X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia piękności! Nasza pierwsza królewna :) Dobrze Wam w domku? dajecie radę?

Marsylia lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka Kochana ja pierwszego kwietnia jeszcze jeździłam samochodem i to o godzinie 20-21 :) A o 1:20 w nocy mi wody odchodzić zaczęły haha :D

Dziewczyny doradźcie !!! Od rana mnie bardzo mdliło, napiłam się rumiankowej i zwymiotowałam mimo, że nie miałam czym, to sama woda poleciała. Cały dzień prawie nic nie jadłam bo apetyt na poziomie -100...
    Do tego temperaturę mam, wacha się między 37,4 - 37,9. Płożnej środowiskowej mówiłam, każe brać elektrolity i dużo pić. Moja znajoma położna to samo mówi. Ehh no ale taka temperatura ...

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak :D
    Na obchodzie lekarz, ktory mnie badal wczoraj, dzisiaj juz od razu, ze ja na kroplowke. Dziewczyna z sali obok wczoraj tydzien po terminie zglosila sie z wyciekiem wod, w nocy ja wziely bole i tez ze mna poszla na kroplowke.
    Po jakichs 30 minutach zlapaly mnie skurcze, co 5 minut, pozniej juz byly co 3 minuty i powiekszylo sie rozwarcie. Zbadala drugi raz, wczesniej podstawiajac basen, bo nie czula wod i pecherza, ale skutecznie go naciagnela i konkretnie chlusnelo. Nie moglam wstac z kibelka, bo co wstalam to lecialo po nogach :D i razem z wodami odplynelo mi cisnienie, ze 140/100 zrobilo sie 120/70 i prawie mdlalam, tak mi sie slabo zrobilo. Kostke czekolady zjadlam i sil troszke przybylo :)
    10:10 pociekly wody, od 13:30 zaczely sie lekkie parte skurcze, ale rozwarcie 7cm w dalszym ciagu bylo. I byl kryzys 7-8cm :P gdyby nie maz, nie wiem jak dalabym sobie rade, bardzo mi pomogl. Na partych trzymal mi nogi, glowe pchal do przodu, ale byl blady jak ja :D parlam z godzine, nie moglam zlapac oddechu na tyle, by przec 3 razy na skurczu... Pozniej troszke sie przyklinowala :( parlam bez skurczy, byle ja wypchnac, akurat byl moj gin i troche pomogl. Dostala 8/10 apgar, bo byla troszke sina i odruch miesniowy byl slaby, ale zaplakala, dostalam ja na piersi i odzyskala kolorki. Juz jest dobrze :) okazalo sie ze mam plaskie brodawki, ale cos tam chwyta, tylko ze zasypia od razu. Ciagle spi :D no i nie peklam, nie nacinali. Tylko w srodku mam 2 rozpuszczalne szwy.
    Dzieki dziewczyny za wsparcie i tyle kciukasow, w 3h20min od wod poszlo, w trakcie czas sie dluzyl, ale koniec koncow poszlo sprawnie :)
    3380g i 55cm szczescia <3 na fb wstawilam zdjecie, na forum z telefonu nie umiem, wiec nie obraze sie, jak ktoras z dziewczyn tu wstawi zdjecie Wiktorii :)
    Sprobujemy sie pocycowac, o 23 oddam mala na noworodki na 2-3h, bo jestem bardzo slaba i troche sie przespie :)

MyHappy, Jagah, Niebieskaa, Lokokoko, Donia12, pati87, karolyn, itania, Milka1991, Justyna Sz, niania.ogg, sy__la, eforts, slodka100, mada87, Marsylia lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu już 38,2 ...

iv09jw4z732yf0w9.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae Tak się cieszę, że już macie to za sobą i że z Wikusią wszystko ok :) <3 Wreszcie możesz nacieszyć się swoim szczęściem. Teraz odpoczywajcie :)
    Ps. Super, że obyło się bez nacinania.
    Ja to się chyba nie doczekam swojego dnia ;) Jestem ostatnia na liście :P

ilae lubi tę wiadomość

• MyHappy Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Jezuu już 38,2 ...

Zdrówka życzę <3

sallvie lubi tę wiadomość

• Magni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po lekarzu. Ogolnie wszystko się szykuje. Szyjka miękka, ale rozwarcia brak. Jak to powiedział "szyjka jeszcze trzyma". Mam przyjść w niedzielę o 10 na oddział bo ma dyżur to spróbuje zrobić mi masaż. Ale jeśli to wszystko będzie wyglądało tak jak dziś to jeszcze nic robić nie będzie. Tak więc zobaczymy co w niedzielę się zadzieje. wg usg waży 3220 a wg lekarza będzie już z 3500.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae zazdroszczę,zw masz poród za sobą :-:-*
    Cieszcie się sobą :))

Sallvie no rób tak jak mówi położne ;)
    Przykro mi kochana:( zdrowka dużo życzę.

Łapią mnie skurcze od kręgosłupa. Póki co słabe. I pewnie na straszakach skończy ie.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi ta temperatura nadal rośnie. 38,4 już mam, a podobno tylko do 38,5 mogę karmić małą. ona butli w życiu nie tknie.

Zaczynam się stresować. Moja mama 2 tygodnie po porodzie z taką temperaturą do szpitala trafiła i okazało się, że jej wacik po nacięciu krocza jakiś zostawili i ten gnić zaczął.

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Kurde mi ta temperatura nadal rośnie. 38,4 już mam, a podobno tylko do 38,5 mogę karmić małą. ona butli w życiu nie tknie.

Zaczynam się stresować. Moja mama 2 tygodnie po porodzie z taką temperaturą do szpitala trafiła i okazało się, że jej wacik po nacięciu krocza jakiś zostawili i ten gnić zaczął.
    A to nie cycki? Nie masz czerwonych albo obolalych? Bierz paracetamol albo nawet ibuprom bo też można przy karmieniu

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie spokojnie, u Ciebie na pewno nic takiego nie miało miejsca. Też pomyślałam o piersiach, często gorączka jest objawem zapalenia -tak piszą w mojej książeczce laktacyjnej (oby tak nie było). Nic Cię nie boli?
    Jeśli nie to wypij napar z lipy, herbatkę z sokiem malinowym lub ciepłe mleko z miodem.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki bolą tylko przy chodzeniu. Tak to wszystko okej się wydaje.
    Zaraz coś zjem bo prawie nic dzisiaj nie jadłam, ogrzeję się kocem i wypiję ciepłą herbatę. zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijała.

MyHappy lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie- mnie tez pierwsze do glowy przyszly piersi albo moze jakas grypa zoladkowa/jelitowka? Pij duzo wody i tak jak pisze Donia- paracetamol jest dozwolony.

ilea- parcie to zawsze jest wyzwaniem, czlowiek juz prawie na finiszu, a jeszcze tyle mocy trzeba wlozyc w powodzenia akcji ;) Poszlo Ci bardzo dobrze, bez zadnych nacinek, a dwa szwy to przeciez pikus! :) Jeszcze raz gratulacje, trzymajcie sie cieplo w trojeczke :)

Magni- masaz szyjki to lepiej niech wczesniej Maz Ci zrobi :P chociaz chyba lepiej poczekac na akcje po-swiateczna, nie szkoda Ci babki wielkanocnej? :P

Donia- jak mnie przyszly pierwsze skurcze przed porodem, to autentycznie cisnelam na kolanach do pokoju obok, by powiedziec, ze chyba sie zaczelo, bo nie moglam wstac z bolu, a sapalam jak parowoz :D Takze podziwiam kobiety, ktore same dojezdzaja na porodowke, wraz z zestawem bagazy na krotki pobycik :D

Jesli chodzi o jazde autem to codziennie dwa razy dziennie jade po Diaboline do szkoly, czasem na zakupy do miasta i spoko, poki czuje sie na silach to nie wydaje mi sie to dziwne, ze kobieta ciezarna w 9 miesiacu korzysta z samochodu ;)

* * *
    Od popoludnia mam bole miesiaczkowe, wiec potwierdzam, ze skakanie na gumowej pilce - dziala, i przynosi oczekiwane efekty, czyli POSTEP :D Zamawiam termin na 18 lub 20, pierwsza! ;)

ilae, sallvie, eforts lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie możesz mieć gorączkę z piersi i nawet o tym nie wiedzieć w sensie nie czuć bólu ja tak miałam dwa dni spróbuj okłady mi pomogły

Dziewczyny gratulacje !!

Peg ja polecam cebulowa ciążowa poduchę lub mniejszego rogala z Pink No more dobrze sie karmi

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • itania Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeżdżę, i muszę powiedziec ze za kierownicą jest mi o wiele wygodniej, niż jak jadę z mężem jako pasażer :)

Zmartwiłam się tym moim świądem wieczorno-nocnym i zrobiłam dzis alat,aspat i kwasy żółciowe - wyniki w normie. To dobrze, ale w takim razie skąd ten świąd??? Dziś w nocy to jak wariatka drapałam sie po ciele szczotką do włosów - paznokciami to chyba bym do krwi skórę porozdrapywala,a tak bylo to delikatniejsze a przynosiło ulgę. Właśnie leżę w łóżku i drżę na myśl o potencjalnej kolejnej takiej nocy :(

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też jeżdżę autem ale chyba na dniach przestanę. Straszne korki się robią przed świętami, wszędzie pełno ludzi. Dziś z bratem pojechałam na zakupy, wrócilam po 2 h jak po jakimś maratonie. Nie nadaję się już chyba do jazdy ;) przez święta będziemy się wozić z moim tatą, zwłaszcza, że na moje osiedle zjezdzaja się w święta ludzie do rodzin i pewnie nie będę miala gdzie potem zaparkować wracając od rodziców.
    Poza tym duszno mi jakoś pod żebrami podczas jazdy, nie jestem 100% skoncentrowana.

Gratulacje dla rozpakowanych :))

Ja zmieniłam dziś pościel, śmiałam sie do meża, że mam nadzieję, że jej nie zaleje wkrótce wodami ;)

Salvie zdrówka, w necie sa sprzeczne info a ja nie chcę Cię wprowadzać w błąd ale jesli goraczka bedzie wyzsza najprawdopodobniej i tak możesz karmic. Najlepiej skonsultowac to z doradca laktacyjnym, ale o ile mnie pamieć nie zawodzi tak właśnie mi mówiła...to było tak dawno ale cos tam świta w glowie i jej smiech ze mleko sie nie zważy ;)....no ale tak jak mówię, najlepiej o to zapyać...nawet nie połozne, nie lekarzy tylko doradcę jeśli takowy u Was jest.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane !! Co ja bym bez was zrobiła :) Nie dość, że uspokajacie mnie, to jeszcze moją biedną mamę :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki i jak i jak?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura chyba dziewczynki spada. 37,9 pokazuje termometr :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie ja też odstawilam od piersi przy pierwszym zapaleniu bo miałam 40 stopni a w szpitalu mi potem powiedzieli ze niepotrzebnie. Jedyne co może dziecku zaszkodzić to temperatura pokarmu, jak będzie a ciepły to może brzuszek pobolewac, a oprócz tego nic się złego nie stanie. Przy drugim zapaleniu juz nie odstawialam i żadnych brzuszkowych sensacji nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 22:41

karolyn, sallvie lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ