Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam dzis rano wizytę na nfz. Szyjka krotka ale zamknieta. Głowka corci juz nisko.
Ktg ok, tetno w normie, skurczy brak.
Na 15ta mam wizytę prywatną z USG.Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, vitae13 lubią tę wiadomość
-
O 8.58 urodził się Staś. 3790g reszty nie wiem jak na razie. Mały ssak tylko cmoka rękę albo cyca a jak nie ma nic w buzi to płacze. Było bardzo ciężko, szyli mnie godzinę, wzięłam ZZO które podziałało na lewą stronę tylko. Prawa była władna,na pewno cały oddział mnie słyszałam jak się darłam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9ffb87ba470.jpg
Na razie na szybko pierwsza fota. Czekam cały czas na miejsce na położnictwie i jesteśmy na sali poporodowej. Nie mogę się ogarnąć tutaj i zakazali wstawać po Zzo.Położne cudowne na patologi i na porodówce. Muszę się zdrzemnąć poki mały śpi bo dawno nie spałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 18:06
pati87, Taśka22, Milka1991, Lokokoko, Omon, ilae, Peg, MyHappy, Aga1991, Jagah, majju, _strawberry_juice, karolyn, Donia12, sallvie, IGA.G, Niebieskaa, koniczynkaa, eforts, Teklaa, She Wolf, aniab2205, nutella_, mada87, aniołkowa mama, itania, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, lis87, Biszkopciki, sy__la, niania.ogg, vitae13, AmyLeah, Yammi, Marsylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnak byłam z Franiem u lekarza tydzień temu, tylko wtedy jeszcze tak bardzo brzuszek mu nie dokuczal. Lekarz kazał brać probiotyk i jeśli objawy nie ustapia kazał przyjść za 2 tygodnie. Wedlug moich obserwacji Franek ma zaparcie. Wczoraj płakał kilka godzin, prezyl się, był cały czerwony i non stop oddawał gazy. Po herbatce z koperku w końcu udało mu się wypróżnić i poszedł grzecznie spać.
Dziś od 4 rano znowu to samoniestety teraz nie chce wypić tej herbatki. Biedaczek strasznie się męczy. Masuje mu brzuszek, kładę go tez na brzuszku, ale nie pomaga.
-
Kjopa gratulacje!
Niebieska na poranione skutki polecam musźle laktacyjne Medeli. Dzięki nim nic nie podrażnia ranek, mogą się swobodnie wietrzyć i mleko do nich skapuje. Ja tego mleka używam później do kąpieli malutkiej.
Dziewczyny Emilka ma lekki katar, jednak się od nas zarazila. Czy któraś miała na Sr postępowanie przy przeziębieniu u noworodka? Wiem że jest dużo wyższe ryzyko zapalenia płuc ale nie wiem kiedy dzwonić po lekarza. Na razie to jedyny objaw, temperatura 36.7Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 12:59
Kjopa3, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
u mas ciężka bo bezsenna noc. Gratulacje dla świeżo upieczonych mam
Nasz Piotruś coraz bardziej leniwy aż mnie ciarki przechodzą jak sie nie rusza.
Nie wiem która tu ma problem z zaparciami ale wlasnie rozmawiałyśmy z siostra niedawno o tym No i polecam włożyć termometr w pupę. Nie sa to zadne środki ktore moga rozleniwić jelitka jak Np czopek glicerynowy a dość skuteczne.
U nas ani widu ani słuchu porodu. Jak cos to ja rzadko tu bywam ale tez jeszcze zostałamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:10
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Kjopa- wymeczyli Cie na tej porodowce i jeszcze to ZZO nie zdalo egzaminu do konca, ale juz po wszystkim, odetchnij gleboko :* Witamy Stasia na swiecie
Na zdjeciu wyglada jak maly chinski zwiadowca, chyba robi przyczajke na mleko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:10
Lokokoko, Milka1991, Kjopa3, MyHappy lubią tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:Iga!!! Ja tez pogryziona przez mojego kochanego ssaka:)))) ale my tutaj jesteśmy spod herbu GIRL POWER i sie nie poddamy;)
3. Dzień po porodzie, ssaczek współpracuje, jeden cyc nieczynny bo krwawi, cyce wielkie jak balony ale działamy))
W szpitalu nawet nie mogłabym użyć modyfikowanego hehe, szpital należy do jakiejś sieci szpitali przyjaznych matce i dziecku i oni stawiają na kp i naprawdę robią sporo zeby pomoc kobiecie.
Ejjj tez macie cyce jak donice? Używacie jakiś kremów na nie?
Iga, jak zadbałas o te poranienia? Ja na razie wietrze i czekam aż sie podgoi. -
annak wrote:Kobitki, walczcie tam dzielnie, trzymam kciuki!
Dziś mój niedoszły termin porodu, więc szczególnie kibicuję wszystkim dzisiejszym rodzącym
* * *
Ach, jak zazdroszczę wszystkim Wam, które macie dużo pokarmu... U mnie jego deficyt to przyczyna problemów z kp. Córynka piknie ssie, ja dobrze przystawiam, tylko towaru mało
Ale od niedzieli karmię z pomocą SNS i jest postęp. Coraz więcej mleka! -
Lokokoko wrote:https://www.multi-mam.pl/produkty/kompresy
To to kochane
Marianka była dzis ważona przed jedzeniem i po jedzeniu i wyglada na to, ze pieknie zjada mleczko! Alez sie cieszę, cyce bolą ale karmienie to tyle radości ❤Milka1991 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Wanda1986 wrote:Kjopa gratulacje!
Niebieska na poranione skutki polecam musźle laktacyjne Medeli. Dzięki nim nic nie podrażnia ranek, mogą się swobodnie wietrzyć i mleko do nich skapuje. Ja tego mleka używam później do kąpieli malutkiej.
Dziewczyny Emilka ma lekki katar, jednak się od nas zarazila. Czy któraś miała na Sr postępowanie przy przeziębieniu u noworodka? Wiem że jest dużo wyższe ryzyko zapalenia płuc ale nie wiem kiedy dzwonić po lekarza. Na razie to jedyny objaw, temperatura 36.7Filipek - 09.03.17 -
Dziekuje za rady ❤ Iga, Chrupka to jakiś szalony ssaczek bo łapie szybko i ssie ładnie. Pokarmu tez mam ponoc duzo, ale przez to piersi sa "niewygodne"
Kjopa, serdeczne gratulacje!!! Cudny Stas❤Kjopa3 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017