X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje!!!

Dziewczynki dajcie jakąś foteczke dziecia :)

Jagah przykro mi, mam nadzieję że jakoś sobie z tym poradzicie. Dużo zdrowia dla teścia a dla Was siły w tej sytuacji.

Tekla jak masz swojego dwulatka to nie biegam za nim po domu i schodach tylko liczysz na to że z nich nie spadnie :

Atat nie martw się ta cesarka. Mnóstwo dzieci się tak rodzi i ma się świetnie :) a Twoje zdrowie jest równie ważne. W końcu to aby musisz zająć się dzieckiem po porodzie :)

Sunhine i jak tam? Nie martw się. Będzie dobrze. Może to i lepiej ze juz rozwiązują Ci ciążę. Będziesz spokojniejsze jak dziecko już będzie z Tobą.

Ja dzisiaj w ramach ładnej pogody, poszłam z młodym na spacer, użyłam okna, podłogi zrobiłam obiad i ciasto!!! Nogi weszły mi w du...:)

Jagah lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kp po porodzie biust bardzo urósł Wam w stosunku do rozmiaru jaki miałyście w 9 miesiącu? Zamówiłam biustonosz z Alles, jest cudowny i świetnie leży choć strzelałam z rozmiarem, ale wydaje mi się, że teraz jest w miskach na styk ;) Nie wiem nawet czy wkładka laktacyjna wejdzie hehe.. więc mam obawy, że jak zacznę karmić to niedługo posłuży, ale może nie ma zasady? Chyba na razie wstrzymam się z zakupami, do szpitala mam dwa biustonosze - jeden sportowy miękki do spania i jeden z fiszbinami, więc na jakiś czas wystarczą. Jak tuszy laktacja domówię sobie z Alles i najwyżej wezmę większy a ten może jeszcze przyda się, gdy skończę karmienie i biust zacznie wracać do swojego rozmiaru :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Agga brawo!
    czy u nas prawie wszystkie rozwiazania przez CC?
    Przesladuje mnie to CC :)
    No tez się zastanawiam kiedy będzie jakiś poród SN.. różne są tutaj tez przyczyny cesarek wiec nie ma co wkładać do jednego worka. Chociaż sama ich ilość szokuje. Dziś na spacerze ma placu zabaw spotkałam przypadkiem fizjoterapii dziecięca była z swoim maluchem i od słowa do słowa i tez mówi ze duży szok ze tyle cc zupełnie jakby kobiety straciły siły...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daaawno mnie tu nie było, ale zmiana trybu życia:)

tu mam filmik z moim maleństwem https://drive.google.com/file/d/0B0TwJM0ztwOQdDItVUNid2RjWGc/view?usp=drivesdk

Odnośnie szpitala na Zaspie:
    Oddział patologii ciąży oceniam na 5/5
    Oddział ginekologii 5/5
    porodówkę 5/5 - sala jednoosobowa i opieka naprawdę super
    oddział położnictwa oceniam na 3 - ogólnie słabo, jak już mnie przewieźli na salę poporodową po cesarce, nie dawali mi żadnych informacji co z Tymkiem, następnego dnia powiedzieli mi tylko że jest na obserwacji - młody został 9/10 tych tam pkt dlatego trafił na obserwację - ale mogli mnie łaskawie poinformować;/

a propo mojej wagi skończyło się na +17 , i teraz po tygodniu od porodu jak się ważyłam mam -10; jeszcze 7 i wrócę do mojej wagi:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 16:12

Milka1991, Lokokoko, Karmin, misKolorowy, kasieniaczek, sallvie, mada87, flowerygirl, IGA.G, Kjopa3, Jagah, Korcia, ilae, Marsylia, Donia12, sy__la, agadana, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka (marcowka) na moim drugim wątku na ovu urodziła dzis siłami natury zdrowego synka:)))) Chylę czoła:))) Twardzielka! Pisała, ze zwijała sie z bólu, ale dała rade ❤

misKolorowy, Szczęśliwa Mamusia, Jagah lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:

tu mam filmik z moim maleństwem https://drive.google.com/file/d/0B0TwJM0ztwOQdDItVUNid2RjWGc/view?usp=drivesdk

Oddział ginekologii 5/5
    oddział położnictwa oceniam na 3 - ogólnie słabo, jak już mnie przewieźli na salę poporodową po cesarce, nie dawali mi żadnych informacji co z Tymkiem, następnego dnia powiedzieli mi tylko że jest na obserwacji - młody został 9/10 tych tam pkt dlatego trafił na obserwację - ale mogli mnie łaskawie poinformować;/
    Super Gratuluję;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:

Oddział ginekologii 5/5

sama słodycz :)
    już w domku ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 16:09

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:

Oddział ginekologii 5/5

Ale słodziak :) :)

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    Kordonku też mnie to zdziwiło na SR - mam zapisane, że jednocześnie max 3 kapsułki dopochwowo. Zrozumiałam, że chodzi o potrzebną dawkę. Myślę sobie, że po takiej dawce na pewno będzie więcej oleistej wydzieliny więc może nawet lepiej brać sobie 3 razy dziennie po jednej kapsułce, żeby nie było to zbyt uciążliwe.

Myślę, że jak bierzemy dopochwowo to wtedy już doustnie nie trzeba.
    Dziewczyny, a czy Wy macie jakieś informacje/ źródła jak to przyjmować? Chętnie porównam wiedzę!

Hmmm to już sama nie wiem jak to stosować i ile :D ale raczej nie można sobie tym zaszkodzić więc już jak komu wygodniej :D

2nn3gov3vlkkz390.png

Wysłany: 14 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków synek wydaje się w łóżeczku spory ale jak przykładasz do niego swoją rękę to robi się straaaasznie malutki ;D rozkoszny widok, wyobrażam sobie, że mój Tymek w brzuszku tez się tak przeciąga ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:49

Awf3p2.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniolkow słodki ten wasz bobasek, niech rośnie zdrowo ❤ jesteście już w domu?

Lis bardzo się cieszę, że u was lepiej i z samopoczuciem i z wynikami, teraz nic tylko rośnij razem z Michałkiem, a zrzucisz po porodzie ;) a na Borowskiej opieka też ponoć nie najgorsza, zresztą nie masz wyjścia już teraz, najważniejsze żebyście szczęśliwie powitali Michałka na świecie :)

Atat myślę, że twój ginekolog zna twoją sytuację i podejmie najlepszą dla ciebie i dziecka decyzję czekamy na informację jutro po wizycie :)

A ja tak spojrzałam na tą listę rozpakowanych na pierwszej stronie i wszystkie dzieciaczki po za Wikusia rodzone w 37 tygodniu, aż strach jak się do niego zbliżamy :P

lis87 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza strona super, u mnie można dopisać imię Dawid, strasznie malutkie te maluszki nasze już urodzone, mój miał trzy tygodnie temu 2600 ciekawe ile będzie na wizycie w piątek. Różowy kordonku dzisiaj tak spojrzałam na teój suwaczek i my prawie ten sam moment ciąży mamy, może się spotkamy na porodówce ;)

Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga gratulacje

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

Wysłany: 14 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Pierwsza strona super, u mnie można dopisać imię Dawid, strasznie malutkie te maluszki nasze już urodzone, mój miał trzy tygodnie temu 2600 ciekawe ile będzie na wizycie w piątek. Różowy kordonku dzisiaj tak spojrzałam na teój suwaczek i my prawie ten sam moment ciąży mamy, może się spotkamy na porodówce ;)

kompletnie nie zwróciłam na to uwagi! Faktycznie! ;D to na kiedy się umawiamy? xD

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga gratuluję!!! Wracaj szybko do sił i ciesz się swoją kruszynką :*

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Czy kp po porodzie biust bardzo urósł Wam w stosunku do rozmiaru jaki miałyście w 9 miesiącu? Zamówiłam biustonosz z Alles, jest cudowny i świetnie leży choć strzelałam z rozmiarem, ale wydaje mi się, że teraz jest w miskach na styk ;) Nie wiem nawet czy wkładka laktacyjna wejdzie hehe.. więc mam obawy, że jak zacznę karmić to niedługo posłuży, ale może nie ma zasady? Chyba na razie wstrzymam się z zakupami, do szpitala mam dwa biustonosze - jeden sportowy miękki do spania i jeden z fiszbinami, więc na jakiś czas wystarczą. Jak tuszy laktacja domówię sobie z Alles i najwyżej wezmę większy a ten może jeszcze przyda się, gdy skończę karmienie i biust zacznie wracać do swojego rozmiaru :)
    Mi biust urósł bardzo. W piatek cyckow nie mialam :) a w sobote masakra. Nie zmiescilam się w staniki do karmienia, wcześniej byly za duże. Teraz są za małe i w obwodzie i w misce nie mieszcze sie w biuscie w ciuchach sprzed ciąży choć aktualnie waze mniej niż przed ciąża więc moj biust zwariował :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga moje gratulacje :)):*:*:

Dziewczyny byłam na KTG i mam nakaz leżenia... za bardzo spina mi się macica...
    Jak będzie tak nadal to mam jrchac do szpitala.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja dzisiaj. już po wizycie i ktg :) nie rodzę jeszcze ;p

Kasieniaczek ja biorę oeparol, myślę, że akcja może trwać wiele godzin, nie liczę na szybki poród...

Agga gratulacje!

mamaaniołków cudny widok!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 14 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Mi biust urósł bardzo. W piatek cyckow nie mialam :) a w sobote masakra. Nie zmiescilam się w staniki do karmienia, wcześniej byly za duże. Teraz są za małe i w obwodzie i w misce nie mieszcze sie w biuscie w ciuchach sprzed ciąży choć aktualnie waze mniej niż przed ciąża więc moj biust zwariował :)

ehh.. nie pocieszasz.. no ale do szpitala jakiś stanik i tak trzeba mieć, więc na kilka dni może się przyda, później kupię większy, dzięki ;)

Lokokoko a dostałaś jakiś magnez czy coś?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ