X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Moj lekarz mierzył i ma 1,93 cm hm czy to dobrze

mój 2 cm w 8 t 1 d :) lekarz mi powiedział, że ciąża wygląda na kilka dni starszą, ale to niemożliwe bo miałam owulacje stymulowaną więc wiem dokładnie kiedy zaszłam :)

Pati trzymam kciuki! wspaniałego dnia ci życzę!

pati87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka to mnie pocieszyłaś kochana bo tak sie bałam czy nie zaszkodzilam tym maluszkowi , zawsze byłam przeciwna jedzeniu takich ryb nie lubiłam po prostu a tu taka ochota mnie wzieła ajjj

Milka1991 lubi tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od dwóch dni nie mam apetytu, mało jem i na razie się z tego cieszę bo wcześniej to jak odkurzacz pochłaniałam. teraz nie mdli mnie bardzo, jem ale mało także chyba złoty środek :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Klaraa moja bliska koleżanka miała toxo i była na antybiotyku i na szczęście wszystko się dobrze skończyło i urodziła zdrowego chłopca. ale stresu miała co niemiara ;/

Sy_la ja też dzisiaj można powiedzieć, że nie mam żadnych objawów. Rano ja wstałam to miałam straszne mdłości i słabo mi było ale wypiłam wodę z cytryną i zjadłam makaron ze szpinakiem i od razu mi się zrobiło lepiej :) brzuch mam non stop wzdęty ;/ piersi nie bolą, trochę mnie prawy jajnik ciągnie tak jak na owu i nie wiem czy to dobry czy zły znak ;/

co do sera feta to ja nie wiedziałam wcześniej , że nie można (później doczytałam) i zjadłam 2 razy w tym tygodniu :|

Pati wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Życzę Ci, zeby to był piękny dzień dla Was :*

Klaraa, sy__la, pati87 lubią tę wiadomość

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał ktoś nadzerke? Co się z nią robi? Jak leczylyscie ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkaa wrote:
    Tekla...Właśnie ten oszołom powiedział, że DO kwasu który teraz biorę mam dorzucić PREGNĘ PLUS, która w sobie również zawiera kwas foliowy... to łącznie by podwoiło dawkę. Nie chcę do niego pisać bo tak jak mówiłam nie ufam mu i go zmieniam....
    Chyba się wstrzymam idę do nowej Pani doktor za 18 dni to zobaczymy co ona o tym myśli... w między czasie wykonam serię zleconych badań to zobaczymy czy mam niedobory...

Ta pregna mnie zaniepokoiła tym bardziej że na 1 wizycie mówił ŻADNEJ SUPLEMENTACJI.. a teraz zmienił zdanie :) Kartę ciąży i teczkę na dokumenty również dostałam z logo PREGNY... przypadek ? :) hah
    Ja biorę Pregna Plus od początku a dodatkowo mam kwas foliowy w zwiększonej dawce 15mg jeśli organizm ma w nadmiarze kwasu to go wysikasz a jeśli masz niedobór to groźne dla płodu

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja karty ciąży nie dostałam. Lekarz kazał wejść do położnej bo zapytał o kartę ciąży a ona umówiła się że mną na wtorek na krew i na mocz

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika To pewnie już na 100% załorzą Ci po badaniach , ciekawe co u mnie będzie jutro się przekonam :) .

IGA. G Ja też tam mam wczoraj pochłaniałam wszystko , a dziś nie mam wcale apetytu zjadmam góra dwie kanaki z wędliną i pomidorem , ciastka i już mam dość ledwo te kanapki wepchnęłam.

nutella_ Ogólnie to od gin zależy co zrobi. Ja miałam nadżerkę mi proszki przepisała abym dowcipnie sobie tabletki wsadzała , już nie pamiętam jakie to były leki ale długo się leczyłam w kończy moja gin taki zabieg mi zrobiła, że zamroziła mi ta nadżerkę , czy coś w tym stylu potem poszłam za jakiś czas, i już wszystko ładnie wyglądało po nadźerce ani śladu .

• atat Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwasu foliowego norma to niby 0,4mg.
    Ale w czasie gdy rozwija sie uklad nerwowy to zapotzrebowanie jest wieksze i naprawde nic zlego sie nie stanie jak wezmiemy jeszcze cos w suplementach.
    O ile normalnie przyswaja sie kwas foliowy.

a pregna plus jest naptawde dobrym preparatem.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Klaraa Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    Klaraa moja bliska koleżanka miała toxo i była na antybiotyku i na szczęście wszystko się dobrze skończyło i urodziła zdrowego chłopca. ale stresu miała co niemiara ;/

Sy_la ja też dzisiaj można powiedzieć, że nie mam żadnych objawów. Rano ja wstałam to miałam straszne mdłości i słabo mi było ale wypiłam wodę z cytryną i zjadłam makaron ze szpinakiem i od razu mi się zrobiło lepiej :) brzuch mam non stop wzdęty ;/ piersi nie bolą, trochę mnie prawy jajnik ciągnie tak jak na owu i nie wiem czy to dobry czy zły znak ;/

co do sera feta to ja nie wiedziałam wcześniej , że nie można (później doczytałam) i zjadłam 2 razy w tym tygodniu :|

Pati wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Życzę Ci, zeby to był piękny dzień dla Was :*

dziękuję za te informację :) daje nadzieję, że i u mnie będzie wszystko w porządku.
    Narobiłaś mi smaka na makaron ze szpinakiem :D

ja mam ostatnią taką obserwację, że jak wstaję z łóżka na głodniaka i od razu biorę antybiotyk na pusty żołądek to pół dnia potem mnie męczą mdłości i mulenie a jak coś przekąszę jeszcze w łóżku, nawet krakersa albo małą kanapeczkę to od razu lepiej :)

Camille87 mnie czasem pobolewa brzuch właśnie jak na okres, raz słabiej a raz mocniej, całe podbrzusze mnie ciągnie ale lekarz powiedział, że to normalne i macica się rozciąga.

Milka dziękuję :* oczywiście zapisz tak, później najwyżej będziemy modyfikować :)
    no ja w sumie rocznikowo rówieśniczka ale ja w początku roku więc zaraz po Twoich 25 urodzinach ja będę obchodzić 26te ;)

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Miał ktoś nadzerke? Co się z nią robi? Jak leczylyscie ?
    W ciąży nic się nie robi, tylko obserwuje. Często sama znika, bo to od burzy hormonalnej się robi. Mi zrobiła się po porodzie i gin mówił, że zniknie. I na następnej wizycie nie było śladu. :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    W ciąży nic się nie robi, tylko obserwuje. Często sama znika, bo to od burzy hormonalnej się robi. Mi zrobiła się po porodzie i gin mówił, że zniknie. I na następnej wizycie nie było śladu. :)
    No u mnie od poprzedniej wizyty się powiększyła. I mimo, że robiłam cytologie 4 miesiące temu, muszę powtorzyc. Poza tym u mnie od każdej możliwej strony rak szyjki macicy w rodzinie.

Pytam już teraz, bo nie wiadomo jak u mnie będzie z ciążą (nie wierzę w cuda) i od razu zalatwilabym z nią sprawę. Ale jeden ginekolog odradza mi wypalenie, a inny poleca.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Pati wszystkiego dobrego na nowej drodze życia dużo miłości i szczęścia :) bawcie się dobrze.
    Mnie ostatnio zmeczenie męczy. Tak strasznie mi się chce spać. Teraz młody poszedł na drzemkę a ja leżę choć muszę iść sprzątać a nie chce mi się bardzo :(
    byliśmy dziś w banku to skoczyłam do sklepu dziecięcego i fajnie bo można u nich zamówić gondole do ramy mojego wózka spacerowego :) chciał mi już sprzedać :D ale mówię że za wcześnie.

pati87 lubi tę wiadomość

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella trzymam mocno kciuki za maluszka żeby się pojawił i nie martw się u mnie na ostatniej wizycie była tylko czarna kropka a teraz nadrobił maluch :)

Witam nowe mamusie :)

Gratuluję kolejnych serduszek. Ja doczekać się nie mogę kiedy poznamy płeć.
    Marzy nam się córcia przy dwóch synach. W poprzednich ciążach czułam że będą chłopaki a teraz nie umiem wyczuć może dlatego że dziewczynkę bym chciała.

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella ja mam nadżerkę niewielką już długi czas i każdy ginekolog, który ją widział pytam czy rodziłam i jak mówiłam, że nie to mówili, żeby do pierwszej ciąży nic nie robić tylko po porodzie się tym zająć. Cytologię robię raz w roku i zawsze wychodziła czysta.

Camille mnie dzisiaj rano pobolewał brzuch jakby na @ ale dosłownie przez chwilkę a teraz czuję takie jakby ciągnięcie czy kłucie w prawym jajniku ale tłumacze sobie, że to macica się rozciąga i to nic groźnego.

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nadżerkę niewielką ale mam, i lekarka mi mówiła żeby na razie nic z nią nie robić.

co do kwasu foliowego ja mam tę wyższą dawkę 5 mg - takie zalecenia lekarki, powiedziała, że większa dawka nie zaszkodzi, po prostu organizm weźmie ile się da a resztę wysikam.

Szczęśliwa tylko ja pochłaniałam wszystko od ponad dwóch tygodni, nie mogłam zaoponować na swoim apetytem ;p dlatego cieszę się z tych dwóch dni bo jem w miarę ok, w wcześniej tylko chodziłam po domu i szukałam czegoś do jedzenia. może jak wróce do pracy od wrzęsnia to nie będę miała na to czau :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    No u mnie od poprzedniej wizyty się powiększyła. I mimo, że robiłam cytologie 4 miesiące temu, muszę powtorzyc. Poza tym u mnie od każdej możliwej strony rak szyjki macicy w rodzinie.

Pytam już teraz, bo nie wiadomo jak u mnie będzie z ciążą (nie wierzę w cuda) i od razu zalatwilabym z nią sprawę. Ale jeden ginekolog odradza mi wypalenie, a inny poleca.

moja lekarka mówiła że ewentulanie przy większej nadżerce można pomyśleć o wymrażaniu a nie wypalaniu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Ja nadal plamie. Od wczoraj bardziej niz zwykle, kolor prawie czarny :/
    Strasznie sie boje i ide dzis znowu do lekarza, zobaczyc co z tym moim krwiakiem.
    Wkurza mnie to ze nie moge sie cieszyc urlopem, bo ciagle cos mi jest :(

Teklaa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja też mam nadżerkę-nic mam nie robić po porodzie powinna sama zniknąć :-)
    ja byłam wczoraj na wizycie i jest pęcherzyk jest zarodek wielkosć 6t6 d więc sporo młodszy niż ciąza z @ ale od poprzedniej wizycie jest dużo wiecej bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk -ale nadal nie ma serducha :-( może kiepskie usg bo byłam na nfz a może ..... lekarka kazała traktować się jak cięzarną ale o najgorszym też powiedziała :-( wiec nadal czekamy
    Trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 12:58

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ