Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko wrote:Kjopa
to duży Stasiu :-* ha ha ha... cholerna autokorekta.
Lokokoko lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Moj tydzień temu miał 2700-2800gram takze licząc ze 200gram tygodniowo przybiera to teraz ma 3kg . Starszy synek tez miał cos koło tego , urodził sie w 38tc z waga 3550gram .
W ogóle ruchy czuje ale sa takie inne , przeciąganie sie itp - ewidentne ma mało miejsca . No i zauważyłam ze więcej spi - czyżby zbierał siły przed porodem ?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
No ja się popłakalam z nerwow. Mąż wlasnie odebral auto od mechanika zapłacil na razie 1500zl bo mechanik nie mial czasu na podliczenie kosztow czesci i roboty bo wyjezdza ale z 1000 jeszcze na pewno doplacimy. Ale kij z tą kwotą, powiedzial jeszcze ze najprawdopodobniej jest silnik do remontu lub wymiany czyli kolejny koszt okolo 4000zl. No zesz kuwa. Tego juz nie ogarne. Malo mamy problemow. W coraz wieksze bagno popadamy. Mam juz dosc. Nie wierzę w nic.
Auto kupilismy za 10 500zl. Z napraw nie liczac tej dzisiejszej wydalismy od wrzesnia 900zl wiec nie tak duzo. Ale w styczniu musielismy przepisac auto ze wzgledu na komornika i przez to kupic ubezpieczenie bo stare bylo do konca maja ale tesciowi wyszlo ze za te 4miesiace ma doplacic 400zl a ubezpieczenie nowe na rok to 700zl wiec wzielismy na rok. Plus oplata za podatek i rejestracja auta wyszlo 1000zl. Teraz chociaz z 2500zl wyjdzie naprawa i co mamy auto sprzedawac bo kolejnego szrota kupilismy. Juz mam dosc jak to mozna co kolejne auto to gorszego szrota kupic. Znaczy od razu nam sie auta nie psuja tylko tak z pol roku od zakupu. Dodatkowo te dlugi bylej zony meza.
I ja juz naprawdę nerwowo nie daje rady.
Na razie mechanik zrobil cos przy silniku i powiedzial żeby za jakis tydzien czy 2 podjechac i powie co i jak. Ale raczej dobrze nie bedzie.
Nie wiem ile to fatum bedzie nade mna wisialo ale wisi juz 30lat. Cale zycie od dziecinstwa mam do dupy. Wieczne problemy i stresy tylko.
Auto nasze jest warte max 9000. Gdzie w ciagu ostanich 3miesiecy wydalismy co najmniej 4400. Nie liczac nowych opon za kolejne 600zl.
I sprzedamy i co kupimy. Kolejnego grata w ktorego pare tysięcy sie wyda i trzeba bedzie sprzedac.
My bez auta sobie nie damy rady.
Dzieci maja zajecia dodatkowe na ktore trzeba je zawiezc. Poza tym z corka jezdze do lekarzy do innych miast. Nawet wózek mialam trzymac w aucie. Bo nie dam rady go wnosic z dzieckiem na 4pietro sama. A mąż codziennie pracuje wiec mi nie pomoze.
Na klatce wozka nie zostawie bo nawet sanki z klatek kradna co mowiac o wozkach.
Nie stac tez jest nas na kolejna naprawe auta za 4000zl. Bo już na debet weszlismy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 19:47
-
Przy poprzednich autach mielismy innego mechanika. Teraz mamy z polecenia tesciow mechanika niby duzo osob go chwali. Tylko narzekaja ze dlugo auto u niego stoi i ciezko sie do niego dostac.
Ale oczywiście diagnozę sprawdzimy u innego mechanika czy to samo powie. Poczekamy z tydzien jak silnik będzie pluł olejem to g z tego auta bedzie. -
Bobas, wydawało mi sie ze ci odpisałam ale nie widzę mojego postu.
Ostatecznie waga 3600 wiec tylko jeden lekarz nie zawyżał. Dwóch chciało dać skierowanie na cc ze względu na wagę.
Mój maz był cały czas przy porodzie, w tak zwanej akcji. Widział dosłownie wszystko i jest w pozytywnym szoku.
Nawet wychodząca głowę.
Nie spodziewałam sie ze bedzie tak dzielny i pomocny. W takich chwilach ludzie poznają sie na nowo.
Młody ssie jak wariat brodawki bola. Czy posmarowane lano maścią z ziaji młody moze ssać czy umyć? Na opakowaniu niby jest ze można.
Cieżko was nadrobić w każdej wolnej minucie podsypiamMilka1991, Donia12, Jagah, bobas2015, agadana, lis87 lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat moja mała też jak ssala to dość mocno i pojawiła się krew. Teraz brodawki odpoczywaja bo odwidziała jej się pierś i woli butelkę ale smaruje cały czas bepanthenem. Też niby Noe trzeba zmywac ale jak przystawiam mała to zmuwam woda bo to zawsze inna substancja niż mleko którego oczekuje po dostawieniu
-
Gratuluję udanych wizyt
Dzisiaj bez kangurowania, bo... Wiktoria zrobiła kolejny mały wielki krok. Oddycha samodzielnie, potrzebuje jedynie podawania tlenu do inkubatora
[CIACH]Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 22:53
mada87, Milka1991, Donia12, IGA.G, Kjopa3, pati87, nutella_, Lokokoko, sallvie, sy__la, Jagah, vitae13, karolyn, bobas2015, Niebieskaa, Taśka22, Justyna Sz, Misiu2017, Aga1991, agadana, Ivona12, Reni1982, misKolorowy, slodka100, ilae, She Wolf, niania.ogg, lis87, flowerygirl, kahaśka, aniab2205, WreszcieMama, Justyna 8921, Biszkopciki, kasieniaczek, Kleopatra, Gakin, mamaaniołków3, Peg, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Ja się mogę pisać na poród!
Wczoraj na wizycie Zosia waży 3200-3300! Ciaza donoszona mała wg usg 38+1. A znaków porodu nic... dwa seksy w ciągu dnia długi szybki spacer i nadal cisza...karolyn, Donia12, Misiu2017, pati87, Marsylia, Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość
-
atat wrote:Bobas, wydawało mi sie ze ci odpisałam ale nie widzę mojego postu.
Ostatecznie waga 3600 wiec tylko jeden lekarz nie zawyżał. Dwóch chciało dać skierowanie na cc ze względu na wagę.
Mój maz był cały czas przy porodzie, w tak zwanej akcji. Widział dosłownie wszystko i jest w pozytywnym szoku.
Nawet wychodząca głowę.
Nie spodziewałam sie ze bedzie tak dzielny i pomocny. W takich chwilach ludzie poznają sie na nowo.
Młody ssie jak wariat brodawki bola. Czy posmarowane lano maścią z ziaji młody moze ssać czy umyć? Na opakowaniu niby jest ze można.
Cieżko was nadrobić w każdej wolnej minucie podsypiamatat, ilae lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Marsylia- o-rany-boskieee... jakie rozczulajace i piekne zdjecie
Totalny luzik w inku!
Lokokoko- moja Orzeszkowa w przeddzien 35tc wazyla 2248g, a od 36/37tc dziecko nabiera tluszczyku, a matka raczej zatrzymuje wode i puchnie, wiec te kilogramy na koncowce ciazy bywaja baaaardzo oszukane
eforts- zazdroszcze imprezki, chociaz trudno doradzic dobre przekaski, bo u nas od zawsze najlepiej sprawdzaja sie niezawodne koreczki, swieze pieczywko i maselko czosnkowe, chrupki, popcorn, dla kazdego cos malego i dobrego
Marsylia, eforts lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy bol palcow u rąk to normalne jest?
W dzien bylo mozliwie ale na wieczor jest gorzej nawet ciezko bylo mi się umyc.
Dobrze ze tydzień temu obraczke i pierscionki pozdejmowalam bo juz wtedy zauwazylam ze palce mi na wieczor puchna.