X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba skuszę się na jeszcze jednego paczka. Pojechałam z córcia do piekarni po świeże i pachnące kalorie :)

Niebieska,ja ból żeber bardziej zwalam na małego bo czuje jak mi tam wpycha głowę lub pupę, tak napiera. Czasem boli mnie non stop a czasem mam parę dni spokoju.

Sunshine, korzystaj,że możesz dobrze spać. U każdej z nas przecież jest inaczej :)

Dzisiaj lekarz a u mnie awaria wody. Jak nie włącza jej to będę lecieć do rodziców, dobrze,że mieszkają blisko.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)))

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis nie tylko Tlusty Czwartek, ale rowniez Mikolajki:) Przyszla paczka od rodzicow (znasz to uczucie radosci z paczki z Pl, co Aniolkowa?:D)

I chce Wam bardzo polecic kocyk z kolekcji Velvet z firmy La Millou. Moze jeszcze ktoras z Was szuka kocyka i chce na niego wydac troche wiecej pieniedzy. Ja bynajmniej mam ciagle malo kocykow:D

Cos cudownego! to wlasciwie taka kocyko-kolderka. Jakosc wspaniala i sluzyc bedzie na pewno na dlugo.
    Chyba Antonelka tez chwalila ten kocyk.

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jeszcze do bólu zeber, zauwazyła, że jak się najem to boli bardziej, wtedy jest większy nacisk

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie żebra, ale mięśnie na brzuchu bolą jakby miały pęknąć. Wczoraj się dowiedziałam, że mam sporo wód i to pewnie dlatego. W pierwszej ciąży wody miałam na dolnej granicy, więc tego nie było

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wiadomo, że radość choć ja to się zawsze denerwuje bo teraz jedna paczka jest np. w drodze. Od wczoraj od 5 rano leży w Warszawie... ja nie wiem co oni z tym robią. Nienawidzę poczty polskiej ale nie mam wyboru niestety (z Pomorza do mnie nic innego nie ma, szukałam). I jeszcze najlepsze, że rodzice wysłali priorytetem (w pl niby jest jako priorytet) a już widzę na szwajcarskiej stronie poczty "ekonomiczna". Zresztą niezły priorytet jak drugi dzień z miejsca się nie rusza :P Więc u mnie zawsze tyle samo stresu co radości niestety...
    Dziś druga paczka pójdzie. Pewnie będzie dokładnie to samo... niech no tylko dojdą... nie ma tam nic co się może zepsuć oczywiście. Żywności nie wysyłam no ale kurcze.. płacisz prawie 200 zł i czekasz i czekasz i czekasz...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze kobiecie w ciąży się nie dogodzi. Pączek z cukrem pudrem mało słodki a z lukrem aż za bardzo słodki. No i jakie tu dzisiaj jeść :) synuś akceptuje za to oba rodzaje. Ale straszna masowka te pączki, nadzienia też takie sobie.

Filipek - 09.03.17 :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co tym razem tez sie denerwowalam, bo zamowilam tez np. drogie kosmetyki (mialam wizje ze sie dobiora do paczki i beda kazali placic clo), leki np. krople zoladkowe, rennie, magnez itd. (moglo ich to tez zainteresowac), duzo nasion kwiatow i krzewow, a moj maz wyczytal gdzies, ze nie mozna wysylac nasion... a tymczasem paczka doszla dosc szybko i nie byla ruszana przez celnikow ufff.

Zamowilam jeszcze newbalancy i tez niedlugo maja przyjsc... jak raz zamowilam z polskiego sklepu to oczywiscie, ze przywalili clo...jak rodzice wysylaja to nigdy urzad celny nie zatrzymuje paczek.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    A nie ma nikt do koko nr tel meila zadnego kontaktu???? Troszke to dziwne ze sie nie odzywa tyle czasu...

Czasem napisała do mnie na prywatnej wiadomości, ale ani jej fb ani instagrama nie mam :/
    Mam nadzieję, ze mimo wszystko u niej i u Filipka dobrze.
    Co nie zmienia faktu, ze to dziwne ze tak znilnela z dnia na dzień tym bardziej, że koko często sie tu udzielała.
    Ps ja za to z okazji tłustego czwartku mam ochote nie na jakies paczki a na pizze, jakiegoś kebaba albo sałatkę gyros :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:11

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to takie dziwne. Miejmy nadzieje ze sie lada chwila odezwie.
    Kahasko dostalas moja wiadomosc??? :-)

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja może nie mam tam aaaż tyle drogich rzeczy ale w drugiej paczce będą też leki (w wykazie co tam jest tata wpisał chyba witaminy, bo właściwie większość to DHA). Nam 2 razy przywalili póki co cło. Raz jak ze sklepu szły okulary dla męża i raz jak teściowie wpisali wartość 10 000 zł :P ale to drugie nam się udało odkręcić. Też jest zawsze obawa, że zginie i co wtedy? wpisujemy wartość max 100 Fr (400 zł) żeby nie mieli jakichś ale. No ja nie wiem co ona tyle w Warszawie stoi bo celnicy to ewentualnie w Szwajcarii sprawdzają nie w PL.
    Rodzice wpisali te nasiona na wykazie co jest w paczce?;p w sumie to bardziej podejrzane niż leki :D Do Norwegii nie można wysyłać: "pojemników aerozolowych, mięsa i smalcu, dziczyzny, drobiu" :D No i oprócz tego standardowo granatów, narkotyków, żywych zwierząt itp. itd. :)
    Podoba mi się też przepis, że nie można wysyłać "przedmiotów niemoralnych i nieprzyzwoitych" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:34

Omon lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 11:01

Awf3p2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek to się nieźle musiałaś nastresować. Mnie wieczorami i w nocy boli brzuch tak okresowo i to mnie niepokoi. Ale potem jak rano wstaje to jestem jak nowo narodzona. I znowu zamiast odpoczywać to latam jak porąbana i wieczorem cierpię...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa, generalnie paczka nie zawierala duzo drozszych rzeczy. Ale az z ciekawosci zadzwonilam do taty. On wpisal wartosc paczki 500 czy 1000 zl ( mowi, ze ta kwote sobie strzelil) i napisal ze paczka zawiera artykuly dzieciece i kosmetyki, czyli nie wspomnial nic o lekach i nasionach. I zaznaczyl, ze to prezent.

No to coz...nie mam pojecia dlaczego jak zamowilam plaszcz z Pl (ze sklepu) to dostalam clo w wysokosci polowy wartosci plaszcza. Paczka nie byla podpisana w ogole, bylo zaznaczone,ze to prezent i nie zawierala paragonu. Natomiast dostalam maila z urzedu celnego z zapytaniem o paragon i nie mialam wyjscia i wyslalam ten paragon. Moze na tej deklaracji wpisali nazwe sklepu, a nie np. prywatna osobe i stad to clo.

Podobnie z kosmetykami..jak zamawialam z UK, to oczywiscie jak paczka przekroczyla wartosc 200 kr to dostalam mega clo.

Nie rozumiem tych regul...ale paczki od rodzicow nigdy nie zostaly oclone, ani nie byly sprawdzane w srodku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:43

2fwaugpjrxudygqa.png

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo właśnie są inne reguły jeśli chodzi o rzeczy ze sklepów a inne jeśli chodzi o rzeczy "prywatne". To na pewno. Nawet dopuszczalna kwota jest inna. Czy Ty jesteś w tej grupie na FB? może bym się tam "zgłosiła" żeby nie robić bałaganu z takimi rozmowami... ale szkoda, ze Vero tam nie ma :( (słyszysz Vero?:P)

Niebieskaa, Antonelka lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slysze slysze :) ja mysle ze dolacze do grupy fb, ale po rozwiazaniu jakos teraz mi wygodniej mi tutaj pisac. :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa, mysle, ze nie robisz balaganu takimi tematami. Jak ja widze jakis temat, ktory mnie nie interesuje to po prostu nie biore w nim udzialu:)

My juz sie rozkrecilysmy na fb! ale mam wrazenie, ze tam jest mniej przejrzyscie niz tutaj, aczkolwiek milo. Nutelka slusznie zaproponowala pisanie 1 posta dziennie, a dalsza dyskusja toczy sie pod postem.

I nie ma fikcyjnych kont:) choc tez myslalam, ze beda wlasnie takie konta. Ale: albo nieslusznie sugeruje sie ta grupa na fb albo to prawda..ale mam wrazenie, ze tu jest teraz ciszej, bo czesc interakcji przeniosla sie na fb. Moze to bledne wrazenie, nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 13:58

karolyn, eforts lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    No wlasnie to takie dziwne. Miejmy nadzieje ze sie lada chwila odezwie.
    Kahasko dostalas moja wiadomosc??? :-)
    Wysłałam Ci linka

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała tez szalała do południa po pączku :)

ja mam podobnie jak wy, w dzień się narobię, wieczorem cierpię i tak w kółko ;p

coś dzisiaj mniejszy ruch na forum, chyba wszyscy jedzą lub smażą pączki ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiesz czy dane są prawdziwe :D:D no nic. może zaryzykuję :P
    Vero, a może zaproszę Cię do przyjaciółek i tam się podzielisz kontaktem na fb?:)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek już coraz bliżej terminu porodu, ja też się bacznie obserwuje. a dość często mam skurcze, i powiem wam, że zaczęły się robić bolesne. wcześniej tylko czułam twardnienie a teraz już pobolewa

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ