Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:Teklaa daj mi trochę pozytywnej energii przed porodem ;p sama powoli staram się ją kumulować i odrzucać ogromny lęk. z jednej strony się boję, z drugiej nie mogę doczekać!
A proszę wysyłam ******* ----> ******nie wiem kiedyś sie bałam, człowiek myślał tylko o jednym tym wyjściu dziecka, a teraz mam inaczej czuje sie jak na pierwsza gwiazdkę, taka ekscytacja, jak to bedzie, jak to bedzie na tej piłce, na drabinkach, jak to bedzie z oddychaniem, jak maz bedzie masował, a czy lepiej bedzie mi leżeć, czy chodzić, czy ten prysznic faktycznie daje ulgę jak mówią? A ten gaz rozweselający? A te kręcenie biodrami aby ustawil sie do kanału rodnego? A ta muzyka (musze przyszykować sobie ścieżkę
spokojna i mobilizująca skoro moge słychać co chce) moze trafie na ta sale z wanna? A moze wcale nue bedzie tak źle? Itp. Itd. zero negatywnego myślenia, położna mówiła ze na niektóre rzeczy nie mamy wpływu i nie mozna o tym rozmyślać, plus ze to wiosna, piękny czas i az chce sie żyć
Edit Iga czuje sie jak przed jakimś ważnym startem na zawodach nie moge sie doczekać kiedyś bedzue strzał i go, go w końcu będziemy biegły maraton, taki wysyłek i strasznie mnie to ekscytuje i ciekawi tak jak w biegu sa rozne sytuacje, chwile zwątpienia, setki myśli, ale wsparcie kibiców -położne - i męża treneradodaje sił i ten ostatni moment meta jest czymś niesamowitym te emocje, te zmęczenie, endorfiny
hormony dzieciątko z nami - sama radosc
tak to czuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 11:15
IGA.G, sy__la, eforts lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
hej dziewczyny:) właśnie czytam ze chcecie się przenieść na Facebooka i strach mnie obleciał ze nie będę miała do was dostępu, bo ja niestety się rzadko udzielam i możecie mnie nie chcieć
nie chce was tracić... chciałabym się więcej udzielać, ale nadal pracuje i jak wracam do domu to nie chce mi się odpalać komputera, bo tyle godzin przy nim daje mi się we znaki, a na telefonie nie za bardzo sobie radze z odpisywaniem i pamiętaniem na co bym chciała odpisać. zresztą moje rady nie były by dobre bo tak naprawdę to wszystkiego o dzieciach, wyprawkach itp uczę się właśnie od was... ja chce być tam gdzie wy... nie potrafię żyć bez forum i czytania waszych porad... obiecuje poprawę i zacne się troszkę więcej udzielać choćbym miała padać na pysk ze zmęczenia...
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
ilae mam podobnie do tego mam takie klocia na spojeniu mysle ze to wlasnie szyjka sie skraca zaczelo sie jakis tydzien temu ... odpoczywaj i badz dobrej mysli
ja mimo wszystko jestem za by tu zostacjakos nie uzywam fb nie lubie osobiscie a szkoda byloby tak na samym koncu naszej drogie zebysmy sie "rozeszly " ze tak powiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 11:19
Justyna Sz lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Cześć dziewczyny -- ja też rzadko się udzielam bo obowiązków w domu masa no a wieczoorami już mi się nie chce przy laptopie siedzieć
O godz 18-19 juz jestem mega zmęczona.
Dziś od 4:40 nie mogłam spać ... też zaczeły mi się bóle , kłucia w pochwie , kręgosłupie itpSynek :* urodzony 1.04.2017 -
ilae wrote:Tak, drętwieją mi dłonie, głównie palce. Zaczynało się od drętwienia opuszków palców, teraz już całe palce, schodzi na dłoń... Pytałam się w środę lekarza o to, to powiedział mi, że jak drętwieją dłonie, to jest to sprawa kręgosłupa. Że dziecko rośnie i w którymś tam miejscu uciska na kręgosłup i pojawia się drętwienie dłoni. Ja kiedyś wyczytałam, że to może być zespół cieśni nadgarstka. Po części u mnie może to być i to, bo na lapku w ciąży sporo też siedzę i mimo wszystko kilka godzin dziennie trzymam myszkę od laptopa. Więc u mnie to może być i jedno i drugie. Ponoć taki urok ciąży
Ja 2 lata temu miałam wypadek samochodowy i ucierpiał mój kręgosłup (odcinek szyjny). I od tego czasu boli mnie co jakiś czas lewa ręka. Boli mnie w zgięciu łokcia, i dłoń, palce. Lekarz stwierdził że to od kręgosłupaI np ból często się pojawia jak przez kilka dni dużo przy komputerze siedzę. Ale po serii ćwiczeń na kręgosłup jest juz lepiej.
-
Juz wchodzimy w takie terminy, ze w kazdej chwili mozemy zaczac sie rozpakowywac.
W zeszlym tyg mialam robiony GBS - nie mam bakterii! Nic dziwnego po tylku antybiotykach!
Uwielbiam Was podczytywac i korzystac z Waszych rad, czy tu czy na fb i tak bede Was wykorzystywac
Im blizej porodu tym wiekszy strach. Zdaje sobie sprawe ze wcale nie jestem przygotowana do pordu.
Niby sa wstepne wskazania do cc, ale ustalimy to za 3 tyg.
Nie jestem zdecydowana na jeden szpital. Waham sie ciagle.
No i wozka nie mam. Nadal stoje miedzy Anexem i Adamexem. Nic innego nie przychodzi mi do glowy. Te dwa wydaja sie najbardziej sprawdzone, maja najwiecej opinii w necie. Czy to pozory i tylko PR?
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
koniczynkaa wrote:Nutella dzięki za pomoc. Może w takim razie najpierw kupię inne napy i sprawdzę czy to nie w tym tkwi problem
-
właśnie tak mi się zakręciło w głowie, że prawie zemdlałam... dobrze, że byłam blisko kanapy... dalej mi słabo
macie takie zawroty? kurcze ja całymi dniami sama w domu, w pobliżu nikogo z rodziny ani znajomych. w bloku mieszka kilka rodzin, więc nawet sąsiadów z piętra nie mam jakby co... -
Misiu2017 wrote:Wasze maluszki w brzuszkach tez tak często mają czkawkę? mój to nawet 3-4 razy dziennie.
już myślałam, że to mój tylko taki. Nie dość, że ruchliwy - przy córci conajmniej 2-3 razy w tygodniu miałam ochotę iść na IP, bo mało się ruszała. A on ?
chyba nigdy nie śpi
-
Atat, ja uważam, że to PR. przynajmniej jeśli chodzi o Anexa. Sama kupiłam i nie odradzam zdecydowanie ale denerwują mnie komentarze, ciągle tych samych osób "najlepszy wózek" pod każdym postem (mówię o grupie na FB). Sprawdzone są też chyba Camarelo. Mój anex na razie jeździ po przedpokoju więc się nie wypowiem
Atat, Ty też masz MTHFR i jesteś po poronieniach. Jeśli mogę spytać, co sądzisz o szczepieniach? Odnośnie tego, że mogą przy tej mutacji uaktywniać autyzm. Słyszałaś o tym? Zastanawiałaś się?
Oooo propozycja przeniesienia na FB już ma na pewno jeden pozytywny efekt. Justyna wraca
Ja chyba częściej zaglądam teraz tutaj niż na fb. Mnie propozycja fb nie przeszkadza ale wydaje mi się, że bardziej tam będzie mi wszystko ginęło bo jestem w kilku grupach sprzedażowych w mojej okolicy i i tak ledwo co mogę tam znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 11:32
Justyna Sz lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Iga, ja miewałąm zawroty jakiś czas temu często i się też zaczynałam bać. Masz możliwość sprawdzenia jakie masz ciśnienie? Może za niskie? Albo powinnaś coś zjeść? Jak Twoja krzywa cukrowa? Może za niski cukier?
Misiu, moja malutka też ma kilka razy dziennie czasem. Aż mi jej żal bo taka intensywna ta czkawka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 11:39
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Iga, ja miewałąm zawroty jakiś czas temu często i się też zaczynałam bać. Masz możliwość sprawdzenia jakie masz ciśnienie? Może za niskie? Albo powinnaś coś zjeść? Jak Twja krzywa cukrowa? Może za niski cukier?
o 9 jadłam śniadanie, ale teraz sięgnęłam po banana. aż głowa mnie rozbolała... krzywą cukrową robiłam dwa razy, wyniki w normie. ciśnienie moge zmierzyć w przychodni obok, chyba się przejdę
-
Drogie przyszłe mamy! Jestem położną i również kończę studia magisterskie z położnictwa. Jak większość ze znajdujących się tu forumowiczek również staram się o pierwszego potomka, niestety póki co bezskutecznie... Zdiagnozowane PCOS i obumarła ciąża w sierpniu 2016 (10tc) to tylko część moich niepowodzeń życiowych...Chciałabym Was zachęcić drogie ciężarne do sprawdzenia swojej wiedzy na temat czynników ryzyka porodu przedwczesnego. Zebrane wyniki posłużą mi do napisania pracy magisterskiej, a ankieta jest oczywiście całkowicie anonimowa. Ja ze swej strony zamierzam jak najwięcej udzielać się na tym forum, bo gdzie znajdę lepsze wsparcie niż z Was
Pozdrawiam serdecznie!
Poniższy link do ankiety:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKiGbb5nvR8RutVqJqzU_KTHdCmKyjNd0bIv3RhjsIRLXjPA/viewform?c=0&w=125.08.2016 - 10 tc - Aniołek [*]
PCOS - starania z Clostilbegyt -
Teklaa wrote:Tak sie zastanawiam czy te napięcie brzucha o którym pisze -od 32tc to nie moja uroda? Jestem wysoka i szczupła, dzieciątko teraz rośnie intensywniej to skóra sie napina zaczęło mnie to dzis zastanawiać bo od czwartku na zajęciach SR to zauważyłam i jak ćwiczyliśmy oddech to położna tez powiedziała ze jest napiety, ale nic wiecej dzis ją podpytam
Mi lekarz zwrócił na to uwagę, i kazał dużo leżeć. Potem się okazało, że i tak szyjka skrócona i rozwarcie lekkie wiec i tak muszę leżeć...