- u nas ginekolog ma dwa pokoje-gabinety, w jednym przyjmuje pacjentke i robi USG, a pokoj obok ma sprzet do KTG i zazwyczaj podlacza go polozna/pielegniarka badz pani z recepcji
tika- u mnie druga ciaza, a zero siary i zadnych kropelek na piersiach, nie przejmuje sie tym zbytnio, bo mamy jeszcze czas na przecieki
Monika- chyba ostatnio pytalas o czapki, mozesz zajrzec.
Sa tez apaszki, chusteczki i opaski na glowe
http://www.wyprawki-dzieciece.pl/lista/-opaski-i-czapki/183/Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 21:13
-
eforts wrote:Bobas żeby wziąć 2 tyg na żonę to lekarz musi wystawić zwolnienie a nie każdy to zrobi.
Kordonku wiem, wiem że gorąca jest niebezpieczna ale ostatnio lekarka powiedziała mi żeby w ciąży generalnie brać tylko prysznic a że względu na moje krążenie to w ogóle nie powinnam.
Co do ktg to wydaje mi się że rzadko który lekarz ma to w gabinecie. Mój lekarz nie widzi potrzeby robienia ktg.
Ja na ktg jeździłam co drugi dzień po terminie porodu.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Jagah wrote:Nie no, postanowilam sie troche oszukiwac i wyluzowac z jedzeniem kanapek, bo zaniedlugo bede nimi zastepowala nawet obiad. Nie moge sie uwolnic od pieczywa, szynki, sera zoltego, czerwonej papryki i zielonego ogorka, dzien w dzien ten sam pakiet i czasem jajko na twardo. I dzisiaj zjadlam tylko pol kanapki na kolacje i dorzucilam utarta surowke z marchewki i jablka.
Tez macie takie ssanie na koniec dnia, czy ogolnie ten glod rozklada sie w ciagu dnia?!
A swoja droga, czuje ze jestem w trakcie kolejnego skoku rozwojowego masy dziecka, wlasnie ten nagly atak na lodowke mnie lekko przeraza
Rozowy Kordonek- u nas ginekolog ma dwa pokoje-gabinety, w jednym przyjmuje pacjentke i robi USG, a pokoj obok ma sprzet do KTG i zazwyczaj podlacza go polozna/pielegniarka badz pani z recepcji
tika- u mnie druga ciaza, a zero siary i zadnych kropelek na piersiach, nie przejmuje sie tym zbytnio, bo mamy jeszcze czas na przecieki
Monika- chyba ostatnio pytalas o czapki, mozesz zajrzec.
Sa tez apaszki, chusteczki i opaski na glowe
http://www.wyprawki-dzieciece.pl/lista/-opaski-i-czapki/183/
Mnie ssie głównie wieczorem. Dziś wyjątkowo jedliśmy obiad po 18, po 19 zjadłam 2 jabłka i biszkopty z nutellą i znowu czuję, że coś bym opanowałanie mam papryki ani ogórka
ani mleka, by zrobić budyń
pewnie zaraz skończy się na kromce chleba z serkiem i szynką
Co do siary - u mnie pojawiają się kropelki, jak dmucham nosa tak to jak nacisnę cyca to sączy się biała/żółtawa maź
-
A czy Wasze maluszki są ogólnie w całym brzuchu czy powiedzmy głównie z jego lewej/prawej strony? Moja to mam wrażenie jest cała po lewej stronie, mam wiecznie taką asymetrię i czuję ją pod ręką tylko z lewej strony, a z prawej brzuch miękki, jakby tam dziecka nie było. Za to jak położę się na prawym boku, to w prawy bok też mnie kopie
to chyba nic, co odbiegałoby od normy jeśli chodzi o maluszka? Tłumaczę to sobie tak, że jak śpię czy odpoczywam, to głównie leżę na lewym boku i siłą grawitacji ona się tam znajduje i chyba się przyzwyczaiła
-
Ja też mam wizytę w środę
Wreszcie. Nie wiem czemu ale się stresuję mimo, że małą ciągle czuję. Ciągle z tyłu głowy mam, że lekarz powie, ze coś nie tak albo, że powie "to jednak chłopiec". hihi
Przeglądam sobie swój folder wyprawkowy a tam dokumenty takie jak "wyprawka od Niebieskiej", "Ubranka Kordonka", "szpital wg Antonelki". Swoją drogą jakoś mało chojny Twój szpital Antonelko, nawet mydło dla dzieco każą wziąć... dla mnie to trochę przykre, że takich podstaw nie oferująCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
I ja mam wizyte w srode, ale to bedzie tylko owocne macanko i badanie brzucha przez magiczny dotyk poloznej
ilea- u mnie Orzeszkowa tez po lewej stronie, ale ciosy i mocne kuksanse dostaje z prawejI nadszedl ten etap ciazy, kiedy sie smieje to automatycznie pepek sie wypycha, i jest tak wrazliwy, brrrr. Nie lubie tego odczucia
-
Ja tez wizytuje w środę. Mam usg w ramach reklamacji u lekarza który wpisał mi pępowinę trojnaczyniowa w opisie a mam dwu.
Tak wiec dodatkowe usg zawsze przytule.
Nadal nie mam wózka.
Za to do moich angin i zapalenia oskrzeli dołączył ból szyi.
Nie daje rady. Czy cos poza okładami moge brać? Jakieś maści?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
aniołkowa mama wrote:Ja też mam wizytę w środę
Wreszcie. Nie wiem czemu ale się stresuję mimo, że małą ciągle czuję. Ciągle z tyłu głowy mam, że lekarz powie, ze coś nie tak albo, że powie "to jednak chłopiec". hihi
Przeglądam sobie swój folder wyprawkowy a tam dokumenty takie jak "wyprawka od Niebieskiej", "Ubranka Kordonka", "szpital wg Antonelki". Swoją drogą jakoś mało chojny Twój szpital Antonelko, nawet mydło dla dzieco każą wziąć... dla mnie to trochę przykre, że takich podstaw nie oferują
Nawet nie kapia Maluszkano ale to podobno dla jego dobra.
Warunki na porodowce wg mnie ok ale jak widzisz w zasadzie wszystko trzeba miec.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Misiu2017 wrote:Witam Was dziewczyny
która z Was w tym tyg ma wizyte u gina? bo ja w środe:)
Dzięki za rady odnośnie kombinezonów i czapeczek, Kordonku fajne te twoje czapeczki, zapisalam sobie linki i dokupię jedną taką
Co do ułożenia dzidziusia w brzuchu, nasz Miś cały czas ułożony jest poprzecznie tak jak na ostatnim usg, bo z prawej strony wypycha główkę, a tak niski czuję rączki, a na środku lub bardziej z lewej pupkę i nóżki, czkawkę też czuję z prawej, więc tam na pewno jest główka