Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Musi ważyć około 2,5kg. Poza tym musi sobie radzić z oddychaniem (teraz jest wspomagana samym tlenem) i utrzymywać ciepło ciała. Także jeszcze minimum miesiąc. Liczymy, że na święta już ją wypiszą
Milka1991, slodka100, nutella_, sallvie, Reni1982, IGA.G, ilae, Omon, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Marsylia,
Weź nas ze sobą na to kangurowanie!
To będzie jedna z najpiękniejszych chwil, jakie można sobie wyobrazić. To cudowne, że już jesteście w tym punkcie!
Albo nie... Niech to będzie Wasza intymna chwila. Ale poza tym, to chcemy być z Tobą i Wiki cały czas, wiedzieć wszystko i razem cieszyć się jej postępami.
Chyba nie ma tu na forum osoby, która by przynajmniej częścią siebie nie żyła życiem Waszej córeczki.
Trzymam kciuki, żeby ten dodatkowy kilogram szybko przybył i żebyście szybko byli wszyscy razem w domu.
Uściski dla Was! No i dzisiaj już możemy przekazywać pełnoprawne uściski dla WIktorii. Przekaż je jej od nas, proszęMarsylia, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Hej
Witam po ciężkiej nocy z kawą...
Na lewym boku boli biodro, na prawym boku boli żebro, na brzuchu się nie da, na plecach niebezpiecznie. Niech to szlag...
Ostatnio bardzo nabieram na wadze. Wchodzę codziennie i jest po 100-300g więcej przy normalnej diecie. Nie wiem o co chodzi. Może nabieram tak wody ? I tu zonk. Pić dużo wody źle, bo zatrzymuje się w organizmie i puchne, nie pić wody też źle, bo zaparcia. Ech. Oszalec idzie...
No to się pozalilam z rana.
Marsylia wspaniałe wieści. Czekamy na foto z kangurowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 08:17
-
Hey dziewczyny; )
U mnie nie ciekawie, druga noc z koleji z ciśnieniem 160/100- tabletki nie pomagaja i cala noc na kroplowce, lekarz powiedział , ze jak tak bedzie dalej bedzie trzeba zrobic CC szybciej. .. dobrze ze trafiłam do szpitala.Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Marsylia przy Twoim kangurowaniu nasze oczekiwanie na kolejne wizyty to tyle co nic. Super!! Czekamy na kolejne zdjęcie/filmik Wikusi
A propo zdjęć chyba całkiem przeniosłyście się na FB?Bo tutaj to już nic nie mogę popodziwiać
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Witamy się z kolejną zmianą cyferki w odliczaniu do spotkania
Dziś 231 dzień ciąży czyli jeszcze +/- 49 dni i przytulę swoje maleństwo
Marsylia Uwielbiam czytać o kolejnych postępach Wikusi !!! -
Witam się po koszmarnej nocy również- skurcze, niespokojnie śpiące dziecko i buszujacy w środku nocy kot, który zrzucił np szklankę. Jeden skurcz w nocy był tak silny że już myślałam że się zaczyna! Plus taki że był z brzucha bez bólu krzyzowego jak przy poprzedniej ciąży
Dzisiaj wizyta!jedna z ostatnich, rany jak ten czas szybciutko zleciał... pora zacząć szykować torbę do szpitala, poprac ciuszki, zamówienia zrobić i sesje ciazowa
Marsylia dzisiaj cudowny dzień w waszym życiu, kangurowanie! Czekamy na infoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:28
-
Mamaaniołków dobrze,że już 37tydz. zaczynasz.Za tydzień ciąża donoszona więc mam nadzieję,że jeśli na dniach postanowią zrobić cesarkę to będzie wszystko ok.
Mogłabym mieć do Ciebie prośbę?Czy byłoby możliwe żebyś się spytała w szpitalu czy jeśli jest ułożenie pośladkowe to robią CC bez problemu czy próbują SN w drugiej ciąży. Byłabym wdzięczna bardzo -
Hello
ja i Filipek chcemy z Wami oficjalnie przywitać w 32 tyg ciąży, a co za tym idzie 8 MIESIĄC!
Już bliżej jak dalejcudownie 58 dni do porodu:)
Muszę zakupić torbę o zaczac pakowanie do szpitala.
Marsylia cieszę się,ze Wikusia robi coraz to większe postępy i,ze z oczkiem wszystko olejladą moment, nim się obejrzysz będziecie w domu.
Agga trzymam kciuki za wizytę
Na ostatnie czasy mam że sobą jakies problemy emocjonalne. Ciągle bym tylko płakała i zadreczała się. Może to i głupie ale ciągle się martwię,ze nie wrócę do figury po porodzie,se nie będę miała siły ćwiczyć, że tam na dole wszystko się zmieni, że przytulania już nie będą takie jak dawniej... wiem,z powinnam myslec o Filipku jako o najważniejszym. Ale jakoś teraz inne myśli mnie ttapia.Jagah, Milka1991, sallvie, Agga, kasieniaczek lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
witam się
dzisiaj jestem totalnie bez energii, a chciałam naszykować sobie ubranie na wyjście ze szpitala. co u mnie wiąże się z nie lada wyczynem, bo wszystko jest w pudłach... chciałam te ubrania wiosenne i przedciążowe ogarnąć i ułożyć na półce a ciążowe powoli chować, zwłaszcza że noszę tylko jedne dzinsy i jedne leginsy. no zobaczymy, moze bede miała później przypływ energii
Teklaa ja właśnie myślałam co by podłożyć na łóżko w razie czego...może wezmę w łóżeczka ten podkład i kupię nowy, albo myslalam o tych porodowych podkładach.
Marsylia super wieści! miłego kangurowania. koniecznie zrób zdjęcie
mamaaniołków nawet jak dojdzie do wcześniejszego cc to synek już jest bardzo silny! być może nawet nie będzie musiał leżeć w inkubatorze. głowa do góry! moja chrześnica jest urodzona w 35 tc i była w normie, nie było onzak wcześniaczych
do porodu 30 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:39
Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
U mnie najpierw sny jak z filmu akcji, ze jade z dzieckiem i mam problemy z plonacym autem
Tak wlasnie w ciazy przezywa sie pierwsza trase do szkoly, a pozniej bezsennosc w oczach, od trzeciej nad ranem, za oknem mocny wiatr i deszcz..
Dzisiaj 33tc i wychodza 53 dni do rozpakowania. Na wadze niepelne 62kg, jestem zadowolona
Aktualizacja balonika
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0fd160986b9.jpg * * * https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2353ee0e2263.jpg
* * *
Marsylia- cudownego dnia i pieknych emocji!
eforts- wspolczuje mandatu, czasem krotka chwila zapomnienia tak paskudnie wyrywa kase z portfela
Milka- zdecydowanie lepiej jest pic wode i nawadniac organizm, wtedy mimo puchniecia, bedzie wspomagana praca organizmu. A przy porodzie ten problem zniknie w duzej czesci, jeszcze troche musimy wytrzymac. U mnie jedynym efektem zatrzymania sie wody sa odcisniete skarpetki wokol kostki, widze tez ze powoli zaokragla mi sie twarzyczkaNatomiast pierscionki wciaz nosze, nie odczuwam puchniecia palcow.
Kjopa- podoba mi sie Twoj avatar, teraz bardziej kojarze posty z Toba
Lokokoko- polubilam za nowy tydzien na plus i miesiacO figure sie nie martw, nie przytylas duzo, a w trakcie opieki nad maluszkiem traci sie mnostwo kilogramow, bo wysysa z Nas energie, dobre mleko, male posilki dla Mamy i bedzie git.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:44
Lokokoko, sallvie, Milka1991, Marsylia, pati87, Korcia, Niebieskaa, Kjopa3, eforts, mada87, Omon, Antonelka, niania.ogg, vitae13, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Jagah Zazdroszczę brzuszka
Ja to taki w 15 tygodniu miałam może, i jeszcze sobie szalałam na weselu a dzisiaj ledwo się toczę
Jak dobrze, że już bliżej jak dalejJagah lubi tę wiadomość
-
Jagah,
Sorry, nie gniewaj się, ale z jakiej paki Ty od kilku miesięcy podpinasz się pod wątek kwietniówek?
Przecież na pierwszy rzut oka widać, że nie możesz być kwietniówką z TAKIM gabarytem!
Zbieram szczenę cały czas. Ale wyglądasz...atat, Jagah lubią tę wiadomość
-
mamaaniołków oby zbili ciśnienie, jeszcze trochę i ciąża donoszona. Najważniejsze, że jesteś pod opieką.
aniołkowa mama specjalnie dla ciebie zdjęcie WikuniUdało się uchwycić jak ma otwarte oczka
[CIACH]
Jagah malutki masz brzuszek
Udanych wizyt. Dziś i mnie czeka wizyta kontrolna.
Ten guzek na piersi to faktycznie był zator mleczny. Nie wiem co pomogło, ciepła kąpiel, masowanie przed i w trakcie odciągania czy odciąganie co godzinę. Dobrze, że to już za mną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 23:01
atat, Jagah, sallvie, IGA.G, Peg, Niebieskaa, Kjopa3, Lokokoko, aniołkowa mama, Justyna Sz, mada87, Korcia, niania.ogg, aniab2205, sylwucha89, Vero, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Przeczytalam ostatnio w sieci, ze waga dziecka w brzuszku glownie zalezy od genow, oczywiscie odzywianie i rytm dnia tez ma wplyw, ale w mniejszej mierze. Przed wizyta sie strasznie denerwowalam waga dziecka, bo znam mnostwo kobiet, ktore mialy male brzuszki i duze dziecko, i odwrotnie, duzy brzuszek i okruszek
Znalazlam informacje, ze za WZROST dziecka odpowiadaja geny OJCA, z kolei za WAGE odpowiadaja geny MATKIMy oboje mamy 175cm, przy czym Maz urodzil sie z waga piorkowa 2800, a ja 3800
Z kolei wiele osob patrzy na porody w rodzinie, i u Nas sprawdza sie zasada: mala kobieta = duze dziecko, wysoka kobieta = drobne dziecko
IGA- moja siostra stwierdzila, ze 'mam dziecko w dupie'Faktycznie, poszerzyly sie troche boczki i najwieksza zmiane widac w biodrach oraz posladkach. Tak szczerze, to dla mnie III trymestr jest najlepszym okresem z calej ciazy
Marsylia- jak patrze na zdjecie Wiki, jak rosnie w sile to normalnie mi radosc serce rozpierano, magia!
PS.
dzieki dziewczyny za mile slowaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:59
IGA.G, ojejku, kasieniaczek lubią tę wiadomość