X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzis rano wizytę na nfz. Szyjka krotka ale zamknieta. Głowka corci juz nisko.
    Ktg ok, tetno w normie, skurczy brak.

Na 15ta mam wizytę prywatną z USG.

Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, vitae13 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8.58 urodził się Staś. 3790g reszty nie wiem jak na razie. Mały ssak tylko cmoka rękę albo cyca a jak nie ma nic w buzi to płacze. Było bardzo ciężko, szyli mnie godzinę, wzięłam ZZO które podziałało na lewą stronę tylko. Prawa była władna,na pewno cały oddział mnie słyszałam jak się darłam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9ffb87ba470.jpg
    Na razie na szybko pierwsza fota. Czekam cały czas na miejsce na położnictwie i jesteśmy na sali poporodowej. Nie mogę się ogarnąć tutaj i zakazali wstawać po Zzo.Położne cudowne na patologi i na porodówce. Muszę się zdrzemnąć poki mały śpi bo dawno nie spałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 18:06

pati87, Taśka22, Milka1991, Lokokoko, Omon, ilae, Peg, MyHappy, Aga1991, Jagah, majju, _strawberry_juice, karolyn, Donia12, sallvie, IGA.G, Niebieskaa, koniczynkaa, eforts, Teklaa, She Wolf, aniab2205, nutella_, mada87, aniołkowa mama, itania, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, lis87, Biszkopciki, sy__la, niania.ogg, vitae13, AmyLeah, Yammi, Marsylia lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa
    Gratuluję i duzo zdrowka dla was!!!

Kjopa3 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gakin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratulacje :)
    Dzięki eforts, takie wpisy dają mi nadzieję. Staram sie być pozytywnie nastawiona choc strasznie sie.boimy z mężem. Nie tyle wady sluchu co tego ze maly zupelnie nie slyszy :(

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratuluję Ci serdecznie!!

Ah ciarki mi przeszły jak to czytałam (godzinne szycie itp) dobrze że już jesteście razem. Śpij kochana dużo Cię o kosztowało :-*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak byłam z Franiem u lekarza tydzień temu, tylko wtedy jeszcze tak bardzo brzuszek mu nie dokuczal. Lekarz kazał brać probiotyk i jeśli objawy nie ustapia kazał przyjść za 2 tygodnie. Wedlug moich obserwacji Franek ma zaparcie. Wczoraj płakał kilka godzin, prezyl się, był cały czerwony i non stop oddawał gazy. Po herbatce z koperku w końcu udało mu się wypróżnić i poszedł grzecznie spać.
    Dziś od 4 rano znowu to samo :-( niestety teraz nie chce wypić tej herbatki. Biedaczek strasznie się męczy. Masuje mu brzuszek, kładę go tez na brzuszku, ale nie pomaga.

• MyHappy Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 gratulacje :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 gratulacje :) odpoczywaj zanim malutki śpi

Kjopa3 lubi tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratulacje!

Niebieska na poranione skutki polecam musźle laktacyjne Medeli. Dzięki nim nic nie podrażnia ranek, mogą się swobodnie wietrzyć i mleko do nich skapuje. Ja tego mleka używam później do kąpieli malutkiej.

Dziewczyny Emilka ma lekki katar, jednak się od nas zarazila. Czy któraś miała na Sr postępowanie przy przeziębieniu u noworodka? Wiem że jest dużo wyższe ryzyko zapalenia płuc ale nie wiem kiedy dzwonić po lekarza. Na razie to jedyny objaw, temperatura 36.7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 12:59

Kjopa3, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mas ciężka bo bezsenna noc. Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :)

Nasz Piotruś coraz bardziej leniwy aż mnie ciarki przechodzą jak sie nie rusza.

Nie wiem która tu ma problem z zaparciami ale wlasnie rozmawiałyśmy z siostra niedawno o tym No i polecam włożyć termometr w pupę. Nie sa to zadne środki ktore moga rozleniwić jelitka jak Np czopek glicerynowy a dość skuteczne. :)

U nas ani widu ani słuchu porodu. Jak cos to ja rzadko tu bywam ale tez jeszcze zostałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:10

Kjopa3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratuluję i cieszę się że jesteście już razem ! Odpoczywaj póki możesz - sporego chłopca urodziłaś

Kjopa3 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa- wymeczyli Cie na tej porodowce i jeszcze to ZZO nie zdalo egzaminu do konca, ale juz po wszystkim, odetchnij gleboko :* Witamy Stasia na swiecie <3 Na zdjeciu wyglada jak maly chinski zwiadowca, chyba robi przyczajke na mleko ;)

gratulacje%2Bch%25C5%2582opiec%2B4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:10

Lokokoko, Milka1991, Kjopa3, MyHappy lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Iga!!! Ja tez pogryziona przez mojego kochanego ssaka:)))) ale my tutaj jesteśmy spod herbu GIRL POWER i sie nie poddamy;)

3. Dzień po porodzie, ssaczek współpracuje, jeden cyc nieczynny bo krwawi, cyce wielkie jak balony ale działamy :)))
    W szpitalu nawet nie mogłabym użyć modyfikowanego hehe, szpital należy do jakiejś sieci szpitali przyjaznych matce i dziecku i oni stawiają na kp i naprawdę robią sporo zeby pomoc kobiecie.

Ejjj tez macie cyce jak donice? Używacie jakiś kremów na nie?
    Iga, jak zadbałas o te poranienia? Ja na razie wietrze i czekam aż sie podgoi.
    u mnie wlasnie 3-4 dzien był najgorszy, ja próbowałam tych kapturków na sutki ale nic nie pomogła, Aniela nie chciała ssać. położna przyniosła mi smoczek do butelki i nawet troche possała. i z kazdym dniem było lepiej. ja smaruje sutki swoim mlekiem kilke razy dziennie i wietrze, jak są krwiaczki to lano maść z ziaji. u mnie pogryzie mnie jak za płytko chwyci sutka, dzisiaj w poludnie nerwowo jadła i mam lekko zaczerwieniene. Anielka zanim chwyci dobrze minie dobrych kilka minut, tez tak macie?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kobitki, walczcie tam dzielnie, trzymam kciuki!
    Dziś mój niedoszły termin porodu, więc szczególnie kibicuję wszystkim dzisiejszym rodzącym :-)

* * *
    Ach, jak zazdroszczę wszystkim Wam, które macie dużo pokarmu... U mnie jego deficyt to przyczyna problemów z kp. Córynka piknie ssie, ja dobrze przystawiam, tylko towaru mało :-/
    Ale od niedzieli karmię z pomocą SNS i jest postęp. Coraz więcej mleka!
    annak u mnie tez szału nie ma... w szpitalu córcia ewidentnie potrzebowała więcej. w domu jakoś lepiej idzie. pije herbatke na laktacje i karmi

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa graulacje!

na zaparcia u małej kupiła kateter Windi,raz wypróbowałam - rewelacja! od razu odeszły gazy i kupka! i mała pospała 3 godziny, a wczesniej meczyla sie i meczyla.

Annak co to SNS?

Kjopa3, niania.ogg lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    https://www.multi-mam.pl/produkty/kompresy

To to kochane ;)
    Własnie mieliśmy rozmowę z położna o dzieciątku, pielęgnacji, wynikach badań Marianki itd, taka rozmowę przed podróżą do domu i własnie poleciła mi dokładnie te kompresy! Super, zaraz w aptece je kupie.

Marianka była dzis ważona przed jedzeniem i po jedzeniu i wyglada na to, ze pieknie zjada mleczko! Alez sie cieszę, cyce bolą ale karmienie to tyle radości ❤

Milka1991 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Kjopa gratulacje!

Niebieska na poranione skutki polecam musźle laktacyjne Medeli. Dzięki nim nic nie podrażnia ranek, mogą się swobodnie wietrzyć i mleko do nich skapuje. Ja tego mleka używam później do kąpieli malutkiej.

Dziewczyny Emilka ma lekki katar, jednak się od nas zarazila. Czy któraś miała na Sr postępowanie przy przeziębieniu u noworodka? Wiem że jest dużo wyższe ryzyko zapalenia płuc ale nie wiem kiedy dzwonić po lekarza. Na razie to jedyny objaw, temperatura 36.7
    My mielismy katar przez tydzien i jedyne zalecenie to bylo uzywac wody morskiej sterimar chyba przed kazdym karmieniem i snem i odciagac katar z noska. Po tygodniu przeszlo. Aha i polozna mowila ze o katarze mowimy wtedy gdy leje sie z nosa, oczy są szkliste i jest temp wtedy po lekarza. A gdy oczy i temp ok to może być tylko zapchany nos od mleka. Polecam ten sterimar i idcuaganie, ulga dka filipa była bardzo widoczna i na spokojnie dawał sobie aplikowac i odciągnąć

Filipek - 09.03.17 :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady ❤ Iga, Chrupka to jakiś szalony ssaczek bo łapie szybko i ssie ładnie. Pokarmu tez mam ponoc duzo, ale przez to piersi sa "niewygodne";)

Kjopa, serdeczne gratulacje!!! Cudny Stas❤

Kjopa3 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to super :) cieszę się,zw Marianka ma się dobrze :-*, MA-RIAN-KA. <3 pekne jest to imię :-*

I cieszę się,ze są dóbre te kompresy. Moja bratowa też mówi, że rewelka :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka kochana serdeczne gratulacje !!
    Współczuję ciężkiego porodu...na szczęście już po wszystkim. Wycaluj od nas Stasia :)
    Jak odpoczniesz i wymisiakujesz się z synkiem to napisz coś więcej ;)

928584azg37ws6rj.jpg

Kjopa3 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ