X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA jakoś mam prezczucie że urodzisz jako jedna z pierwszych :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika, wilgotno to u mnie jest prawie cały czas :P

Kordonku, Ty pytałaś o maskotki? Powiem Ci, że mam 2 polskiej firmy, Mom's bodajże i jest na nich napisane, że można prać w pralce w 30 stopniach... obie mają grzechotki, tak też zrobię, na delikatnym trybie prania. Jeśli chodzi o zabawki z alie, na dwóch które mam jest żeby prać ręcznie i tak zrobię tzn. lekko gąbeczką z wierzchu. Kupiłam też w aptece spray do dezynfekcji zabawek :) Myślę, że będzie fajny na potem jak się będą walać gdzieś co chwilę. Póki co planuję wyprać, włożyć w jakieś woreczki i schować do szafy bo pewnie szybko się nie przydadzą :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    A ja obawiam się że będę druga w kolejce :) chyba muszę spytac lekarza o jakieś ktg choc moja szyjka niby długa. Ajjj straszny stres takie końcowe odliczanie.

Reni1982 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:

ja też mam takie przeczucie :) ze urodzę w połowie marca. zobaczymy czy się sprawdzi

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ja miałam stres dopóki torba była niespakowana, teraz czekam na rozwój wydarzeń :) za kilka dni wizyta, ciekawe co dr powie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko na chwilkę :) Po wizycie ok - ktg bez skurczy itp , maluszek rośnie szyjka bez zmian około 3cm . kolejna wizyta 15 marca .

IGA.G, Milka1991, Jagah, Lokokoko, Antonelka, Taśka22, Kjopa3, karolyn, vitae13, lis87, Marsylia, Donia12, aniab2205, stowtotka lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika wody płodowe podobno nie mają zapachu. Najlepiej chyba jak kupisz paski do wykrywania czy to wody płodowe :)

aniołkowa mama ja pytałam :) ogólnie wszystkie maskotki i pluszowe rzeczy piorę, ale nie wiem czy mogę te z piszczącymi elementami bo w głowie siedzi mi ta żyrafka sophie, którą ktoś tu kiedyś pokazywał, że ta guma na skutek wilgoci w środku była cała zagrzybiona.. Myślałam nad jakimś płynem albo octeniseptem ale jakoś to za mało.. chyba jednak przepiorę..

kurde, fajnie macie.. moja gin chyba w ogóle nie ma ktg :/ odnośnie porodu to powiem Wam, że po rwie kulszowej już nic mi nie jest straszne. Chyba ciężko mi sobie na tę chwilę wyobrazić, że coś może boleć bardziej. Ale zaczęłam się martwić tym, że o ile spodziewałam się, że skurcze czy poród będą bolesne o tyle nie brałam pod uwagę, że inne "zwykłe" czynności tez będą bolesne jeśli rwa nie ustąpi :( Zalecane jest dużo chodzić aby dziecko się wstawiło w kanał rodny a ja ledwo nogę ciągnę za sobą. Nie wiem nawet jak się położę na łóżku i podciągnę nogi do porodu bo nawet się przewrócić z boku na bok nie jestem w stanie. I to mnie zaczęło martwić.. na sam poród psychicznie byłam przygotowana, że łaskotać nie będzie ;P ale myślałam, że między skurczami będzie ok, odpocznę a teraz wychodzi na to, że ból będzie mi towarzyszyć non stop..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku współczuje ci bardzo. moja siostra pierwszy poród miała z silnym bólem od rwy kulszowej, to mówiła, że tylko to pamięta. że skurcze nie bolały, bo tak ją kręgosłup bolał że nie mogła zmieniać pozycji przy porodzie...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Gakin ja miałam stres dopóki torba była niespakowana, teraz czekam na rozwój wydarzeń :) za kilka dni wizyta, ciekawe co dr powie :)
    Ja swoją w koncu muszę skończyć pakować :)
    Kurde nie wiem sama co mnie boli, jak mały się rusza to mnie kluje i boli gdzieś w srodku ja nie wiem czy to szyjka jakby ktoś igły wbijał czesto aż sykne z bólu. Macie tak? Najgorsze że nie wiem co mnie tak boli wiec nie wiem jak wytłumaczyć lekarzowi

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Ja swoją w koncu muszę skończyć pakować :)
    Kurde nie wiem sama co mnie boli, jak mały się rusza to mnie kluje i boli gdzieś w srodku ja nie wiem czy to szyjka jakby ktoś igły wbijał czesto aż sykne z bólu. Macie tak? Najgorsze że nie wiem co mnie tak boli wiec nie wiem jak wytłumaczyć lekarzowi
    mam to samo, nagłe kłucie w okolicach szyjki, jakby szczypanie. ciężko to nazwać

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 1 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja nienawidzę prać ręcznie. Chyba wszystkie maskotki wrzucę na delikatny tryb 30 stopni... też będę wtedy pewniejsza, że dobrze się wyprało i wypłukało. Dam znać czy wszystkie "przeżyły" pranie :D
    Co do żyrafki i pleśni myślę, że może tak się stać w każdej zabawce... zwykle nie rozcinasz i nie sprawdzasz co jest w środku..

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 1 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA no własnie o to chodzi, byłam na poród nastawiona pozytywnie, nie bałam się, a teraz nie wyobrażam sobie i porodu i rwy :( w nocy 10 minut mi zajmuje zanim wstanę z łóżka do wc.. zastanawiam się czy zzo zadziałałoby tez na rwę?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 1 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Co do żyrafki i pleśni myślę, że może tak się stać w każdej zabawce... zwykle nie rozcinasz i nie sprawdzasz co jest w środku..

no o to mi właśnie chodzi, że z tym królikiem może się tak stać ;D ma element piszczący, wiec pewnie gumowy i nie chcę żeby wyglądał jak sophie ;D Właśnie tam pisali w tym artykule, że wszystkie te piszczące zabawki powinno się trzymać z daleka od wody :) stąd moje pytanie jak sprawnie zdezynfekować taką zabawkę ;) chyba wypiorę i porządnie wysuszę na kaloryferze ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 1 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, ja myślę, że zależy jak Ci to ZZO zaaplikują chyba. Jak ja miałam to znieczulenie to dołu pleców i pośladków jakiś czas jeszcze potem nie czułam.

Wiem wiem o co Ci chodzi z tą piszczałką. Moja jedna zabaweczka też ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 19:59

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek wydaje mi się, że zzo powinno zadziałać na rwę, choć nie znam się na tym. moja siostra nie miała znieczulenia zzo tylko jakieś kroplówki, a to nic nie dało jej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki... wrocilam niedawno z basenu, do kiedy moge chodzic na basen? Bo mialam zamiar chodzic do konca.

W drodze na basen czulam mocne napieranie w kroku..nie na pochwe, tylko ewidentnie jakby ktos mi sie pchal miedzy nogami:) po basenie nie mialam juz w ogole tego odczucia, teraz tez nie. To chyba normalne na tym etapie, prawda? Powinnam wtedy lezec czy nie jest to konieczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:13

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja uważam, że na tym etapie ciąży wszystkie kłucia, nacisk na szyjkę itp jest normalne. ja mam sporo skurczy, naciska mi mała na szyjkę czy sama szyjka mnie kłuje i nie mam zamiaru leżeć :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) probuje was nadgonic mam jeszcze 2dni do tylu wiec zadam szybkie pytanie:

Do masazu krocza moze byc tez olej kokosowy ale rafinowany czy nierafinowany?

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka nie wiem... ja używam oliwy z oliwek

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zabawki piszczące to ja właśnie wczoraj stałam się posiadaczką tego królika i też zastanawiałam się czy mogę go wyprać ale schowałam do szuflady i czekałam na to co ciekawego Wy poradzicie. Dzisiaj dostałam kolejną przesyłkę z Chin i tutaj mam metki mówiące o tym jak czyścić- po angielsku na szczęście ;) no i jest info żeby przetrzeć tylko szmatką i nie zanurzać w wodzie więc ja już nie wiem co robić, bo już widzę jak te wszystkie zabawki prędzej czy później będą najlepszą "przekąską" mojego synka.
    Poniżej (pierwszy raz próbuje wrzucić) fotki tych grzechotek z ali- swoją drogą polecam, bo są fajne :) 2x na rączki, 2x na nóżki. We wszystkich są dzwoneczki, szeleszczące uszy i malutkie metki sensorki. To wszystko za niespełna 15 zł :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd8530da00df.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c253717224a8.jpg

Jagah, stowtotka lubią tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ