Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelika, wilgotno to u mnie jest prawie cały czas
Kordonku, Ty pytałaś o maskotki? Powiem Ci, że mam 2 polskiej firmy, Mom's bodajże i jest na nich napisane, że można prać w pralce w 30 stopniach... obie mają grzechotki, tak też zrobię, na delikatnym trybie prania. Jeśli chodzi o zabawki z alie, na dwóch które mam jest żeby prać ręcznie i tak zrobię tzn. lekko gąbeczką z wierzchu. Kupiłam też w aptece spray do dezynfekcji zabawekMyślę, że będzie fajny na potem jak się będą walać gdzieś co chwilę. Póki co planuję wyprać, włożyć w jakieś woreczki i schować do szafy bo pewnie szybko się nie przydadzą
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Reni1982 wrote:IGA jakoś mam prezczucie że urodzisz jako jedna z pierwszych
chyba muszę spytac lekarza o jakieś ktg choc moja szyjka niby długa. Ajjj straszny stres takie końcowe odliczanie.
Reni1982 lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Dziewczyny ja tylko na chwilkę
Po wizycie ok - ktg bez skurczy itp , maluszek rośnie szyjka bez zmian około 3cm . kolejna wizyta 15 marca .
IGA.G, Milka1991, Jagah, Lokokoko, Antonelka, Taśka22, Kjopa3, karolyn, vitae13, lis87, Marsylia, Donia12, aniab2205, stowtotka lubią tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
angelika wody płodowe podobno nie mają zapachu. Najlepiej chyba jak kupisz paski do wykrywania czy to wody płodowe
aniołkowa mama ja pytałamogólnie wszystkie maskotki i pluszowe rzeczy piorę, ale nie wiem czy mogę te z piszczącymi elementami bo w głowie siedzi mi ta żyrafka sophie, którą ktoś tu kiedyś pokazywał, że ta guma na skutek wilgoci w środku była cała zagrzybiona.. Myślałam nad jakimś płynem albo octeniseptem ale jakoś to za mało.. chyba jednak przepiorę..
kurde, fajnie macie.. moja gin chyba w ogóle nie ma ktgodnośnie porodu to powiem Wam, że po rwie kulszowej już nic mi nie jest straszne. Chyba ciężko mi sobie na tę chwilę wyobrazić, że coś może boleć bardziej. Ale zaczęłam się martwić tym, że o ile spodziewałam się, że skurcze czy poród będą bolesne o tyle nie brałam pod uwagę, że inne "zwykłe" czynności tez będą bolesne jeśli rwa nie ustąpi
Zalecane jest dużo chodzić aby dziecko się wstawiło w kanał rodny a ja ledwo nogę ciągnę za sobą. Nie wiem nawet jak się położę na łóżku i podciągnę nogi do porodu bo nawet się przewrócić z boku na bok nie jestem w stanie. I to mnie zaczęło martwić.. na sam poród psychicznie byłam przygotowana, że łaskotać nie będzie ;P ale myślałam, że między skurczami będzie ok, odpocznę a teraz wychodzi na to, że ból będzie mi towarzyszyć non stop..
Najbliższa wizyta 15.03
-
IGA.G wrote:Gakin ja miałam stres dopóki torba była niespakowana, teraz czekam na rozwój wydarzeń
za kilka dni wizyta, ciekawe co dr powie
Kurde nie wiem sama co mnie boli, jak mały się rusza to mnie kluje i boli gdzieś w srodku ja nie wiem czy to szyjka jakby ktoś igły wbijał czesto aż sykne z bólu. Macie tak? Najgorsze że nie wiem co mnie tak boli wiec nie wiem jak wytłumaczyć lekarzowiFilipek - 09.03.17 -
Gakin wrote:Ja swoją w koncu muszę skończyć pakować
Kurde nie wiem sama co mnie boli, jak mały się rusza to mnie kluje i boli gdzieś w srodku ja nie wiem czy to szyjka jakby ktoś igły wbijał czesto aż sykne z bólu. Macie tak? Najgorsze że nie wiem co mnie tak boli wiec nie wiem jak wytłumaczyć lekarzowi -
Kordonku ja nienawidzę prać ręcznie. Chyba wszystkie maskotki wrzucę na delikatny tryb 30 stopni... też będę wtedy pewniejsza, że dobrze się wyprało i wypłukało. Dam znać czy wszystkie "przeżyły" pranie
Co do żyrafki i pleśni myślę, że może tak się stać w każdej zabawce... zwykle nie rozcinasz i nie sprawdzasz co jest w środku..Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
IGA no własnie o to chodzi, byłam na poród nastawiona pozytywnie, nie bałam się, a teraz nie wyobrażam sobie i porodu i rwy
w nocy 10 minut mi zajmuje zanim wstanę z łóżka do wc.. zastanawiam się czy zzo zadziałałoby tez na rwę?
Najbliższa wizyta 15.03
-
aniołkowa mama wrote:Co do żyrafki i pleśni myślę, że może tak się stać w każdej zabawce... zwykle nie rozcinasz i nie sprawdzasz co jest w środku..
no o to mi właśnie chodzi, że z tym królikiem może się tak staćma element piszczący, wiec pewnie gumowy i nie chcę żeby wyglądał jak sophie
Właśnie tam pisali w tym artykule, że wszystkie te piszczące zabawki powinno się trzymać z daleka od wody
stąd moje pytanie jak sprawnie zdezynfekować taką zabawkę
chyba wypiorę i porządnie wysuszę na kaloryferze
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonku, ja myślę, że zależy jak Ci to ZZO zaaplikują chyba. Jak ja miałam to znieczulenie to dołu pleców i pośladków jakiś czas jeszcze potem nie czułam.
Wiem wiem o co Ci chodzi z tą piszczałką. Moja jedna zabaweczka też ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 19:59
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Dziewczynki... wrocilam niedawno z basenu, do kiedy moge chodzic na basen? Bo mialam zamiar chodzic do konca.
W drodze na basen czulam mocne napieranie w kroku..nie na pochwe, tylko ewidentnie jakby ktos mi sie pchal miedzy nogami:) po basenie nie mialam juz w ogole tego odczucia, teraz tez nie. To chyba normalne na tym etapie, prawda? Powinnam wtedy lezec czy nie jest to konieczne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:13
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Jeśli chodzi o zabawki piszczące to ja właśnie wczoraj stałam się posiadaczką tego królika i też zastanawiałam się czy mogę go wyprać ale schowałam do szuflady i czekałam na to co ciekawego Wy poradzicie. Dzisiaj dostałam kolejną przesyłkę z Chin i tutaj mam metki mówiące o tym jak czyścić- po angielsku na szczęście
no i jest info żeby przetrzeć tylko szmatką i nie zanurzać w wodzie więc ja już nie wiem co robić, bo już widzę jak te wszystkie zabawki prędzej czy później będą najlepszą "przekąską" mojego synka.
Poniżej (pierwszy raz próbuje wrzucić) fotki tych grzechotek z ali- swoją drogą polecam, bo są fajne2x na rączki, 2x na nóżki. We wszystkich są dzwoneczki, szeleszczące uszy i malutkie metki sensorki. To wszystko za niespełna 15 zł
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd8530da00df.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c253717224a8.jpgJagah, stowtotka lubią tę wiadomość