X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dzielna byłaś bardzo. A to Twoj 2 poród to pewnie też dlatego tak szybko poszlo :-) co nie zmienia faktu, że ból był jest i będzie podczas każdego porodu, ale odwrotu nie ma i urodzić trzeba. Mąż trzymał Cie za rękę podczas partych??

Nam położna mówiła że podczas partych lepiej nie dawać kobiecie ręki bo dostają nadprzyrodzona siłę i nie raz widziała jak palce faceta są wykrzywiane albo i nawet łamane kiedy kobieta prze :-D ja w planie porodu też zaznaczam o ochronę krocza, a w trakcie się okaże czy trzeba naciac czy niekoniecznie. Jako że rodze w prywatnym szpitalu z 3 st. referencyjnosci to wiem że plan porodu będzie przestrzegany :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:38

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts idziemy równo z suwaczkami :-)
    Na kiedy masz wyliczony termin porodu?
    Ja z OM na 15.04 a z usg 16.04 - ciekawe która z nas pierwsza.
    Tez sobie myślę, że im dłużej Dzidzia posiedzi w brzuchu tym bardziej będzie gotowa na ten świat i wierzę że nie będzie żadnych problemów ze ssaniem i kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:39

eforts, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie o kurczaki. No to jak Ci podłącza oxy to już pójdzie piorunem ! Planują w ogóle wywoływać ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam Was zapytać czy spersonalizowana lalka metro to.dobry prezent na roczek? Czy coś takiego to raczej na narodziny?
    Może macie jakiś pomysł na prezent dla rocznej dziewczynki?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obchodzie dowiedziałam się, że chętniej by oni hamowali mi poród niż go przyspieszali, bo 38 tydzień to jest "dopiero", a nie "już". Na skurcze chcą mi dac magnez. No popierdzieliło ich.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017, Mamaela, Justyna gratulacje :) dużo zdrówka dla was i maluszków :* ❤❤❤

Sallvie trzymam kciuki za ciebie :)

Tika, ale super, że już w poniedziałek będziesz miała swoje dziewczynki w ramionach :) swoją drogą to myślałam, że ty i Mirk rozpoczniecie rozpakowywanie na naszej grupie, a wy dotrwałyście tak daleko- super! :)

_tika lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratulacje!!

Sallvie trzymam kciuki :*

Eforts ja myślę, że możesz wziąć lalę. Na nich nawet nie jest napisane, że "od urodzenia", teoretycznie są dla większych dzieciaczków :)

eforts lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Na obchodzie dowiedziałam się, że chętniej by oni hamowali mi poród niż go przyspieszali, bo 38 tydzień to jest "dopiero", a nie "już". Na skurcze chcą mi dac magnez. No popierdzieliło ich.
    No chyba jaja.... i ile tak będziesz czekać? Do czerwca?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    No chyba jaja.... i ile tak będziesz czekać? Do czerwca?
    Jestem w rozsypce :( masakra jakaś. Męczę się już tyle godzin ze skurczami.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!witam się tydzień po cc:)my już w domu od czwartku;)
    Nie odzywałam się długo bo w szpitalu zamieszanie,goście,nauka karmienia,pełno studentów itp itd.Do tego dzień przed wyjściem zaskoczył mnie bardzo negatywnie nawał mleczny;((((jak dla mnie coś strasznego i zmieniającego spojrzenie i podejście do karmienia...póki co karmie butelka trochę laktator mi pomaga i tez mlekiem sztucznym...kurde miałam ambitne plany karmienia ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam.

Najważniejsze że malutka zdrowa,już 4 dzień w domu,uczymy się tego nowego życia:)))

Pozdrowionka dla Was i gratulacje dla nowych mam:)

Omon, misKolorowy, Kjopa3, Milka1991, Marsylia, Niebieskaa, Donia12, mada87, Jagah, lis87, pati87, vitae13, Lokokoko, Vero, aniab2205, Korcia, Monna, ewela86 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos cięcia przeszłam je naprawdę bardzo dobrze.straszyli mnie ze wolniej się dochodzi do siebie a tymczasem u mnie było zupełnie odwrotnie. Po 8 godzinach położna pomogła mi iść pod prysznic i nawet pochwalila mnie ze wogole nie widac żebym miała cięcie;)smigalam już na 2 dzień,wiadomo blizna czasem ciągnie ale brzuch to był najmniejszym problemem:)
    Trochę bolała mnie głowa i kark po znieczuleniu no i potem te piersi ech ale jeśli miałabym wybierać drugi raz,napewno wybrałabym cc;)choć brak cżucia w nogach to faktycznie jakas masakra ale na szczęście szybko bardzo mija ;))

Milka1991 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella współczuję, co to za szpital, żeby na tym etapie ciąży hamować skurcze? Trzymaj się i oby akcja jednak szybko się rozwinęła :*

A u mnie zupełnie odwrotnie niż u większości z tymi hormonami, czuję od 2 dni taki przypływ energii i radości, że sama nie wiem skąd to się bierze, może to ta pogoda tak na mnie wpływa ;) wczoraj byłam na zakupach w obi, kupiłam​ sadzonki i nasiona i dziś będę siać w doniczkach na balkonie, później zaliczyłam lekarza, a na koniec ognisko i grę w piłkę z moimi bratankami :D :D
    Na wizycie lekarz nie badał szyjki, powiedział tylko, że poród jeszcze nie dziś, ale już nie długo ;) i wyliczył, że z pierwszego USG termin mamy 05.04, więc tydzień wcześniej niż z OM i wpisał to w kartę ciąży, jeśli nie urodzę do 13.04 to mam przyjść po kolejne L4 i skierowanie do szpitala. Za to przed chwilą na wkładce zobaczyłam śluz podbarwiony na różowo, więc może coś tam zaczyna się dziać :)

eforts, Marsylia, Niebieskaa, Jagah lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka​ super, że jesteście już w domku i że tak szybko doszlas do siebie :) a czemu dokarmiasz mm skoro masz nawał pokarmu, to przypadkiem nie powoduje jeszcze większych problemów?

A pokażesz nam Monikę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:40

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 8921 Gratulacje :-)

Niebieska,kochana będzie wszystko dobrze. Końcówka jest nerwowa. Mój maluch też mało się rusza. Wczoraj i dziś. Też skończyłam właśnie słuchać serduszka. Stwierdziłam, że będę codziennie sama robiła domowe KTG :-P Zauważyłam też że mały się rusza ale widzę to na brzuchu ale nie czuję.

Sallvie przetrzymują Cię trochę ale może lepiej jak samo ruszy. Kiedy chcą dać oksytocynę?

Nutella masakra. Chyba lepiej jak Cię wyciszą niż mają faszerować magnezem :-/

Niebieskaa lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Nutella u mnie to samo.. jestem juz tak daleko a oni mi wywołać nie chca i jeśli nie urodze do srody to do domu mnie jeszcze puszcza ;(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    AniaStaraczka​ super, że jesteście już w domku i że tak szybko doszlas do siebie :) a czemu dokarmiasz mm skoro masz nawał pokarmu, to przypadkiem nie powoduje jeszcze większych problemów?

A pokażesz nam Monikę? :)
    Nawał już minął,trwał u mnie dwa dni. Mala nie ssie efektywnie,nie opróżnia mi piersi.dlatego na początku i w szpitalu trzrba było i tak dokarmiac.Teraz ściągam pokarm laktatorem i trochę karmie mm.ogólnie chce karmić butelka,miałam inne plany ale rzeczywistość okazała się inna:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla ja mam termin tylko na podstawie usg 14 kwietnia. Bo moje ostatnie krwawienie nie mogło być okresem bo pozytywny test miałam 2 tyg później, generalnie wiem które współżycie doprowadziło do.ciazy i chyba było przed. Poprzedni okres z półtorej miesiąca wcześniej. Ale ja po zakończeniu KP miałam tylko trzy miesiączki więc mogło być różnie z tą owulacja.

Jeszcze She Wolf jest równo z nami, no zobaczymy jak nam pójdzie. Ja muszę rzec że mi się chyba wszystko uspokaja :D

sy__la lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nawał już minął,trwał u mnie dwa dni. Mala nie ssie efektywnie,nie opróżnia mi piersi.dlatego na początku i w szpitalu trzrba było i tak dokarmiac.Teraz ściągam pokarm laktatorem i trochę karmie mm.ogólnie chce karmić butelka,miałam inne plany ale rzeczywistość okazała się inna:)
    Rozumiem, ale nie ważne jak będziesz karmić, ważne żeby malutka była najedzona i żebyście obie były spokojne :) buziaki dla was :*

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors może to cisza przed burzą? :D

eforts lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, Misiu, Mamaela, Justyna gratulacje! Zdrówka dla was i maluszków :*

Sallvie szybkiego porodu :*

Gabi 19 lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ