Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kilka pięknie będzie na pierwszej. Super.
Sunshine trzymam za Was kciuki. Na pewno będzie lepiej jak już maluch wyskoczy teraz jak w brzuszku komplikacje są. Czekamy na wiadomości.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka- jak mozesz, to usun dziewczyny z terminu porodow to wtedy skroci sie lista wszystkich oczekujacych kobietek
A rozowy to moze fuchsia? - test koloru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:17
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Milka super. Ja jeszcze od siebie zaproponuje może nasze imona na czarno jak na liście oczekujących i może przy imionach maluchów dodać te brzdące jak na liście niżej- są takie słodkie
-
Cześć! przepraszam za nie udzielanie się ale mam nadzieję że mogę jeszcze na końcóweczce naszej drogi coś napisać, miałam bardzo intensywny czas, praca, przeprowadzka, remonty ;/ w końcu mogę spokojnie zacząć oczekiwać córeczki i częściej tu zaglądać
Po pierwsze gratuluję mamom, której już tulą swoje maleństwa! zazdroszczę!! a zarazem się boje że to już tak blisko rozwiązania...u mnie wyprawka już niby jest ale zastanawiam się czy nie za mało ubranek i dla spokoju chyba coś dokupię...mam ubranka na 56 i 62 po 7 sztuk (body, pajace, spiochy, półśpiochy)i jak spakowałam po 3 zestawy do torby szpitalnej to mi się teraz w szafce malutko tego wydało...jak myślicie dokupić teraz czy po porodzie?
Powiem coś jeszcze o moim maleństwie, w piątek byłam na wizycie, mała waży 2600 g, szyjka zamknięta, KTG dobre bez skurczy, więc nic się nie zapowiada na poródw czwartek znowu KTG, tak zupełnie bez wskazań...widocznie mój lekarz lubi mieć wszystko pod kontrolą...
Milka - strona pierwsza wygląda dobrze ale zgadzam się z dziewczynami co do ułożenia według dat
Sunshine - nie martw się, lekarze zrobią to co będzie korzystniejsze dla twojego maluszka, bądź dobrej myśli, na tym etapie jesteś bezpieczna.
Jagah, Milka1991, misKolorowy, kasieniaczek, Monna, Aga1991, Marsylia lubią tę wiadomość
-
Milka- im mniej kombinowania, tym lepiej. Zostaw moze nasze nicki CZARNE, a reszta danych, czyli imie i informacje o dziecku odpowiednim kolorem do plci - niebieski dla chlopca, fuksja dla dziewczynki. Kjopa- no racja, bobasy sa czarujace, ale znowu rozszerzaja liste, a chodzi o konkrety i czytelnosc, tak mi sie wydaje
Karmin- no lepiej pozno zaczac pisac niz wcaleA jakie imie wybraliscie?
-
9 marca o 16:20 przez cięcie przyszła na świat nasza córeczka 51cm, 2780g
Ivona12, Jagah, Kasialudek, bobas2015, misKolorowy, sallvie, Karmin, Mamaela86, Milka1991, lis87, Różowy_Kordonek, kasieniaczek, Reni1982, pati87, Niebieskaa, mada87, atat, Yammi, vitae13, Marsylia, Aga1991, aniołkowa mama, nutella_, Szczęśliwa Mamusia, flowerygirl, karolyn, IGA.G, Vero, Justyna 8921, eforts, Lokokoko, Hashija, Taśka22, koniczynkaa, slodka100, Gabi 19, aniab2205, Donia12, Kleopatra, Korcia, Justyna Sz, ilae, itania, Katka80, agadana, niania.ogg, Peg, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Dziś dzień dla mamy - zrobiłam sobie hybrydę - ostatni raz przed porodem...
Jutro fryzjer i farbowanie. Chcę trochę rozjaśnić włosy i trochę się martwię efektem końcowym - aż ta wizyta śniła mi się dziś w nocy
Sunshine, trzymam za was kciuki.
Jagah, u mnie żadne przedłużki nie wchodziły w grę bo tułów synek miał w miarę standardowy ale był szczupły i ręce i nogi miał długie jak u pająka. Potrafił body z krótkim rekawem / krótkie spodenki/koszulki nosić nawet 2 rozmiary mniejsze niż ubrania z długimi rekawami/nogawkami. W sumie to dalej tak jest...
Bardzo współczuję Twojemu mężowi... Moja mama chorowała jak byłam w pierwszej ciąży. Musi mu być bardzo ciężko tym bardziej, że nie może być na miejscu. Człowiek czuje się taki bezradny... Ściskam was mocno.
Jagah, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Milka pierwsza strona super, bardzo mi się podoba, a ten tańczący bobas wymiata
Jagah dużo zdrowia dla teścia, współczuję wam sytuacji tym bardziej, że jesteście tak daleko, dla męża to pewnie strasznie trudne. Trzymam kciuki, żeby stan zdrowia szybko się poprawił.
sunshine jesteście pod dobrą opieką, lekarze na pewno podejmą dobrą decyzję dla twojego synka, trzymam za was kciuki
Lisku jak sytuacja u ciebie?Jagah, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Jagah - córcia będzie miała na imię Julia
Agga - Gratulacje! jak się czujecie?
Dziewczyny jak pielęgnujecie skórę waszych brzuszków? nie mam jeszcze rozstępów, smaruję 2x dziennie oliwką z rossmana, do tej pory było ok ale boje się że to może nie wystarczy bo mam już tak bardzo napiętą skórę na brzuchu że pewnie te rozstępy się pojawią niebawem. Mam już 100 cm w pasie...mam nadzieje że ten brzucholek nie będzie się już powiększał...plecy bolą strasznie nie wspominając już o pachwinach i żebrach...o losie...niech ten kwiecień nadchodzi!Jagah lubi tę wiadomość
-
Agga gratulacje dużo zdrówka dla was :* jak się czujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:51
-
Agga- witamy kolejna paniusie na swiecie, gratulacje dla Was!
* * *
Dzieki dziewczyny za kciuki i slowa w kierunku tescia, i nas samych. Mam naprawde gleboka nadzieje, ze ten trudny stan potrzebuje swojego czasu, aby poprawily sie wyniki i byla szansa na powrot do zdrowia i jako takiej formy.
vitae- haha, w ciazy to kobiecie byle pierdolka w glowie zostaje, i potem wszystko odbija sie we sniePowodzenia na wizycie u fryzjera, nic tak nie dodaje powera wewnetrznego jak salon odnowy i pieknosci
Karmin- u mnie najlepiej na brzuch sprawdza sie olejek migdalowy, skora jest przyjemna w dotyku i nie swedziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:57
-
Agga Gratulacje !!!
Witamy kolejnego maluszka na świecie
Dużo zdrówka dla was dziewczynki ! Jak córeczka ma na imię?
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
Reni widzę, że to ta sama maść, o której pisała bobas. Poczytam - dziękuję! Ja nawet nie mam zatwardzeń, więc tym bardziej jestem zła, że człowiek miał 8 miesięcy spokoju a wszystko się zwala na łeb w ostatnim miesiącu. Beczę bez powodu, a to mąż krzywo spojrzy a to coś mruknie pod nosem a to karuzela w złym odcieniu a to hemoroid. Chyba mam baby bluesa jeszcze przed narodzinami
Mój hemoroid na razie nie krwawi ale własnie jest na zewnątrz i czuję go podczas chodzenia.. nie wiem czy nie poproszę jutro męża żeby został przed gabinetem, chociaż lekarka tak szybko mnie bada na fotelu, że może nawet mąż nie zwróci uwagi
atat no trochę szkoda, że nie wzięłaś tego skierowania za pierwszym razem. Nie musiałabyś go użyć ale w razie czego byłby papier. Ja też się pocieszałam, że na ból tego biodra wezmę zzo, chociaż byłam przeciwna ale uzmysłowiono mi, że przecież zzo działa tylko przy skurczach, do porodu znieczulenie i tak mija.. chyba? myślę, że u Ciebie dzidziuś osiągnie te 4kg i może z tego tytułu zdecydują się na cesarkę
Odnośnie pasa, mamy chyba inne, bo mój jest na szelkach i nic nie reguluję w pasie, ale też mam wrażenie, że mnie uciska. Niby ortopeda mówi, że nie ma ograniczenia ile powinnam go nosić a fizjoterapeuta znowu mówił, żeby 1h dziennie. Jak mam lepszy dzień i siedzę w domu to go nie zakładam np. dzisiaj. A czasem zakładam ale ściągam kiedy siedzę czy leżę, żeby niepotrzebnie nie gnieść brzucha.
Milka mam nadzieję, że gin coś zaleci, ja nawet nie wiem od czego zacząć, gdzie się udać, chcąc po ciąży coś zrobić z hemoroidami.. jakieś skierowanie potrzebuję? Do kogo? Karmiąc piersią już mogę coś zrobić w tym kierunku? Mąż jest z Tobą przy badaniu?
aniołkowa mama no właśnie to jedna z takich głupich sytuacji, gdzie człowiek wie, że hemoroid to nie choroba weneryczna a nawet "typowa" ciążowa dolegliwość, która na pewno ginekologa nie zdziwi ale jednak.. jakoś dziwnieCzłowiek lubi ładnie wyglądać, nawet tam!
Odnośnie ubranek ja mam kombinezon polarkowy z misiem w środku na 56 i kombinezon dresowy z misiem w środku na 62Pod to lekki pajacyk a w razie "mrozów" kocyk
Hashija ja mam wizytę jutro a kiedy ostatnią to pewnie okaże się od jutrzejszego badania. Do tej pory cały czas miałam co 3 tygodnie, wiec ostatnia wypadałaby 5 kwietnia - idealnie w dniu terminu porodu i dlatego możliwe, że już nie zdążę na nią przyjść, więc pewnie jest szansa, że ustali mi wizytę np. za dwa tygodnie. Pewnie zależy od tego w jakiej kondycji jutro będzie moja szyjka. Jak długa i szczelna to pewnie ostatnia wizyta za 3 tyg w tp a jak będą jakieś oznaki zbliżającego się porodu to może ustali szybciej
Sesję zrobiła nam siostra w domu tak amatorsko, ale póki co czekam na zdjęcia
kasieniaczek czytałam, że wiesiołek jako tako nie przyspiesza porodu tylko go ułatwia. Chodzi o to, że jakby nawilża/natłuszcza Cię od środka i dziecku łatwiej się prześlizgnąć a sam w sobie nie powoduje jakichś wcześniejszych skurczy czy skracania się szyjki.
Ja czekam na paczkę z apteki i zamierzam brać przy GBS+. Pojutrze zaczynam 38tc wiec chyba od razu zacznę brać dopochwowo 3x1 i tu mam pytanie.. oprócz tego jeszcze brać doustnie? Czy jak dopochwowo to doustnie już nie?
Agga serdeczne gratulacje! Dostaniemy jakieś zdjęcie?Wszystko przebiegło spokojnie? Dobrze się czujesz? Małą masz przy sobie?
Hashija lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03