Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
karolyn wrote:Nutellko, a czy Ty szyjesz też koszulki z długim rękawem takie cieńsze? chciałabym chłopakom zamówić takie same:) Wszedzie tylko bluzy.
właśnie wczoraj szyłam dla mojej młodej
i mam kilka osób chętnych, którym w najblizszym czasie bede robić
-
Co do fb -dla mnie to obojętne. I tak część z was wie kim jestem-ma dostęp do fb i instagrama.
Wiem tylko z doświadczenia, że jeśli wszystkie tam pójdziemy może być bałagan- bynajmniej na początku. Dużo postów, dużo nowych twarzy i kto kim jest. Poznawanie się od nowa. Poza tym nie wszystkie pójdą na fb-jednym może być przykro, że nie mogą iść mimo że na bieżąco czytają nasz losy, ktoś nie ma fb i setki innych powodów.
Z drugiej strony tam na pewno jest wieksza prywatność i chyba częściej tam zaglądamy ? Bynajmniej ja ! Ktoś chce coś ode mnie -oznacza, mi przychodzi powiadomienie i przychodzę z pomocą
A więc jeśli powstanie taka grupa i będziecie chciały mnie przygarnac to chętnie dołączę. A jeśli ktoś tu zostanie to tak czy siak też tu bede zagladała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:35
misKolorowy, Taśka22, Jagah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z Wami, po weekendzie
.
No moje drogie coś czuję , że w Marcu będę następna w Sobotę rano i dziś pociekł że mnie śluz od początku ciąży mam ten śluz , nie jest to czop śluzowy , skurczy nie mam ten śluz jest biały i czasami wodnisty , nie ma w nim krwi itp itd , tak czy siak torby spakowane obym do wizyty wytrzymała wezmę od gina skierowanie do szpitala i jakby co mogę jechać , tak czy siak kochane to już coraz bliżej. Męża mam pod telefonem dzieci w razie czego mamy z kim zostawić niech jeszcze nasze szczęście poczeka u nas w ten Piatek będzie 35 tc , jak do gina pójdę będzie 36 . Czuję się dobrze choć wiadomo , końcówka jest ciężka . Maleństwo się rusza mam nadzieję , że w końcu na USG co będę mieć 4 Marca , się dowiemy co tak skrycie chowa między nóżkami
.
-
Nutella ja wlasnie nie korzystam z fb jak kiedyś meeega sporadycznie i lubie formę tu na forum moge sobie spokojnie poczytać, łatwiej to ogarnąć, a na grupie bedzie duzo przesuwania, nie ma stron jak tutaj, nie mozna wstawić suwaczka a ja lubie patrzeć na te Wasze informacje, juz nie mowię o tych ciągłych wyskakujących powiadomieniach
ilae, IGA.G, Gakin, stowtotka lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Kordonek moja siostra podkładała zamiast poduszki klin książki pod materac i było dla niej o wiele lepiej
co do mm ja kupiłam kilka saszetek różnych producentów i w razie czego będę się ratowała nimi, oczywiście nie rezygnując z kamienia piersią. i tu znów przykład mojej siostry - jej syn był takim głodomorem, że szybko musiała dokarmiać go dodając do mleka kaszke.
Ilae super, że już na swoimnie przemęczaj się.
ja drętwienia dłoni miałam jakiś cza temu, najbardziej w okolicy kciuka. na razie przeszło
jeśli chodzi o facebooka ja nie mam konta, musiałabym utworzyć fikcyjne, może jakoś ogarnełabym ;p bo fb dla mnie to czarna magia
i na koniec mam pytanie - od tygodnia mam coraz większe skurcze przepowidające, czasem dwa dziennie, a czasem i 8. i często podczas skurczu albo po nim szczypie mnie w okolicach szyjki... czy to może działać na szyjkę, robić rozwarcie?
aha i któraś pisała o bólu/pieczeniu skóry pod piersiami - chyba Niebieska, ja mam tak od 28 tc. raz mniej, raz bardziej. ogólnie czuje jakbym miała tam siniakiilae lubi tę wiadomość
-
Ja jestem za pozostaniem tutaj. Jak Teklaa, lubię tę formę. Na fejsie to już nie będzie to samo... Tu jesteśmy w pewien sposób anonimowe, mi się z kolei nie uśmiecha zakładać drugiego konta na fb tylko po to, by w jakiś sposób w dalszym ciągu uczestniczyć w życiu tego wątku. Przelogowywanie itp.
Moim skromnym zdaniem te forum ma swój niepowtarzalny klimat. Trochę się już znamy, choćby ja Was rozpoznaję po avatarach, a tam w sumie na chwilę przed rozwiązywaniem byłby problem, by się znów zacząć rozpoznawać. Zanim to by nastąpiło, połowa z nas by się już rozpakowała...
Mi tu pasuje, przytulnie jest -
Ja jestem za grupą na fb. Nie trzeba się dodawać do znajomych, żeby móc pisać w grupie. Oczywiście jestem za grupą zamkniętą. Uważam, że jeśli ktoś nie ma fb to może sobie założyć fikcyjne konto i zamiast wchodzić tu na forum, to używać fb. Ja też coraz rzadziej używam fb, ale jak nam się dzieci urodzą to fajnie będzie wklejać zdjęcia czy filmiki. No i też łatwiej te zdjęcia wrzucić. A kwestia przestawienia to pewnie z 3-5 dni i po problemie. Pomysł Antonelki mi się podoba , żeby były tylko te osoby co faktycznie się udzielają. Ja osobiście przyznam, że nie zawsze mam ochotę coś napisać czy wrzucić fotkę, bo nie wiem czy nie czyta tego ktoś kto mnie zna a na fb przynajmniej nikt nie będzie nas podglądał.
Możemy przynajmniej spróbować. Jak się nie uda to trudno, zostaniemy tutaj. Ktoś się weźmie za utworzenie takiej grupy? Jak coś ja dzisiaj siedzę cały dzień w domu to mogę się tym zająć, ale jak któraś z Was ma ochotę się tym zająć to piszcie.Magni lubi tę wiadomość
-
Teklaa wrote:Nutella ja wlasnie nie korzystam z fb jak kiedyś meeega sporadycznie i lubie formę tu na forum moge sobie spokojnie poczytać, łatwiej to ogarnąć, a na grupie bedzie duzo przesuwania, nie ma stron jak tutaj, nie mozna wstawić suwaczka a ja lubie patrzeć na te Wasze informacje, juz nie mowię o tych ciągłych wyskakujących powiadomieniach
Ja jak juz napisałam- mi obojętnie. -
Cześć dziewczynki
Ale naskrobałyście! Zaraz zabieram się za nadrabianie. Na razie przeleciałam strony i tak tylko po części poczytałam co tam pisałyście
Widzę, że rozmawiacie na temat grupy na fb. Jak dla mnie można taką założyć, ale musiałabym założyć jakieś fikcyjne konto bo swoje usunęłam prawie rok temu
U nas dzisiaj liczba odliczania do wielkiego dnia zmalała do 5 z przodu
Jeszcze tylko 59 dni i zobaczę moje maleństwoKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
IGA.G wrote:Kordonek
i na koniec mam pytanie - od tygodnia mam coraz większe skurcze przepowidające, czasem dwa dziennie, a czasem i 8. i często podczas skurczu albo po nim szczypie mnie w okolicach szyjki... czy to może działać na szyjkę, robić rozwarcie?
Przyłączam się do pytania. W ostatnich dniach czułam jakby skurcze/szczypanie w szyjce. Bardziej nazwałabym to właśnie szczypaniem w trakcie/po skurczu, jak Iga.
Nigdy wcześniej aż tak nie miałam. Na ostatniej wizycie w środę 15. lutego moja szyjka miała ok. 4cm i była twarda, zamknięta. Kolejna wizyta dopiero 8. marca, by w jakiś sposób to skontrolować. -
Szczęśliwa Mamusia - do mnie czasem to nie dociera, ze bedzie mały bejbik
szczególnie wieczorem kiedy chce mi sie spac, ale nie moge sie doczekać
moze jestem dziwna, ale zastanawia mnie tez ten cały porod, jak to bedzie i czuje podekscytowanie chce to przeżyć i nastawiam sie pozytywnie, jak przed jakimś startem
a mąż bedzie moim prywatnym trenerem ktory bedzie czuwał i pomagał sam mówil że juz nie moze doczekać sie tego momentu
grunt to nie spanikować tak sobie powtarzam, wszystko bedzie dobrze, nie mam wpływy na ewentualne komplikacje wiec o nich nie myśle, obecnie wszystko jest dobrze i tworze sobie taka pozytywna wizualizacje tego pięknego dnia ❤️
misKolorowy lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nick nieaktualnyIGA.G kochana obserwuj i zapisuj sobie co ile masz te przepowiadające , czasami trudno je odróżnić od tych prawdziwych jak nadal tak będzie tak napisałaś to do gin najlepiej zadzwoń ja się modlę teraz , abym do wizyty wytrzymała nie mam skurczy , maleństwo się rusza trochę mnie ten śluz co ze mnie leci niepokoi oczywiście jakby co mam torby pod ręką , ale nie mam skierowania do szpitala jakby co , a w Garwolinie tak jest że wymagają , aby koniecznie mieć to skierowanie od gin prowadzącego więc zaciskam nogi i proszę maleństwo aby poczekało i po 8 Marca niech wychodzi , 8 Marca muszę wstawić się w UP i to obowiązkowo .Antonelka wrote:Szczesliwa Mamusiu myslisz, ze ten sluz to oznaka porodu. Ja mam od jakiego czasu wiecej, szczegolnie rano.
Mialam robiony tydzien temu wymaz z pochwy i czysto - grzybow i bakterii brak.
Nie wiem ale sporo ze mnie tego rano poleciało w Sobotę rano tak samo było , ja to wolę dmuchać na zimne pewna na 100% nie jestem czy to oznaka porodu jakby co obserwuję .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 11:01
-
Teklaa wrote:Szczęśliwa Mamusia - do mnie czasem to nie dociera, ze bedzie mały bejbik
szczególnie wieczorem kiedy chce mi sie spac, ale nie moge sie doczekać
moze jestem dziwna, ale zastanawia mnie tez ten cały porod, jak to bedzie i czuje podekscytowanie chce to przeżyć i nastawiam sie pozytywnie, jak przed jakimś startem
a mąż bedzie moim prywatnym trenerem ktory bedzie czuwał i pomagał sam mówil że juz nie moze doczekać sie tego momentu
grunt to nie spanikować tak sobie powtarzam, wszystko bedzie dobrze, nie mam wpływy na ewentualne komplikacje wiec o nich nie myśle, obecnie wszystko jest dobrze i tworze sobie taka pozytywna wizualizacje tego pięknego dnia ❤️
Grunt, to dobre nastawienie. Mam tak samo póki co -
nutella_ wrote:Dlatego pisze, że co osoba to inaczej. I tak czy siak zostaną dwa "obozy". Jeden tu na belly, a drugi na fb.
Ja jak juz napisałam- mi obojętnie.
tego chciałabym uniknąć zwłaszcza pod koniec ciazy czuje sie bezpiecznie ze tu Was znajdę i moge napisać, a nie szukać i nagle cisza, czytam o podobnych odczuciach fizycznych i psychicznych i to mnie uspokaja, nie raz mówiłam mężowi "tak ale moje dziewczyny z forum pisały ze xxx i to jest ok, albo to i to polecają".
ilae, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171