X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anegdotka z dzisiejszego poranka dotycząca przepuszczania w kolejce.
    Mój brzuch widać, bardzo. Mimo to mężczyzna stojący za mną w kolejce do kasy, lat ok. 30-35 spytał się czy może być obsłużony przede mną (a raczej wymusił to). Ja miałam na taśmie zawrotne 5 produktów, a ów gentelman chciał zapłacić za rzecz pierwszej potrzeby, którą już konsumował tj. ŻELKI :D

Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, Jagah, Milka1991, sallvie, Donia12, Omon, aniab2205, Marsylia lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim!!!
    Jejku jakie macie śliczne brzuszki :)
    Gabi powodzenia, trzymam kciuki!!
    Ja od dwóch dni siedziałam cały dzień na dworze,bo tak pięknie było, porządki porobione. Mąż pomolestowany od dwóch dni i dalej cisza u mnie :/ Jedynie co zauważyłam,że synek mniej się rusza nóżkami,ale może teraz więcej śpi.

Wiecie co jest najgorsze,że jak chce gdzieś wyjść to nie mam butów wszystkie za ciasne no poprostu masakra jakaś!!

d5b347ece7fc5010med.jpg

I dostałam dzisiaj prezent dla Karolka od mojej siostry :D
    65d1f1dab60ff00amed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 11:42

Reni1982, Jagah, sallvie, ilae, Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy, nutella_, pati87, sunshine, Donia12, Omon, karolyn, Misiu2017, aniab2205, Justyna Sz, Kjopa3, Marsylia lubią tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae- dzieki, a ten balonik wzial sie z wierszyka dla juniorow, tylko moj czeka jeszcze do kwietnia na pekniecie ;)

'Baloniku mój malutki, Rośnij duży, okrąglutki.
    Balon rośnie, że aż strach, Przebrał miarę - no i trach!' ;)

Dzieki dziewczyny za mile slowa, Panna Orzeszkowa tez uradowana, chyba udziela Jej sie moj pogodny nastroj <3 Czuje Tatka w poblizu :D

Bobas- u mnie cera sie uspokoila, za to worki pod oczami ;) kupilam sobie krem pod oczy z olejkiem z wiesiolka, jest troche poprawy. Sucha skore mam na nogach, glownie w okolicy kostek, pomimo ze balsamy i kremy schodza tonami..

Gabi- widze rozpoczecie treningu porodowego, trzymam kciuki za szybkie spalanie i rozwoj akcji! ;)

aprilova- a mnie sie podoba dojrzale macierzynstwo i sam fakt, ze nie przerwalas szkoly i wciaz jestes czynna w edukacji. Serio, znam mnostwo matek, nawet starszych od Ciebie, ktore wraz z ciaza przeszly na totalnie bierny i wypoczynkowy tryb zycia.. z wygody i lenistwa. Sama zawsze marzylam, ze bedac w ciazy pojde do szkoly badz rozpoczne dodatkowe kursy, a niestety, dolegliwosci ciazowe pokonaly mnie na starcie ;) Ale checi chyba tez sie licza :P

karolyn- powiem Ci, ze caly czas odnosze wrazenie, ze dziecko ulokowalo sie gleboko w biodrach, a do tego jestem wysoka 175cm, ostatnio brzuch troche wyskoczyl do przodu, ale odczuwam to podobnie jak Ty, zwiekszona masa cialka do kochania ;) I pocieszajace jest to, ze wciaz widze swoja broszke, hehe :D

Aga- oj kurcze, Ty to masz spory apartament, ale nic dziwnego, ze tak sie mlody kibic rozgoscil ;)

Wracam do otwierania paczek, teraz czas na kawusie i prezenciki <3
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:03

Aga1991, ilae, Szczęśliwa Mamusia, Omon, misKolorowy lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Czytam Was w miarę na bieżąco, ale z postami już mam problem. Testuję thermomixa i mnie pochłonął :D Coś pięknego <3 U mnie raczej porodowych objawów brak, co najwyżej niebolesne, częste skurcze. Dziś odebrałam gbs i brak bakterii, jeaa, cieszy mnie to niesamowicie :)

Gabi, szybko pojechałaś do szpitala, ja to chyba też czekałabym na rozwój akcji w domu. W każdym razie trzymam kciuki za szybciutki poród <3

Ja codziennie rodzę w nocy :O dziś urodziłam w pracy dziewczynkę z 6 palcami :O chyba za dużo myślę, że to wszystko czyha tuż za rogiem :)

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 39tc! Niech juz cos sie zacznie. To czekanie mnie dobija :P
    Rece mi spuchly dzis okropnie :/

Jagah dobrze ze maz jest juz w domu. Od razu czuc w Twoich postach radosc :)

Aniolkowa, mam nadzieje, ze nie przepuscilas tego buca w kolejce? Ludzie nie maja za grosz kultury!

Ja tez myslalam ze jak czop odpadnie to nic nie znaczy? No chyba ze sie krwawi? U mnie w szpitalu bez skurczy regularnych wyganiaja do domu.

Piekne macie brzuszki :) i te male i te duze :)

Jagah, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, eforts, Taśka22, Kjopa3 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie poduszki dla Starszej i Mlodszej siostry plus szydelkowa girlanda nad lozeczko :) Pisalam Wam kiedys, ze slabo bylam zadowolona z kocyka z ColorStories i dorzucilam u krawcowej biale kuleczki, ktore mocniej sciagnely koncowki i dzieki temu kocyk nie wygina sie, tylko bardziej trzyma forme. No i zyskal w moich oczach, bo na poczatku byl na pozycji straconej :P

Dzisiaj skladamy lozeczko, materac sie wietrzy na dworze, bo jest +18st i piekne slonce :) I bedziemy ukladac w pokoju lozeczko i komode, zobaczymy jak to sie wszystko pomiesci.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abb38b077562.jpg

sallvie, nutella_, Szczęśliwa Mamusia, ilae, She Wolf, Magni, Omon, Niebieskaa, misKolorowy, kasieniaczek, vitae13, mada87, aniab2205, Kjopa3, Marsylia lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah urocze gadżety :)
    U nas z pogodą się pogorszylo, w sobotę ma być ładnie i chciałam zrobić grila, nawet już wstępnie zaprosilam znajomych ale mąż namawia mnie żebym to odwołała, nie nadwyrezala się i chociaż trochę odpoczela. Trochę ma rację ale co ja zrobię że jestem takie stadne stworzenie :/

Moja przyjaciółka od czterech lat powtarza, zeza wcześnie pojechała do szpitala ale nie wiedziała że krwawy czop to jeszcze nie poród :)

Jagah lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf Witaj w klubie niecierpliwych mamuś , u nas jutro zacznie się 39 tc i też chodzę wręcz po ścianach :-P. .

Co do odejścia czopu to już zależy czasami tak jest , że od razu coś rusza a czasami nic się nie dzieje . Mam taką koleżankę gdzie miała 4 cm rozwarcia , chodziła już tak 3 tygodnie nie miała skurczy , ani nic i chop nagle ją w nocy wzięło :-D .

Jagah Trochę zazdroszczę tych przygotowań wszak mam łóżeczko , pościel już leży dawno wyprana , wyprasowana owinięta folią , materacyk też tylko pozostaje jedno małe ale w danym łóżeczku nadal śpi Gabrysia , jestem już na męża taka zła że niech lepiej , na 3 km mnie omija głupiego łóżka nie potrafi skręcić , a tak stoi od msc przemówić do niego nie przemówię bo rozmowa , z nim to jak grochem o ścianę i tak zrobi po swojemu .

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia ja mojego zmotywowałam tym, że sama się wzięłam do skrecania. :)

ilae, eforts, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj wieczorem tez zaczal odchodzic czop z nitkami krwi ale z.domu.sie nie ruszalam no i dobrze bo pojechalabym na marne nam polozna mowila ze jak wody odejda albo skurcze silne i regularne bo ja mam 1h do szpitala i gbs dodatni.

misKolorowy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Bobas rozumiem ciebie. Też musze wyjsc ze starsza corka na dwor, bo jak nie to w domu z nudów jeczy. Z psem wychodzę 3 razy dziennie. Małą prowadzę za jedną rękę, psa w drugiej. A mam psa wariata, który ciągnie i ma wszystko w poważaniu. Obiad gotuje dla nas, czasami osobny dla małej (jest alergikiem) i dla.. psa. Poza tym sprzatanie i ogarnianie codziennych spraw. Po nocach też kiepsko spie, bo dobija mnie swędzenie.
    A ja dopiero tydzień temu przestałam "pracować". :)
    Ciezkie mamy zadanie, ale cóż poradzić. Chyba wiedzialysmy na co się piszemy :P a nikt nie powiedział, że po porodzie będzie łatwiej. Chociaż liczę na to :)

Będzie łatwiej.
    :)
    cieszę się, jakkolwiek to brzmi, że już nie jestem w ciąży.

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie malo tego czopu mi odpadlo kilka razy mala ilosc a dzis wcale narazie praktycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:23

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia- moj Maz sie ogarnal w trybie turbo, jak poinformowalam o skurczach i nocnym napinaniu brzucha, i zdecydowanie odchodzacym czopie ;) Teraz musze narzucic dobre tempo i liste zadan do wykonania dla Niego, zeby skupial mysli na czyms pozytywnym :) A przygotowan nie ma co zazdroscic, calosc opiera sie na ulozeniu wszystkiego w pokoju tak, zeby mozna bylo swobodnie przejsc i ogarnac maluszka. W przyszlym tygodniu planuje ogarnac pokoj Diaboliny, bedzie miala nowe krolewskie lozko, niech tez poczuje sie wyrozniona :D

PS. A doczytalam, ze Twoja Gabrysia urodzona tego samego dnia, co ja B-)

eforts- tez rozmyslam o grilu, i jak pomysle sobie o cukini albo oberzynie z grillowanym kurczakiem to mam slinotok :D

eforts, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahah sliczna jest ta girlanda.
    Ja sie zabieram za uszycie czegos, ale motywacja mi spadla, bo nie wiem czy w koncu sie przeprowadzamy za kilka miesiecy czy nie :/

Szczesliwa, na facetow dziala jak sie poprosi o pomoc innego faceta :P jak jego meska duma zostanie lekko zachwiana, to sie wezmie za robote :D

Salvie i Aprilova, tak sobie pomyslalam ze Wy tu jestescie najmlodsze, a ja chyba najstarsza!
    Kurde, moglabym byc Wasza mama :P
    Tylko ze ja zaczelam myslec o dzieciach dopiero jak mialam 28-29 lat :)

Jagah, eforts, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy znowu o jedzeniu :P
    Czy to jest normalne zeby w lozku przed snem zjesc 3 paczki i 3 paczki chipsow? Haha! Potem sie dziwie, ze sie ledwie tocze!

eforts, Szczęśliwa Mamusia, mada87 lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Donia, hahaha :) Ja po tym "porodzie" standardowo wstałam żeby przykryć starszaka i co? Znalazłam go leżącego na kołdrze na podłodze... Nie był w stanie mi dziś tego wytłumaczyć, wydawał się być równie zaskoczony :D
    Ja za każdym razem jak idę siku (czyli milion razy w ciągu jednej nocy) zaglądam do małego i go przykrywam. I często gęsto właśnie zwlekam go z podłogi na łóżko :) Ale on ma łóżko bardzo nisko, więc nie musi z niego schodzić tylko wystarczy się lekko sturlać :):) Mnie to się wydaje, że on się budzi żeby przyjść do naszej sypialni i zasypia po drodze :D

eforts, vitae13, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg, Marsylia lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Salvie i Aprilova, tak sobie pomyslalam ze Wy tu jestescie najmlodsze, a ja chyba najstarsza!
    Kurde, moglabym byc Wasza mama :P
    Tylko ze ja zaczelam myslec o dzieciach dopiero jak mialam 28-29 lat :)

No ja raczej też nie z tych najmłodszych. Dzisiaj rano się synu przypomniało i pyta: ile Ty masz lat. I jak mu powiedziałam że 37 to zrobił takie wielkie oczy, że mi chyba zmarszczek ze 200 przybyło od razu! Na dzieci to naprawdę można liczyć.... Czekam aż kiedyś w przypływie szczerości powie mi że mam np wielki tyłek, czy coś ...

She Wolf, eforts, vitae13, ilae, Szczęśliwa Mamusia, mada87, aniab2205, pati87, Marsylia lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziecko chciałam już dawno mieć, ale nie było przy mnie odpowiedniego faceta. Jak się pojawił, to mu zakomunikowałam, że do ukończenia przeze mnie 25. roku życia pojawi się u nas szkrabek. No i 23. maja kończę 25 lat, więc chwilę przed 25. urodzinami spełni się moje marzenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:47

misKolorowy, Reni1982, eforts, Szczęśliwa Mamusia, aniab2205, duśkaaa, pati87, sunshine, Marsylia lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja przyjaciolka prowadzi sklep internetowy z odzieżą dla maluszków, dajcie lajka na facebooku, moze Wam cos wpadnie w oko :)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy, ale ja zgłaszam post szarej myszki. Już któryś raz z kolei reklamują swój sklep, w którym sprzedają rzeczy z Aliexpress z 2-3 krotnie wyższą ceną...

sallvie, misKolorowy, Omon, nutella_, Mamaela86, AmyLeah lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ