Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
angelika1984 wrote:Moj lekarz mierzył i ma 1,93 cm hm czy to dobrze
mój 2 cm w 8 t 1 dlekarz mi powiedział, że ciąża wygląda na kilka dni starszą, ale to niemożliwe bo miałam owulacje stymulowaną więc wiem dokładnie kiedy zaszłam
Pati trzymam kciuki! wspaniałego dnia ci życzę!pati87 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Klaraa moja bliska koleżanka miała toxo i była na antybiotyku i na szczęście wszystko się dobrze skończyło i urodziła zdrowego chłopca. ale stresu miała co niemiara ;/
Sy_la ja też dzisiaj można powiedzieć, że nie mam żadnych objawów. Rano ja wstałam to miałam straszne mdłości i słabo mi było ale wypiłam wodę z cytryną i zjadłam makaron ze szpinakiem i od razu mi się zrobiło lepiejbrzuch mam non stop wzdęty ;/ piersi nie bolą, trochę mnie prawy jajnik ciągnie tak jak na owu i nie wiem czy to dobry czy zły znak ;/
co do sera feta to ja nie wiedziałam wcześniej , że nie można (później doczytałam) i zjadłam 2 razy w tym tygodniu
Pati wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Życzę Ci, zeby to był piękny dzień dla Was :*Klaraa, sy__la, pati87 lubią tę wiadomość
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
agnieszkaa wrote:Tekla...Właśnie ten oszołom powiedział, że DO kwasu który teraz biorę mam dorzucić PREGNĘ PLUS, która w sobie również zawiera kwas foliowy... to łącznie by podwoiło dawkę. Nie chcę do niego pisać bo tak jak mówiłam nie ufam mu i go zmieniam....
Chyba się wstrzymam idę do nowej Pani doktor za 18 dni to zobaczymy co ona o tym myśli... w między czasie wykonam serię zleconych badań to zobaczymy czy mam niedobory...
Ta pregna mnie zaniepokoiła tym bardziej że na 1 wizycie mówił ŻADNEJ SUPLEMENTACJI.. a teraz zmienił zdanieKartę ciąży i teczkę na dokumenty również dostałam z logo PREGNY... przypadek ?
hah
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngelika To pewnie już na 100% załorzą Ci po badaniach , ciekawe co u mnie będzie jutro się przekonam
.
IGA. G Ja też tam mam wczoraj pochłaniałam wszystko , a dziś nie mam wcale apetytu zjadmam góra dwie kanaki z wędliną i pomidorem , ciastka i już mam dość ledwo te kanapki wepchnęłam.
nutella_ Ogólnie to od gin zależy co zrobi. Ja miałam nadżerkę mi proszki przepisała abym dowcipnie sobie tabletki wsadzała , już nie pamiętam jakie to były leki ale długo się leczyłam w kończy moja gin taki zabieg mi zrobiła, że zamroziła mi ta nadżerkę , czy coś w tym stylu potem poszłam za jakiś czas, i już wszystko ładnie wyglądało po nadźerce ani śladu . -
kwasu foliowego norma to niby 0,4mg.
Ale w czasie gdy rozwija sie uklad nerwowy to zapotzrebowanie jest wieksze i naprawde nic zlego sie nie stanie jak wezmiemy jeszcze cos w suplementach.
O ile normalnie przyswaja sie kwas foliowy.
a pregna plus jest naptawde dobrym preparatem.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
sandrita86 wrote:Klaraa moja bliska koleżanka miała toxo i była na antybiotyku i na szczęście wszystko się dobrze skończyło i urodziła zdrowego chłopca. ale stresu miała co niemiara ;/
Sy_la ja też dzisiaj można powiedzieć, że nie mam żadnych objawów. Rano ja wstałam to miałam straszne mdłości i słabo mi było ale wypiłam wodę z cytryną i zjadłam makaron ze szpinakiem i od razu mi się zrobiło lepiejbrzuch mam non stop wzdęty ;/ piersi nie bolą, trochę mnie prawy jajnik ciągnie tak jak na owu i nie wiem czy to dobry czy zły znak ;/
co do sera feta to ja nie wiedziałam wcześniej , że nie można (później doczytałam) i zjadłam 2 razy w tym tygodniu
Pati wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Życzę Ci, zeby to był piękny dzień dla Was :*
dziękuję za te informacjędaje nadzieję, że i u mnie będzie wszystko w porządku.
Narobiłaś mi smaka na makaron ze szpinakiem
ja mam ostatnią taką obserwację, że jak wstaję z łóżka na głodniaka i od razu biorę antybiotyk na pusty żołądek to pół dnia potem mnie męczą mdłości i mulenie a jak coś przekąszę jeszcze w łóżku, nawet krakersa albo małą kanapeczkę to od razu lepiej
Camille87 mnie czasem pobolewa brzuch właśnie jak na okres, raz słabiej a raz mocniej, całe podbrzusze mnie ciągnie ale lekarz powiedział, że to normalne i macica się rozciąga.
Milka dziękuję :* oczywiście zapisz tak, później najwyżej będziemy modyfikować
no ja w sumie rocznikowo rówieśniczka ale ja w początku roku więc zaraz po Twoich 25 urodzinach ja będę obchodzić 26teMilka1991 lubi tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Miał ktoś nadzerke? Co się z nią robi? Jak leczylyscie ?
-
kahaśka wrote:W ciąży nic się nie robi, tylko obserwuje. Często sama znika, bo to od burzy hormonalnej się robi. Mi zrobiła się po porodzie i gin mówił, że zniknie. I na następnej wizycie nie było śladu.
Pytam już teraz, bo nie wiadomo jak u mnie będzie z ciążą (nie wierzę w cuda) i od razu zalatwilabym z nią sprawę. Ale jeden ginekolog odradza mi wypalenie, a inny poleca. -
Hej.
Pati wszystkiego dobrego na nowej drodze życia dużo miłości i szczęściabawcie się dobrze.
Mnie ostatnio zmeczenie męczy. Tak strasznie mi się chce spać. Teraz młody poszedł na drzemkę a ja leżę choć muszę iść sprzątać a nie chce mi się bardzo
byliśmy dziś w banku to skoczyłam do sklepu dziecięcego i fajnie bo można u nich zamówić gondole do ramy mojego wózka spacerowegochciał mi już sprzedać
ale mówię że za wcześnie.
pati87 lubi tę wiadomość
-
Nutella trzymam mocno kciuki za maluszka żeby się pojawił i nie martw się u mnie na ostatniej wizycie była tylko czarna kropka a teraz nadrobił maluch
Witam nowe mamusie
Gratuluję kolejnych serduszek. Ja doczekać się nie mogę kiedy poznamy płeć.
Marzy nam się córcia przy dwóch synach. W poprzednich ciążach czułam że będą chłopaki a teraz nie umiem wyczuć może dlatego że dziewczynkę bym chciała. -
Nutella ja mam nadżerkę niewielką już długi czas i każdy ginekolog, który ją widział pytam czy rodziłam i jak mówiłam, że nie to mówili, żeby do pierwszej ciąży nic nie robić tylko po porodzie się tym zająć. Cytologię robię raz w roku i zawsze wychodziła czysta.
Camille mnie dzisiaj rano pobolewał brzuch jakby na @ ale dosłownie przez chwilkę a teraz czuję takie jakby ciągnięcie czy kłucie w prawym jajniku ale tłumacze sobie, że to macica się rozciąga i to nic groźnego.
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
ja też mam nadżerkę niewielką ale mam, i lekarka mi mówiła żeby na razie nic z nią nie robić.
co do kwasu foliowego ja mam tę wyższą dawkę 5 mg - takie zalecenia lekarki, powiedziała, że większa dawka nie zaszkodzi, po prostu organizm weźmie ile się da a resztę wysikam.
Szczęśliwa tylko ja pochłaniałam wszystko od ponad dwóch tygodni, nie mogłam zaoponować na swoim apetytem ;p dlatego cieszę się z tych dwóch dni bo jem w miarę ok, w wcześniej tylko chodziłam po domu i szukałam czegoś do jedzenia. może jak wróce do pracy od wrzęsnia to nie będę miała na to czauSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nutella_ wrote:No u mnie od poprzedniej wizyty się powiększyła. I mimo, że robiłam cytologie 4 miesiące temu, muszę powtorzyc. Poza tym u mnie od każdej możliwej strony rak szyjki macicy w rodzinie.
Pytam już teraz, bo nie wiadomo jak u mnie będzie z ciążą (nie wierzę w cuda) i od razu zalatwilabym z nią sprawę. Ale jeden ginekolog odradza mi wypalenie, a inny poleca.
moja lekarka mówiła że ewentulanie przy większej nadżerce można pomyśleć o wymrażaniu a nie wypalaniu -
Hej dziewczyny.
Ja nadal plamie. Od wczoraj bardziej niz zwykle, kolor prawie czarny
Strasznie sie boje i ide dzis znowu do lekarza, zobaczyc co z tym moim krwiakiem.
Wkurza mnie to ze nie moge sie cieszyc urlopem, bo ciagle cos mi jestTeklaa lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
hej
ja też mam nadżerkę-nic mam nie robić po porodzie powinna sama zniknąć
ja byłam wczoraj na wizycie i jest pęcherzyk jest zarodek wielkosć 6t6 d więc sporo młodszy niż ciąza z @ ale od poprzedniej wizycie jest dużo wiecej bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk -ale nadal nie ma serduchamoże kiepskie usg bo byłam na nfz a może ..... lekarka kazała traktować się jak cięzarną ale o najgorszym też powiedziała
wiec nadal czekamy
Trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 12:58
Milka1991 lubi tę wiadomość