X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka też się nad nim zastanawialam. Z tym, że wydaje mi się że jest raczej na wczesną wiosnę.

Lokokoko-znajomym urodzil się synek z waga ok 3300 i 56 cm i rozmiar na 56 posluzyl im na 2 tygodnie...

sallvie-mamy propozycje, Mąż napisal na tablicy: Mikolaj, Aleksander-moje dawne typy, i Męża- Witek, Miłosz. Nastawialam się na Miłosza, ale chyba Mąż nie chce, a ja jakaś obojętna wobec tych imion się zrobiłam.

Agga - gratulacje. Cudownie!

Różowy_Kordonek- mi ta maść nie pomogla, a stosuje ją od jakiś 2 tygodni, z tym, że parę dni mialam przerwy, bo nie wzielam jej do szpitala.Moj hemoroid też nie boli. A jakoś raz na miesiąc zauważam delikatne ślady krwi..Denerwuje mnie to że go widać. Taki ''cycek'' wisi :/

sunshine-głowa do góry,będzie dobrze...ja urodziłam się z wagą 1900 g i nie było jakiś większych problemów ze mną. Odzywaj się co lekarze mówią.

Ale się wsieklam, aż mi łzy poleciały, wróciłam od fryzjera, , mam naturalne ombre,i chcialam zeby rozjasnila mi konce wlosow i zrobila delikatne przejscie, ...nie dość że zobila mi nie takie kolory,poprawila 3 farbą-to zaplacilam 180 zł za nie taki efekt.I to gdzie na wsi!

Milka1991 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga
    Gratulacje i duzo zdrowka dla was!!!

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ja na pewno pójdę prywatnie do specjalisty - proktologa, niech oceni sytuację i zobaczymy co zaleci :) nie wiem jak z karmieniem itd. jak się ogarnę po porodzie to pójdę na konsultację :)
    Mąż wchodzi tylko na usg przez brzuch, więc nic nie widzi :) ale wie o moim problemie i jest świadomy tego jak to wygląda i z czym się to je :P ludzka rzecz, luzik :)

Reni no ja właśnie go wzięłam na myśl o wyjściu ze szpitala, a czy się potem jeszcze przyda to się okaże :) w każdym bądź razie jest milusi i po praniu nic się z nim nie stało :)

Reni1982 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah- planuję kupić ten olejek do masażu krocza, widzę że ma wszechstronne zastosowanie :D
    Monna- no właśnie co za złośliwość losu...

Co do tych kombinezonów to mam dwa polarowe na 56 i 62 i planuje w razie czego okryć kocykiem i wcześniej powiem mężowi by włączył ogrzewanie w aucie więc myślę że to wystarczy :)

Wiesiołek też już zakupiłam ale będę brała od 38 tyg, mam nadzieję że to działa :P a dopochwowo to jak go stosować? "wlewać" ten olejek czy ta kapsułka się rozpuszcza?

2nn3gov3vlkkz390.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:27

Karmin, Reni1982, Milka1991, Donia12 lubią tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    51f5b7fd7b5dbb6amed.jpg[/te
    Oto my a do rozpakowania kawał czasu..

Karmin, Reni1982, sallvie, Kjopa3, mada87, Aga1991, vitae13, Szczęśliwa Mamusia, karolyn, Milka1991, Jagah, Lokokoko, pati87, aniab2205, Korcia, Justyna Sz, Marsylia, agadana lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, gratulacje! Poprosimy o fotke, jesli to mozliwe:)

Jagah...uwielbiam te Twoje obrazki witajace dzieciaki:D

Milka, piekna 1. strona, sie szefowa postarala:)

Uff...dzisiaj po raz pierwszy zrobilam cos ala masaz krocza..niezbyt to przyjemne.

Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, gratulacje! :)

Jagah, dużo zdrowia dla teścia

Milka, teraz jest super :)

Co do rozstępów - ja używam na noc oliwkę babydream a na dzień krem z palmersa. Rozstęp póki co mam jeden i to mały - zrobił mi się dziad dokładnie na dziurce po kolczyku w pępku :/

atdcqps62brd8znj.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Agga gratulacje i dużo zdrówka dla Was :)
    Piękna pogoda aż wyszłam sobie na podwórko się dotlenić :)
    Dzisiaj malutki strasznie wciska mi się pod zebra, ze ledwo dycham.
    Na rozstępy stosuje Efektima pharmacare MAMA-care i tylko rozstępy mam na boczkach.
    Twardnienie brzucha pół dnia choć prawie cały czas leżę. Kurczę nie wiem czy mi się wody sączą bo jak leżę to czuje jak mi coś leci z muszelki w dół i jest to bezbarwna, bezwonna ciecz...

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu dziekuje ze pytasz ;) ja nadal leze na Borowskiej tutaj zakładali mi ten szew i przyszłam na zdjęcie, a ze doszły inne rzeczy to chyba juz tu zostanę u urodzę. Raczej na brochow sie nie załapie-cos trudno juz sie jakoś z tym pogodziłam powiem Ci. Dzisiaj wstałam z myślą, ze juz Michał mógłby byc z nami. Pierwszy raz od poczatku ciąży nie boje sie zmiany w naszym domu, chciałabym żeby juz był. Chyba przez te nerwy i stresy o niego. Cisnienie troszkę sie unormowalo, na ktg skurcze sie nie piszą takze jest dobrze. Czekamy do piątku a pozniej decyzja co dalej :) zajadam sie teraz i śpię, mam nadzieje ze Michas podrośnie jeszcze troszkę :)
    Odebrał mi maz wyniki gbs na szczęście ujemne, nawet nie wiedziałam ze z obu stron pobierane ale na wyniku jest napisane, ze z pigwy i z odbytu ujemny. Bardzo mnie to ucieszyło, ale co to da jak i tak pewnie do porodu mnie do domu juz nie wypuszcza :) ogólnie to czuje ze puchne, rosnę w oczach ale no co zrobic oby to woda.

Aggada gratulacje, Peg gratulacje :) ależ mamy juz duzo dzieciaczków :) czekamy dalej :)

misKolorowy lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah niestety są sytuacje, na które nie mamy żadnego wpływu. Dużo zdrowia dla teścia.

sallvie wrote:
    Marsylia Właśnie ile niunia już waży? ;)

Waga waha jej się ostatnio. Waży 1770-1820 gram.

sunshine wrote:
    Idę na OCT. Maly nie rośnie. Zatrzymal sie na wadze 2300-2400. Bardzo się boje.
    Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać lekarza...ile czekają po takim teście na wywołanie porodu/ cesarkę? Mam się nastawiac na jutro?

Jesteś pod opieką więc spokojnie. Wszystko dobrze się skończy. Najwyżej będziesz tulić synka wcześniej niż planowałaś ;)
    W przypadku kiedy zapis KTG podczas trwania całego testu jest nieprawidłowy, czyli wynik testu jest dodatni, konieczne będzie pilne zakończenie ciąży drogą cięcia cesarskiego lub indukcji porodu.

Milka1991 wrote:
    Dziewczyny zerknijcie na pierwszą czy tak będzie ok ?

Pierwsza strona teraz czytelniejsza. Jest ok ;)

Agga wrote:
    9 marca o 16:20 przez cięcie przyszła na świat nasza córeczka 51cm, 2780g :)

Gratulacje! Ucałuj maleńką od ciotek z forum ;)

Resztę doczytam wieczorem ;) Wzięło mnie dziś na sprzątanie łazienki. Zanim pojadę do Wikuni może chociaż połowę wyczyszczę porządnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 14:38

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna ale jak to 3 kapsułki dopochwowo jednocześnie? Myślałam, że 3 x dziennie po jednej.. czy poprzez "jednocześnie" miałaś na myśli, że i doustnie i dopochwowo? a doustnie 3 razy po 1 czy 3x2?

Karmin normalnie wsadzasz kapsułkę, rozpuści się.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga , Peg Gratuluję kochane wam z całego serca :*:*:*:*:* witamy kolejne szczęścia :*:*:*. Patrzcie dziś 14 Marca , i sporo już z nas urodziło :*:*:*:*.

Mileczko cudna ta nasza lista :*:*:*:*.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• _tika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    A w którym tygodniu urodziłaś małego kochana ? ;)
    Ja to wydaje mi się, że jak moja mama urodzę w terminie ( tak jak mojego brata idealnie w dzień terminu ) albo przenoszę tydzień tak jak ze mną to było ;)
    W 40,3 dni po terminie.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis, z tego co wiem to jeśli proba oksy jest ok, to wywołują co 2 dni(maksymalnie trzy razy), a jeśli jest coś nie tak to cc, ale kiedy to pewnie zależy jak bardzo skacze tętno maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 15:03

lis87 lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:49

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

• Vero Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga gratulacje !!! Pięknie duzo zdrówka dla was

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga brawo!
    czy u nas prawie wszystkie rozwiazania przez CC?
    Przesladuje mnie to CC :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ