X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, ja mam wizyte w nastepny czwartek :) to bedzie 36t0d, wiec tydzien do donoszonej ciazy.
    Ja tez psychicznie nie jestem gotowa. Mam nadzieje, ze jednak akcja porodowa sie nie zacznie za szybko.
    Jeszcze musze zaslony i firany poprac, zrobic jakies wieksze sprzatanie i male przemeblowanie. Tylko kiedy? Pakowanie toreb mnie wykonczylo, a co dopiero grubsze sprzatanko ;)
    3 dni w szpitalu? To mala przesada chyba, ale wiem ze szpital nie dostanie kasy jak wypisza pacjenta wczesniej?
    Na szczescie mam 10 min autem na moja porodowke, wiec nie martwie sie na zapas. Zreszta porod jednak troche trwa, wiec zdaze na pewno ;)

Annak, no jasne, dobrze, ze nam opowiadasz o wizytach. U nas to wogole do wszystkiego podchodza lajtowo, wiec dobrze wiedziec na co zwrocic uwage :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts Jak na razie mi i Neli się nie spieszy nigdzie :D Termin na koniec kwietnia, nie mam zaplanowanej cesarki, dobrze się czujemy więc kto wie, może i nawet przenosimy do maja :D

eforts lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Annak ja bym była spokojna. Moja lekarka w pierwszej ciąży mówiła ze Juz rodze od 31tyg w 34 rozwarcie na 2.5cm i panika. Oczywiście urodziłam w 40 tyg dokładnie 39plus zero. Wg mnie może chciała Cię zmobilizować do odpoczynku bo jeśli to miałoby być juz to.. powinna Cię wysłać na podanie sterydu. Dużo odpoczywaj . Będzie dobrze. A łożysko wskazuje juz na zbliżający się poród i czy szyjka idgieta do przodu?

Bobas,
    Bardzo dziękuję, bo takie historie napawają mnie optymizmem.
    Prawdę mówiąc, pomyślałam tak jak Ty - że gdyby sytuacja była naprawdę krytyczna, to już bym leżała w szpitalu. Myślę, że moja lekarka może trochę panikować, szczególnie, że za "jej czasów" poroniłam 3 ciąże i ona może po prostu na zimne dmuchać.
    Co do odgięcia szyjki to nikt nic mi nie mówił, natomiast łożysko mam... 1. stopnia!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• lis87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She tak oni musza trzymać 3 dni żeby pieniądze dostać za mnie. Jest to dość duzy szpital kliniczny we Wrocławiu, wiec lekarz mowila abym lepiej poszła na weekend. Bedzie spokojniej bez miliona studentów itp. Poleze do poniedziałku i mnie wypuszcza. Torbę biorę ale nie na poród, tylko jakieś dresy, kapcie i cos do spania. Oczywiście wezmę jedna koszule i klapki jakby sie miło zacząć ale nic więcej-nie bede wywoływać wilka z lasu :) sama nie wiem, po co to leżenie w szpitalu. Czytałam na wielu forach, ze kobiety szły na normalna wizyte i tam ściągano szew i do domu (cos jak w Teoim przypadku) a tutaj musza mnie obserwować, robic ktg i dopiero wtedy do domku mogę iść.
    Ja bardziej psychicznie jestem jeszcze nie gotowa. W domu juz nam sie udało wszystko zrobic, jednak bycie rodzicem-zostanie mamusia to dla mnie jeszcze taka odległość :) tego sie jakoś najbardziej wystraszyłam :) moj maz mowi, ze do piątku musimy obejrzec wszystkie filmy i seriale, dzisiaj idzie do kolegów na fife bo pozniej twierdzi, ze nie bedzie kiedy bo Michas bedzie juz w ten weekend :) matko to takie realne sie robi, ale no niby lekarz mowi, ze po zdjeciu szwa nawet mozemy przenosić ta ciaze takze nie wiem.
    A robisz masaż krocza albo bierzesz olej z wiesiołka?

atdc2n0anx2cx72s.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Annak ja bym była spokojna. Moja lekarka w pierwszej ciąży mówiła ze Juz rodze od 31tyg w 34 rozwarcie na 2.5cm i panika. Oczywiście urodziłam w 40 tyg dokładnie 39plus zero. Wg mnie może chciała Cię zmobilizować do odpoczynku bo jeśli to miałoby być juz to.. powinna Cię wysłać na podanie sterydu. Dużo odpoczywaj . Będzie dobrze. A łożysko wskazuje juz na zbliżający się poród i czy szyjka idgieta do przodu?

To cholerne ułożenie szyjki doprowadzalo mnie do szewskiej pasji. Termin porodu mi minął,skurcze bolały jak nic (tak mi się wtedy wydawało ale to były przepowiadajace) a ciągle słyszałam że szyjka daleko od kości!! Kiedyś po kto położna zapytała czy sprawdzić mi szyjke to powiedziałam że nie bo jak jeszcze raz to usłyszę to się rozplacze :)

Annak może być ze lekarka panikuje ale tego dowiesz się za krótszy lub dłuższy czas. Dla świętego spokoju odpoczywaj i dokoncz zakupy :)

Kurcze dziewczyny normalnie scigacie się która pierwsza :D

Ja obstawiam że do jutra do północy będziemy miały kolejne dziecko :D

Sallvile jakbym miała wybierać też wolałabym maj :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Bobas,
    Bardzo dziękuję, bo takie historie napawają mnie optymizmem.
    Prawdę mówiąc, pomyślałam tak jak Ty - że gdyby sytuacja była naprawdę krytyczna, to już bym leżała w szpitalu. Myślę, że moja lekarka może trochę panikować, szczególnie, że za "jej czasów" poroniłam 3 ciąże i ona może po prostu na zimne dmuchać.
    Co do odgięcia szyjki to nikt nic mi nie mówił, natomiast łożysko mam... 1. stopnia!
    Słuchaj to naprawdę bezpieczny etap. 2 tyg poodpoczywaj i będzie dobrze. Są różni lekarze. Moja to tez panikara... a szczerze wole tych na luzie w porę reagujacych;)

Lokokoko lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ." a szczerze wole tych na luzie w porę reagujacych;)"
    Ja tak samo :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts Ja to bym chciała już dzisiaj małą mieć na rękach ale z drugiej strony cieszę się z tej końcówki kwietnia / początku maja bo mała będzie w urodzinki miała ciepło, nie to co ja z narzeczonym :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice dziękuję :) Niestety stacjonarnie nie jestem w stanie go dostać, najwyżej odeślę ;)

[bNiebieskaa[/b] bardzo dziękuję za zdjęcia :) Strasznie mi się ten biustonosz spodobał a skoro jeszcze Wy chwalicie! ;D

[b[koniczynkaa[/b] hehe.. sama się zastanawiałam, ale skoro piszą, że muzyka uspokaja dziecko to musi być ten element z pozytywką. No i piszą, ze karuzela mocowana jest za pomocą uchwytu. Najwyżej się zdziwię i zrozumiem skąd tak niska cena ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tych w pore reagujacych niestety jest malo...

mysle ze jesli chodzi o ciaze i zdrowie maluszkow zdecydowanie wole tych przewrazliwionych mimo ze bardziej nas denerwuja, niestety czesciej spotyka sie tych ktorzy reaguja za pozno

wiec dziewczyny odpoczywamy jak zalecaja :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny nie straszcie.. trzymajcie się jeszcze trochę w dwupaku, bo mnie zazdrość zje jak zobaczę te słodkości. I zachce mi się już teraz rodzić :D Ja dopiero powoli zapełniam koszyk na allegro. Myślę że pod koniec tygodnia dopiero coś zamówię.

sallvie lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, obys miala spokoj, bo szpital potrafi strasznie wymeczyc :/
    Moze to i dobrze ze Cie poobserwuja. W kazdym razie akcja moze sie zaczac dzien po wyjsciu ze szpitala na przyklad :P oczywiscie mam nadzieje, ze tak nie bedzie :)
    Ja psychicznie tez sie boje. Nie wiem czy dam sobie rade. Do tego czuje sie niegotowa mimo ze wszystko praktycznie mamy. Tyle staran i czekania a teraz boje sie nie porodu, tylko co bedzie po :/

Efforts nie kracz wiedzmo haha! Niech dzieciaki jeszcze siedza w brzuchach. To przeciez dopiero poczatek marca!

Kordonku mialam Ci napisac o tych adapterach. Sprawdzilismy wszystko jeszcze raz i nadal nie moglismy ich wlozyc do fotelika. Wzielismy je do sklepu z fotelikami i okazalo sie ze one pasuja do Aton q, a do qloud q juz nie, bo jest troche inny ksztalt podstawy fotelika. Dzis rozmawialam ze sklepem w Pl i pan obiecal ze sprawdzi te adaptery i jutro mi da znac co i jak.

eforts lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf nie miałam pojęcia, że te foteliki mogą się tak różnić. Nam też pokazywała ten qloud ale nie interesowała nas opcja rozkładanego fotelika, w każdym razie nic nie wspominała, że byłby jakiś problem z adapterami. Może faktycznie po prostu wysłali Wam złe..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, annak ja mam dokładnie takie objawy jak ty i dodatkowo mały chyba się obniżył bo od niedzieli czuję duży ucisk na kości łonowe, poza tym stanowczo więcej śluzu. W pierwszej ciąży w ogóle skurczy nie miałam dopiero 21.05 o 20:00 pierwszy skurcz a o 22:00 odeszły mi wody a 22.05 o 3:30 córcia była na świecie dokładnie dzień przed terminem. Teraz chyba będzie szybciej, wizytę mam na 17:03 mam nadzieję że dotrwamy, chociaż Ewelinka już od tygodnia chora i oczywiście się zaraziłam, coraz mocniej kaszlę więc skurcze mogą się nasilić.

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Jako że pojawił się u nas (zresztą już wcześniej) temat skurczów, objawów, etc. to chciałam podzielić się z Wami wnioskami z mojej wczorajszej wizyty. Może dla kogoś to będzie pomocna informacja.

Annak - nie cytując już całego wpisu - to co Twoja pani dr mówi może się zgadzać. Moja dzisiaj powiedziała, że mała jeszcze główką nie dotyka szyjki, pływa sobie gdzieś wysoko, więc jeszcze nie rodzę. Mimo, że moja szyjka miękka już od 1,5 miesiąca w sumie.
    I przypomniała mi się akcja z porodówki sprzed 6 lat ;) że położna mówiła: chce się pani już kupę? chce? Bo jak się chce to niedługo będziemy rodzić... chodziło oczywiście o czas kiedy już skurcze były wyjątkowo "nieprzyjemne" - żeby brzydkich słów nie używać ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko Spore Ci się te skurcze pisały. Jak ja leżałam pod KTG to przy spięciu brzucha chyba miałam 30 czy 40 ... ale moja mała na KTG to spała i miała generalnie wszystko w 4 literach, tętno 118 -128 i bez przerwy przychodzili mi trząść brzuchem żeby się trochę obudziła i poruszała, bo za płaski wykres to nie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 18:48

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc, po Waszych opiniach stwierdzam, że to zgaga w dość łagodnej wersji, mam nadzieje że nie będzie gorsza :)

Powiem Wam, że coraz bardziej z postów bije napięcie, oczekiwanie - tak jak na polu czuć wiosnę tak tutaj czuć zbliżające się porody :)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Laski zostanie któraś do rozpakowania na kwiecień? :D

Odczuwam coraz większe ciśnienie na włączenie pralki :)

JA B-) I na bank, poczekam na Twoje wskazowki jak ogarnac dwojke po porodzie i nie zwariowac, bo na pewno mnie wyprzedzisz z rozpakowaniem ;)

PS.
    U mnie rusza jutro pierwszy beben :D
    Torba do szpitala czeka, poki co, zamknieta w szafie :P

eforts lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc umówiłam sie na dodatkowa wizyte u gina na 21 marca. 31 marca to byloby za pozno na wymaz gbs

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis zapomnialam dopisac. Wiesiolka nie biore bo sie troche boje, a mazazu nie robilam z lenistwa, ale musze zaczac, a Ty?

Kordonku. No wlasnie facet twierdzil ze foteliki sa prawie identyczne a adaptery uniwersalne. Poprosilam go zeby w sklepie sprobowal sam czy dzialaja. W kazdym razie nikt inny mu nie zglaszal komplikacji. Albo wada fabryczna, albo nie wiem :/

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 1741 1742 1743 1744 1745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ