Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu, Lokokoko trzymam za Was kciuki :*
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. To nie tak, że ja się nie cieszę bądź nie korzystam z tego, że ciągle jesteśmy we dwójkę, a mała w brzuszku. Właśnie wróciliśmy z kina. Tylko.. chyba już mnie to męczy bo ja w ciąży z bardzo krótkimi przerwami jestem od września 2015 (po drodze dwie straty) więc czas oczekiwania bardzo bardzo długi. A w tygodniu siedzę sobie w domu sama, mąż w pracy, znajomych mało a jak są to w pracy... po prostu mam chyba gorszy dzień..
Nie złoście się i nie irytujcie jak po raz trzeci usłyszycie za miesiąc pytanie "jak przystawiać małą żeby dobrze złapała sutek"
Niebieska... no Piękna i Bestia.. no cóżnie spodziewałam się, że to taki pół-musical a my tak średnio przepadamy za takimi. Następnym razem jednak pójdę na jakiś film co może mnie czymś zaskoczyć. Gdzie nie znam całej fabuły
Łatwy, prosty i przyjemny czego się można było spodziewać. Może i dobrze na ten etap ciąży
Lokokoko lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Hej dziewczyny mam ogromną prośbę która zwolni mi brzuszek ? Ja aktualnie 104 cykl starań o pierwszą fasolkę 3 kliniki i nic... Te dziewczyny które długo się starały to wiedzą ile to kosztuje łez.
Życzę wam szybkiego i szczęśliwego rozwiązania!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 13:59
aniab2205 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Hej
Aniu trzymam kciuki. Koko dobrze, że jesteś już pod dobrą opieką. Będzie dobrze!
My wczoraj wieczorem z mężem puściliśmy sobie serial i jakoś mnie głowa lekko bolała. Od razu mąż poleciał po ciśnieniomierz, zmierzyłam i podwyższone. Wzięłam tabletkę, bo i tak było już ok. 23 i ciśnienie zamiast spadać, zaczęło rosnąć. W pewnym momencie 150/105 i już oswajałam się z myślą, żeby jechać na IP, ale wypiłam meliskę, położyłam się i za 10-15 minut spadło do standardowych jak dla mnie 130/90. Stwierdziliśmy, że na IP z takim zbitym już ciśnieniem nic nie zrobią, więc poszliśmy spać. W łóżku już było 125/85. Dziś jest raczej już ok, ale muszę to częściej kontrolować.
No i swędzą mnie stopy bardzo w nocy i rano, jutro jadę profil wątrobowy zrobić... I przy okazji sprawdzić białko w moczu.
Wczoraj też mnie przeczyściło, mocno bolał mnie brzuch i się wystraszyłam. Ale też odpuściło, więc jeszcze nie rodzęLokokoko lubi tę wiadomość
-
Loko kciuki zeby maly jeszcze posiedzial troche w brzuchu.
Aniastaraczka powodzenia!
Tika ja mialam na KTG skurcze od 65-80 i lekarz powiedzial, ze to sa straszaki, mimo ze byly regularne. To bylo dobry miesiac temu a ja nadal w dwupaku i ze skurczami. Ale ja to jestem skurczowa, bo mam wrazliwa macice.
Dzis mnie co chwila lapia. Wkurzam sie, bo robimy male porzadki, a ja co wstane, lub sie po cos schyle, to brzuch mi sie spina
Aniolkowa, sporo nas tu juz ma dosc czekania
U mnie dlugie starania i poronienie, wiec czekam od poczatku 2014 roku! A w ciazy ciagle komplikacje, a teraz bole roznego rodzaju. Tez mam juz powoli dosc, ale co zrobic. Jednym z nas jest pisany wczesny porod, inne przenosza ciaze.
Flowwer, ja chetnie zwolnie dla Ciebie brzuszek za kilka tygodni.
Powodzenia. Nawet sobie nie wyobrazam jak Ci jest ciezkoFlowwer, Lokokoko lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Iga moja bratowa też powiedziała, że wybraliśmy brzydkie imię. Ale fakt, że nie powiedziała nam tego wprost a mojej mamie, która oczywiście nie mogła tego zostawić dla siebie i musiała mi to przekazać. Dla mnie ogólnie nie ma brzydkich imion, są tylko różne gusta albo negatywne skojarzenia
Mi np. Anielka się negatywnie kojarzy, bo znam jedną dziewczynę o tym imieniu - jest głupia jak but i niesamowicie mi działa na nerwy - ale czy mam z tego powodu komuś mówić, że to brzydkie imię? Zwyczajnie mam swoje złe skojarzenia i nie nazwałabym tak córki. Dla porównania - całe życie baaardzo mi się podobało imię Emilia - jeszcze 2-3 lata temu dałabym sobie rękę uciąć, że właśnie tak będzie się nazywała kiedyś moja córka. Ale tak miała na imię babcia mojego męża, której nie poznałam, ale słyszałam mnóstwo opowieści, wiem, że ta kobieta wyrządziła mnóstwo krzywd swoim bliskim itd. i już wiem, że tego imienia nigdy nie wezmę pod uwagę. Ale nadal nie uważam, że jest brzydkie
Co to w ogóle za stwierdzenie?
Tak samo jak argument "dzieci w przedszkolu/szkole będą się śmiać". Dzieci nie będą się śmiać jeśli w domu nie usłyszą, że ktoś ma brzydkie lub śmieszne imię, bo to właśnie dorośli najczęściej takie rzeczy wymyślają, dziecko tylko słyszy i powtarza.
Ania Staraczka kciuki za cesarkę! MonikaNie będę się wypowiadać żeby nie wyjść na narcyza
Powiem tylko, że dawno nie słyszałam żeby ktoś dał takie imię dziecku. Sama zawsze byłam zadowolona, że nie nazywam się np. Magdalena bo w szkole zawsze się z dwiema lub trzema Magdami uczyłam w klasie a Moniką byłam tylko ja
Loko trzymam kciuki żebyś jeszcze pobyła w dwupaku :* Filip, nie wygłupiaj się
Dziewczyny, jak ostatecznie ubieracie dzieci na wypis?
Ja miałam w planie podpatrzeć najpierw jak w szpitalu są ubierane i ewentualnie jak inne dzieci są szykowane na wypis i wtedy przez telefon powiedzieć mężowi co ma przywieźć (przy okazji prania zrobiłam mu przeszkolenie i już wie co to pajac, co to body, pokazałam gdzie ma szukać rozmiaru, więc myślałam, że problemu nie będzie). Ale ostatnio chyba spanikował i poprosił, żebym mu spakowała kilka zestawów i tylko powiedziała który wziąć, bo on się nie zna i źle dobierze kolorystycznie
No więc zapakowałam mu 4 komplety - lżejsze i cieplejsze w dwóch rozmiarach. Wybrałam body + półśpiochy lub body + pajacyk. Dodałam, że jak będzie całkiem zimno to zwykły pajacyk ma odłożyć i wziąć cieplejszy, pokazałam mu gdzie leży. Do tego przy foteliku będzie kocyk plusz/minky. Myślicie, że będzie ok?IGA.G, Lokokoko, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Omon ja naszykowałam dla męża dwa kompey na wyjście, cienszy i taki cieplejszy - ma sam zdecydować po temperaturze
edit: kocyk też zapakowałam. zresztą to tylko do auta i później w sumie z garażu do domu,więc damy radeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 14:35
Omon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOmon Kochana Ja to maleństwo ubiorę tak jak będę wychodzić body z długim rękawem , ciepła czapeczka , polarowy pajacyk wiadomo kombinezon , mam taki ocieplany barankiem i taki taki trochę bardziej wiosenny na podszewce , do nosidełka przykryć kocykiem i do samochodu .
Koko Najważniejsze że jesteście , pod opieką lekarzy oninjuz tam wiedzą co robią.
Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 38 tc
juz ciaza doboszona uff !
Jutro ide na wizytę do ginekologa - mam nadzieje ze po badaniu ruszy sie i urodzę w tygodniumisKolorowy, Flowwer, Jagah, Niebieskaa, IGA.G, sunshine, aniab2205, Marsylia, Teklaa lubią tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Nie było mnie od wczoraj, a tu znowu tyle sie dzieje...
U mnie kiepski wieczor i noc, wczoraj sprzatalam, zamiatalam,odkurzalam, zmywalam podlogi..niewiele z 40 metrów, a wieczorem czułam się jak jeden wielki zakwas...wszystko mnie bolalo. W nocy nawet palce u rąk, brzuch, uda, pachwiny...
Nogi dalej jak balony. Jutro wizyta.
Co do wyboru imienia, dziewczyny nie sluchajcie innych! To nasze dzieciaczki i my powinnyśmy wybierać. Ja non stop slysze od tesciowej, że ma nowe imie...Ale ostatnio przeszła sama siebie.." Może Synka nazwiecie Jezus?"
Padłam...Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
She Wolf wrote:
Flowwer, ja chetnie zwolnie dla Ciebie brzuszek za kilka tygodni.
Powodzenia. Nawet sobie nie wyobrazam jak Ci jest ciezko
Czekam niecierpliwie na zwolnienie brzuszka ♡
She Wolf, aniab2205 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ja na wypis mam naszykowane 2 kombinezony. 1 jest cienki bo tylko z cienkiego pluszu a drugi jest taki wiosenny z lekkim ociepleniem.
Wszystko zalezy od pogody.
Od wtorku ma byc juz cieplej. Zobaczymy jaki będzie kwiecień.
Ja juz we wtorek a potem w czwartek mam wizyty u ginow i nie mogę się juz doczekac. Jestem ciekawa ile juz corcia wazy? I czy nadal wagowo jest z tp ? Bo raczej u mnie na spore dziecko się nie zapowiada.
Przed chwilą wlasnie dopisalam na kartce co muszę dopakowac do torby. Po pare rzeczy dla mnie zostalo mi do spakowania. -
Reni1982 wrote:
Co do wyboru imienia, dziewczyny nie sluchajcie innych! To nasze dzieciaczki i my powinnyśmy wybierać. Ja non stop slysze od tesciowej, że ma nowe imie...Ale ostatnio przeszła sama siebie.." Może Synka nazwiecie Jezus?"
Padłam...
To już jakiś profanacja by dla mnie była, mimo że jestem wierząca, to nigdy w życiu
Może lepiej Jahwe:p
Dobrze, że swojego tak nie nazwałaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 14:50
-
O matko... takie ciepłe rzeczy macie dla swoich pociech na wypis? Ja pod spód jakieś body + cieniutki pajacyk (zwykły bawełniany) i na wierzch cieplejszy pajacyk + czapeczka ale kombinezon już chyba odpada w takich temperaturach... na to kocyk. Chyba że w Polsce nadal jest super zimno? wydawało mi się, że doszła wiosna
Pierwotnie miałam w planie cieplejszy kombinezon ale jest już 15 stopni... a jeszcze do porodu trochę czasu chyba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 15:01
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniolkowa mama
Dzis u mnie jest 6stopni tylko. Takze jak by bylo tak zimno to bym nalozyla ten wiosenny kombinezon z lekkim ociepleniem a pod spod body i pajacyk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 15:15
-
Ja nie mam cieplego kominezonu...niby termin porodu na 19.04 wiec moze bedzie cieplo...wstepnie Maluszek będzie mial body, spodenki, czapeczka, pajacyk z polaru bez kapturka i kocyk cieply z kapturkiem. To tylko do auta i z auta do domu. Jak pogoda bedzie kaprysna to wtedy coś na szybko dokupię.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Misiu2017 wrote:Witam sie w 38 tc
juz ciaza doboszona uff !
Jutro ide na wizytę do ginekologa - mam nadzieje ze po badaniu ruszy sie i urodzę w tygodniu)
Jak synek wagowe stoi?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Moje ciśnienie znów bawi się dziś ze mną w kotka i myszkę... Właśnie byłam umyć głowę, jak nie zejdzie to jedziemy z mężem na IP.
Coraz bardziej zaczynam się bać, że jak przyjdzie co do czego i na prawdę zacznę rodzić, to ciśnienie mi skoczy na tyle, że zakończą ciążę cc...