X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka pięknie będzie na pierwszej. Super.

Sunshine trzymam za Was kciuki. Na pewno będzie lepiej jak już maluch wyskoczy teraz jak w brzuszku komplikacje są. Czekamy na wiadomości.

Milka1991 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka- jak mozesz, to usun dziewczyny z terminu porodow to wtedy skroci sie lista wszystkich oczekujacych kobietek ;) A rozowy to moze fuchsia? - test koloru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:17

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione wg Waszych wskazówek :)
    smileys-happy-783140.gif

Hashija, Szczęśliwa Mamusia, karolyn, agadana lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka super. Ja jeszcze od siebie zaproponuje może nasze imona na czarno jak na liście oczekujących i może przy imionach maluchów dodać te brzdące jak na liście niżej- są takie słodkie :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! przepraszam za nie udzielanie się ale mam nadzieję że mogę jeszcze na końcóweczce naszej drogi coś napisać, miałam bardzo intensywny czas, praca, przeprowadzka, remonty ;/ w końcu mogę spokojnie zacząć oczekiwać córeczki i częściej tu zaglądać :)

Po pierwsze gratuluję mamom, której już tulą swoje maleństwa! zazdroszczę!! a zarazem się boje że to już tak blisko rozwiązania...u mnie wyprawka już niby jest ale zastanawiam się czy nie za mało ubranek i dla spokoju chyba coś dokupię...mam ubranka na 56 i 62 po 7 sztuk (body, pajace, spiochy, półśpiochy)i jak spakowałam po 3 zestawy do torby szpitalnej to mi się teraz w szafce malutko tego wydało...jak myślicie dokupić teraz czy po porodzie?

Powiem coś jeszcze o moim maleństwie, w piątek byłam na wizycie, mała waży 2600 g, szyjka zamknięta, KTG dobre bez skurczy, więc nic się nie zapowiada na poród :) w czwartek znowu KTG, tak zupełnie bez wskazań...widocznie mój lekarz lubi mieć wszystko pod kontrolą...

Milka - strona pierwsza wygląda dobrze ale zgadzam się z dziewczynami co do ułożenia według dat :)

Sunshine - nie martw się, lekarze zrobią to co będzie korzystniejsze dla twojego maluszka, bądź dobrej myśli, na tym etapie jesteś bezpieczna.

Jagah, Milka1991, misKolorowy, kasieniaczek, Monna, Aga1991, Marsylia lubią tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka- im mniej kombinowania, tym lepiej. Zostaw moze nasze nicki CZARNE, a reszta danych, czyli imie i informacje o dziecku odpowiednim kolorem do plci - niebieski dla chlopca, fuksja dla dziewczynki. Kjopa- no racja, bobasy sa czarujace, ale znowu rozszerzaja liste, a chodzi o konkrety i czytelnosc, tak mi sie wydaje ;)

Karmin- no lepiej pozno zaczac pisac niz wcale ;) A jakie imie wybraliscie? :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    1 strona jest ok jak dla mnie.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Agga Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 marca o 16:20 przez cięcie przyszła na świat nasza córeczka 51cm, 2780g :)

Ivona12, Jagah, Kasialudek, bobas2015, misKolorowy, sallvie, Karmin, Mamaela86, Milka1991, lis87, Różowy_Kordonek, kasieniaczek, Reni1982, pati87, Niebieskaa, mada87, atat, Yammi, vitae13, Marsylia, Aga1991, aniołkowa mama, nutella_, Szczęśliwa Mamusia, flowerygirl, karolyn, IGA.G, Vero, Justyna 8921, eforts, Lokokoko, Hashija, Taśka22, koniczynkaa, slodka100, Gabi 19, aniab2205, Donia12, Kleopatra, Korcia, Justyna Sz, ilae, itania, Katka80, agadana, niania.ogg, Peg, AmyLeah lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga Gratulacje :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ivona12 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacje Agga :) dużo zdrowia i radości każdego dnia dla Was :) jak samopoczucie?:)

ckaihqvkg3tvj3yx.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Dziś dzień dla mamy - zrobiłam sobie hybrydę - ostatni raz przed porodem...
    Jutro fryzjer i farbowanie. Chcę trochę rozjaśnić włosy i trochę się martwię efektem końcowym - aż ta wizyta śniła mi się dziś w nocy :D

Sunshine, trzymam za was kciuki.

Jagah, u mnie żadne przedłużki nie wchodziły w grę bo tułów synek miał w miarę standardowy ale był szczupły i ręce i nogi miał długie jak u pająka. Potrafił body z krótkim rekawem / krótkie spodenki/koszulki nosić nawet 2 rozmiary mniejsze niż ubrania z długimi rekawami/nogawkami. W sumie to dalej tak jest...
    Bardzo współczuję Twojemu mężowi... Moja mama chorowała jak byłam w pierwszej ciąży. Musi mu być bardzo ciężko tym bardziej, że nie może być na miejscu. Człowiek czuje się taki bezradny... Ściskam was mocno.

Jagah, Milka1991 lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka pierwsza strona super, bardzo mi się podoba, a ten tańczący bobas wymiata :D

Jagah dużo zdrowia dla teścia, współczuję wam sytuacji tym bardziej, że jesteście tak daleko, dla męża to pewnie strasznie trudne. Trzymam kciuki, żeby stan zdrowia szybko się poprawił.

sunshine jesteście pod dobrą opieką, lekarze na pewno podejmą dobrą decyzję dla twojego synka, trzymam za was kciuki ;)

Lisku jak sytuacja u ciebie?

Jagah, Milka1991 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah - córcia będzie miała na imię Julia :)
    Agga - Gratulacje! jak się czujecie?

Dziewczyny jak pielęgnujecie skórę waszych brzuszków? nie mam jeszcze rozstępów, smaruję 2x dziennie oliwką z rossmana, do tej pory było ok ale boje się że to może nie wystarczy bo mam już tak bardzo napiętą skórę na brzuchu że pewnie te rozstępy się pojawią niebawem. Mam już 100 cm w pasie...mam nadzieje że ten brzucholek nie będzie się już powiększał...plecy bolą strasznie nie wspominając już o pachwinach i żebrach...o losie...niech ten kwiecień nadchodzi!

Jagah lubi tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:49

Awf3p2.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga gratulacje dużo zdrówka dla was :* jak się czujecie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:51

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga- witamy kolejna paniusie na swiecie, gratulacje dla Was! <3
    narodziny-dziecka_ff243-e1475524725641.jpg

* * *
    Dzieki dziewczyny za kciuki i slowa w kierunku tescia, i nas samych. Mam naprawde gleboka nadzieje, ze ten trudny stan potrzebuje swojego czasu, aby poprawily sie wyniki i byla szansa na powrot do zdrowia i jako takiej formy.

vitae- haha, w ciazy to kobiecie byle pierdolka w glowie zostaje, i potem wszystko odbija sie we snie ;) Powodzenia na wizycie u fryzjera, nic tak nie dodaje powera wewnetrznego jak salon odnowy i pieknosci ;)

Karmin- u mnie najlepiej na brzuch sprawdza sie olejek migdalowy, skora jest przyjemna w dotyku i nie swedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:57

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga Gratulacje !!! :) Witamy kolejnego maluszka na świecie ;) Dużo zdrówka dla was dziewczynki ! Jak córeczka ma na imię?

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga wrote:
    9 marca o 16:20 przez cięcie przyszła na świat nasza córeczka 51cm, 2780g :)

Agga czekałam na wieści od Ciebie ! :)
    Gratulacje ! :)
    graphics-congratulations-807050.gif

Agga lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:27

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni widzę, że to ta sama maść, o której pisała bobas. Poczytam - dziękuję! Ja nawet nie mam zatwardzeń, więc tym bardziej jestem zła, że człowiek miał 8 miesięcy spokoju a wszystko się zwala na łeb w ostatnim miesiącu. Beczę bez powodu, a to mąż krzywo spojrzy a to coś mruknie pod nosem a to karuzela w złym odcieniu a to hemoroid. Chyba mam baby bluesa jeszcze przed narodzinami ;) Mój hemoroid na razie nie krwawi ale własnie jest na zewnątrz i czuję go podczas chodzenia.. nie wiem czy nie poproszę jutro męża żeby został przed gabinetem, chociaż lekarka tak szybko mnie bada na fotelu, że może nawet mąż nie zwróci uwagi :P

atat no trochę szkoda, że nie wzięłaś tego skierowania za pierwszym razem. Nie musiałabyś go użyć ale w razie czego byłby papier. Ja też się pocieszałam, że na ból tego biodra wezmę zzo, chociaż byłam przeciwna ale uzmysłowiono mi, że przecież zzo działa tylko przy skurczach, do porodu znieczulenie i tak mija.. chyba? myślę, że u Ciebie dzidziuś osiągnie te 4kg i może z tego tytułu zdecydują się na cesarkę :)

Odnośnie pasa, mamy chyba inne, bo mój jest na szelkach i nic nie reguluję w pasie, ale też mam wrażenie, że mnie uciska. Niby ortopeda mówi, że nie ma ograniczenia ile powinnam go nosić a fizjoterapeuta znowu mówił, żeby 1h dziennie. Jak mam lepszy dzień i siedzę w domu to go nie zakładam np. dzisiaj. A czasem zakładam ale ściągam kiedy siedzę czy leżę, żeby niepotrzebnie nie gnieść brzucha.

Milka mam nadzieję, że gin coś zaleci, ja nawet nie wiem od czego zacząć, gdzie się udać, chcąc po ciąży coś zrobić z hemoroidami.. jakieś skierowanie potrzebuję? Do kogo? Karmiąc piersią już mogę coś zrobić w tym kierunku? Mąż jest z Tobą przy badaniu?

aniołkowa mama no właśnie to jedna z takich głupich sytuacji, gdzie człowiek wie, że hemoroid to nie choroba weneryczna a nawet "typowa" ciążowa dolegliwość, która na pewno ginekologa nie zdziwi ale jednak.. jakoś dziwnie ;) Człowiek lubi ładnie wyglądać, nawet tam! ;D

Odnośnie ubranek ja mam kombinezon polarkowy z misiem w środku na 56 i kombinezon dresowy z misiem w środku na 62 :) Pod to lekki pajacyk a w razie "mrozów" kocyk :)

Hashija ja mam wizytę jutro a kiedy ostatnią to pewnie okaże się od jutrzejszego badania. Do tej pory cały czas miałam co 3 tygodnie, wiec ostatnia wypadałaby 5 kwietnia - idealnie w dniu terminu porodu i dlatego możliwe, że już nie zdążę na nią przyjść, więc pewnie jest szansa, że ustali mi wizytę np. za dwa tygodnie. Pewnie zależy od tego w jakiej kondycji jutro będzie moja szyjka. Jak długa i szczelna to pewnie ostatnia wizyta za 3 tyg w tp a jak będą jakieś oznaki zbliżającego się porodu to może ustali szybciej :)

Sesję zrobiła nam siostra w domu tak amatorsko, ale póki co czekam na zdjęcia ;)

kasieniaczek czytałam, że wiesiołek jako tako nie przyspiesza porodu tylko go ułatwia. Chodzi o to, że jakby nawilża/natłuszcza Cię od środka i dziecku łatwiej się prześlizgnąć a sam w sobie nie powoduje jakichś wcześniejszych skurczy czy skracania się szyjki.

Ja czekam na paczkę z apteki i zamierzam brać przy GBS+. Pojutrze zaczynam 38tc wiec chyba od razu zacznę brać dopochwowo 3x1 i tu mam pytanie.. oprócz tego jeszcze brać doustnie? Czy jak dopochwowo to doustnie już nie?

Agga serdeczne gratulacje! Dostaniemy jakieś zdjęcie? :D Wszystko przebiegło spokojnie? Dobrze się czujesz? Małą masz przy sobie? :)

Hashija lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ