X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah
    Cos dziwnie liczysz te dni. Ja dzis zaczynam 34tc i policzylam recznie na kalendarzu ze zostalo mi 49dni dokładnie do tp.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Jagah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- nie mam czasu na dziwne liczenie dni, po prostu przekazuje info z kalendarza BBF, a przeciez jasna sprawa, ze to ruchoma liczba, bo nikt nie zna dnia ani godziny rozpakowania ;)

Kjopa3, ilae, Antonelka, niania.ogg, vitae13, Vero lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do snu ja mam coraz cieższe noce... wstaje do wc, bolą biodra, niewygodnie... wstaje 9-10 niewyspana wtrasznie i bez sił. mogłabym spać i spać

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, lacze sie z Toba w bolu...w nocy...polprzytomna mialam szatanski pomysl polozenia sie na brzuchu, tak bardzo chcialam chociaz na sekundke pospac na brzuchu, ale niestety... to byl tylko glupawy pomysl nie do zrealizowania.

Jagah, ulalala co za brzusio! Mama Orzeszkowej i Diaboliny bedzie miala ekstra figurke po porodzie.

Annak, tak wlasnie...kahaska jest aktywna na fb:)

Jagah lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah- piekny,malutki brzuszek :) Ja taki mialam w 4 miesiącu...teraz to mam wielki apartament,normalnie chyba z M4 ;)

to My :)pączek w maśle
    48 dni do końca

d5bf573e319a4a45.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 10:12

pati87, Lokokoko, Marsylia, Kjopa3, Niebieskaa, sallvie, Justyna Sz, Peg, IGA.G, Jagah, Antonelka, Różowy_Kordonek, aniab2205, vitae13, agadana, lis87, bobas2015, stowtotka lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Pati- nie mam czasu na dziwne liczenie dni, po prostu przekazuje info z kalendarza BBF, a przeciez jasna sprawa, ze to ruchoma liczba, bo nikt nie zna dnia ani godziny rozpakowania ;)
    To kalendarz bbf dziwnie liczy bo mi pokazuje 49dni w 34tc. Wcześniej nie liczylam recznie tylko po twoim poscie policzylam.
    Nam kobietom ktore cc nie planują to jedyny termin przypuszczalny do ktorego odliczamy. Tylko dziewczyny co maja planowane cc wiedza ze urodza nie pozniej niz w terminie ktory ustali lekarz.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, no wow!:-) świetnie wyglądasz!:) Cudowny brzuszek!

Reni, no wow! :-) świetnie wyglądasz!:) Cudowny brzuszek!

Napisałam to samo,bo jak dla mnie każdy ciążowy brzuszek jest cudowny! Cudowne miejsce gdzie nasze krusYzunki rosną, nabierają temperamentu i z którego nas zaczepiaj :*

Mok endokrynolog powiedział że u mnie karmienie piersią średnia wchodzi w grę prze hipoplazje tarczycy... no ale zobaczymy

Jagah lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, śliczna masz corunie!:* Taka niewinna i delikatna!:) Taka,taka...przyjemność :* jestem nią zachwycona !:)
    Przesyłam jej dużo buziakow!:****

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Hello :) ja i Filipek chcemy z Wami oficjalnie przywitać w 32 tyg ciąży, a co za tym idzie 8 MIESIĄC!:)

Już bliżej jak dalej :) cudownie 58 dni do porodu:)

Muszę zakupić torbę o zaczac pakowanie do szpitala.

Marsylia cieszę się,ze Wikusia robi coraz to większe postępy i,ze z oczkiem wszystko olej :) ladą moment, nim się obejrzysz będziecie w domu. :)

Agga trzymam kciuki za wizytę:)

Na ostatnie czasy mam że sobą jakies problemy emocjonalne. Ciągle bym tylko płakała i zadreczała się. Może to i głupie ale ciągle się martwię,ze nie wrócę do figury po porodzie,se nie będę miała siły ćwiczyć, że tam na dole wszystko się zmieni, że przytulania już nie będą takie jak dawniej... wiem,z powinnam myslec o Filipku jako o najważniejszym. Ale jakoś teraz inne myśli mnie ttapia.

Loko lacze sie z Toba z problemami emocjonalnymi... wczoraj mnie ochroniarz w smyku tak wkurzyl ze potem sie uspokoic nie moglam- nie pozwolil mi wejsc 2m do sklepu ze wzgledu na wozek zakupowy, gdzie chcialam tylko do pierwszej polki z brzegu podejsc!

cala noc mi sie snilo, ze moj m sie za jakas inna uganiali sie wszystkiego wypieral...

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah Dzięki wymęczyłam wczoraj synka żeby zdjęcie zrobił :-) Brzuszek masz śliczny :-)

Na chwilę wrzucam zdjęcie:

Reni u mnie chyba też M4 ;-) :-P

Marsylia piękne zdjęcie Wiki.Uwielbiam na nie patrzeć :-)

Milka jeszcze trochę musimy wytrzymać ale ponarzekaj wysłuchamy Cię. Ja w nocy miałam zgagę :-/ A od rana próbuje mnie migrena złapać i kręci się w głowie.Wzięłam panadol i leżę.A maluch mało się rusza odkąd na dupce siedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:04

Justyna Sz, Peg, Lokokoko, sallvie, IGA.G, Reni1982, Jagah, Antonelka, Omon, Różowy_Kordonek, Niebieskaa, vitae13, lis87 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ale co za różnica. Niewiele kobiet rodzi dokładnie w terminie. Ja mam termin teoretycznie na 1 kwietnia, ale wiem, że urodzić mogę juz właściwie w każdym momencie.

ilae, Antonelka, niania.ogg lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa:* super brzusoi:***

Agga to ja też mam jakąś obsesję teraz na tym punkcie... chyba aż jak psycholka. Martwię się,ze nie podobam się już D. Czuję się jak kobieta po 70. Wielka, spowolniona, ociazala, moja twarz w zależności od dni raz w miarę ok, a na drugi dzień jak potwór... a wszędzie do okola widzę dziewczyny z super figurami. Piękne wlosy, twarz,seksowne... rozumie to że jestem w ciąży,ale marzy mi się już być szczupka, boję się że bee mieć obwisłe cycki, obwisla skór na brzuchu...

Kjopa3 lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • pati87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Pati, ale co za różnica. Niewiele kobiet rodzi dokładnie w terminie. Ja mam termin teoretycznie na 1 kwietnia, ale wiem, że urodzić mogę juz właściwie w każdym momencie.
    Taka roznica ze kobiety ktore nia mają cc to tylko do przypuszczalnego tp moga odliczac bo nie znaja dnia ani godziny. Nie wiedzialam ze kazdej z nas bbf inaczej liczy. Tylko zwrocilam uwagę ze są rozbieznosci w dniach dlatego napisalam.

Chyba nikogo w ten sposob nie urazilam?

iv09df9hp0ju3od9.png

• aniołkowa mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia dziękuję za zdjęcie. Śliczna :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Agga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Kjopa:* super brzusoi:***

Agga to ja też mam jakąś obsesję teraz na tym punkcie... chyba aż jak psycholka. Martwię się,ze nie podobam się już D. Czuję się jak kobieta po 70. Wielka, spowolniona, ociazala, moja twarz w zależności od dni raz w miarę ok, a na drugi dzień jak potwór... a wszędzie do okola widzę dziewczyny z super figurami. Piękne wlosy, twarz,seksowne... rozumie to że jestem w ciąży,ale marzy mi się już być szczupka, boję się że bee mieć obwisłe cycki, obwisla skór na brzuchu...

Strasznie mnie juz ten stan psychiczny meczy. nie wiem czy to hormony czy o co chodzi...? mam dokladnie to samo. w poprzednij ciazy tego nie mialam

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mam podobny gabarytowo brzuchol :)

ale ostatnio usłyszałam komplement, że schudłam, że brzuszek rośnie ale na twarzy schudłam i w udach :) miłe. od miesiąca ważę tyle samo bo rzuciłam słodycze i podjadanie. więc może rzeczywiście coś w tym jest ;p a jak nie to i tak miło usłyszeć, że nie wyglądam na wieloryba ;p że tylko brzuszek mam duży a reszta nie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly liczy każdej z nas inaczej, bo algorytm, który jest zastosowany bierze pod uwagę również długość cyklu. Dlatego często mimo, że dziewczynom różnią się deliatnie daty ostatniej miesiączki to termin mają porodu belly podaje jako ten sam.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kokardka-mysi.blogspot.com/2012/05/jak-sie-pozbyc-brzuszka-dieta-i-trening.html?m=1

Agga znalazłam takie coś :-) postaram się to robić po ciąży. Przeczytaj :)

Ja też właśnie zastanawiam sie czy to horony czy co... :/ ale dziś już od rana o tym myślę, boję się że po porodzie -D już wngle się mną nie będzie interesował... nie wierzę nikomu kto mówi mi,se dobrze wyglądam... że coś tam,ze szybonschudne itp itd...

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj trafiłam na porodowke, mam 4 cm rozwarcia, wszystko się trzyma tylko na pęcherzu plodowym. Dostaje sterydy i antybiotyk bo jest też infekcja która nie reaguje na antybiotyki. Oprócz tego relanium i nie wolno mi wstawać. Trzymajcie proszę kciuki za jeszcze choć kilka dni a najlepiej kilka tygodni bo u nas dopiero 33+4

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszę ciągle, że w ogóle po mnie tych kilogramów nie widać, że w sam brzuszek poszło itp itd Iga Tak jak mówisz, miło coś takiego usłyszeć, ale ja niestety i tak wiem swoje. Jakby mi tylko brzuszek urósł to bym się mieściła w swoje spodnie a nie że one mi się w połowie ud zatrzymują :D
    No cóż takie uroki ciąży :) Najważniejsze, że z małą wszystko dobrze, a ja tam kiedyś schudnę - albo i nie :D
    Ale dla niej warto było przytyć te 20kg :D

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ