Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:Dziewczynki... wrocilam niedawno z basenu, do kiedy moge chodzic na basen? Bo mialam zamiar chodzic do konca.
W drodze na basen czulam mocne napieranie w kroku..nie na pochwe, tylko ewidentnie jakby ktos mi sie pchal miedzy nogami:) po basenie nie mialam juz w ogole tego odczucia, teraz tez nie. To chyba normalne na tym etapie, prawda? Powinnam wtedy lezec czy nie jest to konieczne?
Chyba jak odejdzie czop powinnas zaprzestac bo wtedy latwiej o infekcje. Ale nie dam sobie reki uciac, moge glupoty opowiadacNiebieskaa lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Chyba jak odejdzie czop powinnas zaprzestac bo wtedy latwiej o infekcje. Ale nie dam sobie reki uciac, moge glupoty opowiadac
Wtedy to tak spanikuje, ze od razu bede sie Was pytac: I CO TERAZ?aniołkowa mama, vitae13, Antonelka lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Słodka nie wiem jaki lepszy jest do masażu ale generalnie jeśli chodzi o właściwości lepszy jest nierafinowany tłoczony na zimno. Ja mam taki ale mam też olejek że słodkich migdałów i dzisiaj próbując pierwszy raz zrobić ten masaż, użyłam jednak tego olejku.
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Gakin wrote:Ja swoją w koncu muszę skończyć pakować
Kurde nie wiem sama co mnie boli, jak mały się rusza to mnie kluje i boli gdzieś w srodku ja nie wiem czy to szyjka jakby ktoś igły wbijał czesto aż sykne z bólu. Macie tak? Najgorsze że nie wiem co mnie tak boli wiec nie wiem jak wytłumaczyć lekarzowi
Ja tak mam. Mi lekarz powiedział, że to dlatego że synek jest bardzo nisko i mocno napiera na szyjkę. Przy badaniu na fotelu lekarz zawsze mówi, że główkę wyraźnie czuje. -
słodka to raczej bez różnicy, oba są "tłuste" a o to chodzi by był jakiś poślizg. Nierafinowany ma więcej właściwości odżywczych, ale chyba nie o to chodzi w masażu krocza
Do kuchni czy do ciała jako balsam, używam tylko nierafinowanego, ale do krocza nie zwracałabym uwagi. Ja zdecydowałam się na oliwę z oliwek, wydaje mi się, że ma lepszą konsystencję do takiego masażu.
slodka100 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja mam.zrobić gbs z pochwy i odbytu i od samego początku tak było mówione. W szkole.rodzenia mówili że jak się nie ma tego badania to pacjentke traktuje się jak by miała dodatni i podaje się antybiotyk.Ja będę miała cc a i tak muszę zrobić tez
-
Jej! Udało nam się spontanicznie podjechać i kupić mebelki dla małego, a mielismy zrobic to w weekend - odrazu lżej mi sie zrobiło i do przodu
kupiliśmy tez wanienkę i podkłady na materac jeden do łóżeczka, a drugi dla mnie aby nie zalać materaca wodami gdyby co
Różowy_Kordonek, She Wolf sprzedawca mowil ze sa uniwersalne adaptery maxi cosi (tak sie nazywają bo oni pierwsi je wymyślili i inni producenci nie wprowadzali juz swoich tylko przystali na to+nazwę) sa wózki ktore maja dedykowane adaptery chyba np. Emmaljunga. Wspomniałam kilka kartek wcześniej że byłam bardzo, ale to bardzo zdziwiona, że cybexy nie wchodzą tak jak powinny na polskie wózki oprócz xlander, my tylko na roanie sprawdzaliśmy nie wiem jak inne, a pierwszy sprzedawca nic nie wspomniał, niby fotelik siedział, ale te plastiki nie były tak spasowane jak powinny nie było tez charakterystycznego "klik",, mówiłam ze "ale przecież producent wózka mówi ze bedzie pasować??", a ten drugi sprzedawca ze wprowadzają w błąd i weź bądź tu mądra, zatem dziewczyny nie chowajcie wózków tylko wyciągacie i sprawdźcie, nie pisze tego specjalnie tylko z mezem bylisny bardzo zdziwieni/zaskoczeni, pan prezentował nam na stelażu i pokazywał o co chodziAntonelka, She Wolf lubią tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Do mojego wozka byly rozne adaptery w zaleznosci od fotelika.
Te, ktore mamy akurat ogarniaja be safe, cybex, maxi cosi ale przyznam, ze jeszCze nie wpinalismy.
Zrobimy jutro lub w weekend probeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 22:56
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
sunshine wrote:Aniołkowa moja babcia to z tych co słucha tylko tego co powie Rydzyk. U dziadków nie uświadczysz innego radia niż Radio Maryja (kupili nawet specjalny "święty" odbiornik, na prawdę bez jaj
), a telewizor zawsze nastawiony na TV trwam. Generalnie ja jestem zła, niedobra grzesznica przez in vitro - nie rozpowiadam na prawo i lewo, ale nie wstydzę się tego i dziadkowie usłyszeli przypadkiem jak rozmawiałam z mama, dla nich to wielki wstyd, hańba, grzech i generalnie wole nie przytaczać co mój dziadek mówi o dzieciach z in vitro (ale jeśli masz mniej wiecej pojęcie jak odnoszą się do tego nasi księża i politycy, to będziesz miała obraz).
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Kordonku, wrzuciłam wszystkie maskotki na delikatny program, 30 stopni. Wyglądają jak przed praniem ale wielkim minusem tego trybu (używałam go 1 raz) jest słabe odwirowanie no ale delikatnie to delikatnie... Także kilka dobrych dni minie póki maskotki wyschną
no ale trudno. Teraz sobie pewnie powiszą do weekendu.
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Gratuluję udanych wizyt
Łączę się solidarnie ze wszystkimi, które boli kręgosłupZachciało mi się odkurzania i cierpię od piątku. Mój kręgosłup źle przyjął noszenie odkurzacza po schodach. Odkurzacz waży z 8kg, trzeba go na coś znacznie lżejszego zmienić.
Mąż znowu chory - angina. Sprzedał mi wirusa, ale udało się go wybić. Gardło bolało tylko wczoraj. Płukanie gardła wodą utlenioną i zjedzenie 2 słoików chrzanu pomogło.
Byłam w końcu w ZUS-ie. Okazało się, że 80% płacili mi, bo na kopii zwolnienia nie odbił się kod ciąży, a oryginału nie mają. A skoro teraz jestem na zasiłku macierzyńskim, nie muszę nic załatwiać, dostanę wyrównanie. Mąż podsumował rozumowanie ZUS w ten sposób: była w ciąży - nie była - urodziła - to jednak cały czas była w ciąży
Aha, co do zasiłku macierzyńskiego - jeśli od razu planujecie wziąć 52 tygodnie, poza wnioskiem, złóżcie u pracodawcy oświadczenie, że ojciec dziecka nie będzie korzystać z urlopu rodzicielskiego. Coś na zasadzie: Oświadczam, że mój mąż imię nazwisko urodzony dd.mm.rrrr nie będzie korzystać z urlopu rodzicielskiego przysługującego z tytułu urodzenia dziecka imię nazwisko (data urodzenia dd.mm.rrrr).
Dzisiaj Wiktoria miała badanie okulistyczne. Z siatkówką wszystko dobrze. Kolejne badanie kontrolne za tydzień. Malutka waży ponad 1,5kg a to oznacza, że od jutra... kangurujemyKocyk, czapeczka i skarpetki już się suszą na tą okazję. Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 12h do wizyty.
Zapomniałam dodać, że dzisiaj pierwszy raz zmieniałam pieluchę. Stwierdzam, że dla mnie to trudne - trzymać nóżki, ale za nie nie podnosić do góry. Ważne, że po paru podejściach się udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 00:17
Kjopa3, ojejku, agadana, Jagah, Justyna Sz, Korcia, Milka1991, bobas2015, nutella_, slodka100, pati87, Peg, aniołkowa mama, sallvie, Lokokoko, ilae, Omon, mada87, kasieniaczek, AmyLeah, aniab2205, vitae13, Donia12, stowtotka lubią tę wiadomość
-
Marsylia bardzo się cieszę,że z siatkówką wszystko ok.. Łał 1,5kg i kangurowanie,wcale się nie dziwię,że nie możesz się doczekać
To jeszcze 0,5kg-trochę więcej i będziecie mogli zabrać Wiktorię do domu?