X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno odnośnie płytek - lekarz mi mówił, żeby robić morfologie tam gdzie od razu mają laboratorium, a nie w jakimś punkcie. bo zanim krew dojedzie do lab to płytki się skleją i wyjdzie gorszy wynik. ja zawsze robiłam w takim punkcie, ale za tydzień pójdę do diagnostyki przy samym laboratorium.

co do zzo - dr kazał mi zrobić krzepliwość krwi jeśli biorę zoo pod uwagę

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz też nie jest za tym żeby szybko robić cc ale u mnie tp wg om to 24.03 a usg bylo roznie 30.03 08.04 maly byl kilka dni mniejszy być może przez to że ja wymiotowalam długo i nic nie jadlam i to doslownue, chudlam do 6 miesiaca. Więc różnica w terminach jest bardzo duża. Ciekawa jestem jak to rozwiąże :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kochanie :-* :-* , ja już w zdaję relację z dzisiejszej wizyty , badania ok , niestety nie mam USG :-/ żadnych innych badań oprócz pasiewu mi nie są potrzebne wszystko co jest potrzebne to mam , mam jutro przyjechać do szpitala tam gdzie przyjmuje i zrobi mi pasiew i KTG kolejna wizyta za 2 tygodnie , z tego wszystkiego zapomniałam o skierowaniu do szpitala jutro u niego będę to go poproszę .

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek nasz lekarz i szpital od terminu porodu zaleca kto co drugi dzień a tydzień po terminie test oksytocynowy. Co nie oznacza wywołania porodu bo kobieta może nie zareagować i wtedy chyba powtarzają po dwóch dniach. Oczywiście myślę że postępowanie na oddziale już jest sprawą w miarę indywidualną ale mniej więcej tak jest.

Ja gdyby nie fakt że mam tp na 14.04 to chciałabym przenosić do maja :D ładniejszy miesiąc :)

Swoją drogą ciekawe czy sprawdzi się moja teoria że kobieta jest zaprogramoeana na termin tj jak przenosilam pierwsza to i druga przenoszę. Tylko że w tamtej oszczedzalam szyjke a w tej to dramat :/
    Moja siostra obie ciążę 10 dni po tp.

kasieniaczek lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kiepskie zdanie na CC dwa-trzy tyg przed terminem bo jednak dziecko nigdy się nie rozwinie tak jak w brzuchu mamy. Znam sporo mam które mają dzieci z 36-37 tygodnia ciąży i mówią że różnica jest zauważalna nawet do roku życia dziecka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to juz 35tc ! Bardzo sie cieszę ;) 3 tyg i moge rodzic ;) tak bardzo sie cieszę ;)

IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, Jagah, lis87, Kjopa3, nutella_, Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Też tak słyszałam.Jednak są dziewczyny które mają płytki poniżej a CC robione i znieczulenie podane.Pewnie zależy od lekarza.

cc jest robione bo nie ma innego wyjscia ale mala liczba plytek jest przeciwskazaniem do zzo a cc robione jest ze znieczuleniem podpajeczynowkowym.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie miałam 2 godzinną drzemkę, taka jestem pełna energii ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA- wiesz, ta roznica w energii miedzy Nami moze wynikac z roznicy w tygodniach ciazy, no i wielkosci brzucha, bo nie ma co ukrywac, ze nie odczuwam jeszcze(?) ciezkiego balastu ;)

My wlasnie po godzinnym spacerze, mozg mi dotlenilo, z przyjemnoscia opracowalam spora porcje obiadu i kawke :D

eforts- rowniez mam odczucie, ze przenosze druga ciaze; pierwsza byla opozniona o 6 dni :) Teraz licze na koncowke kwietnia, ale nie przejmuje sie tym, ba! Bede motywacja dla majowych dziewczyn :D

Na popoludniowa nude polecam Wam film BOCIANY na cda.pl :D
    Watek taki bardzo na czasie, jak dla nas :D

eforts, Milka1991, IGA.G lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah i ja sie dolaczam do aktywnych ciezarowek:) dzisiaj na basenie byly zawody, wiec nie moglam pojsc, ale bylismy na 1,5 godzinnym spacerze..niestety zakonczonym wyjsciem na ciacho i kawe:P wiec co spalilam to nadrobilam.

Brzucholek jest coraz wiekszy i bardzo mecze sie w nocy. Nie mam jak ulozyc sie do snu. Na lewym boku boli, na prawym boli, na plecach tez niewygodnie bo ciezko sie oddycha. Juz mi jest ciezko, ale powiem szczerze, ze zmuszam sie do aktywnosci fizycznej. Nie chce lezec i jeczec..a czasami tylko to bym robila:)

Jagah, eforts lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam ochote leżeć pół dnia, ale zmuszam się do aktywności. więc codziennie spacerek z psem (konieczność, dobrze, że go mam :) ), jakieś zakupy, robienie obiadu. staram się też ogarnąć pokój Anielki. Mimo, że będzie na razie z nami, to drażni mnie ten składzik...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam dzis z nog.
    Druga noc malo spalam. Dopiero niedawno wrocilam do domu bo mialam dziś zajecia do 15ej a potem godzine bylam w nowym mieszkaniu.
    Mam nadzieję ze dziś sie wyspie.
    Nie wiem czemu 2noc wybudzam sie o 3ej i juz nie moge zasnac do rana.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja chyba od ponad miesiąca nie przespałam całej nocy. ciężko mi zasnąć bo tu boli, tam boli, zaraz siku, budze się w nocy (ostatnio wstawałam siku 7 razy!) a jak wstanę to znowu nie moge zasnąć i w konsekwencji budze się niewyspana i zmęcznowa

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Pati ja chyba od ponad miesiąca nie przespałam całej nocy. ciężko mi zasnąć bo tu boli, tam boli, zaraz siku, budze się w nocy (ostatnio wstawałam siku 7 razy!) a jak wstanę to znowu nie moge zasnąć i w konsekwencji budze się niewyspana i zmęcznowa
    Ja do tej pory to budzilam sie okolo 5razy ale zawsze za chwile tzn za 5minut zasypialam. A teraz wybudzam sie okolo 3ej i do rana juz nie zasypiam. A chcialabym zaczac normalnie funkcjonowac bo jutro przeprowadzka. A jak sie nie wysypiamto zlesie czuje bo mnie glowa boli.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sunshine Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o dziwo, od jakiegoś czasu śpię jak dziecko. Oczywiście, jak się położę to muszę od razu ze dwa razy wstać siku (ale to w ciągu pierwszych 20 minut), a potem śpię sobie bez przerwy do 6-7 rano. Całą ciążę mi się tak dobrze nie spało. W pierwszym trymestrze bez przerwy na siku wstawałam, w drugim to samo + ból nóg, a tu od około 2 tygodni (z 1-2 wyjątkami) nic mi nie zaburza snu.
    Aha, i w dzień też obowiązkowa drzemka.
    A wieczorem, to od 21 ledwo oczy otwarte trzymam.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine to super, zazdroszczę :)
    ja spałam całą ciążę dobrze, poza kilkoma wyjątkami. a teraz mała tak uciska mi na pęcherz i na szyjkę. czasem tak w szyjce mnie zakłuje, że się budzę.

Pati ja jak się nie wyśpię to jestem nie do życia. sama się zastanawiam jak jak będę funkcjonowała jak Maleńka się niebawem pojawi na świecie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Sunshine to super, zazdroszczę :)
    ja spałam całą ciążę dobrze, poza kilkoma wyjątkami. a teraz mała tak uciska mi na pęcherz i na szyjkę. czasem tak w szyjce mnie zakłuje, że się budzę.

Pati ja jak się nie wyśpię to jestem nie do życia. sama się zastanawiam jak jak będę funkcjonowała jak Maleńka się niebawem pojawi na świecie :)

Ja się właśnie dziwię, że nagle zaczęłam tak spać. Mój maluch jest od dawna bardzo nisko, nawet głowy nie da sobie zmierzyć bo ją wciska w szyjkę. A tu nagle...ja mogę wreszcie spać :)

IGA.G lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine a moze organizm juz zbiera sily na porod? Ja tez ciut lepiej spie, szalu nie mam ale nie mam czestych wycieczek.
    Ale to co mi sie zdarza to drzemki w ciagu dnia....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jejku za jak wam zazdroszcze drzemki w dzień. Jak mi się uda na pół godziny położyć to jest cud.
    Dzisiaj mąż dał mi pospać godzinę bo słabo się czuje,jestem osłabiona, tem 35,9, boli gardło,głowa i mam katar. Na obiad wprosilismy się do rodziców i trochę tam poleżałam.

Sunshine,ja coś czuję,że za 2 tyg Będziesz miała już synka przy sobie.

A ja leżę w wannie i się grzeje i mogę spokojnie poczytać forum, mąż ogarnia dziewczyny do spania. Słyszę, że się o coś z młodsza "kłóci".

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od kilku dni mam obowiązkową drzemkę w ciągu dnia, zwłaszcza jak wstanę rano

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ