X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzis rano wizytę na nfz. Szyjka krotka ale zamknieta. Głowka corci juz nisko.
    Ktg ok, tetno w normie, skurczy brak.

Na 15ta mam wizytę prywatną z USG.

Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, vitae13 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8.58 urodził się Staś. 3790g reszty nie wiem jak na razie. Mały ssak tylko cmoka rękę albo cyca a jak nie ma nic w buzi to płacze. Było bardzo ciężko, szyli mnie godzinę, wzięłam ZZO które podziałało na lewą stronę tylko. Prawa była władna,na pewno cały oddział mnie słyszałam jak się darłam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9ffb87ba470.jpg
    Na razie na szybko pierwsza fota. Czekam cały czas na miejsce na położnictwie i jesteśmy na sali poporodowej. Nie mogę się ogarnąć tutaj i zakazali wstawać po Zzo.Położne cudowne na patologi i na porodówce. Muszę się zdrzemnąć poki mały śpi bo dawno nie spałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 18:06

pati87, Taśka22, Milka1991, Lokokoko, Omon, ilae, Peg, MyHappy, Aga1991, Jagah, majju, _strawberry_juice, karolyn, Donia12, sallvie, IGA.G, Niebieskaa, koniczynkaa, eforts, Teklaa, She Wolf, aniab2205, nutella_, mada87, aniołkowa mama, itania, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, lis87, Biszkopciki, sy__la, niania.ogg, vitae13, AmyLeah, Yammi, Marsylia lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa
    Gratuluję i duzo zdrowka dla was!!!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gakin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratulacje :)
    Dzięki eforts, takie wpisy dają mi nadzieję. Staram sie być pozytywnie nastawiona choc strasznie sie.boimy z mężem. Nie tyle wady sluchu co tego ze maly zupelnie nie slyszy :(

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratuluję Ci serdecznie!!

Ah ciarki mi przeszły jak to czytałam (godzinne szycie itp) dobrze że już jesteście razem. Śpij kochana dużo Cię o kosztowało :-*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak byłam z Franiem u lekarza tydzień temu, tylko wtedy jeszcze tak bardzo brzuszek mu nie dokuczal. Lekarz kazał brać probiotyk i jeśli objawy nie ustapia kazał przyjść za 2 tygodnie. Wedlug moich obserwacji Franek ma zaparcie. Wczoraj płakał kilka godzin, prezyl się, był cały czerwony i non stop oddawał gazy. Po herbatce z koperku w końcu udało mu się wypróżnić i poszedł grzecznie spać.
    Dziś od 4 rano znowu to samo :-( niestety teraz nie chce wypić tej herbatki. Biedaczek strasznie się męczy. Masuje mu brzuszek, kładę go tez na brzuszku, ale nie pomaga.

• MyHappy Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 gratulacje :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 gratulacje :) odpoczywaj zanim malutki śpi

Kjopa3 lubi tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratulacje!

Niebieska na poranione skutki polecam musźle laktacyjne Medeli. Dzięki nim nic nie podrażnia ranek, mogą się swobodnie wietrzyć i mleko do nich skapuje. Ja tego mleka używam później do kąpieli malutkiej.

Dziewczyny Emilka ma lekki katar, jednak się od nas zarazila. Czy któraś miała na Sr postępowanie przy przeziębieniu u noworodka? Wiem że jest dużo wyższe ryzyko zapalenia płuc ale nie wiem kiedy dzwonić po lekarza. Na razie to jedyny objaw, temperatura 36.7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 12:59

Kjopa3, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mas ciężka bo bezsenna noc. Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :)

Nasz Piotruś coraz bardziej leniwy aż mnie ciarki przechodzą jak sie nie rusza.

Nie wiem która tu ma problem z zaparciami ale wlasnie rozmawiałyśmy z siostra niedawno o tym No i polecam włożyć termometr w pupę. Nie sa to zadne środki ktore moga rozleniwić jelitka jak Np czopek glicerynowy a dość skuteczne. :)

U nas ani widu ani słuchu porodu. Jak cos to ja rzadko tu bywam ale tez jeszcze zostałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:10

Kjopa3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratuluję i cieszę się że jesteście już razem ! Odpoczywaj póki możesz - sporego chłopca urodziłaś

Kjopa3 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa- wymeczyli Cie na tej porodowce i jeszcze to ZZO nie zdalo egzaminu do konca, ale juz po wszystkim, odetchnij gleboko :* Witamy Stasia na swiecie <3 Na zdjeciu wyglada jak maly chinski zwiadowca, chyba robi przyczajke na mleko ;)

gratulacje%2Bch%25C5%2582opiec%2B4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:10

Lokokoko, Milka1991, Kjopa3, MyHappy lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Iga!!! Ja tez pogryziona przez mojego kochanego ssaka:)))) ale my tutaj jesteśmy spod herbu GIRL POWER i sie nie poddamy;)

3. Dzień po porodzie, ssaczek współpracuje, jeden cyc nieczynny bo krwawi, cyce wielkie jak balony ale działamy :)))
    W szpitalu nawet nie mogłabym użyć modyfikowanego hehe, szpital należy do jakiejś sieci szpitali przyjaznych matce i dziecku i oni stawiają na kp i naprawdę robią sporo zeby pomoc kobiecie.

Ejjj tez macie cyce jak donice? Używacie jakiś kremów na nie?
    Iga, jak zadbałas o te poranienia? Ja na razie wietrze i czekam aż sie podgoi.
    u mnie wlasnie 3-4 dzien był najgorszy, ja próbowałam tych kapturków na sutki ale nic nie pomogła, Aniela nie chciała ssać. położna przyniosła mi smoczek do butelki i nawet troche possała. i z kazdym dniem było lepiej. ja smaruje sutki swoim mlekiem kilke razy dziennie i wietrze, jak są krwiaczki to lano maść z ziaji. u mnie pogryzie mnie jak za płytko chwyci sutka, dzisiaj w poludnie nerwowo jadła i mam lekko zaczerwieniene. Anielka zanim chwyci dobrze minie dobrych kilka minut, tez tak macie?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kobitki, walczcie tam dzielnie, trzymam kciuki!
    Dziś mój niedoszły termin porodu, więc szczególnie kibicuję wszystkim dzisiejszym rodzącym :-)

* * *
    Ach, jak zazdroszczę wszystkim Wam, które macie dużo pokarmu... U mnie jego deficyt to przyczyna problemów z kp. Córynka piknie ssie, ja dobrze przystawiam, tylko towaru mało :-/
    Ale od niedzieli karmię z pomocą SNS i jest postęp. Coraz więcej mleka!
    annak u mnie tez szału nie ma... w szpitalu córcia ewidentnie potrzebowała więcej. w domu jakoś lepiej idzie. pije herbatke na laktacje i karmi

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa graulacje!

na zaparcia u małej kupiła kateter Windi,raz wypróbowałam - rewelacja! od razu odeszły gazy i kupka! i mała pospała 3 godziny, a wczesniej meczyla sie i meczyla.

Annak co to SNS?

Kjopa3, niania.ogg lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    https://www.multi-mam.pl/produkty/kompresy

To to kochane ;)
    Własnie mieliśmy rozmowę z położna o dzieciątku, pielęgnacji, wynikach badań Marianki itd, taka rozmowę przed podróżą do domu i własnie poleciła mi dokładnie te kompresy! Super, zaraz w aptece je kupie.

Marianka była dzis ważona przed jedzeniem i po jedzeniu i wyglada na to, ze pieknie zjada mleczko! Alez sie cieszę, cyce bolą ale karmienie to tyle radości ❤

Milka1991 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Kjopa gratulacje!

Niebieska na poranione skutki polecam musźle laktacyjne Medeli. Dzięki nim nic nie podrażnia ranek, mogą się swobodnie wietrzyć i mleko do nich skapuje. Ja tego mleka używam później do kąpieli malutkiej.

Dziewczyny Emilka ma lekki katar, jednak się od nas zarazila. Czy któraś miała na Sr postępowanie przy przeziębieniu u noworodka? Wiem że jest dużo wyższe ryzyko zapalenia płuc ale nie wiem kiedy dzwonić po lekarza. Na razie to jedyny objaw, temperatura 36.7
    My mielismy katar przez tydzien i jedyne zalecenie to bylo uzywac wody morskiej sterimar chyba przed kazdym karmieniem i snem i odciagac katar z noska. Po tygodniu przeszlo. Aha i polozna mowila ze o katarze mowimy wtedy gdy leje sie z nosa, oczy są szkliste i jest temp wtedy po lekarza. A gdy oczy i temp ok to może być tylko zapchany nos od mleka. Polecam ten sterimar i idcuaganie, ulga dka filipa była bardzo widoczna i na spokojnie dawał sobie aplikowac i odciągnąć

Filipek - 09.03.17 :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady ❤ Iga, Chrupka to jakiś szalony ssaczek bo łapie szybko i ssie ładnie. Pokarmu tez mam ponoc duzo, ale przez to piersi sa "niewygodne";)

Kjopa, serdeczne gratulacje!!! Cudny Stas❤

Kjopa3 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to super :) cieszę się,zw Marianka ma się dobrze :-*, MA-RIAN-KA. <3 pekne jest to imię :-*

I cieszę się,ze są dóbre te kompresy. Moja bratowa też mówi, że rewelka :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka kochana serdeczne gratulacje !!
    Współczuję ciężkiego porodu...na szczęście już po wszystkim. Wycaluj od nas Stasia :)
    Jak odpoczniesz i wymisiakujesz się z synkiem to napisz coś więcej ;)

928584azg37ws6rj.jpg

Kjopa3 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ