Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc . Wczoraj byłam sama w domu z Mikołajem, tak mi ie słabo zrobiło ze myślałam ze ze mdleje.Dziś mi jest nie dobrze wszystko co zjem podchodzi mi do gardła czuje taka gole.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:14
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Kochane jakie macie zlecone badania?
Przyjechalam do Polski i chce sobie porobic, bo wiem ze w UK nie zrobia wszystkich.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She ja miałam zlecone następujące badania:
- Hiv
- TSH
- progesteron
- morfologia
- mocz
- glukoza
- USR
- HCV
- Toksoplazmoza Igg i Igm
- Rózyczka Igg i Igm
- Cytomegalia Igg i Igm
- grupa krwi
- Hbs ag
Dotatkowo robiłam FT4, FT3 I antyTPOShe Wolf lubi tę wiadomość
-
She Wolf wrote:Kochane jakie macie zlecone badania?
Przyjechalam do Polski i chce sobie porobic, bo wiem ze w UK nie zrobia wszystkich.
- morfologia
- badanie ogólne moczu
- oznaczenie WR
- oznaczenie glukozy naczczo
- odczyn Coombsa
- IgG i IgM toxopazmozy
- p/ciała anty-HIV
- p/ciała anty-HCV
- IgG i IgM różyczkaShe Wolf, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Morfologia + płytki + rozmaz automatyczny
Mocz- badanie ogólne
Glukoza na czczo
Toksoplazmoza IgG
Toksoplazmoza IgM
Różyczka IgG
HCV Ab przeciwciała
HIV I/ HIV II
Serologia kiły podstawowa (VDRL lub UST lub anty TP) dawniej WRWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:11
-
Widać że sporo się powtarza więc łatwo będziesz mogła wybrać odpowiednie. Nie wiem jakie masz możliwości w swoim mieście ale u mnie najtańsza jest Diagnostyka. W luxmedzie (który de facto korzysta i tak z diagnostyki) ceny są dwa razy wyższe! Np b-hcg w diagnostyce 28 zł a w luxmedzie 59!
-
My po wizycie wszystko dobrze dzidziuś nadrobił i tylko jeden dzień młodszy
no i jest piękne
pati87, Donia12, Taśka22, Peg, nutella_, Omon, Antonelka, niania.ogg, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, zofiiia, Ainade, Gosia1989, Milka1991, Malunia lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny.
Pojde do przyszpitalnego labu, bo jestem z malej miesciny25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Donia12 wrote:Widać że sporo się powtarza więc łatwo będziesz mogła wybrać odpowiednie. Nie wiem jakie masz możliwości w swoim mieście ale u mnie najtańsza jest Diagnostyka. W luxmedzie (który de facto korzysta i tak z diagnostyki) ceny są dwa razy wyższe! Np b-hcg w diagnostyce 28 zł a w luxmedzie 59!
-
No to niezle rozbieżności
najbardziej to mnie ten luxmed zdziwił - bo tam kosmiczne różnice w cenie.
Właśnie szukałam papieru na grupę krwi i znalazłam b-hcg z pierwszej ciąży - 35 tys. Oczy mi wyszły na wierzch jak to zobaczylamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:45
-
nick nieaktualny
-
Ja u siebie w diagnostyce mam kartę stałego klienta i mam rabat. Ostatnio za betę zamiast 25zł zapłaciłam 23,50. Zawsze pare groszy różnicy, a jak ktoś robi dużo badań to się opłaca. Zakładałam za darmo.
-
Ja też mam kartę, za betę dokładnie płaciłam teraz 21,85 - nie wiem ile normalnie kosztuje, ale podejrzewam, że coś koło 22-23 zł bo jakichś kosmicznych rabatów to tam mi nie mieli za co naliczyć. Za to w szpitalnym labo 33zł.
Teraz ten komplet badań też w diagnostyce zrobię i ciekawa jestem ile to wyniesie. Pewnie zaboli, ale pocieszające, że to tylko raz się te badania robi. Co miesiąc to chyba mocz i morfologia, więc groszowe sprawy. No i część chyba w ostatnim trymestrze się powtarza -
Omon wrote:Donia ja w diagnostyce płaciłam 22zł za betę
Dziwne, że niby jedna sieć a różne ceny mają. To chyba tłumaczy dlaczego na necie nie mogłam ich ogólnego cennika znaleźć.
Ja w diagnostyce w placowce w ktorej jest laboratorium placilam 38 zl takze cennik plywajacy7.03.2017 - Nina jest z nami