Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jatoszka wrote:hej
ja też mam nadżerkę-nic mam nie robić po porodzie powinna sama zniknąć
ja byłam wczoraj na wizycie i jest pęcherzyk jest zarodek wielkosć 6t6 d więc sporo młodszy niż ciąza z @ ale od poprzedniej wizycie jest dużo wiecej bo 10 dni temu był tylko pęcherzyk -ale nadal nie ma serduchamoże kiepskie usg bo byłam na nfz a może ..... lekarka kazała traktować się jak cięzarną ale o najgorszym też powiedziała
wiec nadal czekamy
Trzymajcie kciuki
Czyli jedziemy na tym samym wózku.. ja również czekam. I trzymam kciuki za ciebiejatoszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was prowadzi ciążę u dwóch lekarzy ? Prywatnie i na NFZ? Koleżanka, która chodzi prywatnie w Szczecinie mi podpowiedziała, że chodzi dodatkowo na NFZ po skierowania na badania... Czytałam na internecie różne opinie.. lekarz ma prawo odmówić skierowania na badania jeżeli nie prowadzimy ciąży na kasę chorych. Czy w związku z tym takie chodzenie raz na jakiś czas na NFZ by mieć refundowaną część badań to dobry pomysł? Mówić im o podwójnym prowadzeniu ciąży ?
Kolejna wizyta 25.10 -
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Dziewczyny ja czytalam ze nadmiar kwadu foliowego jest wydalany z moczem wiec nie mozna przedawkowac
niektore z was maja przeciez specjalna dawke 4-5mg czyli 10razy wieksza.
Mam pytanie do was - mozecie opisac swoje bole brzucha? Mnie ostatnio kluje boli w srodku w pochwie jak przy okresie i czasem mam odczucie jakby spinania ?! Nie wiem czy faktycznie tak jest ale mi sie kojarzy jak w pierwszej ciazy mialam skurcze ... mojego gina nie ma ide w poniedzialek bo sie martwieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagnieszka Ja wcześniej chodziłam na NFZ i teraz chodzę prywatnie, gdybym miala wybierać między NFZ czy prywaciarza to wolę NFZ u prywatnego za wszystko płacić trzeba , za wizyty czasem za USG nie mówiąc o badaniach plus koszty dojazdu , mi bardzo odpowiadały wizyty na NFZ badania za darmo , na USG miałam skierowanie zawsze żyć nie umierać , a teraz nie mam wyboru i muszę chodzić prywatnie , chciałabym aby na NFZ przyjmował i prowadził ciążę jest taka możliwość i wiem nawet gdzie , ale to odpada mój gin jest w takim specjalistycznym szpitalu mamy do tej miejscowości 60 km , a od Poniedziałku do Piątku do 17 przyjmuje a ja nie mam ani transportu , ani z kim dzieci zostawić więc chcieć nie chcieć trzeba prywatnie chodzić. Ja jestem takiego zdania , że jak chodzić to do jednego zaufanego
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:37
-
IGA.G wrote:a ja od dwóch dni nie mam apetytu, mało jem i na razie się z tego cieszę bo wcześniej to jak odkurzacz pochłaniałam. teraz nie mdli mnie bardzo, jem ale mało także chyba złoty środek
Powinnaś wlasnie jest mało, a często pusty żołądek wzmaga uczucie nudności, ja juz 7 dzien z nimi walczę zauważyłam że dobre są banany, arbuz, ananas, kiwi inne owoce w małej ilości, migdały obiad zawsze staram sie wcisnąć w siebie bo gdybym tego nie zrobiła to wole nie myślec jak popsuliby sie moje samopoczucie chyba non stop leżałbym w łożku, dzis krem i naleśnik drugi zostawiam na kolacje. Jesli czujesz mdłości, a nie wymiotujesz naprawdę polecam jesc malutko, a często nawet kawałek, gryz czegoś
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Powinnaś wlasnie jest mało, a często pusty żołądek wzmaga uczucie nudności, ja juz 7 dzien z nimi walczę zauważyłam że dobre są banany, arbuz, ananas, kiwi inne owoce w małej ilości, migdały obiad zawsze staram sie wcisnąć w siebie bo gdybym tego nie zrobiła to wole nie myślec jak popsuliby sie moje samopoczucie chyba non stop leżałbym w łożku, dzis krem i naleśnik drugi zostawiam na kolacje. Jesli czujesz mdłości, a nie wymiotujesz naprawdę polecam jesc malutko, a często nawet kawałek, gryz czegoś
właśnie tak staram się robić, na szczęście owoce chętnie jemja nie wymiotuje, nawet mnie nie mdli za bardzo tylko nie mam apetytu
-
She Wolf wrote:Hej dziewczyny.
Ja nadal plamie. Od wczoraj bardziej niz zwykle, kolor prawie czarny
Strasznie sie boje i ide dzis znowu do lekarza, zobaczyc co z tym moim krwiakiem.
Wkurza mnie to ze nie moge sie cieszyc urlopem, bo ciagle cos mi jest
Miałam zacytować, a polubiłam przepraszam
Moze to ten krwiaczek daje o sobie znac, jesli nie masz dużych plamień to spokojnie, tym bardziej że dzis wizyta, wszystkiego sie dowiesz trzymam kciuki
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
IGA.G wrote:właśnie tak staram się robić, na szczęście owoce chętnie jem
ja nie wymiotuje, nawet mnie nie mdli za bardzo tylko nie mam apetytu
To Ci zazdroszczęwczoraj miałam najwieksza masakrę mdłości, a dzis tfu tfu lepiej
Zauważyłam ze ciepła herbata tez na mnie działa, wszystko do picia co zimne brrrr cokolwiek woda, sok na sama myśl mdlizimne be
agnieszkaa wrote:Dziewczyny czy któraś z Was prowadzi ciążę u dwóch lekarzy ? Prywatnie i na NFZ? Koleżanka, która chodzi prywatnie w Szczecinie mi podpowiedziała, że chodzi dodatkowo na NFZ po skierowania na badania... Czytałam na internecie różne opinie.. lekarz ma prawo odmówić skierowania na badania jeżeli nie prowadzimy ciąży na kasę chorych. Czy w związku z tym takie chodzenie raz na jakiś czas na NFZ by mieć refundowaną część badań to dobry pomysł? Mówić im o podwójnym prowadzeniu ciąży ?
-
Teklaa wrote:Miałam zacytować, a polubiłam przepraszam
Moze to ten krwiaczek daje o sobie znac, jesli nie masz dużych plamień to spokojnie, tym bardziej że dzis wizyta, wszystkiego sie dowiesz trzymam kciuki
Tez mam nadzieje ze to krwiak sie oproznia. Chyba dostane zawalu do tej wizyty
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja już pisałam że w pierwszej ciąży wymiotowalam do20 tygodnia... Dziś i wczoraj już również miałam Spotkanie z sedesem... Mały zapierdziela za mną... Staje obok mnie, patrzy co robię i się śmieje
zero współczucia normalnie:) nie no za mały jest żeby rozumieć co się dzieje, tak że po prostu mam wesoło
Omon, Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość
-
Agnieszka ja tak chodzę, ze na nfz i prywatnie. Jest to lekarka do której już ponad 2 lata chodzę. Skierowania na badania dostaje chociaż tak jak wam pisałam wcześniej nie kazała mi zrobić wszystkiego co jest zalecane w pierwszym trymestrze i jeśli tego nie zleci to zrobię prywatnie. A do prywatnego chodzę bo ma dużo lepszy sprzęt i bardzo dobre opinie jako lekarz także też nie chcę z niego rezygnować
agnieszkaa, Maniuś lubią tę wiadomość
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI