Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Milka1991 wrote:Monika34 czemu nie mam Cię na liście ?
Ewelina z tego co wiem to zakazane są tylko takie duże ryby bo mają sporo rtęci, typu rekin, makrela...tak więc spokojnie, na zdrowie
Makrela akurat jest polecana- tak ja wyczytalam.
Unikac tunczyka, halibuta - wlasnie duzych ryb
Generalnie wlasnie szprotki, sardynki, sledzie, makrele sa na plusMeridian lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
angelika1984 wrote:Ja miałam te zastrzyki po cesarce. Jak urodziłam moja córkę to przepisał mi takie zastrzyki. Miałam aż siniaki na brzuchu. To moje dziecko takie malutkie. Chyba się martwię.
myślę, że nie ma czyma co lekarz powiedział? na moim usg jest napisane ile mierzy dzidziuś i jak to tydzień wg usg (byłam 8t1d a na usg automatycznie wyskoczyło 8t5d), u ciebie co jest napisane?
-
atat wrote:Ja clexane juz biorę ponad dwa tyg. Maz mi robi zastrzyki w rękę bo sama nie dałabym rady.
mi kazał w brzuch. Powiedział, że ich nie wolno domięśniowo, trzeba podskurnie. wiec robie w brzuch tylko powyżej pępka. Ściskam skórę, żeby się zrobiła fałdka i robię zastrzyk. Mam wprawę bo już przerabiałam Ovitrelle, Gonapeptyl, Gonal. Może jakbym miała trochę wiecej tkanki tłuszczowej to by było mniej boleśnie. -
sunshine wrote:mi kazał w brzuch. Powiedział, że ich nie wolno domięśniowo, trzeba podskurnie. wiec robie w brzuch tylko powyżej pępka. Ściskam skórę, żeby się zrobiła fałdka i robię zastrzyk. Mam wprawę bo już przerabiałam Ovitrelle, Gonapeptyl, Gonal. Może jakbym miała trochę wiecej tkanki tłuszczowej to by było mniej boleśnie.
Ja mam fraxiparine i tez robie w brzuch.
Lekarka powiedziala, ze jak brzuch bedzie zmasakrowany to moge wyjatkowo aby dac mu odpoczac zrobic w udo. Ale tak jak piszesz zalecane jest w brzuch.
Ja niestety mam kiepskie igly we fraxi wiec lekarka polecila mi kupic strzykawki i najciensze igly w aptece i przelewac z oryginalnych ampulek do moich strzykawek. Jest lepiej tym sposobem
-
Antonelka wrote:Ja mam fraxiparine i tez robie w brzuch.
Lekarka powiedziala, ze jak brzuch bedzie zmasakrowany to moge wyjatkowo aby dac mu odpoczac zrobic w udo. Ale tak jak piszesz zalecane jest w brzuch.
Ja niestety mam kiepskie igly we fraxi wiec lekarka polecila mi kupic strzykawki i najciensze igly w aptece i przelewac z oryginalnych ampulek do moich strzykawek. Jest lepiej tym sposobem -
kahaśka wrote:A to całą ciąże będziesz na dodatkowych lekach? Mam koleżankę po invitro we Włoszech i nic specjalnie nie brała
Zastrzyki przeciwzakrzepowe nie sa zwiazane z in vitro. Mialam kiedys zakrzepice stad taka profilaktyka.
Z lekow do in vitro biore tylko luteine i lutinusa (progesteron) ale to chyba po pierwszym trymestrze bede odstawiac (jupiii)
-
O rybkach troszke
Ryby, których należy unikać:
szczupak
okoń
merlin
miecznik
rekin
sandacz
miętus
wątróbki z dorsza, innych ryb
węgorz
surowe owoce morza
ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia
Ryby, które można spożywać bez ograniczeń:
ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa
potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior
łososie morskie, oceaniczne
sieje
śledzie, pochodzące z połowów oceanicznych
świeże ryby, z renomowanych wędzarni
Zrodlo: Internet, BabyboomWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 16:52
-
Dobrze niech tam pływa
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
IGA.G wrote:sunshine a na co te zastrzyki clexane?
mam bardzo podwyższone d-dimery i a fibrynogen tak w górnej granicy. Mogą się robić skrzepy w łożysku i to grozi poronieniem.
Nie mam stwierdzonej zakrzepicy (przed ciążą wyniki w normie). Ale lekarz powiedział, że często takie rzeczy wychodzą właśnie w ciąży bo organizm obciążony.
A ponieważ nie mam stwierdzonej choroby to lek pełnopłatny. Za 30 zastrzyków zapłaciłam ponad 300zł. Ale jak trzeba to trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 17:40
-
Dziewczyny w poprzedniej ciąży miałam mega cellulit tzw. ciążowy. wraz z porodem wszystko przeszło. Ale właśnie oglądałam się w lustrze i widzę, już teraz, że znów chyba czeka mnie to samo. Zastanawiam się tylko czy to możliwie, że już w 7 tyg. zaczął się ten nieszczęsny cellulit robić. Co myślicie?Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Ja juz po. Maluch zyje i rosnie jak na drozdzach. Ale lozysko sie odkleja i musze lezec, wiec nasz weekendowy wypad nie wypali. No ale czego sie nie robi dla dzidzi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0678eaab7ad0.jpgTeklaa, Antonelka, niania.ogg, sy__la, Magni, Maniuś, nutella_, Peg, kahaśka, Milka1991, tysiaa93, Szczęśliwa Mamusia, Klaraa, sandrita86 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty