X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mam tak samo :P ktos mowil o lusterku, ale nie dalam rady ;)

Ilea, ja sie gole co kilka tyg. Tak co 2 raczej. To mi starcza ;) seksow nie ma, w bikini nie latam, to mi nie przeszkadza. A po goleniu zawsze mam podrazniona skore, wiec wole sie czesto nie golic :)

Salvie, ale slodka jest malitka <3

Niebieska, ja sie z Toba zgadzam. Skoro teren prywatny, to prywatny. Koniec. Kropka!

Niebieskaa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewuszki, rozumiecie mnie:) Generalnie nasza dzielnica jest ladna, przyjazna i spokojna, ale nie beda mi lazic z psami, ktora osikuja nam dom. Na poczatku zle sie z tym czulam... ze musze byc na maksa upierdliwa i nie odpuszczac, ale po wtorkowym spotkaniu odeszly wszystkie bariery:D Nasz zarzadca probowal ominac temat, ale ja ciagle do niego wracalam i przypominalam mu, ze temat nie zostal zamkniety... pewnie sobia mysla: co za nawiedzone polskie babsko.. ale teraz to mi juz naprawde wszystko jedno co mysla:D
    Poza tym oboje z mezem myslimy, ze ograniczenie ruchu ludzi z sasiedztwa bedzie tylko pozytywnym argumentem przy sprzedazy mieszkania, a brak np. takiego szyldu obnizy nam wartosc mieszkania. My chcemy sie za jakis czas przeprowadzic i generalnie dbamy o rozne sprawy (np. ladny trawnik), ktore nie obniza nam wartosci mieszkania.

A teraz byleby wytrwac do poniedzialku...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, wszystko ok :) mala waży już 3kg i ogólnie jest gotowa do wyjscia, siedzi nisko i napiera. Szyjka 1cm ale bez rozwarcia, dr mówi że sporo się skróciła od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu. Powiedział, że raczej urodze przed terminem. Następna wizyta 18tego i mam nadzieję, że jej nie doczekam ;)

sallvie, Milka1991, Katka80, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, nutella_, pati87, Aga1991, Jagah lubią tę wiadomość

atdcqps62brd8znj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a zauważyłaś co mówi Twój suwaczek?:P Jakby dopiero teraz ta istotka powstała :D hah. może zacznie się w weekend?:) Albo jutro. 07.04.17 całkiem ładna data :)

Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa, Jestess po stratach tak jak ja... wiec doskonale rozumiesz moj strach. Naprawdę trzymałam sie dzielnie przez cały okres ciąży (z małymi wyjątkami na początku), ale teraz jest ciezko. Na szczęście juz bliżej niż dalej. Oczywiscie pytania: czy to juz? działają na mnie jak płachta na byka.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cię rozumiem... powiedziałam mężowi, że uwierzę dopiero jak mała będzie leżała w łóżeczku, które na nią czeka :* też mam gorsze i lepsze dni. Termin mam na 24.04. W zeszłym roku 23.04 straciłam drugie maleństwo.
    Najważniejsze, że się nie poddałyśmy :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 19:30 mam bóle jakby na okres. Z godziny na godzinę coraz mocniejsze i bardziej się przeciągają. Chodzenie, leżenie, prysznic nic nie daje. Od godziny pojawił się dodatkowo ból w kręgosłupie.. Leżę i czekam jak akcja dalej się rozwinie. Skurcze wydają się być co niecałą minutę i trwać jakieś 4 sekundy więc nieco dziwne..

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a próbowałas intensywnie masować sobie sutki? Wg kilku moich koleżanek to naprawdę działa;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa, bo my to waleczne dziołchy jesteśmy!

Bobas, nie próbowałam, bo troche mnie sutki bolą, ale moze jutro spróbuje. Natomiast seks odpada, wczoraj próbowaliśmy działać z mężem i nie było to najprzyjemniejsze doświadczenie teraz na końcówce ciąży.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bolą bolą ale może pomoże..
    A co do seksow to ja bym mogła ciągle.. normalnie masakra jakaś chociaż nie wiem jak to będzie z pochwowyn bo czekam ma do noszenie..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakieś dziwne odczucie ze dziś urodze.. dziwnie się czuje cos heh

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova wrote:
    Od 19:30 mam bóle jakby na okres. Z godziny na godzinę coraz mocniejsze i bardziej się przeciągają. Chodzenie, leżenie, prysznic nic nie daje. Od godziny pojawił się dodatkowo ból w kręgosłupie.. Leżę i czekam jak akcja dalej się rozwinie. Skurcze wydają się być co niecałą minutę i trwać jakieś 4 sekundy więc nieco dziwne..

Bliźniaczko Ty moja !! Trzymam kciuki za rozwój akcji !!

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O aprilova coś u Ciebie z tego wyszło?

Bo mnie boli brzuch jak na okres, mocno boli, w trakcie okresu wzielwbym tabse. Niby mam.przy tym skurcze ale nie jestem ich pewna.
    Jakoś nie biorę pod uwagę że mogę zacząć rodzic więc mam nadzieję że nie będę pierwsza co to przrgapi poród :)
    Próbuje zasnąć.

Niebieska bardzo dobrze robisz ze walczysz o swoje.
    I też myślę że spróbuj wykręcić te sutki :) mnie moje też bolą ale może jutro spróbuję.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po 2 h się wyciszylo :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - u mnie leci już prawie 10 godzina. Kręgosłup boli okrutnie ale nie mam znowu skurczy jakichś mega nieziemskich tylko taki wracający mocno okresowy. Wiesz, niczym huśtawka. Odchodzi i zaraz wraca. Dodatkowo od wczoraj boli mnie pęcherz i mam trudności w oddawaniu moczu do tego piekący ból w szyjce.
    Jestem kompletnie zielona ale myślę że za kilka godzin jak nie przejdzie to pojadę do szpitala. Narazie nie panikuje bo mam detektor tętna i podsłuchuje małą zresztą od czasu do czasu czuje jej ruchy, fakt że są mniej intensywne.

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedna dziwna rzecz - mój kot, a raczej jego zachowanie. To raczej typ "nie dotykaj, jestem królem", a co on robi? Leży przy mnie przez całą noc, chociaż nie ma tego w zwyczaju mruczał do mnie i kładł się jak najbliżej. Jestem w totalnym szoku czyżby czuł? :)
    Wstanę o 7 i zacznę się ogarniać.

Milka1991, eforts, Teklaa lubią tę wiadomość

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, imprezka sie zaczyna:D!
    Wlasnie wrocilismy ze szpitala. O 2 w nocy obudzila mnie niewiadomego pochodzenia ciecz... niby jak sluz...niby jak cos co nazwalabym wodami plodowymi. Zrobilam siku, stanelamprzy kibelku zeby zobaczyc czy mam kontrole nad ta ciecza...a tu kap, kap, kap... Polozylam sie z powrotem do lozka. Przed 3 obudzilam meza, ze jednak nie daje mi to spokoju i zadzwonilam na porodowke. Polozna powiedziala zeby przyjechac na kontrole. I okazalo sie, ze to wody plodowe. Pobrala jeszcze wymaz z pochwy (w kierunku jakis bakterii) i sporo probek krwi. Powiedziala, ze mozemy wracac do domu, ale z powrotem mamy byc o 10:) Ktg w porzadku. Gdyby cos sie zaczelo dziac to mamy wracac od razu.
    Procedura jest taka, ze jesli skurcze sie nie pojawia to po 18 h daja jakis antybiotyk albo po 24 h oksytocyne..zalezy od stopnia dojrzalosci szyjki. Polozna mlodziutka i niezwykle mila, wszystko powoli i dokladnie objasniala.

Takze...ide sie zdrzemnac i jedziemy do szpitala:D tak sie ciesze!

Marsylia, Szczęśliwa Mamusia, flowerygirl, Lokokoko, lis87, Milka1991, ilae, mada87, sallvie, kasieniaczek, Donia12, nutella_, Yammi, Justyna Sz, Taśka22, Kjopa3, eforts, Jagah, Teklaa, koniczynkaa, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzieje się! Chrupko, czekamy na Ciebie!

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa Słońce dziś mój termin porodu zwalniam go dla was kochana :-* :-* :-* :-* :-* :-* u mnie nadal nic na nasze szczęście nie ma mocnych , dziś zadzwonię do gina powiem mu że nadal nie urodziłam , i jutro pewnie kierunek porodówka trzymam za Was słońce moje mocno kciuki :-* :-* :-* :-* :-* .

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje:) z podekscytowania malo spalam. Skurczy nie ma, ale bole miesiaczkowe coraz silniejsze. A wody sie sacza. Do uslyszenia:*

karolyn, sallvie, ilae, atat, Teklaa lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ