Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga gratulacje!!!
Dziewczynki dajcie jakąś foteczke dziecia
Jagah przykro mi, mam nadzieję że jakoś sobie z tym poradzicie. Dużo zdrowia dla teścia a dla Was siły w tej sytuacji.
Tekla jak masz swojego dwulatka to nie biegam za nim po domu i schodach tylko liczysz na to że z nich nie spadnie :
Atat nie martw się ta cesarka. Mnóstwo dzieci się tak rodzi i ma się świetniea Twoje zdrowie jest równie ważne. W końcu to aby musisz zająć się dzieckiem po porodzie
Sunhine i jak tam? Nie martw się. Będzie dobrze. Może to i lepiej ze juz rozwiązują Ci ciążę. Będziesz spokojniejsze jak dziecko już będzie z Tobą.
Ja dzisiaj w ramach ładnej pogody, poszłam z młodym na spacer, użyłam okna, podłogi zrobiłam obiad i ciasto!!! Nogi weszły mi w du...Jagah lubi tę wiadomość
-
Czy kp po porodzie biust bardzo urósł Wam w stosunku do rozmiaru jaki miałyście w 9 miesiącu? Zamówiłam biustonosz z Alles, jest cudowny i świetnie leży choć strzelałam z rozmiarem, ale wydaje mi się, że teraz jest w miskach na styk
Nie wiem nawet czy wkładka laktacyjna wejdzie hehe.. więc mam obawy, że jak zacznę karmić to niedługo posłuży, ale może nie ma zasady? Chyba na razie wstrzymam się z zakupami, do szpitala mam dwa biustonosze - jeden sportowy miękki do spania i jeden z fiszbinami, więc na jakiś czas wystarczą. Jak tuszy laktacja domówię sobie z Alles i najwyżej wezmę większy a ten może jeszcze przyda się, gdy skończę karmienie i biust zacznie wracać do swojego rozmiaru
Najbliższa wizyta 15.03
-
atat wrote:Agga brawo!
czy u nas prawie wszystkie rozwiazania przez CC?
Przesladuje mnie to CC
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Daaawno mnie tu nie było, ale zmiana trybu życia:)
tu mam filmik z moim maleństwem https://drive.google.com/file/d/0B0TwJM0ztwOQdDItVUNid2RjWGc/view?usp=drivesdk
Odnośnie szpitala na Zaspie:
Oddział patologii ciąży oceniam na 5/5
Oddział ginekologii 5/5
porodówkę 5/5 - sala jednoosobowa i opieka naprawdę super
oddział położnictwa oceniam na 3 - ogólnie słabo, jak już mnie przewieźli na salę poporodową po cesarce, nie dawali mi żadnych informacji co z Tymkiem, następnego dnia powiedzieli mi tylko że jest na obserwacji - młody został 9/10 tych tam pkt dlatego trafił na obserwację - ale mogli mnie łaskawie poinformować;/
a propo mojej wagi skończyło się na +17 , i teraz po tygodniu od porodu jak się ważyłam mam -10; jeszcze 7 i wrócę do mojej wagi:DWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 16:12
Milka1991, Lokokoko, Karmin, misKolorowy, kasieniaczek, sallvie, mada87, flowerygirl, IGA.G, Kjopa3, Jagah, Korcia, ilae, Marsylia, Donia12, sy__la, agadana, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Koleżanka (marcowka) na moim drugim wątku na ovu urodziła dzis siłami natury zdrowego synka:)))) Chylę czoła:))) Twardzielka! Pisała, ze zwijała sie z bólu, ale dała rade ❤
misKolorowy, Szczęśliwa Mamusia, Jagah lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
mamaaniołków3 wrote:Daaawno mnie tu nie było, ale zmiana trybu życia:)
tu mam filmik z moim maleństwem https://drive.google.com/file/d/0B0TwJM0ztwOQdDItVUNid2RjWGc/view?usp=drivesdk
Oddział ginekologii 5/5
oddział położnictwa oceniam na 3 - ogólnie słabo, jak już mnie przewieźli na salę poporodową po cesarce, nie dawali mi żadnych informacji co z Tymkiem, następnego dnia powiedzieli mi tylko że jest na obserwacji - młody został 9/10 tych tam pkt dlatego trafił na obserwację - ale mogli mnie łaskawie poinformować;/
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Oddział ginekologii 5/5
sama słodycz
już w domku ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 16:09
-
Oddział ginekologii 5/5
Ale słodziak -
Monna wrote:Kordonku też mnie to zdziwiło na SR - mam zapisane, że jednocześnie max 3 kapsułki dopochwowo. Zrozumiałam, że chodzi o potrzebną dawkę. Myślę sobie, że po takiej dawce na pewno będzie więcej oleistej wydzieliny więc może nawet lepiej brać sobie 3 razy dziennie po jednej kapsułce, żeby nie było to zbyt uciążliwe.
Myślę, że jak bierzemy dopochwowo to wtedy już doustnie nie trzeba.
Dziewczyny, a czy Wy macie jakieś informacje/ źródła jak to przyjmować? Chętnie porównam wiedzę!
Hmmm to już sama nie wiem jak to stosować i ileale raczej nie można sobie tym zaszkodzić więc już jak komu wygodniej
-
Mamaaniolkow słodki ten wasz bobasek, niech rośnie zdrowo ❤ jesteście już w domu?
Lis bardzo się cieszę, że u was lepiej i z samopoczuciem i z wynikami, teraz nic tylko rośnij razem z Michałkiem, a zrzucisz po porodziea na Borowskiej opieka też ponoć nie najgorsza, zresztą nie masz wyjścia już teraz, najważniejsze żebyście szczęśliwie powitali Michałka na świecie
Atat myślę, że twój ginekolog zna twoją sytuację i podejmie najlepszą dla ciebie i dziecka decyzję czekamy na informację jutro po wizycie
A ja tak spojrzałam na tą listę rozpakowanych na pierwszej stronie i wszystkie dzieciaczki po za Wikusia rodzone w 37 tygodniu, aż strach jak się do niego zbliżamylis87 lubi tę wiadomość
-
Pierwsza strona super, u mnie można dopisać imię Dawid, strasznie malutkie te maluszki nasze już urodzone, mój miał trzy tygodnie temu 2600 ciekawe ile będzie na wizycie w piątek. Różowy kordonku dzisiaj tak spojrzałam na teój suwaczek i my prawie ten sam moment ciąży mamy, może się spotkamy na porodówce
Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość
-
mirka14 wrote:Pierwsza strona super, u mnie można dopisać imię Dawid, strasznie malutkie te maluszki nasze już urodzone, mój miał trzy tygodnie temu 2600 ciekawe ile będzie na wizycie w piątek. Różowy kordonku dzisiaj tak spojrzałam na teój suwaczek i my prawie ten sam moment ciąży mamy, może się spotkamy na porodówce
kompletnie nie zwróciłam na to uwagi! Faktycznie!to na kiedy się umawiamy? xD
Najbliższa wizyta 15.03
-
Agga gratuluję!!! Wracaj szybko do sił i ciesz się swoją kruszynką :*Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Różowy_Kordonek wrote:Czy kp po porodzie biust bardzo urósł Wam w stosunku do rozmiaru jaki miałyście w 9 miesiącu? Zamówiłam biustonosz z Alles, jest cudowny i świetnie leży choć strzelałam z rozmiarem, ale wydaje mi się, że teraz jest w miskach na styk
Nie wiem nawet czy wkładka laktacyjna wejdzie hehe.. więc mam obawy, że jak zacznę karmić to niedługo posłuży, ale może nie ma zasady? Chyba na razie wstrzymam się z zakupami, do szpitala mam dwa biustonosze - jeden sportowy miękki do spania i jeden z fiszbinami, więc na jakiś czas wystarczą. Jak tuszy laktacja domówię sobie z Alles i najwyżej wezmę większy a ten może jeszcze przyda się, gdy skończę karmienie i biust zacznie wracać do swojego rozmiaru
a w sobote masakra. Nie zmiescilam się w staniki do karmienia, wcześniej byly za duże. Teraz są za małe i w obwodzie i w misce nie mieszcze sie w biuscie w ciuchach sprzed ciąży choć aktualnie waze mniej niż przed ciąża więc moj biust zwariował
Filipek - 09.03.17 -
Gakin wrote:Mi biust urósł bardzo. W piatek cyckow nie mialam
a w sobote masakra. Nie zmiescilam się w staniki do karmienia, wcześniej byly za duże. Teraz są za małe i w obwodzie i w misce nie mieszcze sie w biuscie w ciuchach sprzed ciąży choć aktualnie waze mniej niż przed ciąża więc moj biust zwariował
ehh.. nie pocieszasz.. no ale do szpitala jakiś stanik i tak trzeba mieć, więc na kilka dni może się przyda, później kupię większy, dzięki
Lokokoko a dostałaś jakiś magnez czy coś?Najbliższa wizyta 15.03