X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia super wieści, kangurowanie to dopiero będzie dla was przeżycie :) niech Wiki rośnie w siłę :) a przy okazji widzę, że decyzja jednak oficjalnie zapadła skoro kupujecie wózek i łóżeczko, dobrze czytać takie wieści od was :) buziaki dla całej dzielnej trójki :*

Wanda miałam podobnie, ale mnie mąż bardzo stopuje w zakupach :p

kahaśka, Marsylia lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stroju przy cc to ja pamiętam, że ja zdejmowałam koszulę na stole operacyjnym. Zastanawiali się czy może wystarczy podwinąć do góry. Ale ja miałam cc na cito, wiec nie byłam typowo przygotowana. Moja "mądra" sąsiadka neonatolog nawet zdążyła zrobić mi zdjęcie, jak leżę na stole a spod tych szmat zielonych i parawanu widać mi cycki hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 08:05

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• lis87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś bardzo proszę link do zawieszki:

https://www.3kiwi.pl/product-pol-43493-MAMAS-PAPAS-ZAWIESZKA-POZYTYWKA-WELCOME-TO-THE-WORLD-.html

Jesli nie w tym sklepie (bo widze, ze czas oczekiwania jest długi) to sa dostępne na Allegro ;)

misKolorowy lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam już niedzielnie ;)

Bobas zmienię jak się tylko podepne do kompa ;)

Agga temat hemoroidow haha, to chyba ja. Pisałam już dziewczynom że ja mam ten problem ale dzięki maści już nie bolą i mam spokój. W przyszłości pomyślę o jakimś zabiegu bo leki tego nie usuwają a tylko likwidują ból. Ja stosowalam procto glyvenol a wcześniej criorectum. Głupia ze mnie gęś była za młodu jak mama powtarzała nie siadaj na zimnym bo zlapiesz wilka...:/

Kahaska niezła sąsiadka ;) strzelić taką to mało

Agga lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, a to było cc pod ogólnym, wiec rurka intubacyjna i te sprawy :O
    Miała tylko dziecku robić fotki przy ważeniu itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 08:05

Milka1991 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku szczepilam bez strachu, potem dużo się naczytałam na forach i teraz mam lęki.. ale. Sytuacja z życia. Nie chorowałam na ospę. Helenka nie była na nią szczepiona. A troche ponad dwa tygodnie temu obie miałyśmy kontakt z osobą chorą :/ Ile było strachu... Raz, że Hela malutka, dwa że ospa w okresie okoloporodowym jest niesamowicie groźna i u matki i u dziecka.. teraz to już uff, ale byłam przerażona. Jak urodzę to od razu pędzimy z Helenką się zaszczepić. Obie.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia, no wlasnie latwiej jest jak zostajesz w szpitalu kilka dni, bo mozna przywiezc najpierw do domu jakis galganek z zapachem dzidzi. U nas wyganiaja do domu po kilku godzinach, wiec moze najpierw moj T pojdzie do domu z pieluszka a dopiero po chwili wniesiemy dzidzie :) Moje psiaki bardzo lubia dzieci, ale nie chce zeby to dla nich byl duzy szok ;)

Misiukolorowy, ta czarno-biala to husky, a biala canaan dog. Czarna jest bardzo wokalna i czesto lubi sobie "pogadac", ale nauczyla sie tez szczekac od bialej ;)
    Przykro mi z powodu psiaka, wiem jak to jest jak sie go traci :/
    Ja wlasnie chyba balabym sie miec kota, bo latwiej mu wejsc do dziecka i niechcacy podrapac.

Kahaska u nas wedzidelko kaza obserwowac, bo podobno to bardzo czesto wystepuje, ale niekoniecznie trzeba to operowac.

Agga na hemoroidy najlepiej nie dopuszczac do zaparc. Mam male, ale bardzo bola przy zaparciach. Poza tym nie mam problemow.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny wItam się niedzielnie:))
    Co do.kota to mąż mi wczoraj pokazywał zdjęcie co kolega zrobil-też czekają na dzidzie i w łóżeczku dla niej siedzi sobie
    ...właśnie kot bo bo tak kurna dobrze,zadowolony jak Pan i wladca;))) ciekawe co będzie jak dzidziuś że szpitala przyjedzie...

Dziś znów śniła mi się moja malutka;) przewijałam ja i tak jeszcze nie wszystko miałam porozkładane i pod ręką i tez zdałam sobie ze jeszcze mam nie wyprane pieluszki tetrowe heh więc muszę dziś wrzucić do pralki:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie miałam problemu z karmieniem piersią w domu. Raz mlody mnie działa wargami i miałam lekko zdarza brodawki. Po smakowałam bephatenem i było git. Do porodu miałam swoją koszule jak doszło do cc to podniesli mi ją do góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:40

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• karolyn Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze nakladki mozna kupic pozniej w razie potrzeby:) bo moze okazac sie, ze wcale nie sa potrzebne.

Kot w lozeczku dziecka...brrrrrrr dla mnie nie do pomyslenia ale ja nie znosze kotow;)

Milej niedzieli :)) u nas pieknie slonecznie. Maly oglada bajke, potem idziemy do kosciola i standardowo do moich rodzicow;) maz mial wrocic w srode...bedzie dopiero w tym tygodniu...juz mam tego dosc://

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym będę rodzić też trzeba mieć swoją koszulkę. Po zabiegu przewożą do takiego małego pokoiku i tak kładą noworodka na piersiach mamy i jest pierwsze karmienie. Z tego wniosek, że koszula powinna być chyba rozpinana tak, żeby odsłonić jak największą część ciała. No właśnie, czyli majlepiej jak? Obustronnie po bokach? Centralnie na środku? A może z odsuwanym materiałem?

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, ja wiem po kuzynce, że miała problemy z kp przez to, że w szpitalu przeoczyli za krótkie wędzidełko. Ona ma płaskie sutki i mała nie była w stanie złapać i zassać. Ratowały się nakładkami a pół roku czekały za zabieg, który był robiony w narkozie. Noworodkom podcinają od ręki i bez usypiania.

Ania, u nas też kot-Pani na włościach, która bardzo bardzo nie lubi obcych. Na początku warczała na dziecko i uciekała, z czasem zaczęła tolerować. Oswoila się z zapachem jak wylądowałysmy po 2 tygodniach na kardiologii. Nawet spała w łóżeczku. Pp powrocie była całkowita akceptacja. Dziś się tolerują i dziecko by chciało się bawić, niestety kota jest temu przeciwna. No ale nie wrzucę kota po tylu latach.

She Wolf lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    O nie, zajrzałam na stronę Nutelli i przepadłam, koniec ze mną, trzeba mi odciąć dostęp do pieniędzy :)
    Ledwo wchodzę na forum ponadrabiac zaległości, a tu już o mnie mowa :) bynajmniej dziękuję :D

Antonelka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Gakin ja pisałam z nutellą wczoraj i przedwczoraj na fb, bo tu ona rzadziej bywa, a teraz u niej coś zamawiałam ;) ttu link https://www.facebook.com/Uszyte-wyobra%C5%BAni%C4%85-Handemade-1293177064095613/
    Dzięki dzięki!!

nutella_ lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosząc się do wypowiedzi Marsyli. Nigdy nie miałam doczynienia z dziecmi, a tu po porodzie sama przebralam, sama wykapałam. Nie wiedziałam jak-robiłam to instynktownie. Więc coś w tym jest :)

kahaśka, Antonelka, Taśka22, sallvie lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja, ja jestem w 33 tygodniu, a wczoraj mężowi powiedziałam, że w 31 :D uwierzcie mi, że nie nadążam za tym czasem. Dobrze, że suwaczek mi odlicza czas.

Spakowałam się do szpitala, bo widząc moje tempo życia nie wiadomo kiedy nastanie godzina zero. I z szyjka wszystko ok :) ma szczescie- chwilowo stanęła w miejscu.

Marsylia lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mnie szykować i do laparoskopii u mnie w szpitalu tylko na ginekologii to były takie koszule granatowe flizelinowe zapinane na troczki z przodu,wcale nie było nic widać spod spodu:)podejrzewam że do cc też takie są,potem odsuwaja co trzrba.ale jedna pani jak pamiętam ja do zabiegu prowadzili to miała zapieta źle ta koszule czyli z tyłu se zapiela i jak szła korytarzem to wiatr jej podwiewal momentami i pośladki odsłanial a ona biedna ręką zaslaniala:)

Ja lubię koty choć nie mamy bo uważamy że w bloku w mieszkanie to męka dla zwierzęcia.psy tez lubie ale wolę koty z tego względu że są dla mnie czystsze i chyba nie czuć ich tak bardzo jak pieska...no ale kot znowu sierść czy włosy zrzuca i są wszędzie co też by mi prRszkadzalo hahaha,wiec kotek może kiedyś jakbyśmy w domu mieszkali i mógłby sovie wychodzić normalnie i żyć na powietrzu też:)słyszałam że koty są fałszywe i mają swoje chakarakter i różnie z nimi bywa ale i tak je lubię,zwłaszcza te które są lubią kontakt z człowiekiem bo są też takie co żyją swoim życiem,z dystansem i przyglądają się tylko z daleka;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz skonczony 32 tydzień :)

Dziewczyny rozglądam się za sukienkami takimi prostymi na co dzień do karmienia - ma może któraś z Was? lub poleca?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ja też juz skonczony 32 tydzień :)

Dziewczyny rozglądam się za sukienkami takimi prostymi na co dzień do karmienia - ma może któraś z Was? lub poleca?

Zobacz w cool mama :-)

Misiu2017, Niebieskaa lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski niedzielnie.

Widzę że tu znowu rozgorzała dyskusja o szczepieniach. Nie ma co się nawzajem przekonywać, bo i tak każdy ma tu swoje zdanie. Ja będę szczepić zgodnie z kalendarzem plus ospa.

Ja w domu mam 8 miesięczną sunię,szalona jeszcze trochę. Obawiam się, że będzie skakała na małego czy wózek. Zobaczymy jak to będzie. Położna koleżanki kazała po przywiezieniu dziecka ze szpitala położyć je i pozwolić psiakom obwąchać, ale tamte duże i spokojne, nie jak mój wariat.

KP to tez trudny temat. Ja mam jedną bridawke wklęsłą i mały nie chciał z niej pić. Ale musiałam go przekonać bo cyc jak kamień się robił, bałam się zastoju. W końcu jakoś to poszło. Ja nie miałam poranionych brodawek, ale moja koleżanka, która niedawno urodziła miała strasznie, aż mnie ciarki przeszły, dosłownie jedna rana. Nie dała rady karmić, odciągała mleko laktatoremn

Lisku piękny pokoik!!

lis87, kahaśka lubią tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ