X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 09:01

sunshine lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)
    Nutella ja wierzę w to że zostaniemy tu wszystkie razem. W takim składzie, no chyba że ewentualnie ktoś jeszcze dołączy, bo odpasc żadna nie odpadnie :)
    Gratuluję wszystkim które widziały już swoją dzidzie i slyszaly <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 07:06

pati87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • ilae Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja dziś sie też wybieram do lekarza pierwszgo kontaktu. Tak normalnie to poradziłabym sobie sama jakimś gripexem, ale wiem, że teraz nie moge.
    Dusi mnie suchy kaszel, ale najgorsze to zawalone zatoki i katar :(

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze, może sobie wkrecam. Ale W środe u gina jak byłam, był jakiś młody, nie wiedział co wpisac w karte i w ogóle jak przeprowadzic wizyte... Jak mnie badał na kozetce, to mnie strasznie mocno nacisnął w dole brzucha i później tym usg dopochwowym jeździł i jeździł, szukał mojego drugiego jajnika ;_; Ale lewy jak naciskał, to czułam jakby mnie coś ciągneło w środku i wcale nie tak lekko. Od tej wizyty mam wrażenie, że mnie bardziej pobolewa w dole brzucha i czuje ciągle lewy jajnik i szyjke macicy jak mnie troche boli właściwie przez cały dzień...
    Chyba nic mi tam nie zrobił? :( nastepna wizyta dopiero 07. września, wcześniej chyba nie dam rady sie dostac, a prywatnie w tym miesiącu już nie wyrobie.

I wybaczcie mi brak E i C z kreseczką, gdyż moja klawiatura nie obsługuje tych dwóch literek i czasem gubi spacje :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wszystkiego najlepszego, to Wasz dzień :*
    Marta1994 wrote:
    Kobitki czy ja jakąś równolatkę mam tu? :> przyznać się proszę, która 22 lata na karku? :)
    Ja dokładnie za tydzień kończę 22 ;)

pati87 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae Ja bym może jednak gdzieś prywatnie poszła , może ba NFZ się załapiesz ja bym do 7 nie wytrzymała .Kochana moze do gin zadzwon i poradz, sie co możesz a co nie, zostają tylko domowe sposoby leczenia .

Pati87 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze pelnej miłości , szczęścia, nadzieji.

No kochane dziś według belly wkroczyłam w ten sądny tc :( , jutro wizyta i boję się po prostu boję , oby była szczęśliwa tfu tfu nie zapeszać. Od rana mdłości, zawroty głowy, piersi bolą znaczy jest dobrze , wczoraj bardzo na siostrze się zawiodłam zamiast mnie wspierać to ta oczernia , więcej jej nic nie powiem będę trzymać ją na dystans .

pati87, Milka1991 lubią tę wiadomość

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wszystkiego dobrego na tej nowej drodze zycia.

Szczęśliwa zobacz już 9 tc główka do góry jest i będzie wszystko dobrze...

Dziewczyny a kiedy w którym tyg zaczyna się 3 miesiąc

pati87 lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi nie przejdzie, to we wtorek poszukam coś prywatnie, w weekend nie znajde, poza tym jutro mam ślub jako świadkowa, a w poniedzialek pracuje :(
    Boje sie, żeby maleństwu nic nie zrobił tą swoją 'niedelikatnością'... Dziś ide tylko z przeziebieniem.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae kochana na pewno nic się nie stało takiego ale zawsze lepiej iść na badania do sprawdzonego lekarza.ja opisałabym po nazwisku w internecie jak nic konowala.

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowalas leki z tej serii prenalen. Mają syropy tabletki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika Kochana ja dopiero uwierzę jak zarodek zobaczę , ten tc to jest najgorszy dla mnie muszę przez ten tc przejść, oby był bardziej szczęśliwszy od poprzedniego , mdłości mam , piersi bolą tcu tfu nie mam plamień jutro wizyta z jednej strony cieszę się , z drugiej to czekanie jak na wyrok . Na prawdę cieszę się ta ciążą wierzę w to maleństwo ;) :* . Trzeci miesiąc chyba się zaczyna jakoś , od 9 tc o ile się nie mylę.

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec lezakowania moja córka łóżeczku już stoi i krzyczy na pół domu. Idę wyjąć mojego lobuza

Teklaa lubi tę wiadomość

• ilae Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na gardło tabletki Prenalen, ale mam tak zatoki zawalone, że wole iśc dziś do lekarza, bo później weekend to nie bedzie ani gdzie, ani kiedy iśc.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • agnieszkaa Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/222c3a344f06.jpg

Moja fasolinda :) 1,6 cm <3

Dziewczyny lekarz oprócz kwasu foliowego teraz powiedział, że jeśli dobrze się czuje nie mam mdłości itp. to mam włączyć jeszcze dodatkowo oprócz kwasu foliowego (400) Pregnę plus.... Tyle, że tam też jest kwas foliowy 400. Te 800 to będzie dobrze?

Dopiero mam zlecone badania - przepisał mi suplementację w ciemno...

Pytam, bo od następnej wizyty zmieniam tego lekarza, źle mi się z nim współpracuje wizyty mnie stresują i mu nie ufam... Nie wiem czy mam zacząć brać tą pregne czy czekać co mi nowy lekarz zaleci ? :)

Omon, Teklaa, Maniuś, Antonelka, slodka100, Milka1991, Ainade lubią tę wiadomość

f2w39n7335cuhpbo.png

Kolejna wizyta 25.10
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no tak. Lepiej iść kochana.

Dziś w koncu mam wizytę mój lekarz dziś od 10 do 14.

A starszy syn wymyslil wyjście na pożegnanie lata na osir a przed tym koło sklepu dziecięcego będzie animatorka i można układać lego.

• pati87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Nie wyspana jestem jak cholera. Spalam najpierw gdzies od 1 do 3. Potem od 4 do 6. Wiec z 4 godziny lacznie.
    Dobrze ze wesele do północy to sie pewnie wyspie.
    Żołądek mnie troche boli z nerwow bo mam wrzody na tle nerwowym.
    Na 9 smigam do fryzjera.
    Na 11 makijaz.
    Mam nadzieję ze bukietu nie zapomne odebrac :)

zofiiia, niania.ogg, Omon, Teklaa, kahaśka, Peg, Maniuś, Joried, sy__la, IGA.G, Donia12, Milka1991 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka no piękna ta Twoja dzidziunia. Widzę już że teraz nasze szczęścia przypominają czlowieka

• agnieszkaa Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika - zdecydowanie tak :) serduszko piękne i wielkie jak dzwon :) Nawet tak śmiesznie podskoczyła dzidzia akurat <3

Maniuś, sy__la lubią tę wiadomość

f2w39n7335cuhpbo.png

Kolejna wizyta 25.10
  • Omon Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał na razie sam kwas brać, ale powiedział, że jeśli będę spokojniejsza to mogę też kupić jakieś witaminy, tylko jak będą zawierać kwas foliowy (a chyba wszystkie ciążowe go mają w składzie) to mam już samego kwasu nie brać, bo w witaminach jest ta dzienna dawka. Ale z racji tego, że nie zasugerował żadnych konkretnych witamin (mówił, że kiedyś został oskarżony o układ z jakąś firmą farmaceutyczną i od tamtej pory wybór witamin zostawia pacjentkom) to ja jeszcze się nie zdecydowałam. Mam w domu mamaDHA, ale raz je wyciągnęłam i one mi przypominają o naszej stracie i jakoś nie mogę się przełamać. Chyba póki co zostanę przy samym kwasie. Dziś zrobię badania to jak morfologia albo mocz słabo wyjdą to się zastanowię nad witaminami.

Szczęśliwa Mamusia, ja już mam za sobą te najgorsze dni. Wtedy zaczęłam krwawić w 48dc i 30dpo i teraz te dni były dla mnie okropne, co chwila sprawdzałam czy nie krwawię. Ale teraz jest 53dc i 32dpo, dzień powitałam wymiotami więc wszystko jest tak jak powinno ;)

Szczęśliwa Mamusia, Teklaa lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wszystkiego dobrego :)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon Kochana oby tak było :* .

Omon lubi tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ