X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na OCT. Maly nie rośnie. Zatrzymal sie na wadze 2300-2400. Bardzo się boje.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie możliwe, że będziesz mieć jeszcze jedną :) moja znajoma robi zdjęcia, zaczęłą bawić się w to profesjonalnie, ale szczerze powiedziawszy mi się nie podobają. a te robione w domu są takie nasze i wspomnienia z tego czasu są też fajne. jakoś siebie nie widzę z odsłoniętym bandziochem (z rozciągniętym tatuażem) w szczerym polu w kiecce długiej. brak mi w tym naładowania emocjonalnego. zapraszała mnie na sesje, że dogadamy się co do kosztów, ale nie chcę jej urazić mówiąc w prost, że nie podobają mi się jej dzieła...

• atat Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Idę na OCT. Maly nie rośnie. Zatrzymal sie na wadze 2300-2400. Bardzo się boje.

sunshine, nic sie nie boj, juz zaawansawana ciaza, moze lozysko niewydolne, wiec lepiej zeby mały już był po drugiej stronie.
    Jesteś pod opieką, nie dadzą Wam zrobić krzywdy.
    Trzymam kciuki i czekam na nowego kwietniowego :*

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija, mi kilka zdjęć, w końcu, zrobił mój mąż. Zdecydowanie nie jest fotografem a do tego po 3 ujęciach traci cierpliwość :P On nie lubi zdjęć ani robić, ani pozować do nich. Mimo to uważam, że wyszły fajnie, wiadomo, nie jak od profesjonalisty ale ja chciałam mieć je dla siebie a potem dla córki na pamiątkę. Nie umiem obsługiwać photoshopa ale pewnie dałoby się z nich zrobić jeszcze ładniejsze ujęcia :)

Hashija lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać lekarza...ile czekają po takim teście na wywołanie porodu/ cesarkę? Mam się nastawiac na jutro?

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivona12 wrote:
    Monika, ja sama musiałam niestety sięgnąć po antybiotyk 3tyg temu. Miałam spore obawy ( a kaszel też paskudnie męczył ). Rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział, że niestety jest bardzo mało leków, które zostałt przebadane pod kątem kobiet w ciąży. Dlatego lepiej jest zażyć lek, który jest ok niż dopuścić do poszerzenia się infekcji :)
    W pierwszej ciaży miałam cc i uwierz mi,że kaszel po cieciu nie jest wskazany. Wymęczysz się strasznie.
    Dużo zdrówka życzę :)
    jaki mialas antybiotyk?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine- przesylam pozytywne fluidy i mocne kciuki za Wasza dwojke! <3

* * *
    Nie mam dzisiaj weny. Tesciu w szpitalu, z tak fatalnymi wynikami, ze beda wprowadzac w stan spiaczki farmakologicznej. Musze ogarnac transport pozostalych rzeczy z PL, bo niestety, glowa i serce Meza po prostu odpadaja w obecnej sytuacji. Ehhh, chcialoby sie tak dac cos z siebie cos wiecej, by ogarnac te czarne mysli, a czlowiek taki bezsilny jest wobec stanu zdrowia. I znow to czekanie i dni wypelnione nadzieja na lepsze jutro.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko
    Mojej corce rozmiar 56 wogole sie nie przydal bo byl za maly urodzila sie 59cm i 3620g. Za to rozmiar 62 nosila jakieś 2-3miesiace.

Lokokoko lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine leżałam na porodórce z konita ktorej dziecko tez sie zatrzymalo na rozwoju wagowym, a miala usg w 32 tyg na nfz i bylo ok. ale to nfz i lekarka ktora nie ma tu dobrej opinii.przyczyna bylo niewydolne łożysko. w kazdym razie dziecko bylo malusie ale poradzilo sobie i jakis czas pozniej widziałam ich na badaniu preluksacyjnym :) uszy do góry. na tym świecie będzie mialo lesze warunki do rozwoju skoro w brzuszku juz sie nie da. trzymam kciuki!

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie plastyku i jagah :D zrobiłam małą rewolucję na pierwszej, mam nadzieję, że tak będzie ok bo trochę się natrudziłam :p czy jeszcze jakieś sugestie ?
    Dziewczyny zerknijcie na pierwszą czy tak będzie ok ?

sallvie, mada87, Vero, Niebieskaa, Marsylia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:49

Jagah lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, kurcze t chyba muszę jeszcze kupić kilka ciuszkow 62 bo nie mam nic ciepego...

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam Mileczo Wszystko pasuje :) Wydaje mi się, że jakbyśmy miały robić tak jak marcówki i co chwilę aktualizować pierwszą stronę a ona miałaby się znajdować na stronie 699 potem kolejna na 949 a jeszcze kolejna na 1234 stronie to by się zrobił za duży chaos :) Teraz lepiej zostawić tak jak jest, a jak już wszystkie urodzimy to na spokojnie zmienisz pierwszą stronę na pierwszej stronie ;D

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka świetnie ogarnęłaś pierwsza stronę:)wyszło naprawdę fajnie:)

Milka1991 lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Sallvie plastyku i jagah :D zrobiłam małą rewolucję na pierwszej, mam nadzieję, że tak będzie ok bo trochę się natrudziłam :p czy jeszcze jakieś sugestie ?
    Dziewczyny zerknijcie na pierwszą czy tak będzie ok ?
    Milka, jest ok, tylko ja bym ułożyła wg daty urodzenia a nie tp :) będzie czytelniej. I ten różowy kolor przy dziewczynkach można zrobić trochę ciemniejszy, bo słabo widać litery (chyba że to kwestia mojego monitora)

atdcqps62brd8znj.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:49

Jagah, mada87, Milka1991 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka- fajnie, tylko prosze Cie, uloz dziewczyny datami, pierwsza powinna byc Marsylia z Wiki, i kolejne rozpakowane mamy :) No i jak lista jest w poscie glownym to nie trzeba szukac miedzy stronami, bardzo git :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek boję się operacji, boje się, że dla dziecka gorzej wyjść przez cc.
    Ale jesli mam popękać to OK. Tylko nikt nie przewidzi czy to spojenie pojdzie czy nie. A dzieciak duzy.

Milka Piekna pierwsza strona!

Jagah ah, ciezka sprawa. Współczuję Wam i Twojemu mężowi. Człowiek by chciał pomóc, cos zrobic a moze byc tylko oparciem i mieć nadzieję. ta bezsilnosc... :(
    Życzę zdrowia dla teścia z całego serca.

Jagah lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah współczuje sytuacji

Milka bardzo przejrzyście !! Dziękujemy

Koko ja mam sporo na 56 i 62 a tydzień temu zamówiłam na 44-50 z racji tego ze Zosia bedzie wcześniej ale chyba wszystko zależy od maluszka ;)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Mi tam Mileczo Wszystko pasuje :) Wydaje mi się, że jakbyśmy miały robić tak jak marcówki i co chwilę aktualizować pierwszą stronę a ona miałaby się znajdować na stronie 699 potem kolejna na 949 a jeszcze kolejna na 1234 stronie to by się zrobił za duży chaos :) Teraz lepiej zostawić tak jak jest, a jak już wszystkie urodzimy to na spokojnie zmienisz pierwszą stronę na pierwszej stronie ;D

No marcówki nie mają postu na pierwszej i dlatego muszą aktualizować listę co parę stron. Na razie będziemy szły tym torem jak teraz, a po wszystkich porodach listę skrócimy i zrobimy na nowo :)

JustynaSz, atat, vero dziękuję :*

mada oki, zaraz to uszereguję wg tp, a koloru się nie da ciemniejszego bo takie są kody, jest tylko pink i właśnie taki jasny, ale zaraz coś pokombinuję :D

kasieniaczek haha musiałam kilka razy przeczytać Twój post żeby zaczaić,mój mózg zdecydowanie spowolnił obroty, ech...
    czyli podsumowując usunąć z terminu porodu dziewczyny, które już urodziły?
    szacun dla dziewczyn które teraz studiują i muszą się uczyć :D

dobra to działam , dajcie mi chwilę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 13:06

mada87, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ