Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa, też mam takie kłucia parę razy dziennie i plecy mnie czasami bolą. Za tydzień wizyta to może się czegoś dowiem.
Niebieska, ja obrączkę i pierścionek zakładam tylko jak wychodze z domu, a że ostatnio siedzę głównie w domu to w ogóle nie noszę i na porodówkę też nie planuję zakładać.
Aniołkowa, weź nie strasz... ja ciągle mam schizę, że moja Ala okaże się chłopcem. Zwłaszcza odkąd skompletowałam wyprawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 19:05
-
Ja telefon biorę bo przecież trzeba informować świat o nowym człowieku
poza tym muszę być z Wami na bieżąco
She Ty musisz mieć tel,przecież my chcemy wszystko wiedzieć!!!
Peg ja polecam delicol nawet jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi. Bo to tylko enzym taki sam jak w dziecięcym brzuszku. Co.orawda on jest na laktoze ale może akurat to Wam doskwiera. To jedyne krople jakie uzywalam. Tylko ja dawałam raz, dwa razy dziennieNiebieskaa, She Wolf, Marsylia lubią tę wiadomość
-
Dzis bylam zwiedzac trakt porodowy z SR. Jak zobaczyłam salę porodowa to mi się słabo zrobiło, niestety złe wspomnienia wrocily mimo ze w tym szpitalu nie rodzilam mojego aniołka.
Dlatego za nic w swiecie nie pozwolę na wywołanie porodu jak będzie po tp. Na szczęście gin powiedział mi ze mnie rozumie. I jak cos to wtedy cc zrobi. -
Peg możesz próbować różnych kropel i środków. Ale chyba najlepszy jest czas.. prawie wszystkie noworodki mają problemu z brzuchem. Możesz nagrzewac pieluszki i kłaść ma brzuszku. Szumis tez jest ok. Ja dużo kładlam na brzuszku i to było najlepsze..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
She Wolf wrote:Moze partfel tez zostaw w domu. Wez ze soba jakies drobne na parking, albo troche gotowki na cos ze sklepiku szpitalnego. Ja oddam telefon mojemu T, a portfel zostawie w domu. Niech chlop sie martwi pieniedzmi
eforts lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
eforts wrote:Ja telefon biorę bo przecież trzeba informować świat o nowym człowieku
poza tym muszę być z Wami na bieżąco
She Ty musisz mieć tel,przecież my chcemy wszystko wiedzieć!!!
Peg ja polecam delicol nawet jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi. Bo to tylko enzym taki sam jak w dziecięcym brzuszku. Co.orawda on jest na laktoze ale może akurat to Wam doskwiera. To jedyne krople jakie uzywalam. Tylko ja dawałam raz, dwa razy dziennie
Hahahah! prawda, She!eforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Peg wrote:Dziewczyny co możecie polecić na ból brzuszka u dziecka? Synka boli brzuszek, robi się cały czerwony, płacze, macha rączkami i cały się prezy. Nie wiem jak mu pomóc. Czy doświadczone mamy mogą coś polecić?
Wczoraj była u mnie położna i pytałam o to samo. Mowi aby kłaść na brzuszku, masować delikatnie, bądź termofor i włączyć krople. Sa to maluszki, ich układ trawienny nie jest do końca dojrzały. Mi poleciła probiotyk: kropelki dicoflor (codziennie rano daje 5kropelek) i espumisan 100 (ja daje przed każdym posiłkiem tez 5kropli) widze poprawę. Michaś dalej sie pręży i robi czerwony, ale to na chwile i zaraz przychodzi ulga. Daje dopiero 3dni-trzeba na pewno troszkę wiecej aby było widac rezultaty. Ona mowila ze na espumisanie jest napisane, ze niby od miesiąca życia ale ona z czystym sumieniem mowi aby podawać (sama pracuje na oddziale w szpitalu z wczesniaczkami i im podają aby pomoc w ich męczarniach). Takze moze i u Ciebie to pomoze -
Eforts, zle sie wyrazilam. Oddam tylko na czas porodu
bez telefonu, jak bez reki
Pati, dlaczego nie pozwolisz na wywolywanie? Czy to jest spowodowane zlymi wspomnieniami?
Niebieska, masz szczescie ze macie darmowy parking. U nas jest platny i za gruba kase. Jak nam sie zejdzie cala doba lub dluzej, to zabulimy niezla kasiore!eforts, asiq lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Peg wrote:Dziewczyny co możecie polecić na ból brzuszka u dziecka? Synka boli brzuszek, robi się cały czerwony, płacze, macha rączkami i cały się prezy. Nie wiem jak mu pomóc. Czy doświadczone mamy mogą coś polecić?
-
She Wolf wrote:Eforts, zle sie wyrazilam. Oddam tylko na czas porodu
bez telefonu, jak bez reki
Pati, dlaczego nie pozwolisz na wywolywanie? Czy to jest spowodowane zlymi wspomnieniami?
Niebieska, masz szczescie ze macie darmowy parking. U nas jest platny i za gruba kase. Jak nam sie zejdzie cala doba lub dluzej, to zabulimy niezla kasiore!
Parkingi sa drogie u nas. Przykladowo... spotkalam sie dzisiaj z kolezanka na ciachu i kawie. Zaparkowalam w centrum na rowne 2 godziny. Zaplacilam za to 120 kr (bylam pewna ze zaplace 80 kr) czyli na zlotowki okolo 60 zl. A za kawe i pyszne, duze ciacho zaplacilam 70 kr czyli 30-35 zl. No zeby 2 godziny parkingu byly dwa razy drozsze niz kawa i ciacho??
Chca zapewne ograniczyc ruch w centrum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 19:51
-
Uff,She bo już się bałam
a powiedz mi w ogóle gdzie Ty mieszkasz, Londyn?
Ja zdecydowanie wolę wywoływanie niż cc. Właśnie w faktach o tym mówili że w pl już 50% to cc. I że w miejscach gdzie brak zzo jest ich wyższy wskaźnik bo kobiety boją się bólu.
-
nick nieaktualny
-
nutella_ wrote:Ja nawet nie wpadłam na to, żeby zdjąć obrączkę i zareczynowy. I również bez problemu mi wychodzą
A co z soczewkami ? Zdejmuje się?
Córkę rodziłam w soczewkach, bo tak się wszystko szybko działo, że dopiero chwile przed końcem się skapnęłam, ale nie miałam siły pytać. -
Niebieska, ja nawet nie pomyślałam, że ktoś może coś ukraść... raczej, że ja w roztargnieniu zgubię i chyba wezmę normalnie wszystko (mam na myśli telefon i portfel). W portfelu mam często potrzebne rzeczy jak karta ubezpieczenia (wygląda jak dowód), dowód osobisty itp.. Ja tutaj tylko "Rumunom" nie ufam ale dlatego, że z nich takie etatowe żebraki z lepszymi telefonami niż mój. Strasznie mnie to irytuje
Poza tym nie kradną, kurier zostawił nam konsolę na wycieraczce haha.
Nutella, dobre pytanie z tymi soczewkami. Przyłączam się
Mada, Kasieniaczek, cieszę się, że nie tylko ja mam takie schizy z płciąCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniolkowa, jak znam siebie to nie zgubie..choc kto wie co bedzie sie ze mna dzialo podczas porodu:). Pomyslalam o kradziezy, bo nawet w folderze o porodowce jest napisane, ze szpital nie odpowiada za cenne rzeczy.
Haha nam kiedys kurier zostawil aparat fotograficzny pod drzwiami... prawie zawalu serca dostalam jak to zobaczylam:D
-
Niebieska, wlasnie, dla rodzacych powinny byc inne zasady parkowania, bo wiadomo, ze to moze pptrwac wiele, wiele godzin
A ceny macie faktycznie z kosmosu. Tyle ze u nas w centrum tez jest tak drogo. Im dalej od centrum tym taniej.
Eforts, tak w Londynie, ale juz na samym wygwizdowiu
50%? No ale co sie dziwic skoro szpital dostaje wiecej kasy za cc niz sn?
U nas sa inne zasady, szpital ma okreslony budzet i dlatego ciagle tnie koszty. Zeby wywalczyc cc, to trzeba miec niezle podstawy. No i niby tu wg prawa mozna miec cc na zyczenie, ale np. moj szpital tego nie egzekwuje. Nie wiem jak to mozliwe, ale tak jest i koniec25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny